lauantai 31. toukokuuta 2014

Testissä : Ratian y-valjaat

Tilasin viikko sitten kummallekin koiralle Risto-Matti Ratian suunnittelemat Top Canis y-valjaat Petnetstorelta. Tilasin valjaat puna-mustana (pääset valjaisiin tästä!), koska meillä oli jo ennestään saman sarjan tuonväriset hihnat. Valjaat tulivat muutaman päivän päästä tilauksesta, mutta kummatkin osottautuivat liian isoiksi tytöille. No, eikun valjaat takaisin ja yhtä kokoa pienemmät tilalle!

Valjaissa (ja myöskin pannoissa) meillä on ollut aina ongelmana se, että melkein kaikki valjaat ja pannat kuluttaa tyttöjen turkin pilalle. Luultavasti näissäkin tapahtuu sama homma (varsinkin, kun turkki kasvaa pidemmäksi), mutta tällähetkellä kun turkki on kesän takia lyhyt, niin nuo ovat juuri passelit. Lisäksi nuo ovat luultavasti meidän metsä- ja uintireissuille oikein hyvät! Hintaa yksille valjaille tuli noin 25euroa.

Alunperin meillä on Ratialta siis normihihnat. Hihnat ovat ollet tosi hyvät ja kevyet, vaikkakin ovat aikalailla kuluneet ja kulahtaneet jokapäiväisessä käytössä. Pitäisi siis jossain vaiheessa ostaa uudet!

Nyt on mukava lähteä lenkille, kun on saman sarjan hihnat ja valjaat mukana. Tosin vielä meillä vie voiton omatekemät (klik!) kamppeet, ja uskon näin olevan jatkossakin, mutta välillä on kiva mennä jonkun muun tehdyissä kamppeissa!+hyvä hinta-laatu suhde
+todella pehmeää materiaalia
+kestävät ja laadukkaasti valmistetut
+tarpeeksi tukevat, istuu hyvin päälle (jos koko vaan löytyy!)

-vähän värivaihtoehtoja
-vain 6 kokovaihtoehtoa, joten vaikea löytää hyvin istuvaa kokoa

Olen ollut tähän mennessä älyttömän tyytyväinen ja suosittelen lämpimästi kokeilemaan josko teidänkin karvatassulle löytyisi näistä valjaista oikea koko♥ Odotan jo innolla, että pääsen hankkimaan myös saman sarjan pannat sekä jossainvaiheessa myös ne uudet hihnat!

16 kommenttia:

 1. Mä oon tosi pitkään kattonut kans ton sarjan pantoja erityisesti, mutten koskaan raaskinut ostaa :'D Noi on kyllä tosi kivat!

  VastaaPoista
 2. Mä oon kans kattonu nyt erityisesti pantoja, ja nyt meinaan seuraavan kerran kun kaupunkiin meen, niin ostaa jos raaskin :'D. Kalliiksi menee, mutta on hyvälaatuiset ja kestävät, ja muutenkin niin somat! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo on kyllä vähän turhan arvokkaita, mutta hinta-laatu suhteeltaan hyviä eli tulee takuulla kestämäänkin :-) Suosittelen!

   Poista
 3. Mä ostin Mimmille joululahjaksi Ratian vihreän fleece pannan. Talvella ja kylmillä ilmoilla vaan käytän sitä kun kesällä se on liian kuuma. Miinuksena vaan, että on hieman tiukka pukea, vaikka muuten onkin sopiva. Muuten meillä on käytössä puolikuristava ketjullinen panta, mutta se olisi ollut liian kylmä talvella. Harmi vaan ,että tummanpunainen pienimmässä koossa oli silloin loppu. Kun Mimmillä on pari muuta vihreää pantaa niin olisi ollut mukavaa vaihtelua :) Mutta muuten olen tykännyt kovasti, vaikka kuluttaakin varmasti aikalailla turkkia mutta pidämmekin Mimmillä aina melko lyhyenä turkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä vain :-) Kiva kuulla! Nimenomaan :) Meilläkään ei turkin kuluminen haittaa oikeastaan, kun ovat nyt lyhyellä turkilla, vaikka ikäväähän se on :/

   Poista
 4. Hei! Miten olet saanut blogiisi noin paljon lukioita? :) ja kivat ovat ;)

  VastaaPoista
 5. Kiitoksia :-) En osaa tuohon kysymykseen oikein vastata, mutta kai säännöllisellä postaustahdilla ja asiasisällöllä on ollut vaikutusta suureen lukijamäärään..:-)

  VastaaPoista
 6. Ostin pannan ensin ja se on ollut tosi hyvä. Remmin kanssa tuli heti toisella lenkillä ongelma: ompeleet ratkesivat kesken rauhallisen lenkin, eli remmi "katkesi" itsekseen! Tarkistakaa ompeleet siis ennen ostamista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi että, olen unohtanut vastata kommenttiisi - mitä suurimmat pahoittelut :( Mutta voi harmi, kumma juttu :O Meillä ovat kestäneet todella hyvin kummatkin valjaat! Luultavasti teillä oli varmaan kyseessä "maanantai-kappale"..

   Kai otit yhteyttä valmistajaan eli Top Canisiin? :-)

   Poista
 7. Meillä nuo valjaat ei oikein istunut koirien päälle ja sillon kun noi ostettiin koirille oli vain yhtä väriä ja se oli harmaa. Nykyisin ne on Enteellä ja Eetulla vain varavaljaina.

  - Vilna (on nimeni, vaikka se on myös kaupunki :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aijaa :O Onpas jännä! Meillä kanssa oli aluksi nää harmaat näistä, mut nykyään ollaan vaihdettu punaisiin. Mä jotenkin muistelen tässä juuri, että aivan kuin aluksi kokojakin olisi ollut vähemmän :/ Muistelenkohan väärin?


   Oi kuinka kaunis ja upea nimi <3 Vau!

   Poista
 8. Ei niitä kokojakaan joo ollut paljoa silloin.

  - Vilna

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! ♥ Jos kommenttiboksia ei näy, niin sivun päivittäminen pitäisi auttaa :)