sunnuntai 9. syyskuuta 2012

Tee-se-itse koirankeksit

Viikonlopun kunniaksi päätin tehdä tytöille itsetehtyjä makupaloja esim.treenaukseen. Jääkaapista löytyi juuri sopivasti jauhelihaa ja kaapista loput tarvikkeet. Itseltä ei tällähetkellä löytynyt ns.koirien jauhelihaa (esim.Kennelrehun), joten tein makupalat sitten ns.ihmisten jauhelihasta.Kannattaa suosia kyllä noita koirien jauhelihoja mielummin kuin ihmisten jauhelihoja, sillä ihmisten jauhelihat sisältää yleensä aika paljon enemmän esimerkiksi suolaa.

Tarvitset makupaloihin:
-400g jauhelihaa tai muuta vastaavaa
-2 kananmunaa
-vehnäjauhoja
-kauraleseitä tai maissijauhoja

1. Sekoita ensin jauheliha ja kananmunat keskenään.Lisää sitten vehnäjauhoja ja kauraleseitä vuorotellen vähän kerrallaan, kunnes taikina on sopivan "paksua" levitettäväksi pellille. Kauli taikina tasaiseksi levyksi leivinpaperin päälle pellille.
2. Laita taikinalevyn päälle toinen leivinpaperi uuniin, ettei pinta pala paistettaessa. Paista keksejä 175 asteessa uunissa noin 1 tunti. Sen jälkeen avaa uunin luukku ja anna levyn jäähtyä rauhassa.
3. Levyn jäähdyttyä leikkaa levy pieniksi paloiksi koiran koon mukaan (pienille koirille pieniä paloja ja isoille koirille vähän isompia paloja).
Jos haluat makupaloista rapeita ja paremmin säilyviä, jatka ohjetta eteenpäin.

4. Laita sen jälkeen palat uudelle leivinpaperille ja takaisin uuniin. Muista laittaa päälle myös toinen leivinpaperi! Paista nyt 100asteessa noin 1tunti. Uunin jälkeen anna makupalojen jäähtyä taas rauhassa.
5. Itse annoin vielä makupalojen olla yön yli ilmavassa paikassa "kuivumassa" ja makupaloista tuli kivan rapeita. Voit pussittaa makupalat pieniin minigrip-pusseihin (ja halutessasi laittaa vaikka pakkaseen) jos pelkäät ettei säily. Itse laitoin osan makupaloista ilmatiiviiseen astiaan ja toisen osan laiton pakkaseen.

Ja voin sanoa, että kummatkin koirista tykkää näistä ihan hirveesti! Nää on meidän tyttöjen suurta herkkua! :)
Hertta odottaa tarkkaavaisena namia!

12 kommenttia:

  1. paljonkoha jauhoi ja leseitä pitäs laittaa..? (:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse laitoin varmaan noin desin verran. Taikinasta pitäs tulla sopivan paksua (ei kuitenkaan liian paksua, muttei liian löllöäkään),eli kannattaa pikkusen kattella itse oman järjen mukaan :)

      Poista
  2. vähä kiva huomata, että jotkut tekee(okei, leipoo) koirillleen nameja (: vois kyllä itekki kokeilla ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa ehdottomasti kokeilla! Meilläkään ei tainnut olla kuin toinen tai kolmas kerta kun tein itse nameja:) Tykkäsivät edellisillä kerroilla niin lujaa, että oli pakko tehdä vielä!

      Poista
  3. Jossain oli ohje, jossa sanottuun, että tohon vielä juustoa!
    Testasin ja oli superherkkua!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, kyllä tuohon juusto sopii vielä lisäksi hyvin :)

      Pitääpä joskus koittaa juustonkin kanssa, kun nyt ensi saatais edes nämä vanhat syötyä :)

      Poista
  4. Moi!

    Kiitos kivasta ohjeesta, toimii :)
    Laitoin ohjeen myös blogiini ja sieltä linkin tänne!

    http://kodapallokala.blogspot.fi/2012/12/tee-se-itse-koirankeksit-hertan-ja.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa!
      Kiva juttu! :) Kiitos!

      Tuo linkki ei ainakaan mulla suoraan johdattanut tähän ohjeeseen, vaan meni "etusivulle". Onkohan vahingossa mennyt noin? Enemmän hyötyä varmasti olisi, jos ei tartteis etsiä täältä sekavista blogiteksteistä :)

      Poista
  5. Ohjetta ei varmaan löydy viljattomana? :/ meidän koiralle tulee tulehduksia ja vaikka mitä viljoista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voit tehdä esim. tiiviistä jauhelihamössöstä levyn, jonka laitat uuniin kypsymään. Kypsänä anna jäähtyä kunnolla ja leikkaa paloiksi :-)

      Poista
  6. Eikös se ole niin että koirille ei saa antaa vehnää

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! ♥ Jos kommenttiboksia ei näy, niin sivun päivittäminen pitäisi auttaa :)