Hertta
vaalea aprikoosi kääpiövillakoira
s. 06.04.2009

Luonteeltaan Hertta on rapsuttelua rakastava, erittäin oppivainen ja sosiaalinen koiraneiti. Hertta rakastaa yhdessäoloa ja tykkää opetella mm. uusia temppuja. Lisäksi Hertta leikkii ja riehuu mielellään koirakavereiden kanssa - varsinkin tutut koirat on kivoja :-)
Hertan kimppuun on käynyt vuonna 2013 loppuvuodesta ja vuoden 2014 alkukesästä iso saksanpaimenkoira naapuristamme, mikä on vaikuttanut mm. Hertan leikkimisintoon muiden koirien kanssa. Olemme kuitenkin tehneet isojen koirien pelon eteen paljon työtä ja nyt pelko alkaa pikkuhiljaa olla aikalailla hallinnassa - se ei tule esiin kuin sellaisissa tilanteissa, joissa iso koira ryntää Hertan lähelle.

Väriltään Hertta oli pentuna todella tumma aprikoosi, mutta vaalentui noin vuoden iässä lähes valkoiseksi. Tällähetkellä Hertta onkin "kermanvaalea" villaneiti. 

Hertan kanssa harrastamme satunnaisesti agilityä ja käymme mm. mätsäreitä kiertelemässä :-)
Tuomareilta on tullut runsaasti kehuja hyvinhoidetusta turkista, liikkeistä ja iloisesta luonteesta - sijoituttu ollaan lähes aina palkintosijoille. Olemme käyneet Hertan kanssa erilaisia koirakursseja (mm.koirahieroja-kurssi, pentukurssi ja agility-kurssit) sekä Hertta voitti Kurikan Kamu-kisan viime vuonna. Neiti edustaakin Kurikkaa brändieläimenä erilaisissa lehdistö- ja messutapahtumissa. Kiertelemme mm. päiväkodeissa lapsia ilahduttamassa sekä vanhainkodilla vanhuksia moikkaamassa. Tuo ammatti sopii Hertalle kuin nenä päähän - neiti rrrakaastaaaa ihmisiä isolla R-kirjaimella ja on luonteeltaan tasaisen varma eli ei hetkahda esimerkiksi nopeista tilanteista.

Hertan lempparipuuhiin  kuuluu lenkkeily ja kallioilla kiipeily, joita harrastammekin aina kuin vain mahdollista. Lisäksi doboilu on tämän neidin mieleen!

Ruoka:
Pure Natural + erilaiset lihat

Paino:
 Noin 7kg

                        Temppuja, mitä Hertta mm. osaa:                       
-istu
-maahan
-paikka
-seuraa
-sivu
-seiso
-tassu
-toinen tassu
-ylä (ylävitonen)
-vilkuta (vilkuttaa tassulla)
-ympäri (kiertää itsensä ympäri)
-pyöri (kiertää itsensä ympäri toiseensuuntaan)
-kuole ("kuolee")
-häkkiin (menee häkkiin ja käy maahan)
-orava (istuu "orava"-asennossa)
-tanssi ("tanssii" kahdella jalalla"
-kasi (kierää kahdeksikkoa jaloissa)
-pujo (pujottelee jaloissa)
-väli (hyppää käsistä tehdyn renkaan läpi)
-ryömi (ryömii)
-kierrä (kiertää jonkun asian esim. puun tai tolpan)
 -häpeä (laittaa pään piiloon tassujen alle)
-ihminen ("tanssii" kahdella jalalla)
-peukku (koskee nenällään peukkuun)
-auki (avaa häkin oven)
-sukka (repii sukan pois)

(päivitetty 25.10.2016)