torstai 11. lokakuuta 2012

Mitä ja miten meillä syödään?

Joku joskus kyseli minulta että mitä ruokaa oikein annan tytöille, kun turkki on noin hyvässä kunnossa. Lisäksi on monesti ihmetelty, että miten tytöt ovat noin kaikkiruokaisia, vaikka ovatkin pikkukoiria ja vielä villakoiria!

Ensinnäkin kaiken a ja o on harjaus sekä se, että turkkia pestään ja trimmataan säännöllisesti. Ja toiseksi, ruoka. Ruoka vaikuttaa tosi paljon siihen miten koira voi ja miltä sen turkki näyttää.

Meillä on syötetty kaikenmaailman Royal Canin villakoira-ruuat sekä monia muita ruokamerkkejä. Markettiruokiin en tosin ole edes koskenut ihan siitä syystä, että ne sisältävät ties mitä. Toki eipä nämä kalliimmatkaan ruuat välttämättä sen parempia ole. Ja tosiaan, se että meille ei jokin ruoka ole sopinut, ei tarkoita sitä etteikö se voisi sopia juuri sinun koirallesi. Mutta tässäkin asiassa kannattaa ottaa se järki käteen ja tosissaan vilaista sitä tuotesisältöä!

Meillä annetaan ruoka aina kaksi kertaa päivässä. Aamulla noin klo 9 aikoihin ja illalla sama juttu. Kummatkin syö ruokansa aina nopeasti kupista, eikä se jää kippoon. Joskus annan ruuan sekaan jotain "hyväskää" (esim.lihaa) ja joskus annan ihan pelkästään.

Ruoka-alustoina meillä on mitkään muutkaan kuin Muumit. Kertulla on Pikku Myy ja Hertalla Niiskuneiti ja Muumipeikko.
Puhuin jo aiemmin, että esittelen teille vielä yhden hankintani ja tässä se nyt tulee; vesikippo telineellä. Meillä on ollut ongelmana se, että lattiat välillä suoraansanoen ui, sillä Kerttu tykkää "uida" juomakipoissa ja voitte vaan kuvitella miten siinä käy; vesikippo kaatuu. Joten vesikippo telineellä tuli enemmän kuin tarpeeseen, sillä kovin kauaa ei meidän puulattiat olisi kestäneet.

Tällähetkellä meillä on ruokamerkkinä ANFin adult holistic. Tätä ruokaa on meillä annettu jo hyvän aikaa ja tuntuu että ruoka sopii tytöille. Koira ja turkki voi hyvin eikä korvat kutise.

Meillä annetaan ruoka aina kaksi kertaa päivässä. Aamulla noin klo 9 aikoihin ja illalla sama juttu. Kummatkin syö ruokansa aina nopeasti kupista, eikä meillä ruuasta nirsoilla. Joskus annan ruuan sekaan jotain "hyväskää" (esim.lihaa) ja joskus annan ihan pelkästään.

-Nutrolinia kerran päivässä (=aamulla). Villakoiran turkissa ei niin suuria eroja tuu, kuin esim.shetlanninlammaskoiralla voi tulla. Mutta meillä turkki on muuttunut niin, että siitä on tullut paljon tuuheampi eikä se takutu enää niin pahoin :)

Lisäksi annan ruuan sekaan välillä:
 -lihaa (esim.jauhelihaa tai kalkkunaa). Suurta herkkua, eli häviää kiposta sekunnissa!
-raejuustoa/juustoa/kermaviiliä/puuroa/hedelmä-tai vihannessosetta tmv.
Monet ovat ihmetelleet, että miksei meidän villakoirat ole nirsoja. Muuta syytä en keksi kuin sen että kummatkin ovat saaneet pienestä pitäen maistaa erilaisia ruokia. Yleensä ruuan sekaan on siis lisätty jotain pientä(esim.raejuustoa, omatekemää sokeroimatonta omenasosetta jne..)

-loraus piimää! Tytöt syö piimää ihan pelkästäänkin, mutta yleensä laitan pienen lorauksen ruuan sekaan. Yleensä meillä on Valion gefilus-piimää, sillä se sisältää maitohappobakteereita,joka pitää vatsan kunnossa.

-Muuta:
-annan sillointällöin Multidogia ruuan joukkoon, jos tytöt ovat saaneet paljon esim.kotiruokaa, jolloin tytöt eivät ole välttämättä saaneet kaikkia tarvittavia vitamiineja ja hivenaineita.
-sitten uusimpaan tulokkaaseen, eli Megadermiin. Biofarmin sivuilta kopioitua: "Megaderm on runsaasti Omega 6 ja Omega 3 rasvahappoja sisältävä valmiste lemmikkien ihon ja turkin hyvinvointiin." Tätä ei olla vielä päästy kunnolla testaamaan, eli en vielä oikein osaa sanoa tästä tuotteesta mitään.

-jos jommallakummalla on vatsassa jotain ongelmia (esim.uloste on löysää tai kovaa), annan Attapectiniä. En voi muuta sanoa, kuin että tää auttaa oikeasti! Jos kyseessä ei siis ole mitään vakavaa.
Mitä ja montako kertaa teillä syödään? Onko joitain ruokia mikä ei ole sopinut esim.allergian takia? Onko koiranne ns.kaikkiruokaisia vai ei? :)

10 kommenttia:

 1. Meillä ei Femmalle sopinut Royal Caninin ruuat ollenkaan! Nutro Choice on ollut hyvää:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkään ei sopineet Royal Caninin ruuat. Nutro Choice oli vähän niin ja näin sopiiko vai eikö sovi.Nyt onneksi löytyi tämä ANF, joka tuntuu ihan hyvältä noille :)

   Poista
 2. Lotta syö Profine Salmon&Potatoe ruokaa. Annan ruuan kerran päivässä.

  Koira söi Jeppe kanariisiä (myyään esim. K-maatalous liikkeessä) edellisessä kodissaan, ja vähän aikaa meille tultuaan. Silmät rähmi tosi paljon, ja ruoka tuli suorastaan läpi.

  Tyytyväinen oon nykyiseen ruokaan :)

  Tein muutes Lotalle blogin muutama päivä sitten;
  http://surusilmineen.blogspot.fi/
  Jos kiinnostaa 8))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Okei, joo! :) Meillä oli vanhalla koiralla joskus kans Jeppeä ja mustakin tuntui, että ruoka tuli nopeasti läpi. Meillä on ollut myös Jahti&Vahtia (myydään kans mm. K-maataloudessa) joka oli mielestäni hieman Jeppeä parempaa :)

   Me käydään kurkkaamassa! :)

   Poista
 3. Kiva postaus ruokinnasta, meillä ollaan raakaruokinnalla mutta edelleen tapellaan allergioiden kanssa jospa tämä tästä joskus selviää...:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia kehuista :)

   Meillä Hertta oli kanssa yhdessä vaiheessa raakaruokinnalla ja itse kyllä tykkäsin. Me matkustellaan (varsinkin kesäisin) suht paljon ja raakaruokaa ei silloin pysty pitämään mukana, joten vaihdoin Hertan silloin raakaruokinnasta pois. Jos jossainvaiheessa rupeaa tuntumaan ettei tämä ANF:ikaan tunnu sopivan noille, niin vaihdan ehdottomasti takaisin raakaruokintaan, sillä enää en jaksa takuta näiden teollisuusruokien kanssa.

   Mitä allergioita Glorialla muuten on? Onko raakaruokinta vaikuttanut positiivisesti tai negatiivisesti niihin? :)

   Poista
 4. Kiitos, kun kävit meidän blogissa! Meillä syödään ns. kotiruokaa eli puuroa ja raakaa lihaa. Nappuloita syötin ennen, mutta huomasin, että tuo tuoreruoka maistuu vielä paremmin. Lisäksi annan kans pimää, kermaviiliä, raejuustoa, Nutrolinia ja merilevää. Onneksi meidänkään koirat ei ole ronekelita, kaikki menee. Rapsutuksia teidän koirille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos myös vastavierailusta!
   Kiva kuulla myös muiden koirien ruokailusta! :) Teillä näyttää aika hyvin olevan samanlainen ruokavalio kuin meidän tytöillä.

   Rapsutukset välitetty! Rapsutukset myös takaisin :-)

   Poista
 5. Meidän villoilla Purina Proplanin lammasriisi+Nutrolin. Ei ole ollut mitään korva eikä iho-ongelmia. Toisin kuin Hillsin aikana.. silloin korvat vaivas koko ajan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu! Purina proplan oli meillä kans ihan ok, mutta jotenkin en vain ollut aivan tyytyväinen, ja huomasin, että koirat eivät voi niin hyvin, kuin voisivat voida, joten vaihdoin sitten ruokaa! Toki tämäkin on varmasti koirakohtaista miten sopii :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! ♥ Jos kommenttiboksia ei näy, niin sivun päivittäminen pitäisi auttaa :)