perjantai 22. kesäkuuta 2012

Vastaukset kysymyksiin

Nyt olen palaillut Lapin ihanista maisemista takaisin tänne Kurikkaan. Voi sitä ilon määrää, kun Hertta ja Kerttu näkivät minut 9pvän reissun jälkeen. Pääsi Kertulta siinä rytäkässä sitten ilopissatkin, kuten arvasin :-) Laitan muutaman kuvan näytille jossain vaiheessa Lapin ihanista maisemista.

Kysymyspostaukseen tuli kivasti kysymyksiä, kiitos kaikille! :)

Hertan Luonne?
Aluksi pitää tietysti mainita, että Hertta rakastaa ylikaiken ihmisiä, Hertasta saa siis itsellensä helposti kaverin! Hertta tykkää myös opetella uusia temppuja (mistä johtuukin se, että tyttö osaa ~50 eri temppua). Hertalla on Kerttuun aika suuri "valta" (jos niin voi sanoa), vaikka ei juuri koskaan Kerttua komennakaan. Hertta on ollut pienestä pitäen tosi helppo koira. Hertan avoimen ja iloisen luonteen vuoksi Hertan kanssa on helppo lähteä esim.lomareissulle.

Kertun Luonne?
Kerttu on ollut luonteeltaan aina aivan erilainen kuin Hertta. Hertan on saanut pienestä pitäen vääntää vaikka solmuun, kun taas Kertun kanssa ollaan "takuttu" mm.tassujen pyyhkimisen kanssa. Suhteellisen työlään pentuajan jälkeen Kerttu kuitenkin oppi että ei olekaan meidän perheen pomo, eikä kaikkea tarvitse vastustaa. Kertussa on siis riittänyt pienestä pitäen temperamenttia ;)

Kerttu on luonteeltaan siis hieman temperamenttinen, mutta samalla myös todella sosiaalinen (kuten Hertta) ja tyttö tykkää myös opetella uusia temppuja. Kerttu on aivan ihana perhekoira, jonka kanssa voi touhuta ihan mitä tahansa :)

Kuinka helppo motivoida villakoiraa?
Sanoisinko että aika helppo.Villakoira tykkää tehdä yhdessä omistajan kanssa, mikä yleensä riittääkin villikselle palkaksi. Pelkkä rapsutus/kehu riittää,mutta itse käytän aika paljon tytöillä namipalkkaa tai lelua.

Tavoitteet tälle/loppu-vuodelle?
Ensinnäkin, toivon että saan omistaa tänäkin vuonna kaksi tervettä ja hyväkuntoista koiraa.
Hertan kanssa jatketaan agilityharrastusta ja mahdollisesti myös kisataan. Kertun kanssa vasta aloitellaan agilityn harrastaminen. Haluaisin koittaa koirien kanssa myös jotain eri lajeja.
Kertun tavoitteena on myös saada hieman esiintymiskokemusta :)

Mitä harrastat Hertan ja Kertun kanssa?
Hertan kanssa treenailen agilityä ja Kertun kanssa olisi vasta tarkoitus aloittaa agility. Lisäksi lenkkeillään ja opetellaan temppuja säännöllisesti. Lisäksi kierrellään aktiivisesti mätsäreissä.

Koirien omistajan ikä?
Just sopivasti :-)

Kumpaa koiraa on helpompi kouluttaa?
Tämä kysymys on aika vaikea. Hertta tajuaa yleensä jutut hieman nopeammin kuin Kerttu, mutta Kerttu on yleensä paljon räväkämpi ja yli-innokkaampi tekemään, mikä on esim. joissakin tempuissa enemmän kuin hyvä juttu. Hertta tekee yleensä temput paljon varmemmin ja rauhallisemmin, kun taas Kerttu hieman hosottaa. Eli sanoisin, että Hertta :-)

Miten motivoit kumpaakin?
Aiemmin jo tuolla hieman vastailinkin, mutta käytän siis yleensä namipalkkaa/lelua palkkauksessa. Toki palkkaukseen riittää pelkkä kehu/rapsutus.

Eroaako Hertta ja Kerttu toisistaan siinä, kuinka nopeasti koira syttyy agilityradalla?
Tai onko toinen haaveilija, ja toinen työmyyrä?
Kerttu yleensä syttyy nopeammin ja on nopeammin tekemisessä mukana. Hertta on taas rauhallisempi/varmempi tekemään. Kummatkin koirista ovat välillä sekä haaveilijoita että työmyyriä.

Oliko sinulle itsestään selvää, että hankit juuri villakoiran? :)
Olin jo kauemman aikaa halunnut villakoiran, vastasihan villakoira esim. luonteeltaan sellaista mistä tykkäsin/mikä sopi meille. Lisäksi olin kiinnostunut turkinhoidosta. Edellisen koiran lennettyä koirien taivaaseen, olin jonkin aikaa ilman koiraa ja koiran mentävä aukko ammotti sydämessä. Samalle paikkakunnalle syntyi vuonna 2009 villakoiranpentuja, ja pitkän harkinnan jälkeen käytiin katsomassa pentuja. Muutaman päivän kuluttua varattiin itsellemme yksi narttupennuista. Päivääkään en ole katunut villakoiran ottamista, enkä luultavasti tule katumaankaan<3 Toisaalta mulla on ollut pienestä pitäen yksi tietty rotu mielessä/haaveissa, ehkä jonain päivänä :)

Miksi hankit juuri villakoiran, oliko sinulle heti selvää, että haluat harrastuskoiran?
Tiesin että villakoira on luonteeltaan semmoinen, että tarvitsee suhteellisen paljon aktiviteettiä ja tekemistä. Villakoira tykkää kaikesta mitä sen kanssa tehdään, joten sopi enemmän kuin hyvin harrastuskoiraksi.

Millainen sinun pitämä lemmikkikerho on? :)
Olen jo monet vuodet pitänyt 4H:lla lemmikkikerhoa lapsille/nuorille. Aiheet vaihtelee ihan lasten/nuorten toiveiden mukaan. Askartelua, leikkejä, tutustumiskäyntejä erilaisiin lemmikkipaikkoihin sekä esim. lemmikin turkinhoidon opettelua.

Miksi agility?
Sopivan vauhdikas laji, jossa riittää haastetta ja saa olla yhdessä koiran kanssa. Lisäksi sekä minä että koira nauttii.

Mitä ominaisuutta pidät villakoirissasi ns. parhaana ja ihailtavana?
Ehdottomasti avoimuus kaikkia/kaikkea kohtaan, itsevarmuus ja iloisuus. Ja villakoirista kun ei lähde karvaa :-)

Entä huonoin ominaisuus, jonka muuttaisit jos voisit (ihan vaikka yleisesti)?
En tiedä onko tämä nyt varsinaisesti huono/huonoin ominaisuus..Meillä varsinkin Hertta rakastaa uimista, mutta turkkinsa takia (vaikka turkki onkin nykyisin lyhyenä) ei voi käydä uimassa, sillä turkki huovuttuu aivan hirveäksi. Tosin viime kesänä otin ja vein Hertan muutaman kerran uimaan järviveteen, mutta oli aivan hirveän työn takana saada turkki edes kohtuulliseen kuntoon.

Nyt ei muutakuin, Rentouttavaa Juhannusta kaikille! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! ♥ Jos kommenttiboksia ei näy, niin sivun päivittäminen pitäisi auttaa :)