torstai 27. lokakuuta 2011

Tee-se-itse heijastin!

Syksy saapuu hyvää vauhtia ja siinä samalla illat pimenevät yhä nopeammin ja nopeammin. Lenkille pitää pukea päälle heijastinliiviä ja kaikkea muuta heijastavaa. Kaupoista löytyy vaikka minkämoista heijastinliiviä ja vilkkuvaloa, mutta voit aivan hyvin itsekin askarrella heijastimen itsekin.

Tässä helppo ohje, miten voit itse tehdä kätevän ja ennenkaikkea, näkyvän heijastimen.

Tarvitset:
-itseliimautuvaa heijastinkangasta
-huopaa tai muuta vastaavaa kangasta
-mittanauhan
-sakset
-neulan ja lankaa/ompelukoneen
1. Mittaa sopivanpituinen pala kangasta. Pituuden voit valita itse, tässä ohjeessa kuitenkin pituutena oli 10cm. Huomiothan että valmiina heijastin on noin 1cm lyhyempi.
2. Leveys riippuu hihnan leveydestä, tässä ohjeessa hihnan leveys on noin 1cm ja kangasta leikattiin noin 5cm pala. Eli lisää noin 4cm hihnan leveyteen.

3. Nyt sinulla on siis yksi pala kangasta. Taita kappale pituussuunnassa kahtia.
Voit ommella heijastimen joko käsin tai ompelukoneella. Tässä ohjeessa heijastin ommellaan ompelukoneella. Eli ompele heijastin nuolen osoittamaa suuntaa pitkin reunaa myötäillen koko matkan verran.
Voit halutessasi ommella myös toisenkin puolen samalla tavalla. Älä ompele lyhyitä sivuja!
4. Nyt heijastimen pitäisi näyttää tältä:
5. Tässä vaiheessa kannattaa testata heijastimen sopivuutta hihnaan:
6. Leikkaa heijastinkankaasta hieman huopapohjaa pienempi pala ja kiinnitä tiukasti heijastinkangas siihen. Tee sama toiselle puolelle.
7. Nyt heijastin on valmis! Eikun lenkille testaamaan! :-)

4 kommenttia:

 1. Hieno! Minullakin on jo pitkään ollut tarkoitus jotain vastaavaa heijastinta koirille väsätä, en ole vain vielä saanut aikaiseksi :) Pitäisi kyllä, kun Milallakaan ei mitään heijastinliiviä vielä ole ja se kyllä sulautuu aika taitavasti tuonne ulos pimeällä.

  VastaaPoista
 2. käykääpäs kurkkaamassa meidän blogia ;)

  VastaaPoista
 3. Niin ja se piti vielä sanomani, että laitatko sähköpostilla osoitteesi niin paketti löytää helpommin perille ;) Jos rustaan kanteen vain Hertta ja Kerttu niin saattaa mennä aika pitkään ennen kuin löytäisi perille :P

  eeva.lehtikangas@hotmail.com

  VastaaPoista
 4. Mainio ohje, tällaisiahan pitää väsätä ihan urakalla kun hihnassa ei ole heijastinta ja koira on tumma. Kiitos ohjeesta! Kangaskauppaan siis..

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! ♥ Jos kommenttiboksia ei näy, niin sivun päivittäminen pitäisi auttaa :)