perjantai 22. tammikuuta 2016

Kooste mätsärimietteistä

Vähän ollaan taas myöhässä postausten reaaliaikaisuuden kanssa, mut menkööt! Mulla makaa luonnoksissa oikeesti ihan supersuuri määrä kaikkia julkaisemattomia postauksia, jotka pitäisi saada ilmoille tässä kevään aikana. Voi apua, mistähän sitä saisi vaikka muutaman tunnin lisäaikaa vuorokauteen?! :-D Tää kevät on meinaan jo nyt ihan hullua menoa, niin saa nähdä mitä mun elämä on parin kuukauden päästä!

Nojoo, palataukseni itse aiheeseen, niin aattelin kertoa mun viime mätsäristä hieman faktatietoja. Näitä on sit itekkin kiva lukea parin vuoden päästä ja muistella menneitä ilolla. Pysyy samalla kaikki tiedot ja kuvat mukavasti tallessa täällä blogin puolella. Jos haluat kurkkia aikasempaa koostepostausta, niin pääset ekan mätsärin koostepostaukseen tästä!

Huh! Viimevuoden syyskuussa tosissani mietin taas, että mihin olen oikein taas pääni upottanut - olin järjestämässä nimittäin elämäni toista mätsäriä, taas kerran yksin. Ensimmäinen mätsärini meni onnistuneesti läpi, mutta odotukset tälle toiselle mätsärille oli vielä kovemmat. Ja odotukset tietenkin toi mukanaan myös paineita ja hirveän stressin - mut paremmin tuntevat tietävät, että mä kun en tunnetusti stressaa juuri mistään niin tuota tapahtumaa stressasin ja lujaa :-D Tapahtuma järjestettiin siis osana Kurikan kaupungin Asu&Elä-teemaviikkoa, joten senkin puolesta oli väkeä tulossa paikalle katsomaan ja osallistumaan. Koirakoita tapahtumaan osallistui noin 120 eli ihan hurjasti!

Aamun järjestelyt sujui paikanpäällä hyvin, kiitos maailman parhaan kökkäväen Ilman heitä koko tapahtuma ei olisi ikinämaailmassa onnistunut noin hyvin! Teltan kokoaminen, palkintojen jaottelu, kehien teko, grillin kuntoon laittaminen, äänentoiston testaaminen sekä kökkäväen opastaminen omiin hommiinsa kuuluivat aamuisiin tehtäviin. Pikkuhiljaa paikanpäälle alkoi kertyä väkeä ja olen kyllä onnellinen 3 ilmoittautumispöydästä, sillä väkeä jonoihin ei juurikaan kertynyt. Suosittelen siis sitä vinkiksi kaikille mätsärin järkkääjille!

Sain mukavasti kiitosta palkinnoista, kiitos pohojalaasen asenteeni. Nimittäin sen ansiosta asiat teherään sitten justihin niin mittavasti ku olla ja saattaa sekä tietenkin aina loppuhun asti. Tätä asennetta pääsin jo kiroamaan kantaessani palkintolaatikoita ja -säkkejä ulos kuvattavaksi ja lajiteltavaksi pari viikkoa ennen tapahtumapäivää. Eniten kirosin sitä, että niitä oli niin paljon ja kaikki säilytettynä vanhemmillani yläkerrassa - miksi minun pitikin haalia mukaan näin monta ihanaa sponsoria, vaikka vähempikin ois voinut riittää :-D Äitikin totesi, että ihanaa kun saadaan yläkerran aula vihdoin tyhjäksi siitä koiratavaroiden määrästä!
Sain järjestettyä sponsoreiden lisäksi tapahtumaan mukavasti oheistoimintaa - Kennel Sumuvuoren oli myymässä tarvikkeita sekä ruokaa, koirahieroja Marjatta Kakkuri esitteli toimintaansa ja teki pikahierontoja sekä lahjoituskohteemme Pohjanmaan Eläinkeskus oli vastaanottamassa lahjoituksia ja pitämässä kirpparipöytää. Lisäksi paikanpäällä oli buffet, makkaranpaistoa ja arvontapöytä. Arvontapöytä saavuttikin suuren suosion, sillä kaikki arvat oli jo myyty loppuun ennen kehien alkua. Täytyy varmaan tulevaan mätsäriin kyllä hommata arvontapöytään enemmän kuin 100 palkintoa, niin riittää vähän pidemmäksikin aikaa :-D
Onneksemme sää suosi tuolloin enemmän kuin hyvin ja ihmisiä kertyi paikalle sankoin joukoin. Oli hienoa nähdä kuinka paljon aktiivisia koiraihmisiä tuli paikalle osallistumaan ja katsomaan :) Loppuyhteenvetona voisi sanoa, että parasta tälläisen tapahtuman järkkäämisessä on oikeesti se kuinka ihmiset tulevat tälläiseen mukaan iloisin mielin! Se kaikki ilo on tämän työn anti♥ 


Mätsärin valmisteluihin kuului sponsoripalkintojen etsimisen lisäksi mainosten tekoa ja jakelua, palkintokylttien tekoa ja laminointia, tiekylttien valmistelua, kehäpaperien tekemistä, kanttiinitarvikkeiden ostamista, makkaragrillin vuokraamista,tuomareiden kalastelua, mainoksien tekoa ja jakelemista, oheistoiminnan suunnittelua ja toteutusta, kökkäporukan etsimistä sekä vaikka mitä muuta. Siis ihan hirveesti töitä - ainakin yksin tehtäväksi!

Mätsärin loppuun kuului taas tapahtumapaikan siivous, sponsoreiden ja kökkäväen kiittäminen, kuvien muokkaus ja julkaiseminen, tulosten julkaiseminen sekä tietysti lahjoituksen teko. Tuimme tässä mätsärissä Pohjanmaan Eläinkeskusta ja lahjoituksesta tuli paljon kiitosta heiltä! :-)

Tuon mätsärin päätteeksi sanoin, että en kyllä järjestä enää ikinä mätsäriä..ei mennyt kuin kuukausi niin sanoin, että en ainakaan puoleen vuoteen järjestä ja no, nyt tammikuussa pistin sit kolmannenkin mätsärin aluille :-D Näin se aika kultaa muistot ja saa mielen muuttumaan! Haha :-DTässä viime kerralta palautteita - näitä on niin kiva lukea vieläkin, että pakko koota teillekin nähtäväksi!

"Kennel Sumuvuoren kiittää ja kumartaa! Hieno päivä, aurinko paistoi ja väkeä oli :) Kiitos vielä kerran!"

"Kivat mätsärit oli, kiitos♥"

"Oli tosi kiva mätsäri! Äärettömän hienot ja kivat palkinnot! Pienenä palautteena pakko sanoa, että bis-kehän aikana kun takaalta kerättiin kehiä pois, niin narun kappaleet muistutti koirani silmissä maastoviehettä, ja hieman laittoi koiralla saalisviettiä ja kierroksia ylle :D Eipä tuollaisi tule oikein ajateltua että kehänarutkin voi olla toisen viehe, vaikka kyllähän siinä samaa näköä olikin.. Suuri kiitos mätsäreistä! Mukava tapa viettää aurinkoista Lauantaita!"

"Sen verran annan kans kehittämiseen palautetta, että opasteita olis saanu olla paikanpäälle :) meilläkin meni tovi kun ihmeteltiin et mistä alueelle pääsee ja minne auton voi jättää.  Itse paikanpäällä oli hyvin opasteet, plussat siitä! :) mut teidenvarsilla ei nähty yhtäkään...."

"Hienosti järjestetyt ja sujuvat mätsärit. Rento ja kiva meininki! Paikkana hyvä kun hiekkapohja.ja gisella kiittää hierojaa♥"

"Hiekkapohjasta myö pisteet! Ja etenkin isojen koirien kehäsihteerille kuuluvasta äänestä!!"

"Joo opasteita olis saanu olla, yhtäkää ei nähty ku tultiin vissiin sellasesta suunnasta. Mutta muuten oli kyllä mahtavat mätsärit! Mikrofonikuulutus alkuun saa pojoja, samoin mukavat arpajaiset!! Tosi kiva idea myös halpa hieronta paikan päällä! Ja tosiaan isojen koirien kehäsihteerillä hyvä ääni. Pisteet myös pentujen sihteerille kuuluvasta äänestä, ja myös tuomarista tykkäsin kovasti - kuten koirakin!"

"Kiitos erittäin mahtavasta päivästä♥"

"Kiitos myös meidän poppoon puolesta♥"

"Majre kiittä mukavista mätsäreistä Ja hyvistä tuomari kokemuksista :)"  

"Kyllä oli onnistunut tapahtuma! Kiitos vain sinulle, kun sain olla mukana hieromassa koiria. Kontakteja tuli mukavasti"  

Ensi kerralla opittavaksi jäi ainakin se, että pitää muistaa kertoa kökkäväelle, että kehänauha vasta tapahtuman päätteeksi pois muista kehistä. En itsekään tullut edes ajatelleeksi, että se voisi toimia "vieheenä" jollekin koiralle. Lisäksi opasteita voisi laittaa laajemmin, nyt niitä kun oli vain keskustan alueella ja suurinosa niistä oli kaadettu sekä kaatunut. Täytynee siis varmasti sitoa niitä kiinni katutolppiin! Kahviosta loppui myös pillimehut ja kupit monesti eli niitä reippaasti lisää ensi kerralla! Onneksi kökkäväestä aina joku ehti niitä kaupasta hakea, etteivät loppuneet ihan kesken. Ja ainiin, arvontapöytäänkin saisi olla ensi kerralla enemmän tavaraa! Olikohan vielä jotain muuta opittavaa? Hmmpph..
Facebookin tapahtumaeventtiin pääset tästä! Tervetuloa! :-) 

26 kommenttia:

 1. onko toi aussie Nero :) ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei oo valitettavasti, kuvassa on shetlanninlammaskoira :)

   Poista
 2. Hienoa, että olet saanut positiivista sekä hyvässä hengessä annettua rakentavaa palautetta mätsäreistäsi, mutta olisi reilua että kykenisit samaan itsekkin. Nyt lähes kaikista mätsäreistä, joihin olet osallistunut, on saanut lukea pääsääntöisesti pelkkää kritiikkiä. Valitettavasti tällainen antaa mielikuvan henkilöstä joka näkee negatiivista vain muiden tekemisissä. Blogisi on hyvää ajanvietettä, mutta jäin itse kaipaamaan aitoutta. Toivotan teille kuitenkin hyvää kevättä! terv. Mari P.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, kiitos asiallisesta palautteesta! :-) On mukavaa saada rakentavaa palautettakin, sillä aina kaikki sanomiseni ja tekemiseni eivät välttämättä välity lukijalla samalla tavoin kuin ne olen tarkoittanut tuoda julki :s Olen nähnyt ja kokenut elämäni aikana useita kymmeniä (ellei mennä jopa sadassa?) mätsäreitä, joten osaan sanoa niistä omia mietteitä jo aika hyvin. Suurimmasta osasta mätsäreistä jää käteen aina jotain - päällimmäisenä ehkä valitettavasti juuri ne epäonnistumiset mikäli ne ovat suuria sellaisia. Pienet mokaamiset kuuluu aina asiaan, mutta esimerkiksi se, että tapahtuman järjestäjä ei osaa elää tilanteessa ja tapahtuman alkaminen myöhästyy yli tunnilla on mielestäni suurehko moka. Siksi olen myös välittänyt ne tänne blogiin, ettei menisi koko blogi pelkäksi "jeeolikivaaparastasiistiä"-höpinäksi vaan pysyisi tietty realistisuus mukana :) Se on musta sitä aitoutta. Olen siis pahoillani jos olet kokenut, että pidän muiden tekemisiä alempiarvoisimpina, näin ei ole. Nyt itse mätsäreitä järjestäneenä arvostan yhä enemmän sitä työmäärää mitä siinä kaiken takana on ollut. Ei ole helppoa hommaa järkätä mätsäriä ja mä todellakin nautin siitä, kun saan osallistua muiden järkkäämiin mätsäreihin ilman huolenhäivää stressistä tai muusta :)

   Sitä samaa sinulle! Toivottavasti jatkossa pystyn korjaamaan asiaa ja olemaan myös sinunkin mielestä aito :)

   Poista
  2. ...ettei menisi koko blogi pelkäksi "jeeolikivaaparastasiistiä"-höpinäksi vaan pysyisi tietty realistisuus mukana.. Koko blogihan on vain pelkkää turhanpäiväistä hehkutusta, josta on elämänmakuisuus, ja Mari P:n mainitsema aitous hyvin kaukana. Höpöhöpöblogi

   Poista
  3. Samaa mieltä ylemmän anon kanssa. Sun mätsärissä oli suuria mokia, tapahtumassa oli paljon huonoja puolia ja ei todellakaan ollut onnistunut omasta näkökulmastani. Ehkä huonoiten järjestetty mätsäri missä olen ollut. En silti ole näitä asioita kuulutellut missään, toisin kuin sinä teet muiden mätseistä, jotka olivat oikeasti miljoonasti parempia kuin sinun. Laskeudu nyt sieltä pilvilinnoista, opettele ottamaan kritiikkiä vastaan :) enpä enää jatkossa sun mätsäreihin eksy...

   Poista
  4. Anonyymi 2:
   On harmillista, että olet tuota mieltä asiasta. Kirjoittelemme tänne omia juttujamme ja se näyttää kuitenkin todella suurta määrää ihmisistä kiinnostavan :) On kuitenkin täysin karu fakta, että kaikkia ihmisiä ei voi miellyttää ja tälläkertaa se näköjään olet sinä. Mikään tai kukaan ei kuitenkaan käske sinua vierailemaan blogissamme eli jos emme miellytä sinua, niin ei tänne tarvitse tulla päiväänsä pilaamaan :)

   Poista
  5. Anonyymi 3:
   Valitettavaa, että mätsäristäni jäi sinulle tuollainen maku suuhun. Itse kun kerron kritiikkiä täällä blogissa, niin olen välittänyt ne myös nimelläni suoraan tapahtuman järjestäjälle, jolloin mahdolliset virheet ja onnistumiset tulevat myös heidän korviinsa :) Se on minusta enemmän kuin reilua.

   En elä mielestäni pilvilinnoissa, vaikka näytät saaneesi sen käsityksen. Mikään ei käske sinua tulemaan uudestaan mätsäriini, jos se mielestäsi oli niin kamalaa. Ja kritiikin vastaanottamisessa on varmasti jokaisella kehitettävää aina, mutta myös kritiikin antamisessa on varmasti jokaisella kehitettävää, sillä siinäkin on myös muutamia todella fiksuja tapoja - ensinnäkin kritiikki annetaan nimellä ja toiseksi se annetaan rakentavasti. Mielestäni rakentavaa ei ole se, että sanotaan "jonkun mätsärin olevan miljoonasti parempi kuin sinun" tai sanotaan sen olevan "ainoastaan ja pelkästään surkea". Tuo miljoonasti-sana nimittäin esimerkiksi syö jo nimittäin kritiikiltä kokonaan pohjan, eli kritiikki annetaan ihan liian "överisti" - mennään siis ojasta allikkoon sen antamisen kanssa :) Mennään siis yhdessä kriitiikistä oppimaan lisää..

   Poista
  6. Joo samaa mieltä, tästä blogista on aitous kaukana. Tästä blogista on positiivisuus kaukana, ihme että sait jonkun vuoden positiivinen -tittelin...et olisi ansainnu

   Poista
  7. Harmi, että olet tuota mieltä. Toisaalta ihmisissä piilee myös sellainen piirre, jota kutsutaan myös kateudeksi. Näytät nimittäin viihtyvän täällä blogissa silti, vaikka et näytä tästä pitävänkään :)

   Poista
 3. Huh, sulla on kyllä ihan järjetön homma, kun itse järkkäät. Arvostan!!:)) Itse oon ollut nyt kahdesti mukana järkkäämässä ja vaikka meitä on sellanen viiden porukka aina järjestämässä, kyselemässä palkintoja ja leipomassa kanttiiniin niin silti tuntuu aina, että aika loppuu käsistä ja työmäärä on tosi iso.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, nojoo oikeessa oot :-D Kiitti hurjasti!!! :) Mut joo, oon vähän sellainen ihminen, että rakastan kaikkea järkkäämistä sekä jatkuvaa tekemistä eli en oo oikeesti hetkeekään paikallaan! Siksi ehkä pistänkin aina pääni tälläisiin juttuihin :P

   Kiva, että sullakin on mätsärin järkkäämisestä kokemusta! Eikö ookkin avartavaa välillä olla siellä toisella puolella? :-D Vautsi, hyvä sä!! :)

   Poista
  2. Hah, joo no itekkin oon sellanen, että tykkään puuhata ja olla monessa mukana, joten eipä tuo työmäärä haittaa. Ja toisaalta muut meidän järkkäysporukasta on ollu kauheen aktiivisia palkitojen kyselyssä ja muiden asioiden järjestelyssä, että mun homma on ollu kyllä pieni verrattuna muihin.

   Mut on kyllä ollut avartavaa nähdä mitä kaikkea se järjestäminen vaatii. Osaa arvostaa itsekin ihan eri tavalla sen jälkeen mätsäreitä joihin osallistuu.

   Ja siitä järjestämisestä tulee kans tosi hyvä fiilis, kun meilläkin menee tuotot hyväntekeväisyyteen. Ekalla kerralla annettiin potti nenäpäivään ja toisella kerralla Sylvalle, joka auttaa syöpäsairaita lapsia&nuoria. Mun sydäntä aina lämmittää, kun tuotto menee hyvään tarkoitukseen. Tuo teidänkin lahjoituskohde oli varmaan onnessaan tapahtumasi johdosta!!:))

   Poista
  3. Niimpä juuri - sähän oot sitten ihan samanlainen kuin minäkin :) puuhailu on kyllä ihanaa ajanvietettä!

   Tämä juuri. Se lieneekin yksi niistä syistä minkä takia itsekin aloin järkkäämään viime vuonna mätsäriä - minua nimittäin kiinnosti mitä kaikkea järjestäminen vaatisi ja paljonko se veisi esimerkiksi aikaa :)

   Vitsit, ootte kanssa keksinyt ihan loistavia lahjoituskohteita! Mä oon yrittänyt pitää omat lahjoituskohteeni koirapainoitteisina, mutta tähän mätsäriin ajattelin olla avarakatseisempi ja pohdinnassa on käynyt mm. Sylva. Tiedän nimittäin kokemuksesta sanoa, että Sylva tekee äärimmäisen tärkeää työtä. Siksi sinne lahjoittaminen olisi erityisen hienoa. Muutenkin, oli lahjoituskohde mikä tahansa, niin se ilon määrä mikä siitä aiheutuu niin on ihan mieletöntä nähdä <3 Nuokin lahjoituskohteet ovat olleet todella tyytyväisiä ja iloisia asiasta! :) Niin varmasti teidänkin lahjoituskohteenne!

   Poista
 4. kukapa nyt ei mätsäriä järjestäisi omalla toiminimellä? saahan siitä hyvät rahat, jos hyväntekeväisyyteen laittaa "osan".. tekstistä oikeen huokuu se raha! Itse yhdistyksen nimellä olen montakin mätsäriä järkkäillyt, eikä se tosiaan vastaa ihan tota sun hehkuttamaa työmäärää vaikka yksin järjestäisikin :) Saa käsityksen että oot työskennellyt mätsärin parissa 24/7/365. Eihän tohon mene kun 30h koko tapahtuman järkkäämiseen. Ja jos yhdistyksellä järkkää niin kaikki rahat menee yhdistykselle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yhtälailla voit itsekin laittaa toiminimen pystyyn ja järjestää mätsärin :) On täysin fakta, että tämä mahdollisuus on kaikille avoin eli periaatteessa ei sinulla tästä pitäisi olla sanomista. Ja niin kauan, kun et tiedä lahjoitussummaamme - et voi sanoa olenko saanut hyvät vai huonot rahat :) Yhdistyksenä kun järkkää niin luonnollisesti rahat menee yhdistyksen hyväksi - heidän hyödykseen, heidän ilokseen ja heidän käyttöön. Miksi toiminimenä en siis voisi ansaita ainuttakaan roposta mätsäreistä?

   En ole koskaan väittänyt tuhlaavani koko päivääni saati koko vuottani mätsärin järjestämiseen - se kun on minun pienimpiä projekteja tällähetkellä. Harmi jos sulle kuitenkin jää sellainen käsitys. Pyöritän vain itse todella monia eri projekteja, käyn koulua, teen töitä, omistan 3 koiraa ja joudun kouluttautumaan eri koulutuksissa samaan aikaan, joten väkisinkin aikani on vähissä. Oma on tietysti valintani enkä siitä tietystikään valita, mutta siksi tämän mätsärin järjestäminen on omalla tavallani suuri puserrus minulta :)

   Poista
 5. Mekin ollaan oltu Nemin kanssa sinun järkkäämässä mätsärissä :D

  Olin toooooodella tyytyväinen ja palkinnotkin oli ihan huiput! <3

  -Aamu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oooihh kiitos ihanaa kuulla <3 Toivottavasti pääset mukaan toukokuussakin ja tuuhan ihmeessä nyppäämään hihasta ja juttelemaan :)

   Poista
 6. Ei mätsärissä ole noin paljon työtä, kun joka postauksessasi hehkutat :-DD huhhu, koko homma on ihan helppo juttu, helppoa rahaa siis :) kyllä, minulla on yritys ja olen järjestänyt kymmeniä mätsäreitä, yksin. Aikaa kuluu hetki koko hommaan, tuo juttu ei ole rankkaa nähnytkään :) ethän siis suurentele asioita ja kerro kuinka "kiireistä elämäsi on". Se ei ole sitä nähnytkään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos mätsäri on helppoa rahaa, niin ole hyvä ja järkkää itsekin uudestaan :) Näytät itsekin järjestäneesi huomattavan määrän mätsäreitä yksin yrityksesi nimissä eli raha sielläkin on liikkunut.

   En ole rankasta järjestämisestä missään välissä puhunutkaan - ainoastaan viitannut, että elämäni on hyvin kiireistä ja siksi vielä siihen lisäksi yksi mätsäri, niin se on jo jonkinlainen puserrus. On valitettava tosi myös, että anonyyminä et tiedä elämästäni kuin todella pienen pintaraapaisun tämän blogin perusteella ja minua ihmisenä et kyllä laisinkaan tunne normaalielämässä eli et voi sanoa onko elämäni kiireistä vai ei :)

   Poista
 7. Kerran järkättiin porukalla Seinäjoelle mätsärit. Tulijoita olikin lopulta yli 100. En alkaisi uudestaan siihen hommaan eli hattua nostan kun jaksat. Edelleen sanon, että mätsärit oli hyvät. Pidin todella paljon isojen tuomarista, joka antoi mukavaa palautetta vaikka ei pärjättykään Antun kanssa muuten. :) Lisäksi saatiin heti joku jopa näyttämään missä vessa on kun ei löydetty ja pyydettiin apua. Ainut miinus oli tuo arpojen loppuminen. :D En siitä kumminkaan saanut traumoja. Yleinen tunnelma oli mukava. Tullaan taas uudestaan ehdottomasti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kyllä se vaan oman aikansa ja kökkäväkensä tarvii, että pystyy järkkäämään tommoset :) Täällä Pohjanmaalla kun osallistujia on yleensä aina sen 100koiran kieppeillä.

   Oi ihana kuulla, että tykkäsit! Palaute on tapahtuman parasta antia mitä voi saada <3 Kiitos siis! Arpojen suuri suosio yllätti mut ihan ällikällä, sillä kuvittelin pääseväni vain osasta tavaroista edes ehkä mahdollisesti eroon, mut lopulta kaikki meni - ja todella nopeasti menikin :-D Mut hyvä, että traumoja ei jäänyt ;) Tälle kerralle lupaan hommata hivenen enemmän arpoja! Tervetuloa mukaan siis toukokuussa, toivottavasti nähdään :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! ♥ Jos kommenttiboksia ei näy, niin sivun päivittäminen pitäisi auttaa :)