torstai 6. lokakuuta 2011

Toivepostaus: Hertta

Pitkän harkinnan jälkeen valitsimme roduksemme villakoiran. Villakoira vastasi rotuominaisuuksiltaan semmoista, millaisen koiran halusimme. Halusin reippaan, perusystävällisen,kohtuuterveen ja semmosen kohtuupienen rodun ja turkinhoitokin kiinnosti!

Hertta saapui meille 30.5.2009, samana päivänä kun kaikilta koululaisilta loppui koulu. Pentuaika sujui yllättävän hyvin, eikä Hertta ole koskaan tuhonnut tähän päivään mennessä vielä mitään luvatonta(paitsi pari nenäliinaa on silputtu!)

Luonteeltaan Hertta on erittäin viisas ja oppivainen, sosiaalinen, vauhtia löytyy ja tyttö onkin varsinainen sydäntenmurskaaja! Hertta tulee toimeen hyvin toistein koirien kanssa, mutta kaikkein yli-innokkaimmat miespuoliset koirat Hertta jättää omaan arvoonsa. Hertta on kuitenkin kohtuurauhallinen.

Hertan kanssa ollaan harrastettu agilityä nyt noin vuoden verran. Hertta on ollut tosi kiva ohjattava ja vauhtia riittää. Hertta nauttii hirmuisesti agilitystä ja ylipäätään kaikesta mitä tytön kanssa tehdään.

Hertan kanssa ollaan käyty myös jonkin verran mätsäreissä (match show) ja ollaan sijoituttu hyvin! Kuitenkaan nämä näyttely-touhut ei uppoa meihin yhtä hyvin kuin esim.agility.
(c) Maria Siltala
Hertalle on opetetettu paljon erilaisia temppuja, osa ns.turhiakin, mutta tärkeintähän on että koira tykkää! Hertta osaa mm. perus-jutut (istu, maahan,paikka,sivu,seuraa), mutta Hertta osaa myös kuolla, vilkuttaa, mennä häkkiin käskystä, ryömiä, sammuttaa valot..
yksi hertan lemppareista: orava
Hertan täytettyä vähän reilut 1,5vuotta, alkoi Hertalla pieni kokeilu kaikesta. Hertta sanoi oman mielipiteensä trimmauksesta, pitääkö totella kutsuttaessa..mutta kaikeksi onneksi tämä vaihe meni nopeasti ohi! Huhhuh, mikä työ siinä oli pitää koiraa, jolla voimia kuitenkin on ja trimmata samaan aikaan!

Muuten Hertta on ollut kyllä tosi helppo koira, jos niin voi sanoa! Hertan voi vaan napata mukaan vaikka kylään ja jäädä vaikka yöksikin, tytön kanssa on helppo kulkea isossakin väkijoukossa ja pienet lapsetkaan ei Herttaa haittaa. Hertta pysyy vapaana, eli marjametsäänkin on helppo lähteä yhdessä koirien kanssa!

Toista koiraa rupesimme miettimään Hertalle kaveriksi Hertan ollessa noin 1,5vuotta. Mietimme kuinka Hertta suhtautuisi pentuun. Kysymyksiä tulvahti mieleen, että entä jos ne ei tuukkaan toimeen keskenään, entä jos..entä jos..
Kaikeksi onneksi pennun tulo sujui enemmän kuin hyvin.

Hertan tajuttua, että tämä otus jää nyt taloon, pieni mustasukkaisuus kävi tytössä, jos sen niin voi tulkita. Aina kun joku vieras tuli, kummatkin tytöt pyörivät ympärillä innoissaan, mutta jos vieras huomioikin Kerttua, Hertta otti ja meni vähän matkan päähän ja istahti ja "käänsi selkänsä" näille. Kuitenkin Hertta leikki Kertun kanssa tällöinkin. Jossain vaiheessa tämä käytös kuitenkin katosi ja nyt kaksi hyvin innokasta koiraa toivottavat vieraat meille tervetulleeksi :-)

Tytöt tulevat enemmän kuin hyvin toimeen keskenään. Koiratapaamisissakin nämä meidän koirat leikkivät vaan keskenään ja vetävät rallia kahdestaan,vaikka voisi muiden koirien kanssa leikkiä! :)

Jäikö jotain kertomatta? Haluaisitteko tietää lisää? Kysymyksiä/toiveita saa laittaa! :-)

4 kommenttia:

 1. Mua kiinnostais kuulla lisää sinusta itsestäsi! :) Ainakaan en muista että olisit itseäsi postauksissa esitellyt :O

  VastaaPoista
 2. Mielenkiintoinen postaus! Hieno esittely :)
  Ja joo, sinusta olisi kiva tietää lisää.

  VastaaPoista
 3. Oi kun nättejä kuvia! :)

  Tunnustus odottaa teitä blogissani!

  http://sofintassut.blogspot.com/2011/10/tunnustus.html

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! ♥ Jos kommenttiboksia ei näy, niin sivun päivittäminen pitäisi auttaa :)