perjantai 8. toukokuuta 2015

Hei me aktivoidaan!

Mikä meitä vaivaa - taas uusi video! Nää on oikeastaan tosi kivoja toteuttaa, varsinkin kun olen päässyt tuon elokuvatyökalun kanssa suurinpiirtein sopuun :-D Outoa duunailla tuolla ohjelmalla videoita, kun normaalisti on tullut koulun puolesta käytettyä vain Adobe Premieria, joka on tosiaankin vähän eri luokan ohjelma kuin tämä Windowsin Movie Maker..

Mä oon jotenkin alkanut pitämään näistä videoista yhä enemmän ja enemmän, vaikka nämä vaativatkin aikaa ja panostusta omalla tavallaan enemmän kuin esimerkiksi kuvapostaukset. Voisinkin jopa ottaa tavoitteeksi julkaista aina joka kuukausi yhden videon, vai mitä ootte mieltä? :) Otetaan tietysti ilolla aihe-ideoita vastaan!

PSST...Ainiin! Lupaamani Racinel-tuotepalkinnon arvonta on viivästynyt ja viivästynyt ihan siitä syystä, että olen ollut viimeaikoina ihan törkeän kiireinen - on ollut paljon vaativia opiskelutöitä, mätsärivalmisteluihin on kulunut monia kymmeniä tunteja, työt ja koirat ovat vieneet aikansa sekä on ollut omia muita menoja. Nyt kuitenkin ehdin vihdoin arvonnan suorittaa ja arpaonni suosi tälläkertaa nimimerkkiä Iida - paljon onnea! Otatko minuun yhteyttä sähköpostitse (heljakeskilusa(at)gmail.com) mahdollisimman pian niin saadaan paketti sulle tulemaan? :) Kiitokset myös kaikille muille osallistujille - kai muistatte, että teille blogin lukijoille on tulossa uusi arvonta tai kuvakisa meidän Kurikan Kamu-kisan voiton johdosta, joten kannattaa pysyä kuulolla!

16 kommenttia:

  1. Ihana video, minä ainakin tykkään näistä! :) Tipsulla on ollut tuo puzzle bone -aktivointipeli. Meillä kävi ikävä kyllä niin, että ahne pelailija kuolas aika reilusti leikkiessään niin nuo palikat jotenki aina turpos ja jäi jumiin :/ Sit ku ne kuivu siitä kuolasta niin toimi siihen asti että oli taas ihan kuolassa. Harmitti kyllä aika paljo. Teillä kuitenki näyttäs pelailu sujuvan hyvin! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siistii, jee! :-) Kiva kuulla, että tälläiset postaukset miellyttää!

      Apua, onpas jännä! Meillä koirista ainoastaan Martta vähän kuolaa, ja oon pelin pelaamisen jälkeen pyyhkinyt kostealla rätillä pelin puhtaaksi ja ainakin meillä on pysynyt hyvänä. Voi tietty olla, että palikat on jäänyt liian kosteiksi kuolasta, jolloin ne on sitten reagoinut ja turvonnut..harmi juttu :/

      Poista
  2. Minäkin oon harkinnut aktivointi pelin ostoa mutta vielä ei ole ollut ajankohtainen mutta tulevaisuudella sen aijon ostaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meiltä lähtee kyllä suuret suositukset näille! Jos ei muuten näillä hoksata pelailla, niin sadepäivinä nää on kovassa käytössä, kun lenkit yms. jäävät pienemmäksi kuin normaalisti, joten aktivointi ja aivojenkäyttö väsyttää koiria edes hieman :-)

      Poista
  3. Olipa hauska video! :D Mun tekisi myös mieli ostaa noita aktivointipelejä, mutten oo vielä saanut aikaiseksi. Valinnanvaikeuskin taitaa olla. :D Videopostaus kerran kuussa olisi kyllä kiva! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hurjasti kiitoksia! :-)

      Me tykkäillään noista aktivointipeleistä ihan hirveästi, eli suosittelut lähtee kyl niille! Hauskaa tekemistä ja samalla tulee treenattua noita aivojakin pikkasen :P Mammakin aina välillä tuskailee valinnanvaikeuden kanssa, kun kuulemma on ihan liikaa kivoja vaihtoehtoja..me ollaan kyl sitä mieltä, että kaikki pelit kävis!

      Mamma saakin ruveta nyt väsäilemään videoita kerran kuussa. Mitähän siitäkin tulee :P

      Aurinkoisia lenkkikelejä, toivottaa villatytöt ja Martta

      Poista
  4. Onko sulla vinkkejä miten saisi koiran luoksetuloa paremmaksi? Koira omaa metsästysvietin(ei kovin vahva)
    Ajattelin vaan ku sulla koirat näyttää tulevan hyvin luokse ja voit pitää niitä irti:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa, että olet rohkea ja kysyt meiltä neuvoa! Tämä on meille suuri kunnia ja ilo - toivottavasti meistä on edes hieman apua :-)

      Kyllä meillä tuo luoksetulo sujuu hyvin ja koirat ovat oppineet, että mitä ripeämpi on, niin sitä parempi. Eli meillä juostaan kuin hullut aina luokse, heh :P Paljon ollaan kyllä treenattukin tuota luoksetuloa eli "työtunteja" on kyllä takana jo aimo läjä..

      Oletko opettanut koirallesi jo luoksetuloa eli osaako yhdistää kutsuhuudon luoksetuloon? Onko siis kyse siitä, että koiraa ei kiinnosta tulla luokse vai siitä, että se ei vielä osaa sitä?

      Jos ei osaa vielä yhdistää kutsuhuutoa luoksetuloon, niin lähtisin työstämään ensin sisätiloissa luoksetuloa. Huuda kutsuhuuto (esim. koiran nimi + tänne), mene kyykkyyn ja ole _todella_ iloinen kun koira tulee luokse. Rapsuta ja palkkaa namilla koiraa AINA kun tulee sun luokse. Voit myös näyttää luoksetulon opettamisessa naksutinta apuna, eli kun koira tulee luokse -> naks ja palkka. Kun pohja luoksetulolle on kunnossa, lähtisin treenaamaan luoksetuloa ulos pitkässä hihnassa. Jälkiliina on ainakin loistava ja suhteellisen edullinen hankinta (noin 20e) tähän hommaan. Pihalla treenauksessa sama homma kuin sisällä - kutsuhuuto -> koira tulee luokse= naks ja palkka. Jälkiliinalla pystyt kontrolloimaan sitä, että koira ei esimerkiksi ota "hatkoja" eikä tulekaan luokse. Luoksetulon vahvistamisessa on tärkeää, että jokainen luoksetulo onnistuu -> jos joku kerta epäonnistuu, niin koira oppii äkkiä, että sun luokse ei tarvikaan välttämättä tulla..

      On kuitenkin muistettava, että luoksetulon harjoittelu kannattaa aloittaa ulkona rauhallisessa ja mahdollisimman häiriöttömässä paikassa. Kun luoksetulo alkaa sujua, niin voit alkaa lisäämään häiriötä (esim. kaveri tulee taustalle tarpeeksi kauas haahuilemaan) ja kutsut taas koiran luoksesi ja palkkaat. Sitten kun luoksetulo sujuu kunnolla, voit mennä esimerkiksi tyhjään koirapuistoon (huomaa sana tyhjä! Älä siis vaadi, että koira tulee vielä leikin tiimellyksestä luoksesi!) turvallisesti. Näin luot koirallesi hyviä kokemuksia luoksetulosta ja pian huomaatkin, että koirasi pysyy irti :-)

      Luoksetulon idea on se, että sun pitää olla ympäristöä kiinnostavampi. Älä siis ole koskaan (vaikka koira tulisi vähän viiveellä...) vihainen, kun koira tulee luoksesi :)

      Nyt vain paljon treeniä ja iloista mieltä mukaan treenaukseen! Toivottavasti päivittelet edistymistänne tänne meillekin ja toivon todella, että meistä oli edes jotain apua :-)

      Poista
    2. Kiitos neuvoista! Meillä kyllä osataan käsky ja tulee pihalla ok luokse, mutta jos jotain hauskaa (hajuja yms.) niin ei kyllä tule:D Mutta voisin alkaa nyt tuota ihan pienessä häiriössä esim tyhjä koirapuisto(siellä kuitenki kaikkii hajui) ja kehua TOSI paljon kun tulee luokse:) Kyllä se pikku hiljaa ni sit joskus vielä ollaan irti lenkilläkin...

      Poista
    3. Nonni, tosi hieno juttu! Olette siis oikeinkin hyvässä vaiheessa luoksetulon kanssa :-) Kuulostaa hyvältä suunnitelmalta. Nyt vain enemmän vahvuutta siihen varmuuteen niin kaikki on hanskassa :-) Tsemppiä ja treeni-iloa!

      Poista
  5. Tosi kiva video, näitä on kiva katsoa :) Sellanen my day- postaus olis kiva, koirista siis tietysti :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa kuulla! Olen niin iloinen aina tälläisistä kommenteista, kiitos <3 Idea laitettu korvan taakse :)

      Poista
  6. Ootpas osannut editoita hienon videon, wau! Videoita on kyllä kiva katsoa, joten kannatetaan, että näitä tulee useammankin :) Ihanat nuo pikku-Martan korvat <3 Mukavaa viikkoa teille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ooii ihana Anna <3 Kiitos suuresti kehuista!

      Ei auta kuin ottaa videokamera käteen ja alkaa kuvaamaan lisää matskua. Nää on kyllä hauskoja :) Samoin teille!

      Poista
  7. Otatko pastaan postaus toiveita/ideoita? Jos joo niin ois pari ehdotusta: Sellanen ns.koirien my day(tekstillä tai videolla) tai että listaisit koirien viikon liikunnat(sellaisia pöyrinyt nyt koirablogeissa)

    Hyvää kesän odotusta teille kaikille!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tottakai otamme vastaan ilomielin teidän lukijoiden toiveita! :-) Tosi kivaa!

      Ideasi kuulostaa oikein hyvältä, laitan ehdottomasti korvan taakse! Kiitos ehdotuksista ja samoin sulle<3

      Poista

Kiitos kommentistasi! ♥ Jos kommenttiboksia ei näy, niin sivun päivittäminen pitäisi auttaa :)