maanantai 28. heinäkuuta 2014

Vinkkejä helteeseen!

Viimepäivinä (vai pitäisikö sanoa, että viikkoina :-D) olleiden helteiden takia meitä ihmisiä on hyvä muistutella parista tärkeästä asiasta!
1. Ajoita pidemmät lenkit aikaiseen aamuun ja myöhäiseen iltaan. Meillä aamulenkki kierretään ennen seitsämää ja iltalenkki kymmenen jälkeen. 

2.  Älä jätä koiraasi autoon yksin. Nyt on ollut ihan liikaa (jopa kuoleman!!) tapauksia, jossa ihminen on jättänyt typeryksissään koiran autoon ihan pieneksikin aikaa. Vaikka autosi olisi varjoisalla paikalla 18 asteen lämpötilalla, on autossa ihan helposti 38 astetta? Ja 23 asteen auringossa autossa on jopa 62 astetta lämmintä? Ja hei, ikkunanen avaaminen (ei edes läpiveto!) auta juuri mitään. Voit katsoa demostraation tilanteesta täältä!
3.
Jos haluat viilentää koiraasi, on mahan kasteleminen hyvä keino. Sensijaan älä kastele selkää.
Aurinko nimittäin haihduttaa veden nopeasti pois ja selän kasteleminen voi näin ollen jopa lisätä koiran tukalaa oloa. Lisäksi esim. märät pyyhkeet tai jääpalaherkut voivat helpottaa koiranoloa.


4. Pidä jatkuvasti vettä tarjolla. Vatsalaukun kiertymän riski voi helteillä olla suurempi, jos koiran antaa latkia kerralla vatsan täydeltä vettä. Jos siis koira on ollut todella kuumissaan ja janoinen, eikä se ole vähään aikaan juonut, anna vettä mielummin pienissä erissä useamman kerran. 
  
5. Pura koiran energiaa muilla tavoin kuin helteessä juoksemalla. Kuumuus saa vetämättömäksi, mutta ainakin meillä koirilla on silti energiaa touhuta. Meillä hyviä aktiviteettejä ovat varsinkin uiminen ja aktivointipelit, joiden kanssa kuluu hetki jos toinenkin :-)
Teitä on tullut viimepäivinä vaikka kuinka monta uutta lukijaa. Emme voi muutakuin kiittää lämpimästi mielenkiinnosta juttujamme kohtaan ja ennenkaikkea, tervetuloa

6 kommenttia:

 1. Hyvä näin helteellä kerrata perus vinkit :) Kiitoksia, sillä monella tuntuu olevan nämä hukassa, varsinkin tuo autoon jättäminen. Me emme valitettavasti ole päässeet uimaan eikä lenkeille, sillä Mimmiltä leikattiin rasvapatti viikko sitten ja 2vk on liikunnasta kieltoa. Sen sijaan tänään kun Mimmi voi jo paremmin aktivoin sitä tekemällä temppuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niimpä! Kiva, että oli mieluisia vinkkejä :-) Voi hitsi, että juuri kesäaikaan sattui liikuntakielto. Se rajoittaa kummiskin aika paljon normaalia arkea, mutta kaikeksi onneksi on olemassa myös muitakin energiankulutustapoja kuin uiminen ja lenkkeily. Minkälaisia temppuja olet Mimmille opettanut? :-)

   Poista
  2. Nyt opettelussa on anteeksi pyytäminen, eli makaa ja laittaa pään etutassujen väliin. Sopivan rauhallinen temppu toipilaallekin :) Peruskäskyjen lisäksi Mimmi osaa: kuole, kumarra, kieri, tassu, toinen (antaa toisen tassun), vilkuta, ryömi, peruuttaa ja kävellä etutassujen varassa vadilla. Ja varmasti unohtui jotakin. Vaikeuksia on keksiä mitä opettaisi. Mimmihän tajuaa heti idean, kunhan osaa vain opettaa :) Sekä olen piilottanut nameja niin sisällä kuin ulkonakin ja aktivointilelutkin ovat olleet käytössä :)

   Poista
  3. Kuulostaapa mukaville tempuille :-) Noita temppuja oon meidänkin tytöille opetellut. Nuo opettavat samalla myöskin hyvin tarkkaavaista keskittymistä koiralle.

   Tuo temppujen keksiminen on kyllä se työläin osuu - varsinkin sitten, kun koira alkaa osata jo "kaikki" temput. Onneksi google ja kaverit on keksitty ja vain mielikuvitus on rajana ;-)

   Poista
 2. Kiitos paljon kivoista vinkeistä! :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! ♥ Jos kommenttiboksia ei näy, niin sivun päivittäminen pitäisi auttaa :)