tiistai 15. syyskuuta 2015

Taskut täynnä ja lompakko tyhjänä

Voinkohan jo huokaista helpotuksesta? Mätsäri on vihdoin ja viimein ohi. Samalla stressi ja kiire pienentyivät edes hetkisesti. Vitsit miten yhdessä mätsärissä onkin tekemistä - varsinkin kun teki tuon taas kerran yksikseen! Palailen vielä tuohon mätsäriin postauksen merkeissä, kunhan kerkiän - nyt kirjoittelen loppuraportteja sponsoreille ja muokkailen mätsärikuvia ihmisille nähtäväksi. Ja tänään on vietetty koirien kans laatuaikaa pitkästäaikaa koko porukalla.. Itsellä on ollut niin jäätävä kiire kaikkien menojen ja töiden sovittamisen kanssa kalenteriin, että omat yöunet ovat jääneet ihan liian lyhyiksi. Koirat onneksi ovat saaneet olla välillä päivähoidossa vanhemmillani ja mulla ollessaan ovat lähinnä vain nähneet runsaasti koirakavereita - helppoa ja hauskaa tekemistä niin omistajalle kuin koirallekin!

Just tässä peratessani muistikortilta kesän kuvia iskee taas todellisuus päin kasvoja - me ei olla postattu oikein mistään viime aikoina. Postaamatta on jääneet ainakin Peppi-hoitokoiran ajoilta olevia kuvia läjäpäin, villaneideistä kuvia, koirapuistoilua, Seinäjoen mätsärin kuvia, asiapostauksiin tulevia kuvia ja niin edelleen...Puhumattakaan lauantaisista mätsärikuvista tai Hertan temppunäytös-kuvista! Siis oikeesti ihan kamala määrä kaikkea! Mistä mä saisin revittyä oikeesti vuorokauteen muutaman tunnin lisäaikaa? :-D

Palatakseni itse aiheeseen, niin vimeaikoina on tullut taas hankittua vaikka ja mitä. Kaikki tavarat ja ruuat ovat tosin olleet tarpeellisia eli olen pystynyt hyvin pysymään nahoissani ilman turhiakin ostoksia! Lisäksi oon kyttäillyt hyviä tarjouksia koko ajan ja siten saanut säästettyä sievon summan rahaa :-) Eniten rahaa on kulunut tarvikkeisiin ja ruokaan, mutta harrastukset (=bensa) tulevat siellä jonossa kyllä pitäen pintansa. Oon ostanut ruuan lisäksi myös lihoja ja rustoja, paljon herkkuja ja luita, puhdistusliinoja korvien putsaukseen ja eteiseen uuden mikrokuitu-tassupyyhkeen. Pyyhe muuten ajaa asiansa enemmän kuin hyvin! Tietysti rahaa on kulunut myös eläinlääkäriin, kun ollaan selvitetty tuota Martan pepun heilumista päämäärättömästi. ja käyty sen revenneen kannuskynnen kanssa siellä..onneksi kannuskynsi on jo ollut pidemmän aikaa ok, mutta peppu vaivaa sillointällöin vieläkin.

Tässä melkein kaikki romppeet ja roinat esiteltynä:

Tilasin Nimilaatat.com:ilta lahjakortilla kolme kappaletta rosterisia nimilaattoja. Martalle voitin jo aiemmin keväällä yhden nimilaatan, mutta villakoirat ovat hiihdelleet vielä ilman omia laattojaan. Tainno onhan tuossa Hertan pannassa on roikkunut reilu 6vuotta vanha nimilaatta, josta ei enää erota edes kovin selkeästi tekstiä ja numerokin on pelkästään kotinumero. Tais olla siis korkea aika vaihtaa parempaan :-D

Tilaukseen lähti Martalle iso nimilaatta (halk.3cm) ja villakoirille pienet laatat (halk. 2cm) - koot meni kyllä enemmän kuin nappiin. Oon siis hyvin tyytyväinen vielä näin muutaman kuukauden jälkeenkin - laatat ovat edelleen kuin uudet, mitä nyt vain on muutama naarmu tullut matkan varrella..
Tosi näppärännäköisiä, vai mitä?



Lisäksi ostin koko sakille uudet Ratiat keväällä - Martalle oisin jättänyt vielä ostamatta, muttakun Mustissa&Mirrissä oli niin päheet alennukset niin oli pakko ostaa sit kahta kokoa...hullu koiranainen taas matkassa näiden ostoksiensa kanssa, haha :P

Pienempi koko oli keväällä Martalle oikein passeli ja neiti ehti niitä käyttää hetken aikaa - pitäisi pestä ne vielä ja laittaa vaikka myyntiin! Tuo isompi koko tulee olemaan varmasti ihan sopiva nyt syksyyn mittaan, niin saadaan näistä taas hyvät talvivaljaat neidille :-)




Kokeilunhalusta ostin näitä pusseja jokin aika sitten, kun kasvattajalta tuli Martan mukana pentupakkauksessa tälläinen. Nää on ollut meillä nyt käytössä hakutreeneissä palkkana Martalle ja neiti aivan hotkii tän kiposta! Ostin näitä alennuksesta 10€/3pss eli taas tuli ihan mukavasti säästöä! Tää on enemmänkin sellasta "superpalkkaa" vikalle maalimiehelle, muuten ollaan palkat pidetty lihassa. Voi taas kyllä sanoa, että tarjousten perässä juokseminen kannattaa - tulee kummasti säästöä vuoden aikan, kun jaksaa vähän vertailla ja tsekkailla hintoja :-)

Paikallinen eläinkauppamme lopetti ja heillä oli loppuajasta meneillään -50% alennus. Voin sanoa, että tuollaiseen eläinkauppaan ei voi astua ilman, että mukaan tarttuisi läjä koiratavaraa. Ekalla kerralla mukaan lähti pelkästään Martalle pari uutta ruokakippoa sekä luita, mutta mulla jäi kummittelemaan mieleen suhteellisen laaja petivalikoima..Ei siis auttanut kuin kipaista uudelleen kauppaan ja ostaa Martalle uus peti. Tää on nyt kolmas peti tuolle neidille, mutta ajattelin noi edelliset pedit laittaa yhteen yhdeksi pediksi ja tän oon pitänyt makkarissa ihan erikseen. Noi edelliset pedit on meinaan muuttuneet lähes matoiksi tuon melkein 30 kiloisen neidin alla, haha :-D Tuolle pedille tuli hintaa noin 40euroa eli ei mielestäni ollenkaan paha. Tää on ollut huomattavasti parempi kuin edelliset, sillä täytteet ei oo menneet niin lyttyyn kuin näissä kahdessa edellisessä..

Lisäksi ostin vähän erilaisia lihoja pakastimeen odottamaan ja villaneidelle neljät uudet kupit. Nuo kupit on luontoystävällisiä ja tosi helppoja puhdistaa :-) Ja mikäs sen parempaa, kuin saada ns. "kaksi kuppia yhden hinnalla??"

Kuten jo aiemmin mainitsin, niin Hertalle on ollut jo vuosia kateissa sademantteli. Kaikki koot ovat olleet vääriä, joten mantteli on jäänyt joka kerta kauppaan. Olin jo vähän luovuttanut asian suhteen, mutta ollessamme kaupunkikävelyllä loppukesästä Martan ja Hertan kanssa Seinäjoella päätin kipaista Mustiin&Mirriin. Jostainsyystä eksyin sitten tutkiskelemaan eri manttelivaihtoehtoja..Löydettiin myyjän avustuksella Hertalle oikeankokoinen sademantteli Hurtalta. Hintaa tuolle jäi muistaakseni 50€ eli kyllä vähän lompsasta kirpaisi, mutta ei auta - nyt se mantteli on vihdoin ja viimein pitkän metsästyksen jälkeen meillä :-D

No ei se siihen jäänyt - voi taivas, kun eksyin vilkaisemaan Rukan hyllylle päin..se oli menoa se! Tiedättekö semmoset sanat kuin #materialismionnellisuus #hulluus ja #hupsistaoho?? Samalta reissulta lähti mukaan siis myös uudet valjaat Martalle. Tälläkertaa kesäversiona eli Rukan nyloniset y-valjaat. Ihan huiput säätövaransa ansiosta ja väri on just oikee - sopii hienosti sit mun Hai-saappaisiin syksyllä ;-)
Kauan jo ostoslistalla ollut kultainen snakekin pääsi vihdoin kotiin Mustista&Mirristä. Mulla olikin sinne lahjakortti, niin pääsin sit vihdoin tuhlailemaan senkin. Tuon mustan hihnan väsäsin tuohon itse - valikoimat kun Mustissa&Mirrissä oli niin heikot ja se yks musta nahkanen remmi ois rokottanut lompakkoa vähän liikaa..niimpä otin ompelukoneen esiin ja surautin itse remmin :-) Kätevää!
Täällä blogissakin jo ehkä kertaalleen nähty vesilelu on ollut kyllä aika hitti ostos - etenkin meidän mökkireissulla toi oli suosituin kapistus!

Me ollaan pitkään menty nyt kankaisella koirankakkapussilla, mutta sitä saa pestä niin usein, että näyttää hyvältä..niimpä matkaan lähti parit uudet kotelot kankaisen kaveriksi!



Oon ihan innostunut kokeilemaan neideillä kaikkea uutta - tälläkertaa luiden ja herkkujen muodossa. Tässä läjä erilaisia luita meidän herkkuhyllyltä..musta on jotenkin niin kiva noiden raakojen luiden ja lihojen ohessa syöttää näitä kuivattuja versioita, varsinkin kun nää on vielä kotimaisia! 
Ja kun kokeilen uutta, niin niiden vastapainoksi kaapeissa pyörii nää samat vanhat suosikit - itseasiassa noita Ziwipeakin herkkuja meillä ei muuten hetkeen oo ollutkaan!
Ai sanoiko joku, että meillä koirat tykkää lihapullista? Häh, ai tykkää vai? Luulet väärin...
Meidän kesän lemppareihinkin kuuluva Kongi on ollut kyllä ahkerasti käytössä. Kerttukin jaksaa duunailla tän kans, eikä oo aina varastamas sitä Martan isoa kongia..


Tilasin jo kevään lopussa Martalle varastoon heijastinliivin, kun nää oli Petenkoiratarvikkeella mukavassa alennuksessa. Kokeilin tätä tässä pari päivää sitten neidin päälle ja oli kyllä just sopiva. Vähän ehkä löysä rinnuksesta, mutta muuten istui ihan mukavasti päälle. Lisäksi hommasin tuommoisen valopannan neidille - nyt me ainakin näymme tuolla pimeässäkin! Vielä kun saisi yhden Orbilocin valon neidille, niin ois täydellistä.

Tuorempina ostoksina on Kennel Sumuvuorelta ostetut kamppeet. He olivat mätsärissäni myymässä ja esittelemässä tuotteitaan enkä tietenkään voinut sitten vastustaa mätsäritarjouksia! Mukaan lähti siis pitkään etsimäni litran purkki Pentu-Nutrolia, nännikumi palkkaukseen ja treenaamiseen sekä 5kg Natural Menu-nameja. Noi sopii esimerkiksi sikahyvin jäljestykseen, kun koiran ei tarvi pureskella niitä. Kaiken hyvän lisäks tuo on vielä tosi riittoisa pussi!

Millaisia ostoksia te teette kuukauden aikana? Ruokaa, leluja, pantaa tai hihnaa? Vai kuluuko rahat vain ja ainoastaan sinne auton tankkiin? :-)

20 kommenttia:

  1. Sullahan on sama meininki kuin mullakin! :D
    Okei, maksoin mä muutamia laskuja viime tilistä mut melkeinpä kaikki loput meni kaneihin liittyviin hankintoihin :3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahaha, hyvä me :-D Vitsit, mä en ehkä sittenkään halua vuoden lopussa tietää sitä summaa mitä koiratarvikkeisiin kuluu, jos tahti on tämä...:D

      Poista
  2. Mikä Martan takapuolta vaivaa? :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ilmeisesti ne on vaan anaalirauhaset jotka vaivaa..

      Oon tyhjäillyt niitä nyt aina sillointällöin ja tuntuu, että ne ei jostainsyystä aina tyhjene normaalisti. Eläinlääkärikin ihmetteli vaivaa - ell puhdisti ne sitten antiseptisesti ja hieman eri tyylillä, niin on helpottanut ainakin toistaiseksi taas tuo vaiva.

      Martalla on vaan se, että se ei hinkkaa peppuaan maata vasten tai ole arka pepustaan, vaan aina joskus istahtaessaan "pomppaa" ilmaan ja holtittomasti pyörähtää. Toivottavasti vaiva lähtis helppaamaan :)

      Poista
    2. Ai jaa, voi harmi :/
      Kannattaa koittaa kuvata Martan selkä ettei sieltä löytyisi syytä vaivoille, jos tuo ei helpota tyhjennyksen jälkeen. :)

      Poista
    3. Niimpä..luojankiitos onneksi nyt näyttää siltä, että ne olis vaan nuo anaalirauhaset, jotka vaan muistuttaa olemassaolostaan ikävästi..:/

      Jatkossa jos vaiva ei helpota, pitää punnita eri vaihtoehtoja ja tehdä asian selvittämiseksi kaikki mahdollinen. Selän (ja ylipäätään koko koiran) tulen kyllä ilman vaivaakin tulevaisuudessa kuvauttamaan :-)

      Poista
  3. Niin perus.. :D Olen muutenkin pitämässä kirjaa menoistani, kauhistuttaa jo nyt laskea loppukuussa koiriin mennyt osuus

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, sanos muuta :D on ehkä parempi jättää tuo tekemättä, vaikka uteliaisuus taitaa siltikin viedä vallan..:D

      Poista
  4. Oletpas sä ostellut paljon kaikkea, kuitenkin todella hyödyllisiä juttuja ;) Mimmillä on talveksi Ratian puolikuristava panta ja kyllä tykkään. Samoiten noi heijastinliivit on hyvät. Helppo pukea ja istuu hyvin.

    Me ei olla viimeaikoina ostettu muuta kuin herkkuja, Rahaa sen sijaan kului eläinlääkäriin (korvatulehdus), agility ja rallytoko treenihin sekä hierontaan. Nyt ostoslistalla olisi uusi trimmauskone kun entinen sanoi sopimuksensa irti. M&M olisi tarjouksessa minitrimmeri, joka olisi niin kätsy pienelle koiralle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No hupsistakeikkaa - on kyllä tullut osteltua viimeaikoina vähän ehkä liikaakin, mutta ei kuitenkaan mitään turhaa ;) Mä tykkään kans noista Ratioista - ne on jotenkin pirtsakat ja kätevät! Hurtan heijastinliivistä ollaan kans tykätty - sen takia koko jengillä onkin tuollaiset :)

      Nonni, eli rahaa on sielläkin siis mennyt. Mukava kuulla muidenkin rahanmeno-kohteita ja näin verrata omiinsa :) Mäkin oon miettinyt uutta trimmauskonetta (ja johdotonta sellaista, kiitos), mutta kun edellinen vielä toimii moitteettomasti on jäänyt hankinta vielä kauppaan. Ehkä vielä joskus..Minitrimmeri vois olla kyllä kätsy kokonsa takia. Kuinkahan tehokas se on? :)

      Poista
    2. Tarkoitus olisi käydä katsomassa trimmeriä ja johdottoman kanssa haluan. Kumminkin kun maksaisi vain 50e ja yleensähän ne maksaa paljon enemmän. Entisessä ei vaan enää akku kestä ja rutisee epämääräisesti. Ei kyllä kestänyt kovin kauan (niin kuin ei enää nykyään mikään). Ehkä joku 6 vuotta se oli mulla, mutta trimmaan n. kerran kuussa naaman ja tassut ja harvoin muuta turkkia kun käytetään ammattilaisella.

      Poista
    3. Niimpä! Kerro sit ihmeessä kokemukses mitä tykkäät koneesta :-) Meillä kanssa ollut aktiivisessa käytössä tuo omilla villakoirilla reilun 6vuoden ajan (trimmaan omat koirani noin 3viikon välein) ja sit lisäksi trimmaan aina sillointällöin muitakin villakoiria. Hyvin kuitenkin kone pelittää edelleen :-) En tiedä vain enää kuinka kauan, kun nykyään kaikki koneet ja vempeleet ei kestä enää mahdottomia..

      Poista
  5. Meillä on sama syndrooma :D Ostin just koirille aktivointipallon ja nyt aloin himoitsemaan heijastintuotteita. Vilkulle ostinkin jo orbilocin, vielä Tuikulle ja Rukalla oli aika kivat uudet heijastinliivitkin, kun vanhoissa ei tarrakiinnitys enää pysy... Täytynee odottaa tilipäivää :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha jee :D Orbilocit on kyllä ihan huiput ja samoin nuo Hurtan heijastinliivit! Mä en enää edes sorru ostamaan niitä parin kolmen euron vilkkuvaloja tai tarraheijastinliivejä - ne ei kestä sitten yhtään eli mielummin satsaan enemmän ja saan kestävää tavaraa :)

      Tilipäivää ootellessa...:P

      Poista
  6. Hih, oletpas nyt hemmotellut koiria :) Välillä siitä iskee morkkiskin, mutta pääasiassa vaan hyvä mieli, kun kaikki tulee käyttöön. Ja noi jyrsittävät on niin parhautta, kun saa työpäivän päälle olla edes hetken rauhassa ;) Tein eilen yhden elämäni parhaista kirppislöydöistä eli Hurtan heijastavat joustohihnat (pinkki ja omenanvihreä) edullisesti! Yhden olin raaskinut viime talvena ostaa, joten nyt on jokaiselle kolmelle! Niin ja viime viikolla oli kiva shoppailla agilityepiksiin herkkuja palkintopusseihin ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nojoo, oot kyllä ihan oikeessa :-) Morkkis iskee onneks vaan silloin, kun itsekin tiedostaa että jokin tuote ois voinut ihan hyvin jäädä sinne kauppaankin..

      Oi, vitsi mitkä löydöt oot tehnyt! Mä oon kans katsellut noita Hurtan joustohihnoja, mutta hihnojen hinnan takia ne on jäänyt ostamatta..tuollaisia kirppislöytöjä voisin siis itsekin joskus haluta tehdä ;) Muutenkin koiratarvikkeita olisi kiva ostaa käytettynäkin, mutta tuntuu että ihmiset ei halua luopua omistaan. Eilen toki tein mitä parhaimman löydön Torista, kun löysin tuohon mun autoon tukevan koiraverkon edullisesti ja pitihän se käydä kotia hakemassa :)

      Poista
  7. Meilläkin syödään palkkana noita Natural Menun nappuloita. On tosi kätsyjä, kun ei sisällä vehnää ja on muutenkin niin pehmeitä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, että jollekin tuo Natural Menu on tuttu! Itselle nimittäin ihan uusi tuttavuus ja täytyy sanoa, että oon kuullut noista vain hyvää ja siksi odotan itsekin noilta nappuloilta paljon :-) Katsotaan miten käy, kun avataan pussi ja päästään kunnolla testaamaan..

      Poista
  8. Nuo nimilaatat on kyllä aika pilipaleja :D Joskus jollain koiralla oli semmoinen eläinkaupasta ostettu ja se naarmuntui heti sellaiseksi, ettei siitä saanut mitään selvää. Sittemmin veljeni on tehnyt koirille nimilaatat itse jykevästä metallin palasta ja kaivertanut kirjaimet ja numerot omalla koneella, en tiedä oikeita termejä näille työkaluille, mutta teksti on kaiverrettu syvälle metalliin. Se on kestänyt viisi vuotta ilman naarmuja ja selvästi kestää koko koiran eliniän. Siinä olisikin hyvä bisnesidea, harmi vaan kun itse osaa niitä tehdä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai :D Meillä tuo eka on joskus tilattu Koiramme-lehden välissä olevalla tilauslomakkeella ja se on kyllä aika pilipali, kun kaiverrus on ihan kulunut..mutta nää uusimmat on selkeesti kaiverrettu syvemmälle ja tuntuu ainakin siltä, etteivät nyt ihan heti olisi kulumassa poiskaan..saas sitten nähdä vuoden päästä missä kunnossa ovat :-)

      Nyt vaan tuota bisnesideaa sit työstämään ja tahkoamaan rahaa ;-)

      Poista

Kiitos kommentistasi! ♥ Jos kommenttiboksia ei näy, niin sivun päivittäminen pitäisi auttaa :)