lauantai 24. lokakuuta 2015

Voi apua. Se on nyt ohi.

Kuten olette varmaan täältä blogista jo lukeneetkin, niin meillä oli tänään vuorossa ekat viralliset näyttelyt. Kaikkein eniten jännitystä aiheutti se, että näyttelyt oli sekä mulle että koiralle ihan ihkaekat! Mä oon kyllä paljon näyttelyissä rampannut ja joskus ihan pikkuisena ollut muistaakseni kehässäkin, mutta muuten oon jättänyt ihan suosiolla näyttelytouhut muille.

Tänään startattiin aamulla kohti Seinäjokea. Paikalle päästyämme nähtiin jo ekat tutut parkkipaikalla ja saatiin heiltä tsempit kehään! Ostin heti sisäänpäästyäni näyttelyluettelon, josta rupesin bongailemaan tuttuja koiria omistajineen! Luettolossa olikin nopealla vilkaisulla monia tuttuja koirakoita :) Lisäksi kävin hallissa olevista kojuilta ostamassa parit koirakamppeet - shampoota, luita, näyttelykansiota ja sun muuta sellaista. Ostokset jäi ihme kyllä pieniksi, kerrankin osasin pitää näppini erossa kaikesta koirakamasta!

Sitten mentiin asettumaan oman kehämme laidalle. Oltiin ekoja beusseja paikalla ja pian muitakin samanrotuisia alkoi valua paikanpäälle. Näyttelyyn oli ilmottautunut myös Martan emä, veli ja puoliveli - saimme siis nähdä tuttujakin beusseja menossa mukana. Lisäksi viimeviikolla Äänekoskella mätsäreissä bongaamamme beussilapsukainen oli myös tullut osallistumaan näyttelyyn, hän tosin vielä pääsi pentuluokkaan. Martta vain hengaili ja makaili paikanpäällä, mutta tuttujen koirien tullessa paikalle, niin veti tietty parit pikkupainit veljensä kanssa. Olin positiivisesti yllättynyt siitä, että kuinka rennosti ja stressaamatta neiti osas olla!

Seurasin siinä sitten beussien menoa kehässä ja pian olikin sitten meidän vuoro. Sinne niin kehään ja voitte arvata, että jännittikö mua? Jännitys aiheutti mulle sen, että korjasin kehän alussa näyttelyhihnaa pari kertaa päämäärättömästi, mutta onneksi jännitys kaikkosi yllättävän nopeasti. Onneksi Martta on maailman paras koira eikä reagoi juurikaan näihin mun tunnetiloihin, ainakaan negatiivisesti. Siispä neiti meni kehässä ihan superhyvin! Tuomari juoksutti ensin meidät junioriluokan nartut yhdessä ja sitten siirtyi yksilöarvostelemaan koirat. Yksilöarvostelussa ensin juoksutti kehän ympäri ja nurkkaan edestakaisin (jossa muuten Martta rupesi hieman peitsaamaan, kun kehä niin pieni ettei paljon pystynyt juoksemaan kunnolla, kun tuli jo reuna vastaan) sekä seisotti. Seisoessa kävi monta kertaa katsomassa ja tutkimassa neitiä. Saankin olla vähän ylpeä neidistä, sillä Martta oli oman luokkansa ainut joka ei väistänyt käsittelyä eikä hampaiden näyttämistä? En siis ole turhaan käskenyt laajaa ystäväpiiriäni käsittelemään tuota koiraa. Se vaan heilutteli häntäänsä, kun tuomari tuli moikkaamaan. Jee!! :-) 

Tuomarina meillä toimi Malgorzata Wieremiejczyk-Wierzchowska, Puolasta. Oikein mukava maku jäi tuomarista käteen - oli sutjakka toimimaan, mutta silti tarkka työssään. Tuomarilta tuli muuten lopuksi oikein vielä kehuja siitä, kuinka söpö koira Martta on. Sen katse on kuulemma niin kaunis ja luottavainen. Mutta, niinhän se kyllä onkin
Martan arvostelu meni näin:
"Very feminine, but still in growing period, needs more time. Nice feminine head. Good neck and topline. Forechest should be stronger. Good front. Excellent long ribcage. In movement the topline is little bit soft"

Tuloksena siis JUN EH2. Ei siis yhtään huonosti meidän kummankin ekaksi näyttelyksi :-)
Kuten ehkä arvaatte, niin olen itse päivän saldoon äärimmäisen tyytyväinen. Arvostelu oli oikein Martan näköinen ja kehässä meidän meno meni omasta mielestäni ainakin oikein mainiosti. Muutenkin hallissa neiti vain hengas ja kulki nätisti mun vierellä - niin helppo koira kuskata missä vain mukana, kun alkaa osata jo käyttäytyä fiksun koiran lailla :-) Lisäksi kisakynnykseni aleni ehkä himpun verran - seuraava kisa tai näyttely ei toivottavasti enää jännitä näin kamalasti..:-D

16 kommenttia:

  1. Hyvin teillä meni! :) Uudestaan vaan kehään :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon ihanista tsempeistä♥ Itsekin yllätyin kuinka hyvin meillä meni! Tästä on hyvä jatkaa :P

      Poista
  2. Jeee! Hienoa ja onnea EH:sta! :) Martta vaikuttaa oikein fiksulta ja lupsakalta kaverilta, vaikka varmasti oli menoa ja touhua ympärillä. Tästä on varmasti hyvä ammentaa energiaa ja päättäväisyyttä jatkoonkin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos hurjasti! :) Neiti oli kyllä oikein mainiosti tuolla ja lungisti vain hengaili, vaikka menoa ja meteliä oli ympärillä. Ei kyllä yhtään stressannut tilanteesta, onneksi :P

      Niimpä! Nyt voin hyvillä mielin lähteä neidin kanssa kohti seuraavia näyttelyitä! :)

      Poista
  3. Paljon onnea! Ensimmäinen - ja no hmmm, toinenkin ja ... - näyttely on aina jännä. Hienosti sujui teillä ja tuosta on hyvä jatkaa! :) Martta on niin leppeän näköinen "isokoira"! <3

    - Riika ja Muruset -

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hihih! Niin varmasti onkin, mut toivottavasti sit jännitys hälvenee..Martta oli onneksi niin hienosti, että munkin jännitys laukesi nopeasti :-)

      Nyt uudella innolla eteenpäin etsimään seuraavia näyttelyitä! Martta on kyllä niin lupsakka ja iso mamin vauva <3

      Poista
  4. Hyvin teillä meni ja onnea EH:sta! Mäkin haluaisin niin oikeisiin näyttelyihin koiria esittämään :) Kerran olen esittänyt ja ensi kesäksi jo pari näyttelyä tiedossa ja saatanpa somen kautta kysellä, tarvisko joku koira esittäjää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi kiitti paljon! Yllätyin itsekin kuinka hienosti meillä meni - odotin ehkä jotain H:ta, mut sit napsahtikin EH! En siis voi olla kuin tyytyväinen tulokseen <3 Pessimisti ei toisaalta pety :P

      Täytyy kyllä myöntää, että jännityksen takia en kerinnyt ennen kehiä nauttimaan meiningistä, mutta kehän jälkeen fiilis oli loistava! :) Näyttelyt onkin oikeesti tosi mukavaa tekemistä, vaikka tietenkin tässäkin "lajissa" on ne heikkoutensa.. Toivottavasti löydät koiran, jota voit esittää :)

      Poista
  5. Hienosti kyl meni ja onnea EH:sta! :)

    http://vellajakumppanit.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti onnitteluista! Olen itsekin äärimmäisen tyytyväinen päivän saldoon :)

      Poista
  6. Onnea hienosta arvostelusta!! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia! Arvosteluun oon kyllä itsekin tyytyväinen, oli ihan Martannäköinen :-)

      Poista
  7. Voi vitsit, onnittelut EHsta! Tosi hyvin ekoiksi näyttelyiksi :-) Odotan niin innolla treenipostausta, ollaan aloiteltu lk collie Adan kaa hakua niin olisi kiva nähdä miten oot opettanu esim. esineruudun ja muutenki vinkkejä tottikseen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi kiitti onnitteluista <3 Olin itsekin positiivisesti yllättynyt kuinka hyvin meillä meni! Jee :P

      Treenipostaus on työn alla - tai itseasiassa se on viimeistelyä vaille valmis, sillä teen treenipostauksista postaussarjan :-) Katsotaan vielä koska kerkeän sen viimeistellä ja julkaista teidänkin luettavaksi. Ihanaa kuulla, että treenipostauksella ois innostusta <3 :) Kehittelisiköhän postaussarjaan jatkoksi vielä treenivinkit-postauksen...hmmm :-D

      Poista
  8. Onnittelut hyvästä suorituksesta! Meillä oli eka näyttelykerta alkuvuodesta (Seinäjoella myöskin, heh) ja mua jännitti niin jäätävästi, että kädet ja jalat tärisi siellä kehän reunalla :'D Torstikin oli teini-ikänsä parhaimmassa vaiheessa tuolloin.. Mutta hengissä selvittiin! Kiva asu sulla muuten myöskin! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suuret kiitokset! :) Heh, Seinäjoki siis lienee hyvä paikka aloittaa näyttelyissä käyminen :P

      Suorastaan huojentavaa kuulla, että jotakuta muutakin on eka näyttelykerta jännittänyt ihan jäätävästi. Mulla tyyliin kädet tärisi kehän laidalla ja en meinannut pysyä jalkojeni päällä...:-D haha! Onneksi jännitys ei tarttunut koiraan, mikä oli enemmän kuin hyvä juttu.

      Mäkin tykkäsin ja ennenkaikkea, viihdyin tuossa asussa! Kyllä asulla onkin suuri merkitys vain näyttelyissäkin - esimerkiksi jos siinä viihtyy hyvin itse ja tietää näyttävänsä kivalta, niin on paljon itsevarmempi olo :) Se taas auttoi ainakin mulla huomattavasti jännitykseen..

      Onneksi eka näyttelykerta on nyt ohi! Kammoa ei jäänyt, vaan pikemminkin suuri innostus! Eiköhän tästä voi pikkuhiljaa ruveta katsomaan keväälle uutta näyttelyä..:P

      Poista

Kiitos kommentistasi! ♥ Jos kommenttiboksia ei näy, niin sivun päivittäminen pitäisi auttaa :)