tiistai 29. maaliskuuta 2016

Jääötökät esittelyssä juuri ennen kesää

Jeeij, meitsin ihkaekat Icebugit on täällä. Meitsi osti nää itelleen joulukuun alussa ja siitä asti ne ovat olleet ahkerassa käytössä - lähes joka lenkillä! En oo aiemmin jotenkin hirveesti kiinnostunut nastakengistä, oon kokenut ne meinaan jotenkin turhina ja epäpätevinä. Miten sellaisten kenkien kanssa voi tulla toimeen, jos kaupassakaan ei niillä pysty kävelemään? Tarvisinko muka jotain nastoja kengän pohjiin, kun onhan tuossa pystyssä pysytty tähänkin asti. No niimpäniin, vaihtelevalla menestyksellä on kahdella jalalla pysytty ja välillä sit aina pyllähdetty tsekkailemaan maisemia eri perspektiivistä. Koskaan kaatuminen ei oo kuitenkaan johtunut säntäilevästä koirasta, vaan oikeasti siitä, että jalat ei oo pitänyt liukkaalla. Ja aina oon kieltänyt itseltäni todellisuuden - pihalla on liukas ja tarvitsen nastakengät.

Asialla on ollut myös toinen puoli, nimittäin oon tiennyt, että hyvät nastakengät maksaa hunajaa. Suomennettuna siis näiden kirpeä hinta saanut nää jättämään suosiolla ne kaupanhyllyyn. Opiskelijan tilillä harvemmin nimittäin on sitä ylimääräistä. Josko koskaan ylimääräistä. Olin siis mielummin pihi ja ostin ne viiden euron nastalliset irtopohjat kuin olisin ostanut ne ihan kunnon nastakengät.
Voin kertoo ihan puhtaalla omallatunnolla, että tää on asia mistä ei ois kannattanut säästellä, sillä nyt muutaman kuukauden käyttämisen jälkeen en näistä luopuisi. Ikinä. Nää on yberhypersuperhyvät jalkaan ja tosi lämpöisetkin -30asteen pakkasellekin. Mun mielestä nää on muutenkin niin paljon paremmat kuin kengän pohjiin laitettavat irroitettavat nastapohjat, sillä nää pysyy ja nää pitää ihan pelkällä jäälläkin. 100% jäällä pitämistä ei voi tietysti luvata, mutta sen verran voin sanoa, että mä en oo pyllähtänyt näillä vielä kertaakaan, vaikka ollaan menty muunmuassa jäisellä tiellä ja kallioilla. Näiden pohjassa on älynastat, joten nää ei sitten raavikaan lattiapintoja pilalle. En mä kuitenkaan siltikään lähtisi ihan helposti näillä kauppaan kuljeksimaan, sillä se rapina saa jo pelkästään mun selkäpiissä menemään kylmät väreet :-D Aika must ostos talveksi jokaiselle koiran kanssa ulkoilevalle! 
Nyt nää on aika putsata talvivarastoon odottamaan ja siirtyä lenkkareille! Hassua luopua näistä, kun on juuri vasta päässyt vauhtiin näiden käyttämisestä ja näistä on kehkeytyneet erittäin rakkaat lenkkikaverit! Täytyy varmaan muuten suunnata lenkkariostoksille, sillä vanhat näyttää vähän siltä, että niiden uusi koti on roskis..

18 kommenttia:

  1. Oon kulkenut tismalleen samanlaisissa kengissä jo kolme talvea enkä todellakaan aio koskaan ikinä enää ostaa muun merkkisiä talvikenkiä :D Oon itse kenkäissyt toisen kengän kärkeen reiän omalla kantapäälläni (....), mut muuten ovat vieläkin kuin uudet, nastat priimakunnossa ja kertaakaan en oo kaatunut. Suositukset siis myös täältä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No johan on! Ihanaa, et löytyy muitakin Icebugilaisia! :-D Nää on ihan hullun hyvät oikeesti!

      Poista
  2. Nää ois kyllä aivan sika makeet. Pitää varmaan budjetoida tällaset itellekkin ens talveksi. :D

    www.tottethehavanese.blogspot.fi
    www.paronithedutchie.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen! Ihan jo oman turvallisuuden takia ovat huippuostos :-D

      Poista
  3. Kaikki siis aivan kaikki hehkuttaa kyseisiä kenkiä :D Täytyy ensitalvena investoida noihin. Johan sitä vanhuus iskee kun tulee 19 mittariin, täytyy turvautua :------D No ei, mutta on nuo edelliset vaelluskengät on niin kärsineet että ehkä pitää jo ostaa uudet.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No ei ihme! :-D Nää on niin hullun hyvät! Investointi siis todellakin kannattaa ;-) Mä ainakin ite mieluusti satsaan hyviin kenkiin - oli ne sitten syksyksi lenkkarit tai sitten talveksi Icebugit. Hyvät kengät tukee ja kestää vuosia :) Ja vielä kun vanhuus kolkuttelee jo ovella ;)

      Poista
  4. Mää en oo raaskinu ostaa noita vaikka täällä olis ihan hirveen kätsyt! Ostin sitten puolta halvemmat, saman tyyliset kengät ilman nastoja ja oon tykänny kauheesti ja ollutkin ahkerassa käytössä. :) Ehkä mä joskus raaskin nuo bugit ostaa. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä suosittelen satsaamaan! :-D Mun mielestä nää on ainakin ollut ihan hintansa väärti :)

      Poista
  5. Mä vedän noissa keskikaupungillaki, on työmatkalla sen verta liukkaita paikkoja. Mul ei tulis talvista mitää ilman nastoja!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin mäkin :-D Nää on siistit ja pätevät kyllä hommassaa - toimii ihan 100-0! :)

      Poista
  6. Hyvät kengät on kyllä, mutta itse kaipailisin vedenpitävyyttä lisäksi. Kyllä näitä varmaan on jollain goretex kalvollakin olemassa, mutta omat versiot on ainakin ilman. Me kun tykätään talsia muuallakin kuin kaduilla niin tahtoo turhan nopeasti kastua läpi nää bugit. Mutta toimivat kengät kyllä ja jos tiedän ettei liukkaalla ole tarvetta kulkea niin nakkaan jalkaan goretexit :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla on goretex-versio ja on kyllä oikein mainiot :-D Niin kätevät, että en tiedä mitä nyt kevään tullessa teen ilman niitä! Kääk! Pitää ehkä hankkia uudet hyvät lenkkarit..:P

      Poista
  7. Icebugit <3 meidän postaus kengistä vuodelta 2013. Mulla on ollut ne käytösä siis kolmatta talvea, ja oon nastoilla onnistunut rikkomaan kangasta kengän päältä niin, että kosteemmilla keleillä pääsee vähän läpi, mutta onneksi on on suihkutettavaa kyllästysainetta, niin sekin paikkaantuu :) Todellakin jokaisen isomman koiran omistajan must-have -ostos!

    Ja todellakin on -30°C keleillä lämpimät, en ole tarvinnut villasukkia väliin! :) Kerran oon kaatunut, mutta yritinkin mennä tosijyrkkää mäkee ylös, missä peilijää ja astuin huonosti kärjellä. Muuten en ole yhtään horjunut :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No mutta eli teillekin tuttu merkki nää Icebugit :) Ihan mahtia! Ja sulla on tuota käyttökokemusta kertynyt huomattavasti enemmän kuin meillä :) Mullakin on oman tyhmyyteni takia kulunut noista vähän kangasta kärjestä, mutta tuo kyllästysaine pitää kosteudet ulkona siitä kohtaa - onneksi :-D

      Mä en ymmärrä ees kuinka nää voi olla näin lämpöset! Ihan huikeet <3 aaaahh!

      Poista
  8. Itse en ole noita kokeillut, mutta näillä kuransekaisilla jäätikkökeleillä kyllä kaipais kenkiin pitoa! :-D. Olis kyllä ihan hyvä ostos varmasti, etenkin jos tulee ulkoiltua paljon. Mustaa jäätä nytkin iltaisin niin paljon tuossa pihatielläkin, että eilen vedin lipat samantien kun kävin yöllä ulkoiluttamassa Hansua vikalla pisulla ennen unille menoa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meiltä lähtee lämpimät suosittelut - nää on jokaisen pennin arvoiset :) kerran se vaan kirpasee ;)

      Poista
  9. Jee, ostin kans noi täsmälleen samat kengät helmikuussa samana päivänä, kun olin aamulenkillä vetänyt kunnon lipat... Noi on niin parhaat ja vanhat vaelluskengät tuntuu epämukavilta ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No ehkä nuo aamulenkin lipat sitten auttoi sua hommaamaan nää ;) Mutta joo nää on kyl niin hyvät, ettei tiedä miten näitä enää kehuis :) En luopuisi hevillä!

      Poista

Kiitos kommentistasi! ♥ Jos kommenttiboksia ei näy, niin sivun päivittäminen pitäisi auttaa :)