torstai 11. elokuuta 2016

Pori KV:ssa pyörähtämässä

Missä mun viikot oikein menee?!! Poden oikeasti nyt huonoa omaatuntoa siitä, että mulla ei ole ollut viimeaikoina aikaa mun elämäni tärkeimmille ihmisille ja asioille. Tässä on ollut paljon kaikkea mun henkilökohtaisessa elämässä ja moni asia on viimeaikoina muuttunut. Edessä olisi nyt ens kuussa muutto uuteen asuntoon ja se tuo varmasti ihan uutta perspektiiviä taas elämään. Nyt alkaa jo pikkuhiljaa tuntumaan, että kyllä tää tästä taas lähtee eteenpäin - meitä ei mikään murskaa tai muserra! Kaikki ei ole kuitenkaan unohtunut, sillä koirien kanssa on kuitenkin tullut paljon duunailtua ja päivittäin ollaankin tehty kaikkea mukavaa - muunmuassa uitu, nähty superpaljon koirakavereita, hakuiltu ja metsäilty. Remmilenkeillä ei olla oikeesti varmaan 2kk käyty eli tuskainen tie on syksyllä tulossa, kun aletaan taas liikkua remmillä..:-D Syksyn BH-koe täytyy laittaa uudestaan mietintään, meidän treenaus on ollut sillä saralla pyöreä nolla. Mutta en ota stressiä, päivä kerrallaan eteenpäin!

Oltiin pari viikkoa sitten Martan kanssa pyörähtämässä Porin kansainvälisessä koiranäyttelyssä. Meidän piti jo vuosi sitten mennä tuonne, kun Martta oli vielä ihan juniori, mutta jostainsyystä jännitys otti vallan ja jätin neidin ilmoittamatta. Nyt oon kuitenkin niin innostunut näyttelyistä, että en oikeasti malta odottaa, että Pirkko kasvaa ja päästään valloittamaan kehiä! Ostin jo neidille oman näyttelykansionkin odottamaan, vaikka värivalikoima olikin tosi surkea. Ostin pienelle turkoosin, vaikka pinkki onkin aikalailla neidin oma väri. Se kelvatkoon!

Näyttelyt meni mainiosti ja kivasti oli beussejakin paikalla. Meillä lähtöpäivänä oli kolea ilma Tampereella, joten varustauduin lämpöisillä vaatteilla ja sadekamppeilla. Näyttelypaikalla oli kuitenkin kuuma hellepäivä, onneksi varasin kylmälaukkuun mukaan kolme isoa limsapulloa vettä. Tulivat todellakin tarpeeseen! Mä edellisyönä muuten ompelin Martalle mukaan tuonne tuon viilennysloimen, kun menin edellisen myymään ja onneksi niin tein, sillä se todellakin on ihan järjettömän hyvä keksintö. Ei olisi neiti todellakaan jaksanut olla päivää tuolla, jos sitä ei olisi ollut mukana. Täytyy kehaista, että Martta on muuten suopunut hyvin häkkiinsä, nytkin kuopi siellä hetken ja teki pesän itselleen, kun odoteltiin kehien alkua. Nukkui siellä niin, että piti melkein herätellä! Ei paljon stressaa kyllä tuota otusta uusi ympäristö, koirat ja ihmiset! Kyllä mä vaan tuon koiran vaan tunnen läpikotaisin, että mistä se tykkää ja mistä ei..

Martan arvosteluun olen tyytyväinen ja erityisesti siihen miten neiti käyttäytyi kehässä. Maanmainio Marttanen! Tuomarina tälläkertaa Jovanovic Nemanja Serbiasta. Tälläisillä sanoilla neitiä kuvailtiin tälläkertaa:
"Correct type, a bit light. Good preportions. Feminine head. A bit round eyes. Elegant neck. Enough wide chest. Needs better topline. Steen shoulders. Good feat. Needs better movement"

Tasaista NUO EH, NUK1 linjaa siis jatkettiin taas. Hyvin tyytyväisiä ollaan saavutukseen, eipä tuon toisen vajaan kannuskynnen takia enempää voida oikein muuta saadakaan. Eli taas tuli noottia siitä, vaikka tiedostettu asia onkin. Mutta silti neiti on maailman hienoin MarttaOtan mielummin kuitenkin tervepäisen ja -luustoisen koiran, joka toimii arjessa ja harrastuksissa kuin sellaisen, joka on ulkomuodollisesti upea. Nyt kehässä näkyi se ilo siitä kuinka ihanaa mamman kanssa on tehdä ja se kyllä varmasti paistoi kehän ulkopuolellekin! Näyttelyt on meille yhtälailla hauskaa tekemistä kuin mikä tahansa muukin - vaihtelua arkeen jos ei muuta :)

Näyttelyreissun jälkeen käytiin Yyterin koirauimarannalla, joka muuten oli tosi ihana paikka! Postausta meidän uintireissusta on luvassa myöhemmin :-)

8 kommenttia:

 1. Me oltiin myös Porissa näyttelemässä, vielä samalla tuomarillakin! Taidettiin ehtiä pois ennen kuin siihen beusseja ehti tulla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin mahdollista! :) Mekin tultiin vähän myöhään siihen kehän laidalle pomppimaan..

   Poista
 2. Onnea! Miksi Martan kasvattaja ei ole leikannut kannuskynsiä pois ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Tuplakannuskynnet ovat beussille kuuluva rotuominaisuus ja siksi niitä ei kuulu leikata pois.

   Poista
 3. Ite oon kans haaveillu tonne koirarannalle pääsystä mutta en oo saanu aikaaseksi :( Toi olis kyllä ihan unelmapaikka Fanille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä superhieno paikka! Tahtoisin sinne kanssa uudestaan, mutta en ihan noin tuulisena päivänä..:P

   Poista
 4. Tosi kiva blogi teillä ja hienosti meni näyttelyssä! :)
  Jos haluat käy kurkkaamassa meidän blogi :)
  http://pikkuisettassuttajat.blogspot.fi

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! ♥ Jos kommenttiboksia ei näy, niin sivun päivittäminen pitäisi auttaa :)