lauantai 25. elokuuta 2012

Mätsärissä!

Lähdettiin tänään pitkästä aikaa mätsäilemään Hertan kanssa Jalasjärvelle! Aurinko paistoi ja väkeä oli tosi kivasti paikalla :)

Ilmoitin Hertan pieniin koiriin. Meitä vastassa oli cavalieri Taisto ja tuomari totesi että meidän välillä oli aika tiukka kisa. Me saatiin kuitenkin sininen nauha. Paljon onnea kuitenkin Taistolle! :)

Menimme sitten odottelemaan kehän laidalle ja yhtäkkiä kehässä huutelivat, että pienten koirien siniset nauhan saaneet saavat tulla kehään. Siinä tuli sitten hirmuinen kiire saada Hertta valmiiksi kehään! Kerittiin kuitenkin hyvin kehään :)

Sinisten kehässä tuomari kierrätti muutaman kerran kehän ympäri ja seisotutti. Sitten tiputti sinisistä useita osallistujia ja kehässä jatkoi nyt noin 8 koirakkoa.
Tuomari kierrätytti meitä useasti kehän ympäri ja seisotutti, kunnes tiputti puolet koirakoista pois.
Meitä oli tuolloin jäljellä enää neljä koirakkoa ja tuomari kierrätti meidät vielä kerran ympäri sekä seisotutti. Tuomari pähkäili aika pitkään päätöksen kanssa. Me oltiin lopulta pienten koirien SIN2!

En voi olla kuin tyytyväinen Herttaan, sillä ei olla hetkeen aikaan mätsäilty <3

Keneltäkään en ole vielä ainakaan saanut kuvia Hertasta mätsärissä, mutta alla kuitenkin yksi huonolaatuinen kuva.

Ja sitten palkintoihin! Ei voi muuta sanoa, että oli nähty vaivaa palkintojen (ja muutenkin mätsärin) eteen. Palkintoina oli mm.lahjakortteja (risteilylle, ruokaan, eläintarvikeisiin..) ja paljon muuta kivaa :)
namipussi,herkkuja,muotovaahto, purkki, rätti, lahjakortti, pokaali&ruusuke

Seuraavaksi meillä olisi luvassa ainakin 2.9 Kauhajoen mätsäri sekä 30.9 Kurikan mätsäri. Meidät voi bongata kummastakin mätsäristä ja juttelemaan saa tietysti tulla :-)

torstai 23. elokuuta 2012

Apua kaivataan!

Ilmoitin tytöt koirien omaan kilpailuun. Kuvagalleriasta löytyykin jo ihan kivasti mitä ihanempia karvatassujen kuvia!

Jos olet sitä mieltä, että Hertta tai/ja Kerttu ansaitsisi olla Suomen sympaattisin koirapersoona-tittelin, voit äänestää tyttöjä alla olevista linkeistä:
-Hertta TÄSTÄ!
-Kerttu TÄSTÄ! 

Valitse äänimäärä ja klikkaa "Äänestä" :)

Kiitämme ja kumarramme <3

keskiviikko 22. elokuuta 2012

Marjastamassa

Ollaan oltu tyttöjen kanssa nyt muutamana päivänä metsässä marjastamassa. Välillä on poimittu valokkeja, välillä mustikkaa ja puolukkaa. Tämän postauksen kuvat tosin on otettu tällä reissulla.

Marjasanko vaan meinaa tyhjentyä sitä mukaan, kun saan marjoja sinne noukittua. Koirat ovat nimittäin keksineet että marjoja saa nopeammin syötyä sangosta kuin itse napostelemalla varvuista. Aika monta kertaa sanko kaatunut tai meinannut kaatu koirien takia! Mutta sen siitä saa kun ottaa koirat joukkoon, eikä itse vahdi sankoa tarpeeksi :-)

Koirat nauttivat metsässä vapaana juoksemista ihan hirveästi! Voi sitä iloa kun saa kirmata varpujen keskellä niin lujaa kuin haluaa! Kyllä sitten illalla aina väsyttää :)
matkalla marjaan!
"missä sä täällä näet marjoja? Et missään!"
Blogin päivitys on jäänyt viime aikoina vähän vähemmälle. Yritän kuitenkin aina mahdollisuuksien mukaan väsätä mahd. monipuolisia postauksia. Oon tehnyt toivepostauksia jo jonkin verran, mutta toivon teiltä blogin lukijat malttia! Teen niitä sitä mukaan kun itsellä on ylimääräistä aikaa :) Mutta nauttikaa nyt viimeisimmistä lämpimistä päivistä täysillä ennenkuin synkkä,pimeä ja sateinen syksy tulee :)

keskiviikko 15. elokuuta 2012

Huomioliivit hakusessa!

Olen jo kauemman aikaa katsellut meidän tytöille uusia huomioliivejä. Viime vuosi sinniteltiin vielä vanhoilla, mutta nyt tarvittaisiin kipeästi uudet.

Nyt kysynkin teiltä tämän postauksen lukijat, että minkälaiset olisi hyvät? Meillä huomioliivin kriteereinä on että pysyy hyvin päällä vauhdikkaassakin menossa ja ennenkaikkea, näkyy hyvin pimeässä! Lisäksi toivon, ettei kuluttaisi turkkia hirveästi. Toki kaikki vaatteet kuluttaa turkkia aina vähän..

Petenkoiratarvikkeella onkin nyt kaikki huomiotuotteet -20%, eli nyt saisi suhteellisen halvalla huomioliivit tytöille.

Petellä oli myynnissä tälläiset heijastinliivit.  Onko teistä jollain jokin näistä vai suositteletteko jotain aivan muuta merkkiä? Mitä mieltä ootte? :)

-Hurtta Polar Lifeguard
-Hurtta Micro Lifeguard
-Hurtta Twilight Lifeguard
-Ruff WearTrack Jacket

maanantai 13. elokuuta 2012

Taas kerran haaste!

Tälläinen pieni haaste tuli Emmalta , paljon kiitoksia! Ja haastehan kuuluu näin:

Jokaisen haastetun täytyy vastata niihin viiteen kysymykseen, jotka haasteen antaja on esittänyt ja postata vastaukset blogiinsa. Valitse sitten 5 uutta haastettavaa ja linkitä heidät postaukseesi. Keksi 5 uutta kysymystä, joihin haastettujen tulee vastata. Älä haasta sitä henkilöä, jolta sait tämän.

1. Miten olet päätynyt omistamiisi rotuihin?
Hmm, edellinen koiran lennettyä koirien taivaaseen jäi sydämeen koiran mentävä aukko ja olinkin hetken aikaa ilman koiraa. Samalle paikkakunnalle syntyi samoihin aikoihin villakoiran pentuja ja me mentiinkin sitten niitä katsomaan. Ja niin varattiin Hertta itsellemme :)

Ja ettei kenellekään tulisi nyt aivan se kuva, että hankittiin villakoiran yhtään miettimättä ja tutustumatta rotuun, niin ei. Oltiin jo aiemmin katseltu kys.rotua ja itse olin hoitanut paljon tuttujen villakoiria. Lisäksi rotu vaikutti sopivan meille kuin nenä päähän! Kerttu taas hankittiin osaksi Hertalle kaveriksi ja ennenkaikkea meille perheenjäseneksi ja harrastuskaveriksi :)

2. Mikä sana kuvaa parhaiten koiraasi?
Hertta= Oppivainen!
Kerttu= Vilkas!
3. Mitä ominaisuutta koirassasi et vaihtaisi mihinkään? Mistä taas voisit luopua?
Innokkuutta (tarvittaessa myös rauhallisuutta), ihmisrakkautta sekä oppivaisuutta.

Hertta osaa välillä olla liiankin rauhallinen (mutta innostuu kyllä hetkessä) ja Kerttu taas välillä on varsinainen pomppupallo, joka riehuu ympäriinsä.
Toisaalta tykkään kummastakin koirista juuri tuollaisena kuin ne nyt on <3

4. Miten olet päätynyt jonkun lajin (agility, toko jne.) pariin?
Agilityyn siksi, että halusin harrastaa koirien kanssa jotakin ja tykkäsin itse lajista. Lisäksi tykkään touhuta yhdessä koiran/koirien kanssa!

5. Mikä on noloin/hauskin muistosi koirasi kanssa?
Voi ei, tämä on vaikea! Yhtäkkiä kun mietin, niin ehkä hauskin muisto on ehkä se,että pienempänä Hertta tippui mökin laiturilta veteen. Voi että kun tyttö säikähti, mutta onneksi tapahtumasta ei ole jäänyt mitään suurempaa kammoa :)

Nakkaan haasteen seuraaville blogeille:
-Treenailuja ja koiramaisia ajatuksia
-Femman elämää
-Borderterrierin päiväkirja
-Nana ja Rilla
-Sofin ja Milan tassunjäljillä

Seuraaville kysymyksiksi:
1.Kuinka usein käyt koirasi/koiriesi kanssa ulkona? Millaisia ja kuinka pitkiä lenkkejä teette?
2.Miten hoidat koirasi/koiriesi turkkia?
3.Onko koirasi koskaan tuhonnut mitään tavaroitasi? Jos on, niin mitä?
4.Mitä koirasi syö?
5.Motivoituuko koirasi helposti? Millä tavoin koulutat koiraasi (naksutinkoulutus, ns.normaali koulutus..?)

perjantai 10. elokuuta 2012

Lenkillä Tiian ja Lobon kanssa!

Oltiin pitkästä aikaa lenkkeilemässä Tiian ja Lobo-saksanpaimenkoiran kanssa ja lopuksi mentiin vielä koirapuistoon, jossa koirat saivat olla irti.

Mulla oli mukana ainoastaan Hertta (sillä Kerttu otti ja aloitti juoksut toissapäivänä) ja toisaalta oli kyllä välillä kiva mennä vain yhden koiran kanssa!

Hertta oli yllättävän rennosti eikä oikeastaan piitannut edes Lobosta, mistä olen enemmän kuin tyytyväinen! Hertta pelkää isoja koiria nykyään hirveästi, sillä lähellä asuvat pari isoa koiraa ovat päässeet 2 kertaa hyökkäämään Herttaan kiinni aivan lähiaikoina ja nyt ollaan pikkuhiljaa yritetty päästä yli, jos niin voi sanoa. Että kun pistääkin vihaksi tuollaiset koiranomistajat!!

Ettei menisi pelkästään Hertan kehumiseksi, myös Lobo oli todella hyvin! Ei voi muuta kuin ihmetellä, kuinka paljon Tiia jaksaa tehdä töitä Lobon eteen! :)

Loppuajasta meidän seuraan liittyi myös Elli-Noora ja Henna.

Pitäisi kyllä ehdottomasti ottaa ja nähdä useammin koiraporukkaa! Jos vaikka nyt syksyllä ilmatkin suosisi meitä! :-)
Hertta tähyilee, että ketä sieltä tulee..

tiistai 7. elokuuta 2012

Ui, Kerttu, ui

Ollaan käyty nyt muutaman kerran uimassa koirien kanssa ja voi että kun tytöt ovat tykänneet!

Yhtenä päivänä oltiin aluksi nevalla keräämässä valokkeja(=hilla, lakka..) ja koirat peuhasivat koko ajan ympärillä ja söivät marjoja.

Koirat tietenkin löysivät kura-ojan ja voitte vaan kuvitella minkä näköisiä kummatkin olivat nevalta lähdettäessä. Ei ainakaan yhtä valkoisia kuin nevalle mentäessä! Oikein meidän hienostovillakoirat! :-)
tämä oli vasta alkua..
Nevalle menon jälkeen käytiin vielä uimassa, koska kummatkin olivat niin likaisia! Ollaan löydetty aika hyvä paikka uittaa koiria ja vesi on tosi kirkasta (vaikka alla olevissa kuvissa näyttääkin suht tummalta).

Eilen oltiin uimassa pelkästään Kertun kanssa (koska minä otin ja pesin&föönäsin Hertan), jonka jälkeen poimittiin vielä hetken aikaa mustikoita. Kerttu tosin nukkui autossa silläaikaa.

Ainoa huono puoli on villakoiran uittamisessa, turkki! Aina ei jaksaisi pestä&föönätä turkkia uinnin jälkeen, sillä ollaan käyty nyt lämpiminä päivinä päivittäin uimassa, ellei useamminkin. Vaikka meilläkin kummankin turkki on lyhyenä, silti takkuja tulee. Mutta hieman enemmän harjaamalla ollaan selvitty kuitenkin hyvin :)

Vaikka olen hieronutkin kumpaakin koiraa säännöllisesti, tuntuu, että varsinkin Kertulla on lihakset hieman jumissa takaa. Mutta nyt muutaman uintikerran jälkeen ovat hieman avautuneet, vai kuvittelenko vain? Sitä ei tiedä kukaan.
pääsisköhän tästä??
..vai pääsisköhän tuolta paremmin?
täältä tullaan!
Harmillisesti uintivedet eivät lämminneet koko kesänä hirveän lämpimiksi. Silti ollaan käyty ahkerasti uimassa eikä se näytä kumpaakaan koirista haittaavan ollenkaan! Toivottavasti kuitenkin syksy olisi hyvä, eikä sataisi hirveästi, niinkuin nyt kesällä! :)

sunnuntai 5. elokuuta 2012

Kyselyn tulokset!

Tälläinen pikapika-päivitys reissun päältä!

Blogin sivussa on pyörinyt jo jonkin aikaa kysely toivepostauksesta. Kuten alla olevasta taulukosta huomaatte, tee-se-itse-postaus sai kaikkein suurimman suosion.  
Tee-se-itse-postauksen aiheeksi saa ja pitää ehdottaa mitä/minkä ohjeen haluaisitte! Esimerkkinä voisin sanoa mm. parkkihihnan korjaus, t-valjaiden tai hihnan teko.
Ohje-ideaa saa ehdottaa tiistaihin asti, jonka jälkeen alan ohjetta toteuttamaan.
Lisäksi voi olla että toteutan myös muita kyselyssä olevia postauksia :)

Toivepostauksen aiheena pitäisi olla..?
tee-se-itse
  55 (58%)
koirahaaste
  18 (19%)
temput
  17 (18%)
pantanaulakon esittely
  27 (28%)
trimmaus
  26 (27%)
jokin muu, mikä?
  1 (1%)