tiistai 11. marraskuuta 2014

Täällä taas - kuvahaaste!

Onpa siitä pitkä aika, kun olen viimeksi jotain kuvahaastetta väsäillyt - itseasiassa ihan tolkuttoman pitkä aika. Mä kyllä tykkään toteuttaa näitä, sillä mun mielestä nää tuo blogiin kuin blogiin kivasti lisämateriaalia.

Meille haaste napsahti Pinserimäistä sekä Paikka ja hyppy-blogeista - kiitos siitä! :-)
Idea: Kuvahaasteen ideana on laittaa 1-2 kuvaa ennalta määrättyihin kategorioihin. Sen jälkeen kirjoitat pienen perustelun/kuvatekstin miksi valitsit juuri kyseisen kuvan. Oman lemmikin täytyy esiintyä jokaisessa kuvassa tavalla tai toisella. Tarkoituksena ei ole ottaa uutta kuvaa, vaan kaivaa juurikin niitä vanhoja. Haasteen jälkeen haasta uusi bloggaaja mukaan.
Kategoriat: paras yhteiskuva, treenaamassa, kisaamassa, paras kesäkuva, paras talvikuva, tunnelmallisin kuva, hassuin ilme, lomalla, töissä, tihutöissä ja toinen identiteetti.
 

Paras yhteiskuva - tää on mun mielestä vaan jotenkin niin ihana kuva, vaikka tämä kuva herättikin eräällä keskustelupalstalla keskustelua kuvaustaidoistani. No, se ei kuitenkaan minua millääntavalla kaada, sillä minulle kuvaamisessa tärkeintä on aito tunnelma sekä ihanat muistot koirien kanssa
Treenaamassa - mun oli ihan pakko kaivaa tämä kuva arkistojen kätköistä, sillä tästä jos jostain on aikaa. Tää on otettu toukokuussa 2012...eli silloin kun Kerttu oli aikalailla vuoden ikäinen :-)
Paras kesäkuva - kesän ihanat yöttömät yöt ja uintireissut ovat jotain niin ihanaa!
Paras talvikuva - nää värisävyt ja lumihiutaleet
Tunnelmallisin kuva - jotenkin tää kuva jaksaa olla vuodesta toiseen yksi mun lemppareista, ellei jopa lempparikin. Muistan tän kuvanottohetken täydellisesti - olin juuri ostanut ekan oman järkkärini ja oltiin sitä testailemassa läheisellä metsäalueella. Hertta istui isolla kivellä ja napsin siitä muutamia kuvia, joista melkein jokainen onnistui tavalla tai toisella. Tästä kuitenkin muodostui lempparini :-)
Hassuin ilme - tää kuva oikeastaan tuo tytöistä esiin kaiken tarpeellisen. Hölmöjä pikkuapinoita sanoisin :-D
Lomalla - me suunnataan lähes aina kesälomalla mökille koirien kanssa. Jotenkin se luonnon rauha, mökkielämä ja vapaus kiehtoo, ja mökille on aina päästävä! Tässä Kerttu ekaa kertaa mökkeilemässä :-)
Töissä - vuokrasin käyttööni tälläisen suomalaisen marjanpoimijan. Harmi vain, että kyseisen marjanpoimijan poimimat marjat hävisivät jonnekin muualle kuin sankoon...En suosittele :-D
Tihutöissä - tää oli jo aika vaikee, sillä tytöt ei oo koskaan tuhonnut mitään nenäliinoja, sanomalehtiä tai tiskirättejä kummempaa. No, Hertan pentuajoilta löytyi sattumalta tälläinen :-)
Toinen identiteetti - Kertun tuntevat tietävätkin, että tytöltä löytyy tuota temperamenttia ja egoa vaikka muille jakaa! Tää kuva kertoo oikeestaan kaiken Kertusta - välillä Kerttu luulee olevansa huomattavasti isompi ja käyttäytyy vähintääin kuin isot koirat, vaikka tosiasiassa onkin tuollainen nelikiloinen rääpäle.
Toisaalta tytöt osaavat olla myös aivan muitakuin niitä "hienostopuudeleita", minä villakoiria yleensä pidetään - kura, rapa ja vesi on parasta, ihan kaikki ruoka kelpaa ja se syödään suurella ruokahalulla, kaikki ihmiset ja eläimet on tosi kivoja ja tytöt ei oo missään sen kummemmassa trimmausmallissa. Eli villakoirilta löytyy myös se "toinen puoli", eli aktiivisuus, kuratassuus ja sosiaalisuus!
Tässä se nyt on - meidän kuvahaaste kera vanhojen kuvien. Olipas ihana kaivella vanhoja valokuva-arkistoja pitkästäaikaa!

7 kommenttia:

 1. Nyt on ihan pakko sanoa, että en ymmärrä miksi vedit herneen nenään tuosta yhteiskuvasta? :D Kun ryhmän tarkoitushan on juuri jakaa kommentteja etc. Se että kuva on vino ja hitusen alivalottunut, ei tarkoita että kuva olisi jotenkin huono. Pääasia että siitä pitää itse, ei kai muuten sellaista kuvaa tulisi julkaistuakaan?

  Jos haluaa kehittyä kuvaajana, ei kannata pahastua kritiikistä vaan ottaa opiksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä en asiasta hernettä nenään ole vetänyt - mua ei jaksa kiinnostaa yhden tai vaikka useammankin ihmisen mielipide niin paljoa, että vetäisin siitä hernettä nenääni - sen verran on elämä mua kumminkin karaissut.

   Mutta tosiaan jokaisella on mielipiteensä ja niin pitää ollakin :-) aina ei vain kannata sanoa omaansa niin kovin kärkkäästi - fiksuus pitää muistaa kritiikissäkin!

   Mutta näin on - pitää osata kehittyä ja ottaa neuvoja vastaan - ikinä ei kukaan tule olemaan missään asiassa täydellinen - aina on kehittymisen varaa :-)

   Poista
  2. Ok, hyvä juttu. Tekstistä vain jäi kuva että asia on jäänyt sua kaivelemaan.

   Poista
 2. Haaste vastaanotettu. O ou en ole mikään valokuvaaja :) Meiltä tiedossa siis valokuvaajien silmin äärimmäisen huonolaatuisia ja kelvottomia otoksia, mutta sellaisia joissa tilanne on tekniikkaa ja taitoa tärkeämpi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva juttu - ei haitta ollenkaan! Tärkeintä on kuvahaasteeseen osallistumisen lisäksi aidot tilannekuvat :-) jäämme innolla odottamaan millaisia kuvia teiltä löytyy!

   Poista
 3. Kiva idea! Tykkään erityisesti noista talvikuvista <3 Tuli kans kaiveltua vanhoja valokuvia, kun laitoin pienen äänestyksen ja arvonnan pystyyn :) Niitä täytyisi kyllä useammankin selailla, niin makeita nauruja saatiin veljentytön kanssa aikaan. Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon ihanasta kommentista <3 Se on kyllä aivan totta - useasti ne jää vaan roikkumaan koneen syövereihin, ennenkuin puolivahingossa ne täältä jotain muuta asiaa etsiessä löytää. Me käydään kurkkamassa millaisia vanhoja valokuvia teiltä löytyy! Samoin sinne :-)

   Poista

Kiitos kommentistasi! ♥ Jos kommenttiboksia ei näy, niin sivun päivittäminen pitäisi auttaa :)