lauantai 20. kesäkuuta 2015

Match show 10.6.

Taas yhdet mätsärit läpikäyty! Tälläkertaa mulla oli matkassa Martan lisäksi myös Hertta - Kerttu sai jäädä kotiin yksin touhailemaan possunkorvan kanssa. Mätsäri järjestettiin Seinäjoella Citymarket Päivölän pihamaalla ja järjestäjänä toimi Suomen Collieyhdistyksen Etelä-Pohjanmaan alajaosto. Illan ilma oli varsin suotuisa, sillä aurinko paistoi ja oli oikeastaan jopa sopivan lämmin. Tuuli vilvoitti tarpeeksi eikä koirille tullut missäänvaiheessa liian kuuma :-) Tälläiset kelit ovat ehkä niitä parhaimpia koirajuttuihin!

Ensin vuorossa oli Hertan kanssa meno pienten koirien kehään, jossa meitä vastassa oli staffineiti. Hertta kulki kauniisti, heilutteli vain häntäänsä ja seisoi paikallaan kuin pieni tatti. Vitsit olikin hankalaa kipittää kehässä niin hiljaa, kun Martan kanssa saa oikeasti ihan juoksemalla juosta :-D heh! Muutenkin pienen koiran esittäminen oli superhankalaa, kun en oo tänä vuonna Hertan kanssa ollut kehässä vielä kertaakaan...
Ja pakko mainita vielä, että voi että tuo Hertta onkin possu, sillä neidin pää oli melkein koko ajan mun taskussa hotkimassa nakkeja:-D Oon aika varma, että ainut asia minkä takia nekulki kehässä kuin pieni unelma oli se, että neiti tiesi saavansa herkkuja palkaksi! Hertta sai kehästään tuliaiseksi punaisen nauhan.
Martan kanssa kehään mentäessä naureskeltiinkin parimme ja tuomarin kanssa kehässä olevien koiriemme yhtäläisyyttä - vastassamme meitä oli vain hivenen Marttaa vanhempi rotikkaneiti. Omaan silmääni todella kaunis yksilö, joka esiintyi myöskin aikas nätisti :-) Marttaa kehuakseni, niin neiti ei oo vielä koskaan käyttäytynyt kehässä noin hienosti - ravas lähes koko ajan ja seisoikin pitkän aikaa nätisti paikoillaan. Ei oo vielä nähty sellaista kehää missä neiti ois noin näppärästi seisonut tai juossut kuin nyt, sillä normaalisti neiti on vähintään laittanut viimeistään seisomisen ihan pelleilyksi. Kopeloidessaan tuomari jutteli samalla kannustavasti ja odotti, että neiti lopettaa turhan sähläyksen - saatiin tälläkertaa siis todella hyvä kehäoppi! Tälläisiä kokemuksia lisää, kiitos :) Martalle myönnettiin parikehästä punainen nauha.


Punaisten pentujen kokoomakehässä Martta toimi taas hienosti ja meidät valittiinkin sitten punaisten 10 parhaan joukkoon. Tälläkertaa ei kuitenkaan 10 parhaan pennun joukosta ei kuitenkaan enää sitten selvitty pidemmälle vaan paremmat koirakot vei voiton :)

Herttakin meni punaisten kehässä taitavasti ja päästiinkin sitten 5 parhaan pienen koiran joukkoon. Yksi oli kuitenkin vielä tiputettava ja tälläkertaa valinta kohdistui meihin. Ei oo helppoo olla kyllä tuomari, kun välillä rinnakkain on niin monta upeaa koiraa :-D

Omien tyttöjen kehien ollessa ohi nakkasin ne autoon hetkeksi odottamaan ja menin vielä esittämään Frinin colliekehään. Frini on niin helppo esitettävä, mutta kun on itse esittäjänä ihan hukassa esittämistavasta, niin siinä vaiheessa se ei enää ollut sit niin helppoa :-D haha! Frinin kanssa oltiin sitten collieiden kahdeksansia.

Ihana mätsärikerta ja rento oma syntymäpäivä. Voiko synttäreitänsä paremmin viettää kuin kivassa koiratapahtumassa? Epäilisin, että ei voi! Ja ainiin, pakko vielä sanoa erään ystäväni lausahdus minusta "Vain sä voit viettää synttärit koirajuttujen parissa...oot kyllä iha hullu koiranainen!" Nojoo, ehkä se sit niin on..

13 kommenttia:

 1. Paljon onnea! Monta vuotta täytit?
  Ihana kun saitte kivan tuomarin kehään ja koirat meni hienosti:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos hurjasti!! Vuosia tuli täyteen juuri sopivasti ;-)

   Sanoppa muuta, mukava tuomari on kyllä mätsärin kuin mätsärin parhaimpia juttuja :)

   Poista
 2. Kiitos vielä ku veit Frinin kehään! :D Hyvin sä sen esitit, kuvassakin näyttää hyvälle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei mitään, oli kyllä ilo vielä Friniä kun se on niin helppo vietävä :P Ainakin oon nyt yhtä kokemusta taas rikkaampi :-D heh!

   Poista
  2. Varaudu siihen, että saatat saada (/joutua) viemään senkehään joskus toistekin ;D

   Poista
  3. Haha, mä yritän jo henkisesti valmistautua siihen :P

   Poista
 3. Miksi Kerttua ei ikinä käytetä mätsäreissä?

  VastaaPoista
 4. Onnittelut synttäreistä ja hyvin menneestä mätsäristä :) Martta on jo iso tyttö!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos hurjan paljon <3 Ja niinhän se on - kyllä aika onkin mennyt nopeasti! Vastahan se oli pieni karvamytty vain...:)

   Poista
 5. Onnea! Täytyykin lueskella juttujasi enemmän. Blogistasi löytyy kaikkea kivaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paljon kiitoksia noista ihanista sanoista <3 Tälläinen lämmittää mieltä suunnattomasti :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! ♥ Jos kommenttiboksia ei näy, niin sivun päivittäminen pitäisi auttaa :)