keskiviikko 6. heinäkuuta 2016

Koiraleirille messiin mukaan!

Holaa! Joko on ilmoittautuminen tämän kesän hauskimpaan tapahtumaan tehty? No ei vai? Nyt on sen aika. Mikälisikäli siis rento ja toiminnantäyteinen pidennetty viikonloppu koiramaisissa tunnelmissa kiinnostaa, niin nyt töppöset esiin ja äkkiä ilmoittautumaan! Tervetuloa mukaan Onnidogille Jämsän Himokselle 8-11.9, joka järjestetään siis aikalailla tasan kahden kuukauden päästä. Hurjaa miten aika on mennyt nopeasti, sillä justiinsahan tuohon leirille oli vielä reilut puoli vuotta. Äkkiä se kesä taas vaan sitten hurahtaa ohi!

Leirillä voit nähdä minun ja koirieni lisäksi myös toisen koirabloggaajan eli Jennyn koiransa Ilon kanssa. Me pidetään huoli siitä, että leirin kaikki kivat tekemiset sun muut tulee meidän blogeihin nähtäville. Jenny onkin jo aiemmin ollut Onnidogissa mukana, mutta mulle tää on ihan eka kerta! Siistiä! Odotankin jo innolla koko leiriä! Toivottavasti muuten saadaan nähdä monta kasvoa täältä blogistakin siellä - nyt jos koskaan on hyvä aika nähdä meidät pelleilemässä ihan livenä ;-)

Mä odotan leiriltä eniten sitä ilmapiiriä. Mä tiedän kokemuksesta, että tuollaisilla koiraleirillä on poikkeuksetta aina lämmin ja ystävällinen yhteishenki. Leireiltä yleensä puuttuu se kilpailu ja vertailu eli kaikki oikeasti puhaltaa siihen yhteen hiileen ja tsemppaa toisiaan. Ylipäätään kaikki on leirillä samalla tasolla tämän koiraharrastuk...siis hulluuden kanssa :-D On varmasti hauska rupatella ja jakaa kokemuksia eri koiraihmisten kanssa sekä touhuta yhdessä oman koiransa kanssa. Kaikki yhdessätekeminen koiran kanssa nimittäin kehittää yhteyttä omaan koiraan ja vaikuttaa siten positiivisesti myös siihen arkeen koiran kanssa.
Miksi sitten kannattaa lähteä leireilemään? No, ensinnäkin tää on yksi Suomen ainoista koiraleireistä myös meille aikuisille. Tänne leirille ei ole varsinaista ikärajaa eli nuorempikin koiraharrastaja on tietysti tervetullut. Mukaan mahtuu siis monenlaista koirakkoa - se tekeekin tästä leiristä unohtumattoman, sillä meitä on mukana niin monenlaista ihmispersoonaa ja koirarotua.

Korostan myös leirille ilmoittautumista miettiville sitä, että miettikää mikä mahdollisuus kokeilla lähes jokaista itseä kiinnostavaa koiraharrastusta. Missä voisi kokeilla näin montaa lajia kuin tälläisellä koiraleirillä? On mahdollisuus kokeilla innostuuko itse lajista ja ylipäätään innostuuko koira siitä eikä tarvitse maksaa kalliita kurssimaksuja ja sitoutua vaikkapa vuodeksi lajiin, joka ei ehkä sittenkään tunnu omalta. Ja vaikka hakusessa ei olisikaan mikään koiraharrastuslaji siihen omaan arkeen, niin leiri antaa varmasti mukavaa vaihtelua siihen normaaliin lenkkeilyyn tai kotona touhailuun. Mä ainakin odotan innolla, että pääsee kokeilemaan uusia lajeja ja saamaan tietysti niihin vanhoihin tuttuihin jotain vinkkejä :-) Meidän leiriohjelmaan onkin tulossa varmaan vähän muutosta, kun tosiaan mukaan lähtee Martan lisäksi ehkä sittenkin Pirkko mielummin kuin Hertta. Saas nyt nähdä sitten mikä on meidän lopullinen kokoonpano, sillä villikset saa oikeasti helpommin hoitoon kuin tuon ipanan. Ja lisäksi Kerttu ei stressaile niin tuon neljäpäiväisen aikana kotona kun Hertta on hänen kanssaan. Kiikarissa meillä on nyt kickbikeä, doboa, pallopaimennusta ja muutama eri luento ainakin - lopullinen aikataulu varmistunee lähiaikoina meillekin.

Sain kunnian arpoa kolmelle eri ihmiselle yhden päivän luentorannekkeen leirille. Luentorannekkeet ovat yksipäiväisiä, mutta jos voittaja itse tahtoo niin sen pystyy sitten korottamaan myös kahden tai kolmen päivän luentorannekkeeksi tarvittaessa. Luentoina tänä vuonna tuolla on aika laaja kattaus kaikkea - löytyy luentoa niin harrastuksista kuin ruokinnastakin. Me ollaan ainakin menossa muutamalle luennolle kuuntelemaan mitä luennoitsijoilla on meille annettavaa. Yhden luentorannekkeen hinta on noin 50euroa. Osallistua voit kertomalla oletko koskaan ollut koiraleirillä ja jos olet, niin piditkö siitä? Jos et ole ollut niin kerrohan toki, että miksi et ole ollut? Meitä kiinnostaa myös se, että haluaisitko kenties mennä leireilemään? :) Liitä mukaan myös sähköpostiosoitteesi! Aikaa osallistumiseen on tasan viikko eli 13.7 klo 23.00 asti. Nähdään Onnidogissa!

(Kuvat otettu Onnidogilta, kuvaajana toimii Hanna Laukkanen Jinsi)

18 kommenttia:

 1. Olen ollut parikin kertaa nuorempana ja silloin olin oikein innokas leireilijä. Leirit oli aina joka kesän kohokohta. Kaikki leirit pakkaa olemaan kuitenkin alle 17-v leireiliöille, joten ensi kesäksi haluaisin leiriohjaajaksi jonnekkin päin suomea!:))

  VastaaPoista
 2. Mun piti alkukesästä mennä koiraleirille ohjaajaksi koirani kanssa, mutta sitten mulle vähän yllättäen tuli mittelipenska, enkä sen kanssa vielä viitsinyt lähteä mihinkään. Luento antaisi varmasti uusia ajatuksia pennunkin suhteen.

  VastaaPoista
 3. Yhyy mulla ois niin halua lähteä tuonne Banjon kans, mutta vauveli on tollon vielä niin pieni, ettei tänä vuonna onnistu. Mut ens vuonna sitte! :) ja todettakoon, että en siis osallistu arvontaan, oli vaan pakko kommentoida, kun tuo Onnidog on pyöriny niin mielessä tässä viime aikoina :D

  VastaaPoista
 4. Oon ollut leireilemässä monta kertaa, muutama vuosi sitten se oli joka vuotinen perinne mennä koiraleirille. Kaikilla leireillä missä oon ollut niin on ollut ihan parasta ja se fiilis kaikilla noilla on ollut ihan huippu eikä sitä fiilistä osaa muille selittääkään. Mielelläni tulevaisuudessa, jo vaikkapa ensi vuonna menisin uudestaan leireileimään tai jos sattuisikin pääsemään tuonne onnidogiin. :) Tuo on ollut kyllä mielessä jo monta vuotta, että olisi mahtava päästä onnidogiin.
  sposti on anzuuuuk@gmail.com

  VastaaPoista
 5. Molemmissa aiemmissa Onnidogeissa olleena aikuisena koiraharrastajana voin täydestä sydämestä suositella tapahtumaa kaikille! Tulevaan Onnidogiin pääsen erkkarin takia vain harmillisesti yhtenä päivänä ja se on varattu mahtaville luennoille! 😀
  Leiri voi muuten olla hieman harhaanjohtava nimitys Onnidogille, sillä ainakin itse miellän leirin hieman erilaiseksi kuin Onnidogin konsepti on 😊

  VastaaPoista
 6. Olen ollut mukana kaikissa järjestetyissä OnniDogeissa ja voin vain lämpimästi suositella sitä muillekkin . Aina jää mukaan jotain uutta oppia ja mietittävää.

  VastaaPoista
 7. En ole ollut ikinä koiraleirillä, mutta haluaisin ehdottomasti mennä! Leireillä en ole vielä ollut, koska suurin osa leireistä on kesällä, jolloin yleensä on melko kuuma (tai no eihän Suomen kesästä ikinä tiedä) ja meidän Dina ei jaksa kuumalla ilmalla tehdä juuri mitään. Mutta katsotaan jos me nyt ensi vuonna kuitenkin jollekkin leirille mentäisiin, täytyy sitten vaan pitää kunnolla koiran viilennyksestä huolta :) OnniDogiin olisi kiva myös mennä :D

  venla2001@gmail.com

  VastaaPoista
 8. Olen ollut pari kertaa saksanpaimenkoiraleirillä sekä viime vuonna
  nuorimman Aapon kanssa Onnidogissa ♥ Onnidog on ihastuttava tapahtuma
  ja leireillä tapaa kivoja samanhenkisiä ihmisiä, suosittelen

  eijaroustio@gmail.com

  VastaaPoista
 9. En ole paasyt leirille, nyt voisi olla hauska!
  pipsatoi@gmail.com

  VastaaPoista
 10. En ole koskaan ollut koiraleireillä, koska aiemmin ei ollut koiraa kenen kanssa osallistua, mutta haluaisin kyllä ehdottomasti osallistua nyt, kun itselläkin on omia koiria.
  mira-86@hotmail.com

  VastaaPoista
 11. Olin meidän perhosen kanssa jollain SUURleirillä vuonna nakki ja käpy. Pikku-Meiju kyllä tykkäsi! Onnidogia oon ite kutsunut "koirafestareiksi" :D en ole vielä ikinä ollut siellä, mutta tänä vuonna tarkoitus varata leirintäalueelta vaunupaikka ja tulla katsomaan meininkiä kolmeksi päiväksi. Meidän papillon lähtee varmaan mukaan - se rakastaa leirielämää! Ehkä myös tuleva kotihoitokoira, vaikkemme aio osallistua muuta kuin luennoille.
  Meijuel.95@gmail.com

  VastaaPoista
 12. Olen ollut leirohjaajana Suurleirillä. Olen "myöhäisherännyt" koirarintamalla ja ollut koiran hankkiessani jo yli-ikäinen monille leireille... Lisäksi ongelmana opiskelijabudjetti ja pitkät etäisyydet (moni leiri Etelä-Suomessa). Olisi todella hienoa päästä leireilemään! :)
  katja.iso.koivisto@gmail.com

  VastaaPoista
 13. En ole ollut koskaan koiraleirillä, koska edesmennyt koirani oli häiriöherkkä ja pysyttelimme pääasiassa kaukana muista koirista. Nyt odotan uuden pennun saapumista talouteen ja minulla on hyvin aikaa etsiä tulevista harrastuksista paljon tietoa. 😊

  VastaaPoista
 14. Olen ollut Onnidogissa kerran ja tykkäsin. Tänä vuonna en ollut varma ilmottautumisesta kun olen pienen vauvan äiti, ja nyt jälkikäteen kun katsoin ohjelmakalenteria, niin oli kaikki lajit jo täynnä minne oltaisiin haluttu mennä. Siksipä luentoranneke voisi olla oiva vaihtoehto! :) -Niina
  nipsu27@hotmail.com

  VastaaPoista
 15. En ole ollut leirillä, mutta haluaisin kyllä. Esteenä ovat olleet taloudellinen tilanne, leiri liian kaukana tai koiran juoksut. Intoa kyllä riittäisi oppia uutta.

  milla.makinen87@gmail.com

  VastaaPoista
 16. Olen ollut kahdessa aiemmassa Onnidogissa. Luennot vaikuttaa tosi lupaaville tänäkin vuonna!

  jonna.varis@outlook.com

  VastaaPoista
 17. En ole ollut, kovasti kyllä haluaisin. Esteitä on ollut, ehkä suurin syy on se, etten ole aiemmin oikein viitsinyt lähteä, mutta ehkä sitä nyt pian viimein pääsisi!

  kultaisillatassuilla@gmail.com

  VastaaPoista
 18. Arvonta on nyt suoritettu. Voittajaksi valikoitui Niilo, Jalo ja Aapo, Katja ja Julia H! Onnea voittajille ja nähdään Onnidogissa :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! ♥ Jos kommenttiboksia ei näy, niin sivun päivittäminen pitäisi auttaa :)