sunnuntai 27. syyskuuta 2015

Koiran turvallisuus pimeässä kunniaan, kiitos!

Nyt kun pimeät illat ovat saapuneet, on tärkeää miettiä myös sitä turvallisuutta liikkuessa - sekä omaa että myöskin sitä hihnan toistapäätä. Oon huomannut, että moni muistaa kyllä laittaa itselleen heijastinliivin päälle, mutta monesti se itse koiran turvallisuus unohtuu. Nykyään koirille nimittäin on olemassa jos jonkinmoista varustetta ja valoa ettei tosikaan! Kyse ei siis voi olla siitä etteikö koirille löytyisi heijastinvarusteita :-)

Meille turvallisuus on yksi suuri avaintekijä ulkoilulle. Liikumme paljon valaisemattomilla teillä, joten koko porukan näkyminen pimeässä on tärkeää. Mä oon vähän tälläinen "iltalenkkeilijä" muutenkin, kun musta on jotenkin niin ihana kulkea pimeää katua pitkin hiljaisuudessa ja katsella ympärilleen, kun koko kaupunki on mennyt jo nukkumaan - vaikka oonkin arkajalka, niin koirien kanssa liikkuessa mulla ei oo ikinä epävarma olo. Mulla on epävarma olo vain silloin, jos epäilen meidän näkyvyyttä pimeillä kaduilla ja teillä. Siksi olenkin satsannut kunnollisiin heijastinvarusteisiin!

Me ollaankin itseasiassa saatu lähialueen muilta liikkujilta sekä autoilijoilta hyvää palautetta näkyvyydestämme - on siis ollut kiva huomata, ettei joka iltalenkille "turhaan" pue noita kaikkia vermeitä päälle eli me oikeasti siis näymme tuolla tienvarsilla! Meillä on heijastintuotteet päällä myös pienessäkin hämärässä. Itse autoilijana olen huomannut, että hämärä on välillä jopa petollisempaa kuin itse pimeys, sillä autoilijana luulee näkevänsä tiellä pitkälle, vaikka asia onkin aivan toisin..
Meille on vakiintunut koiranaulakkoon tietyt heijastinvermeet mitä käytämme joka lenkillä aamuvarhaisella tai iltamyöhällä pimeässä. Niihin kuuluu siis Top Canisin heijastinhinta (vaihtoehtoisesti käytössä Hurtan heijastinhihnat), Hurtan heijastinliivit, valopannat sekä erilaisia valoja ja heijastimia.

Meillä ihan ykkösheijastintuote on 1. Hurtan heijastinliivit. Ne on Hurtan mallia Lifeguard Polar ja nuo istuu etenkin villaneideille kuin nenä päähän! Martan heijastinliivi on vielä vähän isohko, mutta varmasti kun Martallekin tulee enemmän massaa niin istuu paremmin. Nyt tuota voi onneksi säätövaralla hieman kiristää, niin ei lökötä liikaa neidin päällä :-) Näissä on mukavasti heijastintakin, vaikka ainahan sitä tietysti voisi olla enemmänkin..


Hyvänä kakkosena meillä tulee 2. Orbilocin valot. Noi on hinnaltaan aika kirpeen suolaset (noin 25€/kpl), mutta noi on kyllä olleet joka sentin arvoisia. Meillä näitä on siis vain kaksi kappaletta, eli kolmas valo ois nyt hankinnassa syksyn mittaan. Nää näkyy äärimmäisen kauas (5km asti, mikä on musta tosi huikeeta!), on vedenpitäviä (100m asti), iskunkestäviä (100kg asti), pitkällä paristonkestolla tehty, kestää koviakin lämpötiloja ja on taattu 3vuoden takuulla - ei siis ollenkaan hullumpaa! Tähän kakkossijaan kuuluu myös muut pienet heijastimet ja tuo eräältä tuttavaltani saatu pikkuvalo, joka on (ihmekyllä!!:-D ) toiminut moitteettomasti.

Kolmatta sijaa pitää 3. Valopannat, jotka ovat olleet epäilyksistäni huolimatta pimeässä hyvin näkyvät. Mun äitikin kehui näitä kivan näppäriksi, kun nää oli villakoirilla mukana heillä maalla. Noita saa säädettyä kolmeen eri valoon - vilkkuva, nopea vilkkuva ja koko aikainen valo. Tosi näppärät vaan napsauttaa kaulalle ja heti tulee lisää näkyvyyttä mukavasti! Valopantojen lisänä meillä on käytössä yleensä heijastinhihnat - joko Top Canisin tai Hurtan omat. Kummatkin noista ajaa asiansa mainiosti.

Lisäksi meiltä löytyy heijastavia juttuja paljon muitakin ja osa heijastavasta materiaalista on vähänniinkuin "piilotettu" vermeisiin, joka on musta tosi kätevää! Löytyy mm. niin Hurtan sademanttelia, pantoja, Kurikan Kamu-työvaatteita sekä Rukan y-valjaita. Jokainen näistä on käytössä aina tarpeen mukaan ja nääkin heijastimet tuo mukavasti lisää tähän normaaliin varustukseen.

No, miltä se kokonaisuus sitten näyttää ihan käytännössä? Voisi sanoa, että aikalailla tältä! Ilmeisesti tältä lenkiltä on tosin jäänyt nuo meidän heijastinhihnat, jossa muuten nuo Orbilocit roikkuu pois.
Pysykäähän kuulolla, postaussarjaan on tulossa jatkoa omistajan heijastintuotteilla! Tässä odotellessa kuullaan mieluusti miten te liikutte pimeällä? Onko teillä valoja ja heijastintuotteita - mitä? Onko jokin tuote ollut ylitsemuiden? :-)

38 kommenttia:

 1. Meillä myös Orbilocit (yök hinta..) ja nyt ostin kummallekin Rukan heijastinliivit koska kotimaisuus :D Neljään heijastinvarusteeseen (olleet kyllä laadukkaita) sainkin upotettua satasen, joten josko nyt olen panostanut tarpeeksi :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Orbilocit on kyllä ihan parhaat, vaikka hinnaltaan ovatkin vähän karseet! :-D

   Mä katselin kans noita Rukan omia heijastinliiviä, mutta ne ei jotenkin istuneet meille, joten jäivät sit kauppaan..sitten törmäsin noihin Hurtan omiin ja sillä tiellä ollaan edelleen - ne on ihan huiput liivit, jotka pysyy menossa kuin menossa päällä! :) Laadukkaat heijastintuotteet on kyllä kalliita, mutta ne on kyllä sitten pitkäikäisiäkin..

   Ja ainiin, ei tuo Rukkakaan kotimainen tuote valitettavasti ole - kaikkihan tuotteista melkein tehdään nykyään muualla kuin täällä Suomessa ;-)

   Poista
 2. Voi kuule heijastinta löytyy heijastimen perään kun valaisemattoman maantien reunassa pimeällä lenkkeillään. Itsellä otsalamppu, heijastinliivi ja heijastinpanta lisänä takin ja housujen heijastimet. Koirilla heijastinliivit, pannoissa ja valjaissa on heijastimet, orbilocit, hihnat heijasta ja hihnoihin on semmosia erikseen kiinnotettäviä heijastimia. Ja ollaan monelta täällä asuvalta sanottu että ei kyllä jätä arvailun varaa montako henkilöä ja koiraa siellä on :D Oon aina ollut sitä mieltä että heijastimia ei vaan voi olla liikaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ooo hyvä te!! Varustuksenne kuulostaa ihan täydelliseltä! :-) Jee!

   Tuo lause kyllä pitää ihan paikkaansa - heijastimia ja valoja ei voi todellakaan koskaan olla liikaa :P Mielummin mä ainakin näyn pimeässä kunnolla kuin otan vain pari heijastinta housun lahkeeseen ja saan pelätä henkeni edestä..

   Poista
 3. Me pyritään liikkumaan pimeällä mahdollisimman näkyvästi, mutta vasta eilen sain laitettua tilaukseen uuden, sopivamman hurtan heijastinpannan, sekä hihnan. Suunnitelmissa oli mennä käymään clash olsonilla hakemassa vielä valo pantaan/hihnaan. Tämän lisäksi meillä on tuollainen heijastinhuivi (taitaa olla hurtalta sekin?), mutta tuollainen liivi olisi bueno! Pitäisi vaan ensin päästä testaamaan sitä silakalle, ennen kuin sellaisen uskaltaa mennä tilaamaan/ostamaan.

  "Piiloheijasteita" meillä löytyy flexin kanssa käytössä olevasta Rukan pistolukkopannasta ja talvitakista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nonni - nyt onkin hyvä aika tilata heijastinkamppeet, kun on just pimeät saapuneet ;-)

   Suunnitelmasi kuulostaa muutenkin hyvältä - noilla näytte varmasti pimeällä! Tuo meidän heijastinhuivi on Hurtalta ja se on ollut kyllä kieltämättä positiivinen yllätys, kuinka hyvin se näkyy ja kuinka näppärä se oikeasti on! Mä olin itse vähän skeptinen sen suhteen, mutta tuo on ollut meillä "töissä" työvaatteena niin sitä myöden oon sit ihastunut siihen :-)

   Peukut piiloheijastimille kans!

   Poista
 4. Meillä aina heijastinliivit, sekä hihnassa heijastin tai heijastinnauhaa. Pimeällä koirille laitetaan myös pantaa pieni valo.
  Noi Hurtan heijastinliivit näyttää pysyvän hyvin päällä. Meillä kun ollut ongelmana, että käytössä aina halppis heijastinliivit lähtee irtoamaan, kun tarraosa on huono. Muistatko yhtään noille hintaa? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Myös teidän varustus kuulostaa asialliselta! :) Hienoa!

   Meitsi on ainakin ollut hyvin tyytyväinen noihin Hurtan heijastinliiveihin - ne pysyvät menossa kuin menossa mukana! Meillä oli kanssa joskus sellaiset vajaan kympin heijastinliivit ihan normaalista kaupasta, mutta aika nopeasti ne vaihtui noihin 30-40euron liiveihin. Kannattaa vähän tsekkailla noita hintoja ja etsiä tarjouksia - Peten koiratarvikkeella noita ainakin on sillointällöin reippaassa alennuksessa ;-)

   Poista
 5. Meillä pyritään pimeällä liikkumaan valaistulla tiellä eli yleensä pyörätiellä. Viimeiset 200 metriä on tosin aina ei valaistua tietä(kunnantie loppuu) niin otsalamppu on aina mukana! Lisäksi itsellä on heijastinliivi ja-pipo. Koiralla on top canisin heijastinvaljaat jotka on tosi kätevät kun koiralla joka tapauksessa on valjaat niin ei tarvitse erikseen pukea heijastinliiviä valjaiden alle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvältä kuulostaa! :) Mekin liikutaan paljon valaistuilla teillä, mutta paljon tulee kuljettua myös pimeässä ja siksi otsalamppu on tullut tutuksi.

   Heijastinvaljaat on kyllä kätevät, jos niissä on hyvin heijastimia. Niinkuin sanoit - silloin ei välttämättä tarvitse heijastinliiviä, vaikka ei se tietysti huonostakaan ole :P

   Poista
 6. Meillä on BestFriendin heijastinliivit (semmoset mitkä pystyy kääntää; oranssi tai keltainen liivi, ite tykkään enempi oranssista puolesta :p) ja niihin kiinnitetty vilkkuvalot. Heijastin pannat löytyy - joskus laitan vielä Hurtan heijastinhuivitkin koirille kaulaan :p Myös hihnoissa heijastinpunosta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpas kätevät liivit - jos kyllästyttää toinen väri, niin sit voi kääntää toisen :P

   Teilläkin näyttää heijastin-asiat olevan kunnossa - mahtavaa! :)

   Poista
 7. Meillä tahtoo mennä vähän toisin päin; minä itse kuljen kokonaan mustissa ilman heijastimia, mutta koiralla on asianmukaisesti heijastinliivi ja heijastava hihna käytössä :d

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehe, voi ei.. :D nyt kuules sullekin heijastinliivi päälle ja menoksi ;-)

   Poista
 8. Ihan loistavaa! :) Autoilijana säikähdän aina kun ihmiset liikkuu ilman heijastimia, ja vaikka siellä omassa hihassa joku pieni heijastin suojatiellä roikkuiskin, niin mitä sitten jos koira ylittää tietä siellä muutaman metrin edellä ihan pimeässä.

  Meillä on käytössä Hurtan Lifeguard -heijastinpannat ja -hihnat. Lisäksi valopannat ja jotku tollaset vilkkuvalohärpäkkeet hihnoissa. Itselläni on heijastinliivi ja nauha jota pidän jalassa/kädessä yleensä. Vielä löytyy täydennettävää meidän heijastinosastolta! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juurikin niin! Musta etenkin flexit pimeällä säällä ovat tosi petolliset - tällöin koiralla pitäis viimeistään olla heijastinliivi ja valo. Ei autoilija voi tietää mistään meneekö siellä pari metriä edellä koira vai ei..

   Itse autoilijana olisi niin kauheaa, jos vahingossa tapahtuisikin jotain tielläliikkujalle..ei sitä pystyisi omallatunnollaan pitämään, vaikka ei olisikaan oma vika. Siksi itse ainakin puen mielelläni ne heijastinliivit ja valot päälleni - ihan vain jo pelkästään sen takia, että tiedän kuinka kamalaa on nähdä auton valoissa ihan edessä yhtäkkiä pimeä hahmo tiellä ilman heijastimia ja jarruttaa täysillä, ettei ajaisi päälle :/

   Hyvältä kuulostaa jo nyt teidän heijastinkamppeet! Aina sitä löytyy tietenkin parannettavaa, mutta noilla kelpaa jo hyvin lenkkeillä ;-)

   Poista
 9. nuo hurtan heijastinliivit on ihan pop! Parhaat mitä oon ikinä kokeillut ja istuu ja pysyy päällä todellahyvin, kaikilla kolmella omalla sellaiset. pannoissa on "piilotetut" heijastimet ja harmillisesti hihnoisa ei ole heijastinta, mutta kaikkien flexi narut on heijastinta jos ollaan sellasilla liikenteessä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee! Ihanaa, että joku muukin on hoksannut Hurtan heijastinliivien parhauden ;-) Ne on vaan niin hyvät käyttää!

   Noi flexien narut heijastavana on kyllä varmasti tosi kätevät! Tuossa ylempänä mietinkin jo, että kuinka kamalaa olisi jos autoilijana ei hoksaisi, että jossain lenkkeilijän edessä kulkee koira fleksissä..heijastavilla naruilla varmasti ei jää asia epäselväksi jos koira kulkee pari metriä edellä :-)

   Poista
 10. Meillä löytyy hurtan heijastinhuivi, joka valitettavasti pyörii häiritsevästi kaulassa. Liivikin on, mutta sitä on vähän haastava pitää valjaiden kanssa. Sitten on monissa pannoissa ja hihnoissa heijastinta lisäksi. Vilkkuvalo joskus oli, mutta mulla tuli siitä itselle pää kipeeksi niin ei voinut käyttää :D Täytyis ostaa joku valopanta, jonka saa jatkuvasti valaisevaksi. Teidän varusteet on upeita ja niin hyvin passaa koirilles! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa kuulla, kiitos kehuista <3

   Ai, onpas jännä :-D Meillä tuo ei pyöri ainakaan Hertan kaulassa, johtuiskohan pyöriminen koiran karvan laadusta? Voisin kuvitella, että Martalla vastaava pyöris kans..:-D

   Vilkkuvalo on kyllä hirveä, jos se koko ajan vilkkuu - mä en ainakaan pysty myöskään silloin lenkkeilemään, kun pää tulee jo kipeeksi. Siksi säädänkin valot aina olemaan koko ajan päällä :-) Onneksi monissa valoissa on kuitenkin olemassa se vaihtoehto, että se palaa koko ajan. Muuten meillä ei varmaan olis ainuttakaan valoa jos ei olis :-D

   Poista
 11. Tästä postauksesta innostuneena sain itsekin aikaiseksi käydä hakemassa meidän koirille heijastinliivit. Nettikaupoista ei juurikaan löytynyt mitään oikein sopivan tuntuista, mutta läheisestä pienestä eläinkaupasta haettiin sitten molemmille koissuille omat (ja samalla vähän tuettiinkin pientä yritystä :). Taitaapa käsitöiksikin mennä, kun uumoilin jo, että noiden liivien sisäpuolelle ois helppo ommella fleecevuorikin niin sitten noita voisi pikkupakkasilla käyttää talvellakin ilman ylimääräsiä takkeja siinä alla.

  Nyt kun vielä itsekin oppis käyttämään itsellä heijastimia.... <:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi apua tätä fiilistä - siis on ihan superia, että oot innostunut meistä <3 Jee kivaa!! Tää on just niitä hetkiä, kun tää bloggaaminen antaa enemmän kuin ottaa.

   Hienoa, että teille löyty sopivat liivit :-) Ja hyvä te, kun tuitte paikallista yritystä! Itsekin ostan kaikki yksittäiset tarvikkeet ja koirien ruuan lähieläinkaupasta. Helppoa vain hakea suoraan kaupasta eikä mun budjettia oikeastaan euron tai parin hintaero kaada :-) Isommat tarvikkeet tulee useimmiten ostettua kyllä valitettavasti nettikaupoista juuri suuren hintaeron ja saatavuuden takia :-)

   Ooo, suunnitelmasi kuulostaa oivalliselta! Vitsit kuinka kätevä olisikin tuollainen fleeceheijastinliivi :-) Meillä kun ei ainakaan mee jokaisen vaatteen päälle heijastinliivi..

   Haha, nyt vain opettelemaan..:D Kyllä se siitä!

   Poista
 12. Heh, tossa postauksen alussa mainitsit tosta miten ihmiset usein varustelee itsensä pimeään mutta koira jää vaille huomiota - meillä se menee toisin päin... :D Eli koirilla on kunnon varusteet, mutta mulla itselläni ei ole ollut mitään heiljastavaa päällä...... Aion kyllä ryhdistäytyä ja jotkut liivit hommata itellenikin :D

  Mutta mun koirilla on kans noi Hurtan Polar-huomioliivit, mun mielestä ne on ehkä markkinoiden parhaat koska niissä on mahtavat heijastimet ja toi vetoketju+nappi-sulkusysteemi.
  En aio enää ikinä hankkia mitään tarranauhallisia liivejä ainakaan, ne tarrat kuluu aika nopeasti ja voi aiheuttaa vaarallisia tilanteita jos ne täydessä vauhdissa irtoaa koiran päältä ja sotkeutuu jalkoihin tms...

  Kaulassa koirilla on heijastinpannat ja sellaiset valo+heijastinkietaisujutut jotka on oikeastaan tarkoitettu ihmisen käsivarteen/jalkaan/minne vaan.
  Meillä oli alkusyksyllä hetken sellaiset pantaan kiinnitettävät vilkkupallerot mutta huomasin että ne sammuu aina jos koira juoksee tai ravistelee itseään :S Vaikka patterit oli kunnossa.

  Näillä mennään nyt, kun vielä tosiaan itelleni jotain ostan niin oon tyytyväinen :D :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos superpitkästä kommentista <3 tämmöisiä on aina ihana vastaanottaa, kun huomaa että kommentti on kirjoitettu oikein kunnolla ajatuksella! Hih :P

   Ai, haha :-D nojoo välillä sitten noinkin päin!

   Mä oon kans tykännyt hirmuisesti noista Hurtan Polar-heijastinliiveistä ja oon kans samaa mieltä, että ne on ehdottomasti markkinoiden parhaat! Onpas jännä, että valot sammuivat ravistelusta tai juoksemisesta :O Kannattaa koittaa noita Orbiloceja, kun ne pysyy vauhdissa kuin vauhdissa mukana eikä turhia sammuile :) Hinta kyllä kirpaisee lompakkoa, mutta mun mielestä ne on joka sentin arvoiset..

   Teillä näyttää olevan heijastimet ainakin koirien suhteen enemmän kuin kunnossa ;-) Sulle vielä vaikkapa se heijastinliivi niin ootte täydellinen ulkoiluporukka! Jos et heijastinliivistä piittaa, niin löytyy mm. heijastinolkavöitä, josta löytyy kans kivasti heijastimia tai urheilukaupasta löytyy myös juoksuun tarkoitettuja heijastinliivejä, jotka on mun mielestä ainakin fiksunoloisia :)

   Poista
 13. Meillä samat suosikit, Hurtta Lifeguard Polar Vest ja Orbiloc. Ite oon virittänyt noi Orbilocit noihin heijastinliiveihin, tein pienen uhrauksen ja liiviin napinlävet niin, että Orbilocin tarra menee niistä läpi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ooh hienoa <3 Kivaa, että muiltakin löytyy samoja lemppareita!

   Kuulostaapa kätevältä ja itseasiassa tosi fiksulta ratkaisulta. Meillä noi Orbilocit on roikkuneet tähän asti hihnoissa, mutta voisin itseasiassa itsekin uhrata nuo liivit ja laittaa Orbilocit niihin. Ne ois siinä niin paljon paremmin esillä ja ne tulis varmasti aina joukkoon! Kiitos siis tosi hyvästä vinkistä♥

   Poista
 14. Meillä on lenkkeillä aina Hurtan y-valjaat päällä joissa on mun makuuni todella hyvät heijastimet. On olemassa myös Hurtan Polar-huomioliivit, mutta minusta on ikävää että se vetoketju aukeilee liian helposti. Tai sitten liikaa kaahottavat koerot!

  Valjakkohommissa on myös heijastukset, liinoissa, valjaissa ja mieluusti myös kuskissa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa kuulla, että teilläkin on heijastinasiat kunnossa - etenkin valjakkohommissa se on tosi tärkeetä, että niitä löytyy ja reippaasti :-)

   Meillä nuo Hurtan Polar-liivit ovat pysyneet hyvin menossa, jopa tuon kaahottavan juniorin matkassa. Joskus Kertulta on saattanut aueta puoliksi vetskari, mutta muuten ovat pysyneet hyvin matkassa. Huomattavasti paremmin nää musta pysyy kuin tarranauhalla olevat :-) Oon kyllä joskus miettinyt, että jännä miksei noihin oo tehty vielä jotain lukitus-systeemiä vetskariin..

   Poista
 15. Meidätkin nähdään pimeässä :)

  Molemmilla koirilla on heijastinliivit, vilkkuvalot a heijastimet hihnoissa, pannoissa ja valjaissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vautsivau! Hyvä te! Ihanaa, että ihmiset muistavat käyttää koirillaan heijastimia <3

   Poista
 16. Ihania heijastinvarusteita teillä, kyllä te näytte pimeässä!

  Meillä molemmilla koirilla on:
  1. Hurtan heijastinliivit. Eetulla on vihreä ja Enteellä pinkki.
  2. Orbiloc valot pannoissa sekä valjaissa. Eetulla vihreä ja Enteellä punainen.
  3. Hurtan heijastinhuivit. Eetulla vihreä ja Enteellä pinkki.
  4. Hurtan heijastinsäärystimet. Eetulla vihreät ja Enteellä pinkit.
  5. Vilkkuvalot hihnojen päissä. Eetulla vihreä ja Menteellä pinkki.
  6. Vilkkuvaljaat. Eetulla vihreät ja Enteellä pinkit.
  Meillä myös kaikissa hihnoissa, pannoissa ja valjaissa on heijastinompeletta. Nahkahihnoissa kun ei ikinä ole heijastimia nin minä olen ommellut niihin sitten heijastin nauhaa :D

  Itselläni on kaikissa vaatteissa heijastimet, käsirengasheijastin ranteessa ja erilaisia heijastimia roikkuu joka puolella ja minulla on myös aina heijastinliivi/taskulamppu.

  VastaaPoista
 17. Miltä löytyy yös molemmille koirlle heijastinpannat. Niissä on heijastimet ja myös vilkkuva osa.

  Ei me noita sentää kaikkia samaan aikaan käytetä :D
  Joskus kyllä tuntuu, että ollaan me melkoisia "joulukuusia" kun kävellään siellä heijastimia joka puolella.

  - Vilna

  VastaaPoista
 18. Nyt kun penkoi kaappia löytyi myös flexeihin valopätkät :D

  - Vilna

  VastaaPoista
 19. Vau, tepäs näytte pimeässä ihan supersupersuperhyvin! Hyvä te! 10 pistettä ja papukaijanmerkki :P

  Mä oon kans miettinyt noita heijastinsäärystimiä - onko ne kätevät ja helpot pistää? Ja pysyykö hyvin matkassa? :)

  Hauskaa kuulla, että muutkin ajattelee noin! Mitäs me joulukuuset :P

  VastaaPoista
 20. Heijastinsäärystimet on ollut ihan ok:t meillä. Valahtavat kyllä meillä ainakin nilkkaan, jos koiralla on paljon vauhtia.
  Itse käytän niitä vain lyhyillä kevelyillä, koska valuvat, muuten tosi hyvöt ja näkyvät.
  Ja joo helppo laittaa :D

  - Vilna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Okei, hyvä tietää! Pitää varmaan hommata jossakin vaiheessa semmoset kans :)

   Poista
 21. Ihania varusteita on teillä, kyllä te näytte ainakin pimeässä! <3

  Meillä on iltalenkkejä varten ihan omat vermeet, kuin päivälenkkejä :P

  Nemilä on Rukan turkoosi pistolukkopanta ja Rukan turkoosi monitoimitalutin. Niissä on omaan makuuni todella hyvät heijastimet! Pannassa on myös Clash Olsonilta ostettu valo. Hurtan heijastinliivikin löytyy, mutta se on Nemin mielestä inhottava päällä. Ennen meillä oli just sellainen halpisheijastinliivi ja se oli minusta kyllä parempi kuin tuo nykyinen Hurtan.
  Se oli todella kevt, kun taas tuo on aika painava ja koot eivät ole ihan passelit. Harmi vain, että se edellinen liivi katosi jonnekkin :(
  Nemillä on myös Rukan Neon sarjaan kuuluvat vihreät ja suoer hyvin näkyvät valjaat vilkkuvalolla varustettuna.

  Bobbylla käytän yleensä flexiä iltalenkeillä, koska sillä on niin paljon lyhyempi monitoimitalutin kuin Nemillä. Flexissä ei ole harmikseni haijastimia, niinkuin ei myöskään pannassa, mutta päällä Bobbylla on aina se Hurtan heijastinliivi. Valjaina toimii Rukan turkoosit Big Comfort valjaat, joissa on myös makuuni hyvät heijastimet, vilkkuvalolla varustettuna.

  Itseltäni löytyy: käsirengasheijastin, heijastinliivi, irtoheijastimia ja piiloheijastimia :D

  -Aamu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihi! Ite oon kyllä kokenut näkymisen niin tärkeäksi, että oon hommannut kunnon heijastimet meille :)

   Oi tekin ootte hyvin panostanut aiheeseen! Mustakin noissa Rukan tuotteissa on kivasti heijastimia ja ne on itseasiassa hyvin "piilotettu" tuotteisiin :P Aijaa, onpas jännä :O Mä ite tykkään noista Hurtan omista enemmän, kun ne pysyy paremmin päällä ja enemmän heijastimia, mutta kuten taas todettakoon, niin tää on niin koirakohtaista sopiiko liivi vai ei :) Miksi turhaan käyttämään liiviä, josta koira ei esimerkiksi tykkää?

   Suuret plussat siis teille näkyvyydestä! Olette kanssa yksi heijastin- ja valoläjä tuolla ulkona ;)

   Poista

Kiitos kommentistasi! ♥ Jos kommenttiboksia ei näy, niin sivun päivittäminen pitäisi auttaa :)