tiistai 7. kesäkuuta 2016

Tee-se-itse koiran aktivointipeli

Kun koirat tylsistyy pitkiin työvuoroihini on aika kehitellä jotain kivaa ja erilaista. Meillä on kotona tällähetkellä enää vain muutama aktivointipeli. Voitteko kuvitella?? Meillä, jolla oli joskus jopa reippaasti yli 10 erilaista aktivointipeliä koirille. Niin ne ajat vain muuttuu - kiitos liian fiksujen koirien, jolle ei ole edes vaikeimman tason aktivointipeleistä ollut juurikaan iloa. Onneksi oon saanut kotiutettua meidän pelejä kavereilleni suhteellisen hyvin tässä kevään aikana. Niistä on niin paljon enemmän iloa heillä kuin meillä. Ja sen takia pääsen minäkin käyttämään aivojani, kun yritän kehitellä koirille kaikkea kivaa tekemistä!

Sain idean keräillessäni tennispalloja kotona siivouspäivänä kasaan ja niitä kertyikin niin paljon, että päätin hyödyntää niitä jotenkin. Martta on ihan toivoton pallohullu ja neiti osaakin sanat "pallo" ja "missä pallo?" harvinaisen hyvin. Meille on kertynyt tennispalloja niin tennistä pelaavalta kaveriltani kuin kaupasta, mutta on tuo neiti joskus jostain metsän pohjiltakin rehannut jonkun pallon mukanaan. Siinä vaiheessa ei voi kuin nauraa, kun neiti tulee hullun iloisena metsästä pallo suussaan - se jos jokin kuuluu siihen kuuluisaan #vainmarttajutut-kategoriaan :-D

Ajattelin, että meidän siivouspäivän aktivointipeli-ideasta saattaisi olla jollekulle muullekin hyötyä tai pitäiskö sanoa, että iloa - siispä laitamme sen jakoon! Toivottavasti tykkäätte :-)

Tarvitset
-1kpl Muffinssivuoka, 8,95€
-12kpl erilaisia palloja 
-paljon herkullisia nameja


1. Piilota läjä koirasi rakastamia herkkuja muffinssivuokiin. Voit käyttää palkkana esimerkiksi Naturel Menu-koiranherkkuja tai vaikka ihan vain juustonpaloja.

2. Laita erilaisia palloja namien päälle. Itse käytin lähinnä tennispalloja, mutta esimerkiksi aktivointipallokin ajaa hyvin asiansa.

3. Anna koiran nauttia kivasta hetkestä pallojen ja namien kanssa. Martta oli ainakin superinnoissaan uudesta keksinnöstä, sillä neiti kantoi palloja pelin pelattuaan ympäri kämppää. Epäilen neidin olleen koirien lelutaivaassa, sillä neiti sai yhtäaikaisesti leikkiä 12 erilaisella pallolla - se jos jokin on beussilapsen unelmajuttu.


Hintaa koko "aktivointipelille" ei välttämättä tule ollenkaan, sillä suurimmalta osalta ihmisistä varmasti löytyy tuollainen muffinssivuoka jo kotoa valmiina. Minulta sitä ei kuitenkaan vielä löytynyt, joten otin ja kipitin sen kaupasta hakemaan. Myyjä naureskelikin mun ostaessa muffissivuokia ja tennispalloja, että ootko urheilemaan ja kokkailemaan menossa - myönsin, että "joojoo, kyllä vain" - enhän mä nyt sille kehdannut sanoa, et koirillehan nää kummatkin menee. Ois varmaan pitänyt mua ihan seonneena. Tai sit vaan ihan pelkästään sinä hulluna koiranaisena mitä kyllä oonkin...kukapa tuota tietää :-D

16 kommenttia:

  1. :D uusi leveli hullussa koiranaisessa saavutettu!

    VastaaPoista
  2. Tykkään tästä blogista vaan niin superisti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi eikää, tämmöisen edessä menee ihan sanattomaksi! Kiitoskiitoskiitoskiitoskiitos <3

      Poista
  3. Pitääköhän munkin nyt hankkia muffinivuoka :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo kannattaa, mut mene itsepalvelukassoille niin ei tarvi kärsiä myyjästä, joka kyselee leipomistaitojen perään ;)

      Poista
  4. Tosi kiva tuo aktivointipeli! Aion ehdottomasti kokeilla :D

    Ja niin, kun aikaisemmassa kommentissa kysyit, että miten koirat pärjäilee ja onko pennut kasvanu.
    Enne ja Eetu pärjäilee oikein hyvin. Eetukin on alkanut sietämään Neroa ja nyt ne leikkii jo kuin pennut kahdestaankin. Ainoastaan omasta luusta äristään toiselle, mutta sitä tytötkin tekee.
    Olen nyt käynyt päivittäin kiertämässä meitä suht lähellä olevan lenkin (melkein 10km), että koirat saavat muutakin ajateltavaa kuin penskat kotona.

    Ja pennut. Ne on jo sellaisia hujoppeja, että oksat pois. Puolet koirasta tuntuu olevan pelkkää jalkaa. Turkkikin on hieman vaihtumassa, joten jalat tuntuu olevan metrin mittaiset :D
    Ensimmäisiä päiviä nuo ovat jo tarhassa olleet ja hyvin on mennyt. Nätisti jäävät sinne, kun olen opettanut, että jos huutaa joutuu sisälle ja tarha on nuiden lempipaikka.

    Käytiin myös tuolla pääkaupunkiseudulla yksi viikonloppu. Sisko käytti koirat (myös pennut) koirauimala Sippurassa. Enne ja Eetu nauuuutti uimisesta ja pennut sitten vasta tutustuivat veteen. Pitäs mennä taas joskus uudelleen. Pennutkin nimittäin innostui ihan kunnolla uimisesta ja altaasta ei meinattu tulla pois. Hupsut <3

    -Vilna

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon :) Kannattaa ihmeessä, täällä ainakin pallohullu-beussi tykkäili kovasti!

      Ooo kivaa kuulla teidän kuulumisia :) Ei ollakaan hetkeen juteltu mitään! Teilläpä menee mainiosti :) Mäkin poden ihan jäätävää pentukuumetta, tää lauma on liian passeli ja helppo, et viel mahtuis yks mukaan....<3

      Voi jalat<3 Pennut on niin hassuja aina tuossa vaiheessa, kun ovat ihme vasikoita jalkojensa kanssa :-D Voi eikää! Uiminen on kyllä parasta puuhaa - mekin oltiin tänään uimalassa ja voi vitsit kuinka siellä nauttii niin koirat kuin omistaja! Äkkiä ne koirat vaan oivaltaa tuon uimisen jalon taidon :)

      Ihanaa kesää teille <3 Nauttikaa, uikaa, lenkkeilkää ja olkaa rauhassa! :)

      Poista
    2. Kiitos samoin sinne <3

      -Vilna

      Poista
  5. Vastaukset
    1. Kannattaa ihmeessä testata - ei siinä ainakaan mitään häviä :P

      Poista
  6. Hauska uusi vinkki koiran aktivointia varten! :) Toteutettava tää ehdottomasti.

    VastaaPoista
  7. Me käytetään tässä leikissä vedellä täytettyjä bocciapalloja, ne on vähän painavampia niin tulee seefferikakaralle vähän haastetta :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, onpas hyvä vinkki! Kävis varmaan Martalle kanssa mainiosti :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! ♥ Jos kommenttiboksia ei näy, niin sivun päivittäminen pitäisi auttaa :)