sunnuntai 24. helmikuuta 2013

Tee-se-itse nahanhoito

Tänään päätin vihdoin ja viimein siivota koirien kaapit ja naulakon. Ensiksi heitin rikkimenneet tavarat roskiin, lajittelin likaiset pesukoneeseen, laitoin turhat laatikkoon odottamaan myyntiin pääsyä ja asettelin siistit tavarat takaisin kaappiin. Välillä tuntuu, että mihin tän tavaramäärän kanssa joutuu..onneksi muut koiraihmiset ja kirpparit on olemassa, sillä niiden avulla saat helposti vielä hyvässä kunnossa olevan tavaran vaihtamaan omistajaa :)
ennen-jälkeen
jälkeen
Monilla koirilla on panta tai hihna nahkaa, mutta kuinka moni on ikinä edes koskenut nahkarasvaan? Jotta nahka kestäisi vuosia, on sitä huollettava säännöllisesti. Säännöllinen kunnossapito pitää nahan pinnan kimmoisana ja nahan värin kauniina. Nahkarasva suojaa nahkaa myös lialta ja kosteudelta
Voit käyttää nahkarasvaa hes kaikkiin nahkatuotteisiin (esim.kengät, laukut, sohvat ja asusteet)
Nahkarasvaa voit ostaa esim. Hööksiltä tai hevostarvikeliikkeistä. Itse ostin tuon purkin Agrimarketista. Hintaa tuolle tuli noin 10euroa.

Eli tarvitset:
 -superlonia
-pehmeää kangasta
-saippuaa
-vettä
-nahkarasva 

1.Nahka tulisi puhdistaa mahdollisimman pian likaantumisen jälkeen, ettei epäpuhtaus ehdi imeytyä nahkaan. Nahan voi puhdistaa mietoon saippualiuokseen kostutetulla pehmeällä kankaalla.  

2. Kokeile nahkaa aluksi pienelle alueelle ja rupea sitten levittämään rasvaa varovasti nahan pintaan. Voit levittää nahkarasvaa superlonilla tmv.

3. Anna nahkarasvan imeytyä ja vaikuttaa nahassa noin 24tuntia. Ei siis kannata rasvata heti kaikkia pantoja kerralla, niinkuin minä vahingossa tein :-) Onneksi koirat pysyvät pihalla vapaana, niin ei tarvinnut pant
oja ottaa mukaan. Vuorokauden jälkeen kiillota nahka hankaamalla pehmeällä ja puhtaalla kankaalla.

4.Nyt nahka on taas hyvässä kunnossa! :)

4 kommenttia:

 1. Fiksu postaus koska en usko että läheskään kaikki koiranomistajat kuitenkaan koirien pantoja rasvailee, mm. eräs tuttuni jolle kerran mainitsin jossain sepostuksessani että tuli huollettua Hokun panta niin hän oli huuli pyöreenä että pitääkö niitä rasvata :O
  No okei eihän se pakollista ole mutta itse ainakin tykkään että pannat ja hihnat kestää mahdollisimman pitkään ja mietinpä semmoistakin että kun omistan pari nahkavyötä niin pitäisköhän nekin rasvata...

  VastaaPoista
 2. Aivan totta! :) Kannattaa rasvata!
  Vaikka panta tai hihna saattaakin kestää ilman rasvaamista koko koiran eliniän ajan, niin niitä olisi silti hyvä rasvailla, että ne pysyisivät kestävinä ja hyvännäköisinä mahdollisimman pitkään!

  VastaaPoista
 3. Pantaahan ei teoriassa rasvailla tarvitse, kun homman hoitaa koiran turkista ja ihosta lähtevä rasva.

  Hihnat (ja meillä länkivaljaat) suosittelen puhdistamaankin satula/valjassaippualla, sitäkin heppaliikkeistä, itse ainakin olen ollut tyytyväisempi niillä aikaan saatuun lopputulokseen kuin normaalilla saippualiuoksella:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse oon pannat rasvaillut, sillä meillä tuosta turkista ei rasvaa hirveästi irtoa, joka pitäisi pannan hyvänä.

   Kiitti hyvästä vinkistä! :) Vaikka hevospuolella olen aikoinani touhunnut, ei tuo satulasaippua tullut mieleeni.

   Poista

Kiitos kommentistasi! ♥ Jos kommenttiboksia ei näy, niin sivun päivittäminen pitäisi auttaa :)