tiistai 26. toukokuuta 2015

Match show 17.5.

Oltiin Martan kanssa mätsäröimässä taasen Seinäjoella toissa sunnuntaina. Mätsäri oli Suomen Tanskandoggi ry:n Pohjanmaan aluetoimikunnan järjestämä tapahtuma. Paikanpäälle tultuamme vastassa meitä oli pitkän pitkä ilmottautumisjono. Ihmisiä oli siis eksynyt paikalle tosi paljon - taisi hyvä sää ja sijainti tehdä osansa.

Tuomarina pennuissa oli Minna Rasinpää. Martta meni parikehässä hyvin, jaksoi keskittyä ja seistä hienosti. Pistin vain merkille, että peitsaa hivenen - en tiedä johtuuko pennun kasvuvaiheesta vai muuten vain askeltyylistä, sillä en ainakaan tunnusta juokseeni liian hitaasti :-D Jumejakaan ei tiettävästi neidillä pitäisi kyllä olla.. Vastassa meillä oli kehässä jackrusseli. Meille napsahti tälläkertaa kehästä sininen nauha :-)

Päivä oli pitkä ilmottautumisjonojen ja kehäjärjestelyjen venymisen takia. Ilmoittautumispisteitä olisi voinut olla enemmän ja kehäjärjestelyitä olisi voinut suunnitella toimivammaksi. Mätsäri aloitettiin ensin yhdellä kehällä, jossa ensin oli yksitellen eri lapsi&koira, lapsi&lelukoira, veteraanit ja junior handler. Noiden kehien jälkeen kehissä alkoi yhtäaikaa pyöriä normaalisti urokset, nartut ja pennut. Kun nuo kehät oli läpikäyty, niin kehät supistettiin yhdeksi kehäksi ja alkoi unaiset urokset, siniset nartut, punaiset nartut ja sitten vasta pentujen kehät. Hassua, että pennut olivat viimeisenä tuolla kehässä, vaikka juuri niillä on se lyhyin pinna.. Meillä ainakaan ei tuollainen pentu ei jaksa (eikä pidä vaatiakaan vielä jaksamaan) keskittymään noin kauaa. Onneksi neiti jaksoi kuitenkin nätisti hengailla ja makoilla odottamassa vuoroaan eikä säntäillyt tai ryntäillyt suuremmin mihinkään. Oli siis toisaalta helppo odotella vuoroaan noin kauan, sillä koira oli niin väsynyt meininkiin.
Sinisten kehässä Martta meni taas tosi kauniisti ja viimeiset noin 10 koiraa ollessa jäljellä neiti alkoi pelleilemään kuin mikäkin. Tiedättekö sen pilkkeen koiran silmissä, kun se alkaa vääntelehtiä ja kääntelehtiä sekä repiä hihnasta? :-D No arvatenkin sit tiputtiin sieltä kehästä..eikä oikeastaan harmittanut ollenkaan, sillä päästiin kotimatkalle vihdoin ja viimein pitkän päivän jälkeen :)

Oon neidissä supertyytyväinen kolmeen asiaan - neiti meni hienosti kehässä, nukkui kehien aikana maassa nätisti ja piti suunsa kiinni hienosti. Ei siis haukahdellut toisille koirille tai ryntäillyt niiden luokse leikkimään lähes ollenkaan. Edistystä, jes!! :) Paikanpäälle oli tosin järjestetty poniratsastusta kehien viereen ja hevoset saivat Martan haukahtelemaan sillointällöin..
Seuraava mätsäri onkin vasta sitten 6.6, johon luultavasti suunnataan. Nuo on niin mukavia sosiaalisia tapahtumia, kun Martta tottuu häiriöön ja itse näen omia tuttuja koirakavereita. Ja ennenkaikkea, noi on niin mukava tapa viettää päivää ja samalla tulee kannatetuksi paikallista koiratoimintaa :) 

Kaikki kuvat ©Mira Mäkynen

4 kommenttia:

 1. Kävin turisteilemassa mätsärissä ja oli mun mielestä tosi huonosti järkätty tapahtuma. Meni fiilis kun en jaksanut seurata niitä lapsikehiä. Mulle niissä ei oo mitään nähtävää, enkä ymmärrä miksi joka mätsärissä ne kehät pyörii yksinään. Jaksaako joku oikeasti seurata kun koirat vie lapsia kehässä? :D Poistuin paikalta ennenkuin edes veteraanit oli loppuneet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä, etten ollut ainut, joka kiros mielessään huonosti mietittyjä järjestelyitä...:/ En ymmärrä kuinka vaikeaa on nähdä hivenen enemmän vaivaa järjestelyihin ja miettiä kuinka homma toimis fiksusti..

   Itsekään en jaksa juuri koskaan noita lapsi&koira-kehiä katsoa. Ymmärrän kyllä, jos lapsi&koira-kehä on aluksi (jos osallistujia kehässä on kohtuullisesti), mutta että kaikki lapsi&koira, lapsi&lelukoira, junior handler ja veteraanit ovat erikseen..noissa kun harvoin menee edes koirat päällekäin - ainakaan lapsi&koirassa ja junnuissa, kun esittäjien iät ovat kuitenkin ihan erit :D

   Olin jo itsekin veteraanien kohdalla valmis lähtemään paikalta...:-D

   Poista
 2. Onko Martta loukannut jalkansa tai kannuskyntensä, kun sillä on side tassussa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valitettavasti kannuskynsi repes meidän mökkireissulla ja nyt ollaan 10 päivää syöty antibiootteja sekä vaihdettu tassusidettä :/ Onneksi tassu tai tassuside ei oo vaivannut neitiä juuri ollenkaan ja nyt ollaan pikkuhiljaa jo paremmalla puolella paranemisessa :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! ♥ Jos kommenttiboksia ei näy, niin sivun päivittäminen pitäisi auttaa :)