tiistai 19. huhtikuuta 2016

Te kysyitte - me vastasimme osa 1

On aika aloittaa vihdoin vastausurakka näihin teidän lähettämiin kysymyksiin. Jo pelkästään kysymyksien kokoamisessa sekä luokittelussa meni aika paljon aikaa, joten saas nähdä kauanko tässä vastaamisessa menee. Minä pirulainen, kun vielä lupasin vastata kunnolla näihin - hehe ;-) Alunperin mun oli tarkoitus vastata näihin videolla, mutta tämän keväisen kiireen ja kysymystulvan myötä päätin jättää sen idean vielä odottamaan korvani taakse. Halusin nimittäin tämän postauksen julki edes kohtuullisen ajan kuluessa kysymyspostauksesta. Katsotaan sitten seuraavalla kerralla, jos tekisi videolle vastauspostauksen - te kun ainakin viimeksi tykkäsitte meidän videosta ja saatiin siihen postaukseen aikasta mukava kommenttitulva!

Kysymyksiä tuli paljon (lue: sopivasti) ja oli oikeasti tosi ihana nähdä, että moni asia kiinnosti teitä meissä. Nämä kysymyspostaukset antaa musta hirmuisesti enemmän informaatiota kuin se, että itse yrittäisin koota meistä faktoja yhteen. Mulla ainakin jäisi tuollaisesta faktapostauksesta kaikki oleellinen tieto kertomatta, joten oli parempi järkätä kysymyspostaus kuin yrittää itse hakemalla hakea meistä faktoja esiin :-D

Nyt siis kysymystulvan kimppuun..koittakaa kestää! Me yritämme parhaamme, katsotaan mihin se riittää :)


Minä
Kuinka vanha olet? Liikaa, vanhuus kolkuttelee jo ovella..
Lempivärisi? Mulla ei varsinaisesti ole mitään lemppariväriä, mutta tykkään punaisesta ja luonnonläheisistä väreistä. Etenkin maastonvihreä taitaa näkyä vahvasti omassa pukeutumisessani, kun taas punainen näkyy enemmän meidän asunnossa.
Meikkaatko? Meikkaan, mutta nykyään vähemmässä määrin. Jos meikkaan, niin lähinnä töihin ja viihteelle mentäessä laittaudun enemmän, mutta vapaa-ajalla en juurikaan jaksa panostaa. Arvostan luonnollisuutta todella paljon.
Onko sinulla korvakorut? Löytyy, toisesta korvasta kaksi reikää ja toisesta yksi.
Käytätkö koruja? Käytän, vaikka jokseenkin oon vähän laiska siinä. Oon hukannut niin monet korut, että mulle oikeastaan ainut turvallinen vaihtoehto on kello. Se ei nimittäin voi kadota ranteesta :-D Sormukset taas ei näytä näissä makkarasormissa hyvältä..
Lempi TV-ohjelma/sarja? Katson äärettömän vähän telkkaria, mutta ainakin Syke on ollut äärettömän aito ja mielenkiintoinen ohjelma! Jonkinverran tulee myös katottua jotain englantilaisia rikosdraamoja.
Tiedätkö mikä on degu? Tiedän! Hyvä mä!
Ottaisitko itsellesi hevosen jos saisit? En ottaisi. Ei riitä aika, kiinnostus, taito eikä raha siihen. Tykkään kyllä hevosista hirmuisesti ja olen ollutkin nuorempana ihkaoikea heppatyttö.
Oletko koskaan ratsastanut? Olen joo, mutta siitäkin on jo vuosia.
Unelma-ammattisi? Lapsena halusin työskennellä eläimien parissa, mutta nykyisin viestintä ja kaupanala kiinnostavat. Niissä koen olevani eniten oma itseni. Eläimet on mulle sitten enemmän se elämäntapa kuin työ.
Parasta omassa yrityksessä?
Vapaus - saa päättää ja tehdä kaiken ihan itse. Saa suunnitella, ideoita ja tehdä oman mielensä mukaan eli saan olla ihan rehellisesti oman itseni pomo. Se on ehkä se paras juttu. Toisaalta saan myös syyttää itseäni niistä kaikista tekemättömistä töistä ja virheistä..Ja ainiin, yksiä parhaimpia puolia ovat myös asiakaspalautteet ja vakioasiakkaat
Oletko katunut oman yrityksen perustamista?
En ole kertaakaan. Joskus aika motivaatio on tiukilla, mutta silloin pitää vaan jaksaa ja tsempata itseään enemmän. 
Harrastatko jotain mihin ei liity koirat tai bloggaus? 
Lukeminen ja käsityöt taitaa olla tällähetkellä ne aktiivisimmat harrastukset koirailun ohessa.
Mistä saat energiaa kun oot aina niin iloinen (blogin/ig:n välityksellä) ja mukana noin miljoonassa eri jutussa samaan aikaan ?!? :D
Mä tulin superiloiseksi tälläisestä kommentista On ihan huikeeta, että se oma fiilis välittyy myös sinne ruudun puolelle. Se on itseasiassa mun tavoitekin, että saan edes yhden ihmisen huulille hymyn omien juttujeni ansiosta. Iloisuus kumpuaa ehkä elämänkokemuksen kautta - oon elämässä joutunut kokemaan todella paljon asioita, joita en olisi ikinä halunnut kokea. Toisaalta ne ovat kasvattaneet minusta juuri tälläisen ihmisen kuin olen. Olen siis oppinut, että elämää eletään päivä kerrallaan ja että ei se elämä muutu miksikään synkistelemällä, vaan juuri sillä positiivisella asenteella ja ilolla saa paljon aikaan! Ja iloisuuden kautta saan taas hurjasti energiaa kaikkeen! :-) Mulle monessa eri tekemisessä mukana oleminen on siis hyvin luontaista, sillä en osaa oikein olla paikoillani. Tykkään tehdä, touhata, mennä, kokea ja iloita. Tykkään olla tälläinen.
Missä näet itsesi kymmenen vuoden kuluttua? 
Elän toivottavasti yhtä onnellista elämää kuin nyt, vakituinen työ, mies, opiskelut opiskeltu, ehkä lapsi ja kolme koiraa kuulostavat aikasta realistisilta :-) olisin myös koirakasvattaja, mulla olis ihoa tatuoitu aika runsaasti ja hymy paistaisi edelleen kasvoilla!
Teetkö vielä tilaripantoja?
Kyllä teen, yhteyttä voi ottaa Facebookin kautta!
Mitä opiskelet ja missä?
Opiskelen viimeistä vuotta nyt media-alaa Pohjanmaalla eli valmistun nyt keväällä ammattiin.

Koirat
Oletko kisannut koiran kanssa missään lajeissa? En ole, pitäisi nyt tsempata jännityksen suhteen ja saada itseni kisakentille asti! Ehkä jo kesällä voisi korkata meidän ekat kisat..
Rallytoko vai toko? Tää on hankala, nää on lajeina kuitenkin aika erilaisia. Vastaan ehkä rally-toko, sillä ollaan treenattu sitä nyt ahkerammin. Toisaalta tykkään kyl tokosta hirmusesti!
Agility vai haku? Haku, ihan huippulaji!
Verijälki vai peltojälki? Peltojälki ehkä kuitenkin ois enemmän se meidän juttu..
Oletteko käyneet näyttelyissä? Joo ollaan nyt käyty pari kertaa Martan kanssa kehässä pyörähtämässä. Seuraavaksi suuntana vappuna Tampere!
Minä päivinä Martta, Kerttu ja Hertta on syntyneet? Hertta on syntynyt 6.4.2009, Kerttu 24.1.2011 ja Martta 17.11.2014.
Inhottavin koirakokemus? Kun Hertan päälle kävi sakemanni..
Kerro jokaisesta koirastasi yksi paras ja yksi huonoin puoli? Hertta on ihanan tasaisen varma, mutta välillä vähän jästipää eli neiti menee välillä oman pään mukaan vähän liikaakin. Kerttu on rohkea, mutta hyvin terävä tapaus. Martta on äärettömän lojaali, mutta vilkas tapaus. Vilkkaus on välillä hyve, mutta myös pahekin..
Jos ei beussi eikä villis niin mikä? Cockerspanieli! Mä en tiedä mikä tuossa rodussa on mikä viehättää, mutta se on tajuttoman suuri rakkaus♥ Eikä se rottweilerikään huonolta kuulostaisi! Tai...tai...tai...
Miksi juuri villikset ja beussi? En tiedä haetaanko tässä kysymyksessä sitä, että miksi juuri tälläinen laumakokoonpano vai sitä miksi päädyin näihin rotuihin. Päädyin kuitenkin vastaamaan laumakokoonpano-kysymykseen. Villikset oli mulle aikanaan luonnollinen rotuvalinta, mutta niiden seuraksi halusin jotain isompaa ja erilaisempaa. Rotuna villakoira on kaikkea sitä mitä koirasta haluan. Beussi oli sitten rotuna taas sellainen minkä halusin lisäksi tähän laumaan. En voi sanoa kuin, että beussi oli kaikkea sitä myöskin mitä koirasta haluan. Vaikka mulla onkin kaksi täysin erilaista koirarotua, niin silti kummatkin ovat juuri sellaisia mitä haen.
Terveysvaiva, jota et toivoisi koirallesi? Luusto-ongelmat tulee ainakin ensimmäisenä mieleen tai epilepsia.
Kuinka paljon lenkkeilet koiriesi kanssa päivässä? Pissatuksia ulkona meillä on useampiakin päivässä, mutta lenkillä käydään yleensä noin 1-2kertaa päivässä. Lenkit on meillä pääsääntöisesti noin 7-10km pitkiä tai vaihtelevasti muuta tekemistä, esimerkiksi treenit tai uintia.
Asia, jonka tekisit koiriesi kanssa toisin? Hertalle vahvempi luoksetulo, Kertulle enemmän sosiaalistumista sekä ympäristöjä ja Martasta en osaa oikein vielä sanoa. Mikään koira ei koskaan tule olemaan koskaan täydellinen eli aina löytyy korjattavaa. Tai onhan ne aina täydellisiä,
Mitä harrastatte? Tällähetkellä harrastaminen on keskittynyt Marttaan, jonka kanssa treenataan tottista ja hakua. Jonkinverran treenataan myös jälkeä ja rally-tokoa sekä tietty käydään uimassa kerran viikossa. Lisäksi koko koiraporukalla treenaillaan nose workia, temppuilua ja peruslenkkeilyä.
Milloin sait ensimmäisen koirasi tai perheeseesi tuli koira? Mun ihkaeka oma koirani oli sekarotuinen Rollo, joka taisi tulla meille vuonna 2008. Koiraherra kuitenkin jäi auton alle karattuaan vuonna 2009. Iältäni olin tuolloin aika juniori, mitähän heittäisin iäksi...kääk, vaikeeta!
Onko kaikki koirasi rekisterissä? Ei ole, valitettavasti.
Jos saisit nyt uuden koiran, ottaisitko? ja minkärotuinen se olisi? Mullahan on kyllä ihan valtava pentukuume, mutta tähän elämäntilanteeseen uuden koiran ottamista täytyisi miettiä. Haluan panostaa vielä Marttaan, vaikka sen kanssa on pärjännyt enemmän kuin mainiosti jo kauan aikaa oikeesti niinkuin ihan kaikessa tekemisessä. Mieli tekisi kyllä, ehkä syksymmällä sitten.. en lyö mitään lukkoon enkä haaveile turhaan vaan eletään elämää nyt omalla painolla. Rotu pysykööt avoimena myös.
Oliko lapsuudenkotonasi koiria? Olihan meillä joo tavallaan :-)
Mikä sai sinut hankkimaan koiria? Halu tehdä ja touhata sekä tietysti se tärkein eli eläinrakkaus. Minulle koirat ovat hyvin tärkeitä ystäviä ja perheenjäseniä.
Onko sinulla tavoitteita koiriesi kanssa? Kyllähän niitä löytyy! Martan kanssa olisi hienoa saada BH-suoritetuksi sekä hausta olisi hienoa saada tulos. Muuta ei osata vielä edes unelmoidakaan..katsotaan miten noiden jälkeen sitten edetään :-)
Mitkä asiat ovat muuttuneet sen jälkeen, kun koirasi ovat tulleet taloon? Tää oli hankala, sillä tästä on niin pitkä aika, kun eka koira on astellut taloon. Ainakin ruoka on aina visusti kaapeissa turvassa eikä esimerkiksi jää ruokapöydälle, vaikkakaan meillä ei koskaan koirat olekaan varastanut pöydästä, mutta tilaisuus voi tehdä varkaan. Lisäksi meiltä ei löydy juurikaan vaaleita tekstiileitä, siivoominen ei ole niin tarkkaa ja leluja on ympäri asuntoa. Myös oma elämänrytmi on muuttunut sekä myös rahankäyttö on tullut tarkemmaksi.
Tuntuuko koskaan ettei ole aikaa muuhun kolmen koiran kanssa? Ei tunnu. Osaan tasapainottaa elämäni oikeastaan aika hyvin kaiken suhteen, niin pystyn keskittymään eri asioihin elämässä aikalailla tasapuolisesti. Mulla on elämässä niin paljon muutakin kuin koirat, niin pakostakin tulee tehtyä muutakin välillä.
Mitä kaikkea tykkäät tehdä koiriesi kanssa?
Luonnossa liikkuminen lienee oikeasti paras tapa viettää aikaa koirien kanssa. Tai kotona sohvalla yhdessä löhöily! Voiko olla ihanempaa?
Kauan vietät aikaa koiriesi kanssa päivässä? Tää riippuu niin paljon päivästä, mutta keskimäärin oon poissa kotoa noin 10h eli reilut puoli vuorokautta tulee vietettyä aikaa kotona koirien kanssa. Osa tietysti ajasta nukutaan, mutta osa sitten duunaillaan kaikkea kivaa.
Jos et voisi valita koiraa, minkä eläimen ottaisit? Ottaisin varmasti kissan. Kissat on musta hauskoja otuksia! Koiriin verrattuna ne on niin elegantteja ja itsenäisiä otuksia.
Onko sulla muita eläimiä kuin koiria? Itselläni ei ole muita eläimiä, mutta vanhemmillani on pari kissaa :-)
Elämäsi koira? Ei saisi valita, mutta kyllä se on ehdottomasti Hertta


Martta
Mitä Martta on opettanut sulle? Kärsivällisyyttä. Villiksiin verrattuna tuo koira on oikeasti tyhmä - sille esimerkiksi istumaanmenon oppiminen vei aikaa ihan eri tavalla kuin viisaille villiksille. Eli pinna on kasvanut Martan kanssa hirmusesti!
Onko beussi The rotu sinulle? En osaa vastata. Ehkä. Ehkä ei. Yhden yksilön perusteella on, mutta onko sitten enää toisen yksilön perusteella? Kukapa tietää..vaikea sanoa!
Miksi beussi? Parasta & huonointa rodussa?
Ensimmäinen asia mitä halusin, että koira on isompi ja tietysti aktiivisempi. Halusin palveluskoiran, jonka kanssa harrastaa ja tehdä. Koiran, jolla on moottoria tehdä, mutta se ei kuitenkaan keitä koko ajan yli. Koirassa pitää olla sopivasti asennetta, reippautta ja rohkeutta.

Beussin parhaimpia puolia lienee suhteellisen hyvä terveystilanne, monipuolisuus ja luonne. Ne ovat reippaita koiria, joiden kanssa voi harrastaa ja tehdä oikeastaan mitä vain. Ne leimautuvat suhteellisen voimakkaasti omistajaan ja ovat rohkean valppaita koiria oltiin sitten missä vain. Hyvän pohjatyön jälkeen ovat aivan ihania koiruuksia, joissa riittää virtaa vaikka muille jakaa. Kotona sitten tosin nukutaan tassut kohti kattoa, mutta kentällä meno on vauhdikasta. Heikkoutena lienee aika pieni jalostuskanta, paukkuarkuus ja luustolliset ongelmat.
Onko Martta vastannut odotuksiasi rodusta?
Mua varoiteltiin pahemmasta, niin on se kai sitten vastannut :-D
Tekisitkö jotain toisin Martan kanssa tähän mennessä tehdyistä asioista?
Vetäisin tällähetkellä kovempia tavoitteita, jos oma jännitys antaisi periksi. Muuten en oikeastaan muuttaisi mitään, koira on juuri sellainen mitä halusinkin. Ihan täydellinen pakkaus kaikkea!
Onko Martalle suunniteltu pentuja? En todellakaan ole päässyt sinne asti, Martta kun on itsekin ihan juniori vielä. Terveystuloksien ja luonteen perusteella neiti on ainakin ihan huippu, mutta jalostukseen vaikuttaa moni muukin asia. En poissulje asiaa, mutta en vielä haaveilekaan mistään.
Edelliseen kysymykseen jatkoa; Jos pentuja on suunnitteila, millaisia kriteereitä sinulla itselläsi olisi Martalle valikoitavan uroksen suhteen?
Apua, mä en osaa miettiä edes näin pitkälle :-D Ainakin terveystutkittu, harrasteltu&kisattu sekä myös luonteeltaan fiksu koiruus sen täytyisi olla. Sellainen koira, jolla on rodulle jotain annettavaa.
Jos pentuja tulee, pidätkö itselläsi yhden? Jos, niin uros vai narttu? Tän osaan sanoa jo varmaksi - mikäli joskus pennuttamiseen päädytään, niin narttupentu jää tietysti itselle kotiin kasvamaan.
Onko värillä väliä; harlekiini vai musta ruskein merkein?
Ei ole suoranaisesti väliä, mutta mun mielestä musta ruskein merkein on vain niin upea! Niin puhdas ja kaunis :)
Jos Martalle ei pentuja ole tulossa, aiotko steriloida Martan? Sterilointi ei ainakaan toistaiseksi ole käynyt mielessä.Villikset Hertta ja Kerttu
Villiksien huonot puolet? Hertta on välillä sellainenkin lusmu, että nukkuis vaan kaiket päivät kotona sängyssä jos saisi :-D Tietysti oon nyt tottunut aktiiviseen rytmiin Martan kanssa, niin pakostakin Hertta tuntuu vähän laiskemmalta. Kerttu taas on välillä vähän turhan terävä ja komentelee Marttaa ihan turhaan. Hertta tosin ei ota komentelua tosissaan, onneksi!
Kuinka usein trimmaat sun villikset? Noin 3-4viikon välein pesen, föönään ja trimmaan neidit. Joskus saattaa venyä trimmausväli pidemmäksi, mutta yritän pysyä tuossa. Tuo trimmausväli on just sopiva, ei ole liikaa työtä tehtäväksi yhdellä kertaa ja villikset pysyy koko ajan siistinä.

Minä koiranomistajana
Pysäyttävin kokemus "koirauralla" (hyvässä tai pahassa mielessä)
En oikein osaa sanoa, ehkä ekan koiran saaminen on ollut ainakin mieleenpainuvin juttu. Tai onnistuminen kasvattamaan kolme kunnollista koirakansalaista, se on ollut antoista.
Tunnetko olevasi onnistunut koiranomistaja? 
En ole huono, mutta en ole myöskään paraskaan mahdollinen. Olen kuitenkin onnistunut kasvattamaan kolme täysjärkistä ja kunnollista koirakansalaista eli olen kai onnistunut koiranomistaja. Olen rento ja rehti koiranomistaja. Annan koirille paljon rakkautta, ne elävät aktiivista elämää, mutta niillä on myös rajat.
Missä asioissa sinun tulisi parantaa koiranomistajana? Kärsivällisyys. Oon välillä vähän turhan näpäkkä joissain asioissa ja vaadin koirilta välillä ehkä turhan paljon. Olen siis ehkä liian jämäkkä.
Mitä asioita vihaat muissa koiranomistajissa? Välinpitämättömyys lienee se pahin. Ei piitata muista kuin siitä omasta tekemisestä. Myös kateus on kasvava pahe, en ymmärrä mikä siinä on, että muita pitää kadehtia ja tahtoa heille pahaa..sitä löytyy niin puolitutuista koiranomistajista, koirabloggaajista kuin koirakasvattajistakin.
Millainen on täydellinen koira? Sellainen, jonka kanssa pärjää arjessa mukavasti. Sellainen, jonka seurasta nauttii. Sellainen, joka on juuri sinulle sopiva.
Kolme tärkeintä asiaa jotka ovat pakollisia opettaa koiralle (ajatellaan, että muilla taidoilla ei ole väliä kunhan nämä kolme jokainen koira osaisi) En tiedä haetaanko tässä taitoja vai temppuja? Taidoista yksinolo, vetäminen ja "ei"-käsky.  Tempuista enemmän sit paikallaolo, luoksetulo ja istuminen riittävät varmasti jokaiselle koiralle.
Mitä arvelet, onko sinulla koiria koko elämäsi ajan? Miksi/miksi ei? On. Olen niin koiraihminen henkeen ja vereen, että en voisi kuvitellakaan koiratonta aikaa. Jos loukkaantuisin tai jostainsyystä en koiraa pystyisi pitämään, niin varmasti joillaintapaa olisin kuitenkin niiden kanssa tekemisissä säännöllisesti.
Suurimmat virheet mitä ihmiset tekevät koiran koulutuksessa? Ei olla tarpeeksi johdonmukaisia. Halutaan koira, mutta ajatellaan, että se voi kasvaa kuin pellossa eikä sen eteen tarvitse tehdä mitään. Haukataan siis liian suuri pala purtavaksi.
Minkä rotuisia koiria sinulla tulee olemaan tulevaisuudessa?
Villikset ja beussi ainakin, muista pidän vielä suuni kiinni!
3 koirakohtaista ongelmaa, jota HALUAISIT alkaa koulia pois, esim. remmirähjäys, yksinolo-ongelmat jne? (Jaa että mikäköhän kysymys toikin oli? :D)
Meidän koirilla ei mitään suurempia ongelmia ole, mutta jos pitää ajatella vaikkapa koirakokonaisuutta, niin itse puuttuisin ekana remmirähjäämiseen. Mua inhottaa niin syvästi, kun ihmiset ei hallitse koiriaan ja se lenkillä käyminen ei ole kummallekaan osapuolelle mukavaa. Lisäksi tälläiset koirakot yleensä vahingoittavat myös muiden koirakoiden lenkkeilyä huonolla hallinnalla.
Oletko törmännyt kateuteen koirapiireissä?
Valitettavasti. Sitä on ihan liikaa joka lajissa ja asiassa.
Suurin asia josta olet luopunut koiriesi vuoksi?
En keksi muutakuin extempore-reissut. Toisaalta en ole extempore-reissuista tavallani luopunut, sillä saan tarvittaessa koirat nopeastikin hoitoon. Sanon siis, että sänky lienee suurin asia, mistä oon joutunut luopumaan. Haha :-D Kolme koiraa vie sängyssä aivan liikaa tilaa...
Kolme kultaista neuvoa, jotka antaisit ihmiselle, joka on ottamassa ensimmäistä koiraansa?
Tutki, perehdy, mieti. Etsi itsellesi sopiva rotu. Ole johdonmukainen.
Parhain koirankoulutus neuvo, minkä olet saanut?
"Ole yhtä energinen ja positiivinen kuin nytkin, niin saavutatte mitä vain"
Jos saisit valita vain yhden koiraharrastuksen itsellesi, mikä se olisi ja miksi juuri kyseinen laji?
Haku, koska mitä enemmän sitä harrastan, niin sitä enemmän siitä tykkään. Me ollaan kehitytty siinä ihan hirmunopealla tahdilla ja tuntuu, että silti ollaan ihan aloittelijoita.
Oletko opiskelija, jos niin miten koirat sopivat opiskelijaelämään?
Olenhan minä ja hyvinhän ne ovat tähän sopeutuneet. Opiskelijana on tietysti tehtävä valintoja esimerkiksi ostoksien ja aikataulujen suhteen, mutta tähän mennessä on pärjätty mainiosti niin eiköhän pärjätä jatkossakin.

Siinä se oli, eka osa postauksista. Toivottavasti jaksoitte lukea edes osan vastauksista. Näihin oli tosi kivaa vastailla, kun sai pähkäillä ja miettiä oikein urakalla. Mutta pysykää kuulolla, toinen osa tulossa!

13 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Lisäilen kysymyspostauksen toisen osan kysymyksiin :) Hyvä kysymys, kiitos!

   Poista
 2. Heippa!

  Teidän blogia on seurailtu jo pidemmän aikaa, mutta nyt vasta sain aikaiseksi kommentoida ja kysyä, että missä te treenasitte hakua täällä Etelä-Pohjanmaalla? :) Mulle on kesällä tulossa ensimmäinen harrastuskoira ja hakua olisi tarkoitus kokeilla. Lapuan koiraharrastajat ainakin ilmeisesti hakuilee, mutta onko täällä muuta? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi!
   Ihana kuulla, että oot seuraillut meidän juttuja jo tovin. On kivaa, että te anonyymitkin kerrotte itsestänne ja kommentoitte näitä meidän juttuja :) Jeij!

   Me hakuiltiin yksityisessä porukassa lähinnä Kauhajoen maastoissa. Käytiin jokunen kerta myös toisessa yksityisessä porukassa, joka treenailee Ilmajoen, Lapuan ja Seinäjoen maastoissa. Täällä on siis parikin erittäin taitavaa porukkaa, laitahan mulle vaikka yksityisteitse viestiä, niin voin kertoa yhteistietoja :)

   Poista
 3. Moi!

  Teidän lauma kuulostaa oikein kivalle ja mukavalle sekä postaukset ovat pitkiä ja selkeitä.
  En nyt voi lukijaksi liittyä, kun olen Anonyymi, mutta sait ainakin uuden seuraajan blogillesi :D

  Itselläni ei ole vielä koiraa, mutta varmaan jossain vaiheessa hankin australianpaimenkoiran. Ehkä ensi vuonna sitten!

  -Oona-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi!
   Kiitos, että seuraat juttujamme :) Ihana, että te anonyymitkin ilmoittaudutte ja jaksatte kommentoida - se piristää päivää aina kummasti! Hih!

   Nyt en voi kuin laittaa peukut pystyyn aussien hankintaan. Voin kertoa, että odotus taatusti palkitaan <3

   Poista
 4. Ihania koiria sulla! Ja blogikin on tosi hieno :)

  VastaaPoista
 5. Miksi sä asut Treellä jos kummiskin opiskelet Pohjanmaalla? Aiotko kauankin asua Treellä? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun opiskelut oli niin loppusuoralla, että en kokenut tarvetta enää asua Pohjanmaalla, kun pystyin suorittamaan opintoja etänäkin :) Tällätietoa meinaan pysyäkin täällä, oon meinaan viihtynyt niin hyvin! Katsotaan sitten ajan kanssa, kyllä Pohjanmaa aina pysyy sydämessä <3

   Poista
 6. Kivoja nää sun blogikirjoitukset :)

  Joko olet sen Instagram-postauksen tehnyt koiratileistä vai onko mulla vaan mennyt se ohi silmien?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiva että tykkäät :)

   Ei ole mennyt ohi silmiesi. Häpeäkseni täytyy myöntää, etten ole ko.postausta vielä kerinnyt väsäämään, mutta nyt otan niskasta itseäni kiinni ja teen sen mahdollisimman pian pois alta. Olehan kuulolla! :)

   Poista
 7. Moi!
  Nyt alkaa todella olla käsillä ensimmäistä kokonaista kesäänsä viettävän nuorukaisen punkinhäätö. Vaikka ja mitä olen lukenut nyt, tuli kyllä liian myöhään herättyä tähän. On kerännyt punkkeja kuin magneetti...eniten pelottaa juurikin nämä punkin levittämät taudit. Oli vielä hoidossa juuri viikon maalla, jolloin tämä ongelma todella alkoi 😕 mitä itse käytät koirillasi punkkeja vastaan? Vinkkejä kaivataan, myös punkin poistoon koiran iholta

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! ♥ Jos kommenttiboksia ei näy, niin sivun päivittäminen pitäisi auttaa :)