maanantai 29. syyskuuta 2014

Hyvä joululahja-idea..

Nyt ajattelin vinkata teille aikaisen joululahja-idean ;-)

Sain innostuksen puuskan ja väsäsin näitä naruleluja nyt viikonloppuna oikein urakalla! Meillä koirat on tykänneet näistä ihan hirmusesti ja nää on ihan hirmukestäviä, mitä nyt vähän venyvät käytössä ( testattu mm. labbiksella). Kun lelu likaantuu, niin eikun vaan pesukoneeseen ja on taas kuin uusi!

Värivaihtoehtoina on tällähetkellä punainen ja mustikansininen. Sekä ruskeasta
väristä jäljellä vielä nämä kappaleet. Värivaihtoehtoja saa tietysti toivoa!


Koko ja paksuus on valittavissa. Kokoa kuvan leluilla on noin 40cm. 
Nää lähtis postikuluineen 5eurolla :-) jos otat enemmän, niin katsellaan kimppahintaa! Yhteydenotot heljakeskilusa(at)gmail.com, kiitos!

lauantai 27. syyskuuta 2014

Kauhajoki 24.9.2014

Oltiin keskiviikko-iltana mätsäilemässä Kauhajoella erään koulun pihamaalla Hertan ja pentuhoitokoirani Rommin kanssa. Olin luvannut Rommin omistajalla jo aikapäiviä sitten esittäväni Rommin kehässä, joten ajattelin, että miksen veisi kehään myös Herttaa - tyttöhän kun nauttii esiintymisestä!
Kummatkin koirat meni kehässä oikein hyvin, vaikkakin piiitkään odottelun takia kummatkin koirat alkoi väsyä ja Hertalle tuli kaikenlisäksi jo kylmä, sillä nää syysillat alkaa olemaan jo niin viileitä, että tyttö tarvitsee takin niskaansa.
Musta on niin kiva nähä se ilo koiran silmissä, kun saa touhata ja olla omistajan kanssa! Harmittaa vaan sinänsä, että tuolla(kin) oli omistajia, joiden koira ei pärjännyt, jolloin kehuja ym. ei koiralla suotu. Kysymys kuuluu - miksi? Musta noiden (ja ylipäätään kaikkeen tekemiseen) pitäis suhtautua sillä asenteella, että pärjättiin tai ei, niin kivaa on silti! Mua ei ainakaan haitannut yhtään ettei tälläkertaa pärjätty mitenkään :-)
Multa on muutaman kerran kyselty vinkkejä mätsäröintiin, joten ajattelin hieman valaista tuota asiaa. Kyseessä on siis leikkimielinen koiranäyttely, jossa on tarkoituksena esittää koira mahdollisimman rodunomaisesti. Toisinsanoen, saada edullista harjoitusta virallisiin koiranäyttelyihin. Toki paljolti näissä käydään myös esim. pelkän sosiaalistamisen tai kivan yhdessäolon takia, kuten esimerkiksi me tehdään :-)
Mätsärin kulusta sen verran, että ensin mennään pareittain numeroiden mukaisessa järjestyksessä kehään (esim. 200 ja 201, sen jälkeen 202 ja 203 jne), enemmän tuomarin mieleinen koirakko saa punaisen ja se "huonompi" sinisen. Kun kaikki yhden ryhmän (esim. isot koirat) koirat on käyty läpi, menee yleensä siniset ensin kehään. Näistä sijoitetaan yleensä 4koirakkoa palkinnoille. Sitten punaisen saaneet ja niistä myös sijoitetaan sama määrä. Lopuksi PUN1 (ja mahdollisesti myös SIN1) menee BIS-kehään ja siellä kisataan kaikkien muiden kehien ykkösiä vastaan, joista sijoitetaan taas se sama 4koirakkoa :-)
Neuvona voisin sanoa, että kannattaa kotona/näyttelyharjoituksissa harjoitella etukäteen liikkeitä (=ravaamista ja seisottamista). Mätsärikehässä yleensä kuvioina on edestakaisin, kolmio tai ympyrä. Lisäksi koiran tulee antaa kopeloida itsensä läpi (uroksilta mahdollisesti myös kivekset) ja katsoa hampaat. Oman koiran seisotusasennon (esim. vapaasti, asetellen jne) kannattaa etsiä googlesta.















Otat vain paljon nameja ja iloista mieltä mukaan - noilla selviät jo tosi pitkälle! Näyttelyhihna ei ole pakollinen (toki suositeltava), mutta flexi ei tuonne kyllä sovellu :-)

Ja tosiaan, mätsäreihin on tervetulleita kaikki koirat - sekarotuisista rotukoiriin! 

Lisää kuvia täällä! Kuvienotosta kiitos äitilleni, joka jaksaa ahkerasti kulkea mukana auttamassa :-) Pahoittelut sutatuista naamoista - omat ilmeet oli luokkaa ö ja muiden ihmisten naamat suttasin ihan jo pelkästään yksityisyyden takia.

maanantai 22. syyskuuta 2014

Säästövinkki!

Ajattelin jakaa teille pienen säästövinkin koskien koirankakkapusseja - Koirankakkapussit.fi-sivustolta voit tilata itsellesi (lue: koirallesi) läjän koirankakkapusseja ilmaiseksi! Joo kyllä vain, täysin ilmaiseksi!

Kopioin tähän teille pienen pätkän kampanjan ideasta ja sen toteutuksesta:

Mistä on kyse? Jakamalla ilmaisia koirankakkapusseja haluamme kannustaa koiranomistajia siivoamaan koiran jätökset pois ympäristöstä. 
Mitä ja kuinka paljon? Koirankakkapusseja veloituksetta. Koirankakkapusseja lähetetään 25 kpl/kk. Tilaus on voimassa 3kk (myöhemmin mahdollisesti 6kk), jonka jälkeen voit uusia tilauksen sivuilla. Mikä parasta - Biobagin kompostoitavat koirankakkapussit eivät sisällä polyeteenipohjaisia aineksia ja ne maatuvat noin 40vuorokaudessa. 
Meille saapui ekat koirankakkapussit noin muutama viikko sitten. Seuraavat pussit pitäisi olla pian postilaatikossa odottamassa :)  Nyt kampanjoidaan hyvän ja paljon puhuttaneen asian puolesta! En voi kuin nostaa hattua tälläiselle kampanjalle - wau!
Joten eikun tilaamaan omat koirankakkapussit täältä!

perjantai 19. syyskuuta 2014

Puhelinkuvia osa 3

Puhelinkuvat ovat täällä taas - en voi muuta sanoo, kuin että näitä kertyy mun puhelimeen kyllä ihan liikaa! Kuten olen aiemminkin jo todennut, niin näiden avulla on vaan niin kiva palata muistelemaan menneitä hetkiä :-)
Aiemmat puhelinkuvapostaukset voit lukea täältä ( 1 ja 2 )

1. Tyttöjen kanssa suunnistamassa - tytöt ja mä niiiin nautitaan! 2. #kerjäämässä #nälkäset #lapset 3. Höpsöt4. Luun syöntihetki menossa!


5. Lenkille mars! 6. Väsyneet ja onnelliset tytöt 7. Hassu nukkuma-asento osa 27684 8. Saanko esitellä mun arkipäivien uuden pelastajan, Rommin? Maailman söpöin junioripentu
9. "Mennäänkö me vai eikö me mennä?!" tuumaa Kerttu 10. Maailman ihanin näky, kun tulee kotiin - tytöt odottamassa! 11. Mitä mun enää pitäisi tästä sanoa?! :-D #hassut 12. "I'm sooooo tired...." tuumaa Kerttu
13. Namihetki metsässä 14. Mätsäriin käy tiemme... 15. Juuri sopivankokoinen häkki Kertulle, vai mitä? ;-D 16. Aina sitä pitää änkeä viereen nukkumaan..:D
17. Ihanaa vain mennä käymään kiva lenkki äitin ja koirien kans18. Ai mitenniin, mun kesä koostui lähinnä vain koirista?! Oli työ ja tuska etsiä muitakin kuvia koulun kuvaprojektiin, kun kameran muistikortilla on vain pelkkiä koirakuvia... 19. Voi Kerttu minkä teit! :-D Äitiltä oli jäänyt tuoli huonosti ruokapöydästä ja eiköhän Kerttu sit ollut vetäissyt yli puolet omenapiirakasta.. onneks iskä kerkesi väliin, että ei kokonaan mennyt. Onneksi ei oo tytöllä herkkä vatsa :D 20. Kurikan koirapuistossa Rallytoko- ja agility-esittelyä katsomassa!
21. Herkkupaketti saapui ja heti Kerttu kurkkimassa 22. Sohvalla chillailuu 23. Tiian ja Lobon kanssa lenkillä - parasta tekemistä viikonlopulle! 24. Hertta auttaa mua tän postauksen tekemisessä
Nyt rynnätään käymään vielä pikaisesti iltalenkillä ja sitten saunan kautta nukkumaan. Ihanaa viikonloppua

sunnuntai 14. syyskuuta 2014

Jos metsään tahdot mennä nyt..

"Jos metsään tahdot mennä nyt, näät sammalet myllätyt.
Kas, pienet karhut vekkulit on nyt käyneet suureen joukkiohon.
On päivä teddykarhujen villin retken!
Vain kiltit, iloiset karhut saa noin retkellä temmeltää,
saa herkut makeat maiskuttaa ja leikkiä ryöstäjää.
Nyt nää ei muut kuin metsien puut:
käy kuurupiiloon hunajasuut.
On päivä teddykarhujen villin retken! 
Retket pienten karhujen niin pörröturkkien
on hauskoja kerrassaan. 

Karhun hippaa kurkkien käy alta oksain
hiljaa katsomaan!
Hurjat nallet teutaroi niin että tanner soi;
on olo niin huoleton!
Vaan kello kuusi isät ja äidit vie nallet nukkumaan,
ja uupuneet pikkukarhut on. 


  Jos metsään haluat mennä nyt, saat varoen tehdä sen.
On siellä kekkerit villityt ja töminä tassujen.
Kas, pienet karhut vekkulit on
nyt käyneet suureen joukkiohon.
On päivä teddykarhujen villin retken!"

Lisää kuvia voit katsoa täältä!

perjantai 12. syyskuuta 2014

Herkkuperjantai!!

Herkkuja siellä ja herkkuja täällä! Meille saapui tänään kotiovelle varsinainen herkkupaketti Petnetstorelta. Tälläisien pakettien sisältöä on aina ilo tilata ja ennenkaikkea, vastaanottaa. Tytöt ovatkin jo oppineet, että näistä salaperäisistä ruskeita pahvilaatikoista paljastuu aina heille jotain kivaa.. ;-)

Paketista paljastui vaikka ja mitä kivaa - oli luita, herkkuja, lihapullanameja ja pari uutta ruokakulhoa. Saas nähdä laitanko nämä kulhot talteen tulevaisuutta ajatellen, vai otammeko nämä heti käyttöön :-)
Saanko muuten esitellä meidän tyttöjen uuden lemppariherkun? Nämä liha -ja lohipullat ovat valloittaneet sekä omistajan että koirien sydämet! Nää tuoksuu ihan hirveen hyvälle (jos niin voi koirien herkuista ees sanoa :-D) ja koirat hotkaisee nää pikkuhetkessä!

Näillä me pärjätään taas tovi jos toinenkin! Mukavaa saada tuonne herkkukaapinkin puolelle täytettä :-) Ensi postauksessa on luvassa muutakin kuin ostoksia, voin vaikka lyödä pääni pantiksi ;-)

PS. Oon muutes kehitellyt teidän lukijoiden päänmenoksi kuvakisan tyylistä kilpailua, mutta aihe on vielä pahasti hukassa! Jos jollain teistä tulee jotain kivaa ja hieman erikoistakin (?) ideaa mieleen niin kertokaa! Otamme kaikenlaiset ideat ilolla vastaan :)