keskiviikko 25. maaliskuuta 2015

Pentumätsäri 22.3

Automme kaarsi sunnuntai-aamupäivällä kohti Kauhajokea ja pentumätsäriä yhdessä Tiian ja Louhen sekä Tiian pikkusiskon, Elli-Nooran kanssa. Vietin viikonloppuni vanhemmillani kera koirien, joten saatiin matkata takaisin omalle asuinpaikkakunnalleni mätsärin merkeissä.

Martta oli aluksi lähinnä hämmentynyt valtavasta koiramäärästä - muutama haukahdus ja yritys rynnätä koirakaverien luokse stoppasivat äkkiä hihnan päässä roikkuvaan ja kieltävään omistajaan eli minuun. Sain kuitenkin käsiini pian nakkeja, niin Martan kontakti oli missä muuallakaan kuin minussa. Voi tuota ahmattia Pitänee siis vielä treenata tuota koiralaumassa kulkemista - onneksi tässä kevään mittaan on lähialueella tulossa monta mätsäriä, jossa treenaaminen onnistuu enemmän kuin hyvin.

Halliin mentäessä Martta oli jo tottunut ihmis-ja koirajoukkoon niin hyvin, että vain seuraili tekemisiäni ja kulki perässäni ympäriinsä. Neiti osasi myös hienosti odottaa vuoroaan makoilemalla peitollaan kehän laitamilla.

Kehässä meillä meni ihan superhyvin - yllätyin ihan satanolla tytön käyttäytymisestä. Herättelin jo ennen kehään menoa kauhukuvia siitä ruikkurallista tai muuten vain sähläämisestä, mutta ei - kaikki meni mun mielestä enemmän kuin hyvin. Hyvä Martta! Ei siis olla lainkaan turhaan treenailtu seisomista, hampaiden näyttämistä ja ravaamista. Kyllä tuosta vielä kehäkettu saadaan koulittua ;-)

Seisominen tarvitsee ehkä vielä kaikkein eniten noista treenaamista - oli meinaan sen verran outo tilanne 4,5kk ipanalle, että vapaasti seisottaminen ei tullut oikeasti kuuloonkaan, vaikka kotona se sujuu jo hyvin. Ymmärrettävää sinänsä, sillä hallitilanne, koirat ja vieras tuomari saivat neidin vaan pomppimaan ja riehumaan ympäriinsä - lapsi kun neiti vielä aivan täysin on. Hankinnassa on ostaa snake+hihna-yhdistelmä, kunhan tuo neiti vain saisi vielä vähän kokoa lisää, niin tietäisi tuon neidin aikuis-kaulanympäryksenkin arvioida paremmin :-)
Parikehässä meitä vastassa oli 8kk vanha kleinspitz. Meidän parikin meni kauniisti, mutta tuomari kehui, että kyllä meille punainen nauha napsahtaa, sillä meidän neidin ikä oli vain 4,5kk ja neiti kulki jo näin reippaasti. Kyllä piristi kummasti tuomarin kehut mieltä! Punaisten kehässä meille ei kuitenkaan sijoitusta enää suotu, joten saatiin lähteä rankan päivän jälkeen samantien kotia kohti lepäämään:-)


Lisää kuvia mätsäristä löytyy täältä!

8 kommenttia:

 1. Vau, kyllä saat olla ylpeä Martasta!! Onnittelut hienosti menneestä mätsäristä, tosta on hyvä jatkaa treenejä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos paljon! :-) Mätsäripäivä antoi kyllä hurjasti motivaatiota treenaamiseen - kuten totesitkin, niin tästä on hyvä jatkaa!

   Poista
 2. Vau! Paljo onnee :) Oot sinä melekonen mestarj nuihen nelj´jalakastes kansa! Hienoo työtä :)

  VastaaPoista
 3. Onnea hyvästä suorituksesta ja punaisesta nauhasta! :) Noihin mätsäreihin meinaa jäädä koukkuun... ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suuret kiitokset! :-) Mätsärit on kyllä hirmumukava tapa viettää koiramainen päivä - rentoa ja hauskaa tekemistä :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! ♥ Jos kommenttiboksia ei näy, niin sivun päivittäminen pitäisi auttaa :)