lauantai 13. elokuuta 2016

Ryhmänäyttelyssä Nokialla

Näköjään mä tuhraan viikon ainoan vapaapäiväni joka viikko koiranäyttelyssä eli viime lauantai-aamulla matka kävi kohti Nokiaa ja ryhmänäyttelyä. Oli ihanaa, kun kerrankin oli näyttely johon ei ollut pitkä matka! Olin meinaan niin väsynyt työviikosta, etten olisi kauas jaksanut lähteäkään..

Martta sai kovin Martan näköisen arvostelun, kerrankin oli pitkä arvostelu, joka ei meinannut edes arvostelupaperiin mahtua. Tuomari tiukahkon oloinen, mutta asiallinen Harry Tast Suomesta. Näyttelypaikalle saavuttuamme asetuimme kehän viereen odottamaan, neiti häkkiin ja mä chillailin häkin vieressä. Tuo on ehkä meille paras tapa, sillä tuollainen rento oleskelu rauhoittaa meidän molempien tekemisen maltilliseksi myös kehässä. Neiti nukkui ja mä oleilin vain paikallani. Kehässä neiti meni kivasti, jokseenkin ei ihan niin hyvin kuin Porissa. Vähän sähläsi, mutta niin taisin tehdä minäkin. Eli tasapeli meille kummallekin. Tässä arvostely Harryltä:
"20kk erittäin hyvä tyyppi. Rungossa oikeat mittasuhteet. Hyvin kehittynyt rintakehän syvyys. Tyylikäs kaula. Selässä pehmeyttä. Pitkä kevyt narttumainen pää. Kauniit tummat silmät. Kevyt raajaluusto. Hyvät kulmaukset. Tiiviit käpälät. Toisella puolella tuplakannukset, jotka ovat irtonaiset ja toisella puolella yksi kannus. Hyvä kesäturkki. Kauniit värimerkit. Pitkä askel, selkä kaareutuu liikkeessä. Taitavasti esitetty"

Tavallaan harmittaa, sillä saatiin "pelkästään" H tuomarilta. Tuomari nimittäin vuolaasti kehui koko arvostelun ajan, että onpas tässä harvinaisen kaunis beussi ja kannuskynnet katsottuaan totesi, että mitäs pienistä...Ennenkö ymmärrätte mut väärin, niin laatuarvosana hyvä ei missääntapauksessa ole huono - eieieiei todellakaan sitä!! Haen lähinnä sitä, että kehästä tultuamme pari beussi-ihmistä tuli kysymään silmät pyöreänä, että miksi noin huono laatuarvosana, kun Martta on niin kaunis ja meni sitäkin kauniimmin. Eli olisin olettanut, että tuollaisen arvostelun jälkeen olisi herunut tuomarilta enemmän, mutta aina ei voi voittaa :-) Tyytyväinen ollaan ja ainakin oli hauska reissu! Myös tuo tuomarin kommentti, että "taitavasti esitetty" lämmitti niin hirmuisesti mieltä. On kiva välillä saada omastakin tekemisestä palautetta!

Oli myös ihanaa, että sain nähdä tuttuja ja kyllä sinne yksi ihana meidän blogin seuraajakin mahtui mukaan. Kiitos vielä Ellille seurasta ja aivan mahtavasta yllätysgrip-pallosta Tytöt on tykänneet siitä ihan sikana!! Paljon onnea vielä teille tosi hyvistä sijoituksista, olitte ne todellakin ansainneet! Toivottavasti nähdään taas uudelleen :-) Ja kiitoksia myös hyvistä kuvista!

Täytyy kehua muuten vielä lopuksi, että ihana nuori mies ruokateltasta hemmotteli meitä kovasti! Pyysin saada suolaista lättyä, vaikka tarjolla oli vain makeaaa versiota. No sellaisen sain ja mentiin sitten pöytään istumaan. Nuorimies tuli tyhjäämään roskista ja näki, kun annoin neidille lätystäni osan ja huikkasi, että haluanko "pilalle menneet" lätyt Martalle ja tietysti sellaiset meille kelpasi! Pian nuori mies tulikin ison lättylautasen ja vesikipon kanssa - piristi ihan superpaljon tuollainen palvelu!Vautsi! Kiitoskiitoskiitos!! Varmasti tullaan ensi vuonnakin uudestaan ryhmikseen Nokialle - oli sen verran hyvät puitteet koko tapahtumalla. Ja matkakin vielä mukavan lyhyt tälläiselle laiskalle..

16 kommenttia:

  1. Waau magee arvostelu! Mekin ollaan käyty Harrylla, tosi kiva tuomari! Nemo sai siltä eh:n, oli tosin sillon tosi skidi. Ja varmaan teiltä rokotti paljon noi kannuskynnet jos tuomari muuten tykkäs :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tykkään kans ja oli niin Martannäköinen arvostelu! :) Kannuskynnet on meillä se iso miinus, tässäkin tapauksessa..

      Poista
  2. Oli ihana nähdä, kiitos ja onnittelut vielä teille uudestaan! :)
    Elli

    VastaaPoista
  3. Kuulostipa mukavalta näyttelyltä! En ole itse koskaan näyttelyissa käynyt omien koirien kanssa (katsomassa kyllä joskus pienempänä Turun jossain KVssä ja täälläkin jossain pikkunäyttelyssä, kun vahingossa sinne päädyttiin :D ), mutta jotenkin niistä on jäänyt paljon tiukkapipoisempi mielikuva, mutta näköjään ne voivat olla ihan hauskojakin.

    Martta on kasvanut niin kauniiksi beussiksi! Harmi, että kannuskynsi rokottaa noin paljon. Onko siihen muuten joku erityinen syy, miksi beusseilla pitää olla kaksoiskannukset?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo oli kyllä mukava näyttely :) Mulla itseasiassa on ollut kanssa ihan just sama mielikuva, mutta se on kyllä kääntynyt ihan päälaelleen tässä muutaman näyttelyn myötä. Tietysti se on omasta asenteestakin kiinni - me mennään hymyssäsuin eteenpäin ja siksi itsellä on jokaisessa näyttelyssä hauskaa :P

      Martta on kyllä niin nätti <3 Muakin harmittaa hirmuisesti tuo kannuskynsi ja varsinkin se, että se rokottaa noin paljon..Beussilla on tarkoitettu nuo kynnet ilmeisesti juuri paimennukseen :) nykypäivänä ei siis ole enää minkäänlaista tarkoitusta.

      Poista
  4. Harmi kun en kerinny teidän kehää jäädä katsomaan (menin siinä teidän ohi ja käskin kehään, kun piti itekkin jo juosta seuraavaan kehään). :/ Hienon arvostelun kyllä saitte!
    Täytyy nyt joku kerta tulla moikkaamaan, kun on kunnolla vapaa-aikaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä olin liian hämilläni, että en tajunnut aluksi, että se olit sinä! En osannut oikein kuvitella, että oot beussikehässä :-D Haha!

      Eiköhän me törmätä :) Sä ainakin ahkerasti oot näyttelyissä kulkenut, vau!

      Poista
  5. Martasta on kyllä kasvanu hieno beussi!

    Meillä sama kun poni on saanu monta ykköstä näyttelyistä ja bis sijojakin napannu(poninäyttelystä voi siis saada Ykkösen,kakkosen tai kolmosen) pari kertaa on kuitenkin mennyt niin että arvostelussa kehuttu vuolaasti mutta poni on silti saanut "vain" kakkosen ja kerran jopa kolmosen mitä monet ponikasvattajat kyllä kovasti ihmettelivät :)

    Me ei koiran kanssa vielä näyttelyihin olla uskallettu mutta ehkä joskus johonki mätsäriin!:)

    Metsästysreissutkin korkattu tälle vuodelle vielä kun kiinnipitoaika loppuu niin koirakin pääsee irti!

    -Linda

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sano muuta :) Tuo on kyllä totta! Mäkin odottelin tuollaisella arvostelulla enemmän, mutta ei tälläkertaa - ehkä seuraavalla kerralla sitten :) Hassua!

      Menkää ihmeessä mätsäreihin, ne on tosi hauskaa viihdettä ja erilaista tekemistä arkeen! Ja metsästysreissut ne vasta mukavaa varmasti onkin - koira nauttii täysillä :)

      Poista
  6. Ymmärrän pointtisi. Olen myös näyttänyt koiraa tuomarille joka sitä ylisti viimeiseen asti ja kehui vielä erikseen, että näyttää todella hyvältä nuoresta iästä huolimatta, mutta kuitenkin tuomarilta saimme EH:n, koska koira ei ollut kehittynyt vielä tarpeeksi. EH on mielestäni loistava arvosana, mutta onhan tuo nyt tavallaan huvittavaa, kun ensin ylistetään, mutta heti seuraavaksi kuitenkin hieman kumotaan ja perutaan ne omat puheet :-D Noh Martta on onneksi kaunis ja upea koira, tuomarin oma menetys jos ei asiaa huomaa ;-) Ja onnea vielä loistavasta Pori Kv tuloksesta ja kivoista arvosteluista :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lohduttavaa kuultavaa :) Oikeassa olet - tavallaan ylistyksen jälkeen odottaa enemmän! Niinkuin tässäkin tapauksessa, kun arvostelu oli mahtava, mutta silti sai "vain" H:n..Mun mielestä vähän hassua!

      Kiitos paljon :) Hyvin se meni, vaikka tälläkertaa tuomari ei ihan arvostanutkaan niin paljon meitä :P

      Poista
  7. Voe että, onse Martta kyllä hieno :)

    http://vellajakumppanit.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  8. Täällä yksi joka silmät pyöreenä ihmettelee, miten tuolla arvostelulla voi saada H:n?? Tuohan on tosi hyvä arvostelu. Kertoiko tuomari jälkikäteen mikä oli siis painava syy H? En tajua....

    Me ollaan saatu paljon huonommillakin arvosteluilla parempaa.. Esim Rantasalmella tuomari ei löytänyt koirasta sillä hetkellä yhtään mitään muuta hyvää, kuin hyvät liikkeet, eikä niitäkään kovin ylistänyt ja silti EH. Ja kahden viikon päästä koira olikin sitten PN2, eikä silloinkaan arvostelussa ollut kertaakaan sanaa "erinomainen" :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No hyvä etten oo ainut! Toi oli meidän paras arvostelu, mutta silti saatiin huonoin arvosana...:D Tuomari painotti vain sitä, että kannuskynsi on merkittävä tekijä beussilla ja siksi tälläinen arvosana.

      Mekin saatiin Seinäjoella Martalle EH, vaikka oli hirveän näköinen ja arvostelu ei ollut kummoinen :-D Tää arvostelu oli mun mielestä tosi hieno ja silti saatiin huonompi...tiedäpä noista sitten taas :D

      Poista

Kiitos kommentistasi! ♥ Jos kommenttiboksia ei näy, niin sivun päivittäminen pitäisi auttaa :)