Omistaja

Heljä Keski-Lusa
aktiivinen koiraharrastaja ja yrittäjä


Hullun rohkea, iloinen ja hurjan kaasujalan omaava ihminen täällä terve! 
Töissäkäyvä nuori koiraharrastaja sekä yrittäjä, joka valmistui ammattiin vuonna 2016 keväällä viestinnän puolelta. Asun tällähetkellä lähellä keskustaa Tampereella.
Olen pienestä pitäen ollut eläinrakas. Meillä on aina ollut erinäinen määrä marsuja ja kissoja kotona, lisäksi olemme toimineet sijaiskotina useille kissoille. Olen saanut kokea kaikkea eläimen syntymästä kuoleman porteille saakka. Kaikki tapahtumat ovat kasvattaneet minua ihmisenä henkisesti.
Pienempänä kävin ahkerasti marsujemme kanssa virallisissa näyttelyissä sekä kissojemme kanssa leikkimielisissä kissanäyttelyissä. Näin vähän vanhempana olen rampannut koirien kanssa mätsäreissä sekä esittänyt useita koiria näyttelyissä.
Ensimmäinen oma koirani oli sekarotuinen Rollo. Rollo muutti taloon alkuvuodesta 2006. Valitettavasti yhteinen taipaleemme loppui aivan liian lyhyeen. Lepää rauhassa rakas♥

Tämänhetkiseen koiralaumaan kuuluu villakoirat Hertta ja Kerttu.Viimeisin laumaamme tullut jäsen on 1,5 vuoden ikäinen beauceron-juniori Martta.
Vuosien varrella on tullut käytyä jos jonkinmoista eläinkurssia. Olen käynyt mm. dogsitter-koulutuksen, koirahierojakurssit sekä erinäisiä koirankoulutus-kursseja. Otan mielelläni myös muiden koiria hierottavaksi ja haluankin käytännön harjoittelua mahdollisimman paljon muillakin koirilla kuin omillani.

Tällähetkellä harrastan koirieni kanssa säännöllisesti lenkkeilyä, hakua, nose workkia, jälkeä, temppujen opettelua sekä itsenäisesti tokoa. Lisäksi kuljemme epäsäännöllisesti koiramiiteissä sekä kiertelemme lähialueen mätsäreissä. En ole itse kovinkaan kilpailuhenkinen, ja minulle itselle onkin tärkeintä, että sekä minulla että koiralla on hauskaa, ja että yritämme parhaamme. Nyt kuitenkin olen jollaintapaa jo innostunut mölliluokista ja näyttelyistä! Koirajuttujen lisäksi harrastan mm. valokuvausta ja rullaluistelua.

Minulla on ollut monien vuosien ajan pystyssä oma yritys, Tassutöyrä tmi. Valmistan koirille persoonallisia ja laadukkaita pantoja, valjaita, hihnoja sekä treeni-ja vetoleluja. Tilaukset onnistuvat myös mittatilauksena.

Haaveena minulla olisi toimia joskus kasvattajana ns."sivuhommana", sekä ottaa muutamia merkityksellistä tatuointia näiden entisten lisäksi. Tatuoinnit on vaan mun heikkous ja se näkyykin jo mun kropasta..:-D Rakastan kaikkia hulluja extempore-ideoita, joten oonkin mm. hypännyt pariin otteeseen benji-hypyn ja seikkaillut ulkomailla kaveriporukalla.

Kuvauskalustooni kuuluu Nikon D7100 kolmella objektiivilla 18-55mm, 55-200mm ja 35mm. Objektiiveina minulla on ollut aiemmin myös 50mm ja kalansilmä, joten niistäkin löytyy jonkinverran kokemusta. "Varakamerana" minulla on Nikonin D3100, joka onkin ensimmäinen ihkaoma järkkärini. Koulun "puolesta" minulla on myös kolmas järkkäri, Canonin 1100d. Paljon kuvia on tullut siis vuosien varrella otettua, mutta kuten huomaatte, niin niistä löytyy vielä varmasti huimasti paranneltavaa. Oppimisen into ja kehittyminen ovatkin minun suuria intohimojani :-)

Olen jäsenenä seuraavissa koirayhdistyksissä: 
-Suomen Kennelliitto
-Suomen Beauceron ry

Jos tulee jotain kysyttävää, minuun voi ottaa yhteyttä s-postiin : heljakeskilusa@gmail.com

(päivitetty 12.6.2016)