sunnuntai 11. toukokuuta 2014

Kunnon herkkusuut

Kuten olette varmaan jo kaikki huomanneet, tai aiemmin täältä lukeneet, niin meillä uppoaa ihan hirveä määrä koiranluita ja - herkkuja koirien mahaan vuodessa. Herkut on meillä iso osa kuluista, mutta toisaalta, mielummin laitan rahani koiran herkkuihin, kuin esimerkiksi eläinlääkärikin hammaskiven puhdistukseen.
Meillä kummallekin kertyy yrittää kertyä hampaisiin hammaskiveä, mutta säännöllisellä hampaidenpesulla ja luiden syönnillä olemme saaneet sen pidettyä hyvin kurissa.

Mistä meille kaikki herkut sitten tulee? Meille tulee herkut yleensä netin kautta, ellei kaupassa ole tarjouksessa jotain kivoja herkkuja, jotka puolivahingossa tarttuu mukaan. Netistä saadaan herkut huomattavasti halvemmalla ja kätevämmin, sekä tietysti myös tuotevalikoimakin on laajempi.

Meillä kummatkin ovat pienestä pitäen ollut oikeita herkkusuita - kaikki ruoka ja herkut uppoaa mahaan suurinpiirtein sadasosasekunnissa. Ja meillä liikutaan sen verran paljon, ettei herkut kerkeä jumittumaan kroppaan ylimääräiseksi painoksi. Hyvä ruokahalu on meillä auttanut esimerkiksi kouluttamista hirveästi - en tiedä mitä tekisin, jos nuo olisivat nirsoja ja vähäruokaisia..

Erityiseksi lemppariksi meillä on osoittautuneet normaalit valkoiset kovat nahkaluut sekä lihamössöllä täytetyt luut. Herkuista kanakierteet ja maalaisherkkujen lihapalat ovat suuressa suosiossa!

Tuo ylläoleva possu on osoittautunut nyt viimeisien viikkojen aikana meidän tyttöjen lemppariksi. Possua ollaan aina kuskaamassa lenkille lähtiessä ulos, muka salavaivihkaa - onnistumatta. Lisäksi possu saa kokea päivittäin jatkuvaa riepottelua ja repimistä ympäriinsä. En voi kuin todeta, että voi kun yhdestä lelusta jaksaakin olla paljon iloa pitkäksi aikaa!

Tytöt saavat aina poislähtiessäni jonkin pienen herkun pureskeltavaksi. Näin tytöt ovat oppineet nätisti jäämään kotia odottamaan saapumistani kotia. Ja tämän tavan aion jatkossakin pitää!

Annatteko te koirillenne luita ja herkkuja? Jos annatte, niin mitä ja kuinka usein? :-)

Ps. Ihanaa äitienpäivää maailman parhaat äidit<3

16 kommenttia:

 1. Meidän Jose syö paljon luita. Sille ostetaan yleensä isoja ja todella kovia luita, koska se syö valkoiset luut yhtä nopeasti kuin ruokansakin. Dentastixeja pyrimme antamaan yhden päivässä ja siihen lisäksi se saa joskus pienen luun. Viikonloppuisin on herkkupäivä eli silloin Jose saa syödä ison luun puoliksi. (puoliksi siksi koska kokonaan syötynä se olisi aivan liikaa.) Kesällä ostamme Joselle oikeita naudan reisiluita, joissa on lihaa ja muuta päällä. Jose saa syödä reisiluita ulkona, koska sisällä ne sotkisivat joka paikan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon kommentistasi! Mukava kuulla Josen herkuttelutottumuksia :-)

   Siellä on ihan selvästi herkkuasiat kunnossa! Meillä koirat kans tykkäävät hirmuisesti lihaisista luista (esimerkiksi juuri noista naudan reisiluista), ja saavatkin niitä syödä aina silloin tällöin keittiössä, laattalattialla, etteivät sotke jokapaikkaa :-)

   Poista
 2. Meillä annetaan n. kerran viikossa raakaluut, yleensä poron luita tai naudan rustoluita. Enää ei meinaa tavalliset vaaleat luut mennä kun ovat niin tottuneet noihin lihaisempiin luihin. :D

  Herkkuja saavat aina treenien yhteydessä, eli lähes päivittäin. Nameina meillä on nyt ollut kaverilta saatu 2kg nappulasäkki, vaihteluna sitten välissä itsetehtyjä jauhelihaherkkuja tai HauHaun kanaherkkuja. Yleensä jos ostan kaupasta niin ostan Planet Petin tai HauHaun herkkuja, tosin noikin on niin herkkusuita että kaikki uppoaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi :-)
   Nuo lihaisat luut ovat kyllä lähes jokaisen koiran herkkua, ja lisäksi noissa riittää ihan mukavasti tekemistäkin.

   Herkkutottumuksenne kuulostaa oikein hyviltä! :) Meilläkin uppoaa kummankin yllä mainitsemasi valmistajan herkut mahaan alta aikayksikön.

   Poista
 3. Mimmi saa aina lenkin jälkeen ja iltaisin jotain pehmeää herkkua. Kana kaikissa muodoissa ja ankkafileet ovat lemppareita. Pihvitikkuja käytän sitten koulutuksessa, ne kun ovat suurta herkkua. Hampaanpuhdistusluita annan silloin tällöin kun muistan. Muita luita meillä ei syödä, sillä Mimmi on herkkävatsainen, eikä sen vatsa pysty sulattamaan luita. Kovia herkkuja kylläkin saa silloin tällöin :) Vaikka Mimmi on nirso, se on silti herkkujen perään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia kommentistasi :)

   Mimmin herkkupuoli tuntuu olevan kunnossa. Tuo kana on myös meidän tytöille suurta herkkua!
   Herkkävatsaisuus tuottaa hieman miettimistä koiran omistajalle ja rajoittaa ensinnäkin koiran syömisiä jonkin verran :/ harmi sinänsä! Mimmi taitaa kuitenkin olla aikamoinen herkkusuu ;-)

   Poista
 4. Niinpä :/ Tosin ei meillä Mimmi ole koskaan erityisemmin ollut luiden perään eikä tuo herkkävatsaisuus onneksi pahemmin rajoita syömisiä. Eihän muillekaan ole hyväksi syödä paljoa kerrallaan. Onneksi kuitenkin Mimmi on ollut pitkään terveenä. Viime kesänä Mimmi oli 2vk kipeänä vatsataudissa. Kun Mimmi oli jo paranemaan päin, tauti uusiutui voimakkaampana ja jouduttiin eläinlääkäriin. Onneksi lääkkeiden ja suolistovaivaisten erityisruokavaliolla saatiin tauti selätettyä Ja yhdessä vaiheessa Mimmi oli lähes joka kuukausi kipeänä, tosin silloin vain päivän-pari, mutta eihän sitä tietenkään toivo että olisi ollenkaan kipeänä kun näkee miten kipeä toinen on :(

  Toivottavasti teillä on jo löytynyt syy tyttöjen laihtumiseen ja olette saaneet painoa takaisin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nimenomaan..kaikki tuollaiset taudit on kyllä ikäviä, ja rasittaa sekä lemmikkiä, että omistajaa hirmuisesti :/

   Syytä tuskin tullaan koskaan löytämään tuolle ylettömälle laihtumiselle, mutta kummatkin tytöistä ovat jo onneksi saaneet reippaasti painoa takaisin ja voivat huomattavasti paremmin :-)

   Poista
 5. Hei! ihana blogi meilläkin on kaksi villakoiraa, mutta vaan poikia :) Voisitko käydä katsomassa http://sulo-samu-koiraveljekset.blogspot.fi/.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon <3 olemme otettuja!

   Käyn kurkkailemassa :-)

   Poista
 6. Indy ei voi oikeen syödä mitään luita tällä hetkellä, kun on vähän vatsavaivoja ollut, lähinnä oksentamista. Indyllekin kertyy jonkin verran hammaskiveä ja olemme jo kerran käyneet poistamassa sitä eläinlääkärissä. Tällä hetkellä hampaat ovat valkoiset ja takana hiukan hammaskivimuodostumaa, mutta ei se haittaa :) Pesen säännöllisesti hampaita ihan hammasharjalla, olen myös tykännyt käyttää Hau-Hau Dental wipes -puhdistuslappuja, suosittelen. Ovat todella käteviä ja poistavat hyvin kaiken lian ja ehkäsevät hammaskiven muodostumista!

  VastaaPoista
 7. Kiitos kommentistasi! :)

  Kiva kuulla! Luut auttavat kyllä hyvin ehkäisemään hammaskiven muodostumista. Meillä on ollut joskus myös noita Hau Hau:n Dental wipes-puhdistulappuja ja ovat kyllä käteviä - etenkin ottaa mukaan reissuun! :) Suosittelut myös siis täältä!

  VastaaPoista
 8. Meidän kääpiösnautseri tyttö Rita syö kerran päivässä dentalsticin ja josku kovan valkosen luun. Rita saa myös välillä siankorvia. Koulutuksessa käytän kissanruokaa, se on Ritan supersuosikkia!:D Kiva blogi, rupeen lukijaks!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kuinka mukavaa kuulla! :) Tervetuloa lukijakaartiimme!

   Ritan herkkuasiat näyttävät olevan kunnossa :-) Hienoa!

   Poista
 9. Meilllä on kans noita purutankoja, mutta mun mielestä ne ei niinkään auta mitään. Syötiin 4kk sitten noita purutankoja 2kk joka päivä ja sitten aihdoin dentasticiin ja niitä 2kk ja denstasticit auttoivat tuona ainaka ennemmän hammaskiveä vastaan! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo purutangot ovat kyllä vähän turhan pehmeitä poistamaan hammaskiveä, eli menevät lähinnä herkkuina :-) Dentastixit ovat ainakin meillä toimineet hyvin!

   Poista

Kiitos kommentistasi! ♥ Jos kommenttiboksia ei näy, niin sivun päivittäminen pitäisi auttaa :)