perjantai 25. huhtikuuta 2014

Voihan koiranpäivä!

Ihan alkuun täytyy sanoa, että ei, me emme unohtaneet eilistä koiranpäivää. Eilinen päivä meni kiireisissä merkeissä opiskelun ja uuden kämpän etsimisen parissa, joten noiden karvakorvien juhlistaminen sitten vähän jäi.

Vaikka en tavannutkaan eilen kumpaakaan koirista, niin silti ne on vahvasti mielessä koko ajan. No, tänään sitten paremmalla ajalla juhlistetaan eilistä koiranpäivää, oikein eilisenkin edestä :-) Toisaalta olen sitä mieltä, että meidän pikku karvatassuja, sankareita, ikiliikkujia ja parhaita ystäviä pitäisi juhlistaa joka päivä. Eikö niin?
Eli nyt toivotellaan kaikille oikein ihanaa koiranpäivää, vaikkakin vähän myöhässä...<3

maanantai 21. huhtikuuta 2014

20/04/14

Lähdimme eilen Tiian ja Lobon kanssa ulkoilemaan metsään ja pellolle. Meidän on ollut tarkoitus mennä yhdessä lenkille jo pidemmän aikaa, mutta aina on tullut jotain estettä väliin. Tänään kuitenkin vihdoin ja viimein pääsimme valloittamaan lenkkipolkuja yhdessä. Kaikenlisäksi vielä aurinkoisessa ja lämpimässä säässä! Tosin ehdimme jo Tiian kanssa kirota tuota lämpöä, sillä kummallakin oli aivan liian lämmintä vaatetta yllänsä, heh :-D

Illalla tytöt saivat vielä peuhata kotipihalla mielensä mukaan, jonka jälkeen lähdimme vielä kiertämään pienen lenkin. Nyt kummatkin makaavat onnellisen väsyneinä tuossa jalkojen vieressä..


Lisää kuvia tytöistä löydät täältä ja Lobosta täältä, käykäähän kurkkailemassa!

Mitäs teidän pääsiäisen viettoon kuuluu? Oletteko päässeet nauttimaan auringosta ja lämmöstä? :)

sunnuntai 13. huhtikuuta 2014

Hampaat kuntoon!

Sain toissaviikolla sähköpostia koirien hampaidenhoito-kuukauden parissa työskentelevältä Juha Mattilalta, että olisinko kiinnostunut vastaanottamaan ja testaamaan Dentastix-puruluita sekä hammasharjaa ja -tahnaa. No, voitte vain arvata vastaukseni - tottakai meille kelpaa tälläinen :-)
Juha Mattilan sanoja lainatakseni;
"Koirien suun sairaudet ovat yllättävän yleisiä. Tuhannet koirat kärsivät Suomessa suun sairauksista ilman hoitoa. Useiden kansainvälisten tutkimusten mukaan, jopa kahdeksan kymmenestä yli kolmevuotiaasta koirasta kärsii ientulehduksesta. Kuitenkin koiran hammassairauksien estämisessä yksinkertaisetkin asiat vievät pitkälle. Ennaltäehkäisy on ehdottomasti paras - koirien päivittäinen hampaiden harjaaminen on paras tapa pitää lemmikin suu ja hampaat puhtaana, ja kunnossa. Toinen hyvä tapa on antaa koirille säännöllisesti puruluita. 

Suomalaiset koiranomistajat eivät kuitenkaan ole kovin ahkeria, sillä vain noin joka kolmas ylipäätänsä harjaa koiransa hampaita, kun kysyimme asiaa. Lisäksi yli puolet koiranomistajista eivät tutkituta koiransa hampaita ollenkaa tai harvemmin kuin toinen vuosi. 

Usein oman koiran hammashuolia on kuitenkin vaikea tunnistaa, sillä ne ovat hyviä piilottamaan kipunsa. Koiran suun terveydestä on kuitenkin tärkeä pitää huolta, sillä hoitamattomina ne voivat johtaa vakavampiin terveysongelmiin. Varsinkin jos ikenet ovat tulehtuneet, bakteerit voivat levitä kehoon ja aiheuttaa ongelmia munuaisissa, maksassa ja sydämessä." 

Ulkokuoreltaan (ja sisällöltään!) aivan ihana paketti saapui tälläviikolla postilaatikkoon. Koirat olivat tottakai innokkaina avaamass pakettia...
Ohjevihkosia sekä herkkuja :-)


Hertta pääsi ensimmäisenä tutkimaan pakettia ja tunnistettuaan uuden hammasharjan neiti tiesi heti, mikä on homman nimi. Meillä nimittäin pestään epäsäännöllisen säännöllisesti hampaita. Itseasiassa viimeisen kuukauden aikana olemme ryhdistäytyneet niin paljon, että voisin jopa sanoa, että hampaita pestään säännöllisesti. Hyvä me! Aluksi kumpikaan neideistä ei tykännyt hampaiden pesusta, mutta muutaman harjoittelukerran jälkeen alkoi homma sujua - ahkera harjoittelu siis tuotti tulosta!

Nyt kysynkin, että harjaako teistä kukaan koiranne hampaita? Epäsäännöllisen säännöllisesti vai peräti säännöllisesti? Entä syövätkö koiranne puruluita? :-)

keskiviikko 9. huhtikuuta 2014

Kevät isolla k-kirjaimella

Kevät on nyt virallisesti startannut - aurinko paistaa jo pitkälle iltaan, lumet on sulanut ja koirat haistelevat pitkään eri hajuja lenkin varrelta. Säät ovat suosineet viime viikkoina muutenkin, on ollut todella lämmintä ja aurinkoista, mikä on innostanut pitemmillekin lenkeille :-)

Oltiin muutama viikko sitten Tiian ja Lobon kanssa liikenteessä. Lähdimme Tiian luota kävelemään läheiselle pellolle, jossa koirat saivat riehua oman päänsä mukaan. Koirilla oli kivaa ja niin oli kyllä meillä ihmisilläkin!

Tuona viikonloppuna koirat saivat myös pitkästäaikaa uuden lookin - pesin ja trimmasin turkin reippaan sentin pituiseksi. Nyt kelpaa lähteä kesää kohti uudessa tukassa!

Tiia ja Lobo harjoittelivat pellolla seuruuta, ja kyllä se sujuukin heiltä hyvin! On ilo huomata Lobon silmissä palava into ja motivaatio yhdessä tekemiseen Tiian kanssa :-) Juuri tuollaista jokaisen koiran kanssa treenaaminen pitäisi olla - iloista ja mukavaa tekemistä kummallekin osapuolelle.
Tuollaisia päiviä saisi olla useamminkin! Tulee itsellekin hyvä mieli, kun saa liikkua ja olla yhdessä koirien sekä ystävän kanssa :-)

sunnuntai 6. huhtikuuta 2014

Synttärisankari

Tänään koitti se päivä, kun Hertta täytti 5vuotta. Uskomatonta ajatella, että siitä on jo 5 kokonaista vuotta, kun Hertta syntyi 7muun pennun kanssa tähän maailmaan. Vaikka meidän elämään onkin kuulunut joitain vastoinkäymisiä, niin samalla olemme saaneet kokea yhdessä monia eri onnistumisia ja hienoja hetkiä. Olen saanut opettaa Hertalle monia eri asioita, mutta samalla myöskin Hertta on opettanut minua koiranomistajana ja tietenkin myös ihmisenä. Koirana Hertta on ihan nappivalinta; elämä rullaa tasaisen hienosti ja kaikki sujuu!
En voi siis muuta sanoa kuin, että paljon onnea Hertta <3