maanantai 14. heinäkuuta 2014

Kohti edistystä!

Noniin, se on vihdoin täällä - nimittäin uusi nylonhäkki. Ja oikeankokoinen sellainen :-D Meitä Facebookissa seuraavat tietävätkin, että mulla kävi edellisen häkin kanssa "pieni" mittavirhe ja meillä tuli ihan jättiläismäisen iso häkki..hups :-D Pääset tsekkaamaan kuvan häkin isoudesta tästä!
Hankin tämän häkin meille autoiluun, sillä vanha häkki on omastamielestäni Hertalle vähän turhan pieni - ja no, silpottu. Meidän pieni (=Kerttu) rakennuskesätyöläinen on päättänyt, että hän ei häkissä pysy muutakuin paluumatkoilla ja jos kyydissä on myös Hertta. Oon monesti miettinyt, että mitähän meistäkin ajatellaa, kun ollaan tienpäällä, sillä mua ainakin ohikulkijana ja -autoilijana huvittaisi nähdä tälläinen sirkus yhdestä autoilusta!
"Täälläkö mun nyt sit pitäis muka olla?!" miettii Kerttu
Kerttu on kyllä huomattavasti rauhoittunut matkustamisen suhteen. Meillä kun Kerttu on viimekesästä asti stressannut automatkoja, tyttö vinkuu ja vikisee, eikä oo hetkeäkään paikoillaan. Eikä asiaa oo parantanut se, että Kerttu on normaalistikin tuollainen adhd-tapaus. Ollaan koitettu asian parantamiseksi kaikkea feromonisuihkeesta luihin - tuloksetta. Nyt kevythäkin myötä autoilu on kuitenkin parantunut - häkissä ollaan lähes poikkeuksetta lähes hiljaa. Tainno, niin kauan kuin siellä häkissä pysytään....

Meillä ollaan siis nyt useampaan otteeseen tultu vanhasta häkistä ulos. Eikä meillä tulla ulos ihan mistä tahansa, sillä Kerttu kipuaa ylös kattoluukusta. Joo kyllä, luit oikein - kattoluukusta. Oon yrittänyt päästä tytön häkistä poistumistaktiikasta selville, ja olen todennut, että Kerttu työntää ensin kuononsa vetoketjujen väliin ja hivuttaa kuonollaan vetoketjuja, jonka jälkeen suurentaa reikää pomppimalla. Ja näin on pakoreitti valmis! Ja tuo taktiikka on saanut meidän häkin katto-osan lopullisesti rikki, joten tällähetkellä kattoa koristaa muovilaatikon kansi, joka on teipattu siihen kiinni. Alunperin Kerttu kyllä repi häkin kattoluukkuun pienen reiän, mutta se tukittiin, ja neiti päätti, ettei aio luovuttaa. Kerttu on siis aikamoinen Houdini!
Olemme käyneet nyt kesän aikana ahkerasti uimassa, suunnistamassa ja koirakavereita moikkaamassa, joten autoilua on tullut tytöille runsaasti. Siksi jopa edistystäkin on tullut - jos lähdemme esimerkiksi uimaan, niin takaisin tullessa Kerttu pystyy jo järsimään luuta onnellisena, sillä tyttö on saanut reissulla purkaa ylimääräiset (!!) energiat tiehensä. Kyllä huomaa, että tosta häkistä on Kertulle aivan erilainen tuki ja turva, kuin autovaljaista. Häkki onkin nimetty Kertun omaksi yksiöksi.

Suuri plussa tässä kaikessa on kyllä ollut se, että Kerttu lähtee aina kuitenkin innokkaana mukaan reissuun - jos täytyy kotia jäädä, niin kova on huuto perään. Ja ihanaa huomata tuon uuden häkin tultua, että siellä se Kerttu nyt nukkuu...

Nyt meidän vanha ja uusi häkki mahtuvat kätevästi yhtäaikaa takakonttiin. Muuta sinne ei kyllä sitten paljon laitetakaan, muutakuin häkkien päälle :-D mutta tälläistä tää koirien kanssa eläminen on - jostain on tingittävä, jos jotain haluaa. Mut kiitän onneani, että meillä on tila-autoja.

Onko muilla ollut ongelmia matkustamisen suhteen? Ja hei, miten teillä matkustetaan - autovaljaissa, vapaana vai häkissä? :-)

15 kommenttia:

 1. Meillä Mimmi matkustaa vapaana takapenkin jalkatilassa. Siellä se on oppinut matkustamaan, ja turvallistahan siellä on kun ei pääse lentämään minnekään. Mimmi hyppää aina innolla autoon, sillä matkustetaan paljon esim. lenkeille pidemmälle, uimaan, viikonloppuisin Hankoon ja mummulaan. Kuitenkin harvoin mennään inhottavaan paikkaan (eläinlääkäri ja trimmaaja) niin on oppinut nauttimaan autoilusta. Tosin kyllä se silloin vinkuu ja läähättää kun ei tiedä minne mennään. Mutta rauhoittuu kun sanoo minne mennään ja juttelee matkan aikana :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nonni :-) Mimmillähän on sit tuttu ja turvallinen paikka, missä matkustaa. Mimmi fiksuna tyttönä tietää puheesta sit mitä odottaa matkan määränpäässä :-)

   Poista
 2. Toi katosta karkaaminen on selvästi joku villakoirajuttu, sillä Femma harrastaa samaa! Se työntää ensin kuonon vetskarin väliin ja sen jälkeen työntää tassun rakoon ja rämppää niin kauan, että mahtuu pujahtamaan ulos:D
  Jostain kummansyystä meillä on nykyään metallihäkki, jonka salppja neiti ei VIELÄ osaa avata;)

  Meillä Fiilis matkustaa takaluukussa koiraverkon takana. Jos ollaan vieraalla autolla matkalla, on se takapenkillä. Pitäisi hankkia jotkut turvavaljaat, jotta ei näillä lyhyillä matkoilla kävisi mitään kuitenkaan.

  Femma matkustaa milloin missäkin:D Joskus takaluukussa Fiiliksen kanssa, joskus häkissä ja pienillä matkoilla jonkun sylissä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaha, onkohan tää joku periytyvä "sairaus" vai mistä on kyse :-D meillä Kerttu sai metallihäkin salvankin auki..ja vaihdettiin sit kevythäkkiin, sillä meillä jäi Kertun kuono sinne metallihäkin rautojen väliin niin pahasti, etten enää tohtinut Kerttua siellä pitää.

   Niimpä! Femma on sopivasti pieni koira, niin on näppärä ja kiva mennä vaikka sylissä :-) vaikka turvallisintahan olisi mennä esim. häkissä.

   Poista
 3. Kiitos vinkkauksesta! Käymme kurkkaamassa :)

  VastaaPoista
 4. Itselleni aikoinani kävi juuri samalla lailla.. Ostin lagoton pennulle bernin mentävän kevythäkin :D Vaihdettiin pienempään, mutta se ei kauaa ehjänä pysyny. Koira vähän käytti hampaita vetskariin, joka sinäänsä ei rikkonut häkkiä, mutta kun torvelo omistaja päätti sitten käyttää väkisin vetskaria.

  Eikä häkkiä ole kyllä korjuttu vetskaristaan, koska en uskalla käyttää sitä, kun varmasti tulee ulos jos odottaa autossa. Autoon on sitten ostettu metallihäkki sekä veräjä, jota käytämme nyt aika vähän. Mutta toi veräjä on minusta ihan paras! :) Ei rämise tai kolise ja voi jättää luukun rauhassa auki kun saa tarvittaessa lukkoonkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä, että löytyy muitakin "kohtalontovereita" :-D noi kevythäkit on siihen asti käteviä kantaa ja käyttää, kun koira ei tule niistä ulos...

   Tuo veräjä kuulostaa mielenkiintoiselta! Onko se tehty ihan auton mallin mukaan? Muistatko mistä oot tilannut sen ja paljonko sillä oli hintaa? Räminättömyydesta ja kolinattomuudesta suuri plussa! :)

   Poista
 5. Meillä koira on koirankopissa!
  http://aamunvirkkuillantorkku.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 6. Ootko aatellu metallihäkkii? :-) meil on sellanen koirilla ja oon kyl tyytyväine. Ei pääsis koira järsiin reikiä tai karkaileen ;-).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuten jo yllä mainitsinkin, niin meillä Kerttu sai metallihäkin salvankin auki..ja vaihdettiin sit kevythäkkiin, sillä meillä jäi Kertun kuono sinne metallihäkin rautojen väliin niin pahasti, etten enää tohtinut Kerttua siellä pitää. Metallihäkki olis kyllä ollut kätevä juuri sen takia, että sieltä ei paljon pois tultu, toisinkuin tuosta kevythäkistä..:/

   Mutta kiitos vinkistä! :)

   Poista
 7. Mä oon kovasti nyt miettinyt itse tuota kuljettamista, mulla on pieni "kauppakassi" ennen kuljetin metallihäkissä takarontissa silloin kun oli iso auto, nyt miehelläni on se iso ja mulla pieni kun ei ole järkeä kahta isoa pitää... Kevythäkkiä käytän aina agilitytreeneissä mutta toi on just hankala kun ei sinne takaronttiin saa häkkiä kun se on semmonen kuoppa. Ja siellä mun hierontajakkarakin vie tilaa (hieron siis hevosia).... Plaah :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nimenomaan! Koiran omistajana melkein pitäisi olla se tila-auto, että esimerkiksi häkki mahtuu mukaan, mutta se ei välttämättä ns. normaalikäyttöön ole paras vaihtoehto. Eli melkein pitäisi sanoa, että jos haluaa pienen ja näppärän auton, niin koiran on kuljettava jossain muualla kuin häkissä :-)

   Poista

Kiitos kommentistasi! ♥ Jos kommenttiboksia ei näy, niin sivun päivittäminen pitäisi auttaa :)