Kaupan nameissa on yleensä todella vähän lihaa (perustuvat yleensä viljapohjaiseen massaan) mikä on mielestäni kumma, sillä kyse on kuitenkin koiralle suunnatuista nameista, ja niissä mielestäni kuuluisi olla lihaa mahdollisimman paljon. No, koska tehdasvalmisteiset namit eivät pysty vastaamaan odotuksiani, päätin tehdä tytöille itse pitkästäaikaa nameja treenaukseen.
Kannattaa suosia noita "koirien jauhelihoja" mielummin kuin noita ihmisten omia, sillä ihmisten jauhelihat sisältää yleensä aika paljon enemmän esimerkiksi suolaa.
Nää namit ovat tyttöjen lemppariherkkuja ja näiden perässä tytöt varmaan kiipeisivät puuhun, sillä nää tuoksuu (ja maistuukin ilmeisesti) hyvälle :-D
Edellinen tekemäni koirannami-ohje löytyy täältä!
Tarvitset:
-noin 400g jauhelihaa
-2 kananmunaa
-noin 75g juustoraastetta
-Tarvittaessa myös kaurahiutaleita uunipellille
Lämmitä uuni 180asteeseen. Laita kaikki ainekset kulhoon ja sekoita hyvin.
Laita tarvittaessa uunipellille kaurahiutaleita ja levitä kaurahiutaleiden päälle lihajuusto-seos. Kauli ja painele seoksesta vajaa 1cm paksuinen levy uunipellille.
Paista lihajuusto-levyä uunissa 180asteessa noin 35-40min, kunnes levy on ruskea ja sopivan rapea.
Tässä vaiheessa tarvitset nameille koemaistajan. Tälläkertaa koemaistajana toimi Hertta "aka herkkusuu". Namit maistuivat näinkin hyvin Hertalle, mutta säilyäkseen pidempään ne tarvitsevat vielä hieman lisää rapeutta.
Revi levystä pieniä paloja uunipellille ja paista pieniä paloja vielä noin 15min uunissa. Nyt palat ovat saavuttaneet hieman lisää rapeutta ja ovat valmiina purkitettavaksi!
Tästä määrästä riittää siis varmasti hyvin jaettavaksi muillekin kuin omille karvatassuille, eli voit antaa tälläisen purkin lahjaksi vaikkapa koiraystävällesi :-)
Tarvitset:
-noin 400g jauhelihaa
-2 kananmunaa
-noin 75g juustoraastetta
-Tarvittaessa myös kaurahiutaleita uunipellille
Lämmitä uuni 180asteeseen. Laita kaikki ainekset kulhoon ja sekoita hyvin.
Laita tarvittaessa uunipellille kaurahiutaleita ja levitä kaurahiutaleiden päälle lihajuusto-seos. Kauli ja painele seoksesta vajaa 1cm paksuinen levy uunipellille.
Paista lihajuusto-levyä uunissa 180asteessa noin 35-40min, kunnes levy on ruskea ja sopivan rapea.
Tässä vaiheessa tarvitset nameille koemaistajan. Tälläkertaa koemaistajana toimi Hertta "aka herkkusuu". Namit maistuivat näinkin hyvin Hertalle, mutta säilyäkseen pidempään ne tarvitsevat vielä hieman lisää rapeutta.
Revi levystä pieniä paloja uunipellille ja paista pieniä paloja vielä noin 15min uunissa. Nyt palat ovat saavuttaneet hieman lisää rapeutta ja ovat valmiina purkitettavaksi!
Purkita namit purkkiin ja laita purkin koristeeksi vaikkapa jokin nätti rusetti. Tälläisestä annoksesta tulee noin 250-300namia. Namit säilyvät noin pari viikkoa, pellava-/paperipussissa pidempäänkin.
Tästä määrästä riittää siis varmasti hyvin jaettavaksi muillekin kuin omille karvatassuille, eli voit antaa tälläisen purkin lahjaksi vaikkapa koiraystävällesi :-)
Kiva postaus! Täytyy itsekin kokeilla tätä joskus :)
VastaaPoistaOi kuinka ihanaa kuulla :-) Tälläinen palaute piristää aina!
PoistaOon ennenkin blogeista näitä ohjeita kattellu ja ajatellut että pitäis itsekkin kokeilla, heh saamaton taidan olla tämmöiseen näpertelyyn :)
VastaaPoistaHeh, nyt ei sun auta kuin ottaa asiakses ja leipoa! Iines ilahtuu varmasti ;-)
PoistaOmpa helppo ohje! Pitäsköhän munkin koittaa väkertää :D
VastaaPoistaKieltämättä tää kyllä on tosi helppo ja nää maistuu koiralle kuin koiralle! Tein eilen kolmannen satsin tällä ohjeella ja nyt on taas pitkäksi aikaa nameja tytöille :-)
Poistahttp://niinerilaiset.blogspot.fi/
PoistaTehtiin testiin, ja otin jopa videon neitien reaktioista :D
Ihana kuulla, että olette jo ehtineet tehdä ja testata nameja! Piristää kovasti mieltä, että ohjetta on käytetty ja siitä on ollut hyötyä :-)
PoistaPitääpä tehdä noita kunhan saa herkkuvaraston tyhjäksi! :)
VastaaPoistaSuosittelen - meillä ainakin tykkää koirat hirmuisesti :-) Ihania leipomishetkiä sinulle!
PoistaOi, pakko tehdä näitä meillekkin treeninameiksi! :)
VastaaPoistaKannattaa ehdottomasti! Kivoja leipomishetkiä :-)
PoistaOi miten helppo ohje! Pitääpäs tehdä joku päivä :-)
VastaaPoistaOi kannattaa ehdottomasti kokeilla - näitä oli mukava leipoa :-)
PoistaKiitos ohjeesta, tein näitä heti eilen :) Sillä erolla että paloittelun jälkeen laitoin uuniin vielä 45 minuutiksi ja jätin uunin luukun hieman raolleen. Paloista tuli rapeita mutta sisältä juuri sopivan pehmeitä. Arvatenkin koirat tykkäsivät näistä ihan kybällä :)
VastaaPoistaOi vitsi, sähän olet ollut nopea! Ihanaa kuulla, että tästä ohjeesta oli hyötyä ja namit maistui :-)
PoistaIhanaa löysin tämän vihdoinkin, kadotin linkin aiemmin! Pitää kokeilla perheen koirilla näitä, ovat sen verran nirsoja että kaupan kaikki namit eivät kelpaa. :-D
VastaaPoistaOi nonni, jes! :) Meillä ainakin nää namit on koirien lemppariherkkua, vaikka näitä tulee kyllä väsäiltyä aivan liian harvoin..:D
PoistaMidtä olet saanut tiedon, että ihmisten jauhelihaan lisöttäisiin suolaa? Itse en ole sellaista koskaan kuullut. Jauhelihaa kun ostaa niin paketissa lukee ainesosina ainoastaan sian ja/tai naudan liha.
VastaaPoistaJos haluu suolaa välttää, kannattaa jättää juusto pois, koska siinon suolas. Ihana ohje joka tapauksessa, varmasti maistuu koiralle kun koiralle!
Aijoo :s nojoo en oo paremmin perehtynyt aiheeseen, mutta nyt kun rupesin katsomaan niin oikeessa oot! Ihmisten vaan kuulee usein puhuvan, että jauheliha on hirmusuolaista..pitäisi siis näköjään tutkia ennenkuin puhuu :-D
PoistaKiva kuulla, että tykkäsit :)