torstai 5. marraskuuta 2015

Mitä mukaan koiranäyttelyyn?

Meidän ekat näyttelyt on nyt hetkenaikaa ollut jo takanapäin ja täytyy myöntää, että mun näyttelyinto on kyllä ihan huipussaan! Tietenkin mua jännittää vieläkin näyttelyt, mutta tälläkertaa enemmän onneksi positiivisessa merkeissä. Voin todeta väitteen "kun kehään uskaltaa kerran, niin toinen kerta ei ole enää mitään verrattuna ekaan" todeksi :-)

Katselinkin jo ensi vuodelle meille ainakin kuusi eri kivaa näyttelyä käytäväksi - saa nähdä kuinka oma budjekti ja menot antaa periksi mennä, mutta tarkoitus ois kyllä käydä käydä kaikissa. Seuraavana meillä ois luultavasti tiedossa tammikuussa oleva Turku KV.. meidän kehä olisi lauantaina, mutta taidetaankin mennä sinnepäin jo perjantaina niin näen samalla paria ystävääkin! Tulee sitten yhdistettyä samaan reissuun monta asiaa.

Näitä uusia näyttelyitä etsiessä on hyvä miettiä mitä kaikkea sinne näyttelyyn kannattaa oikeasti ottaa mukaan. Voin kertoa, että turhia juttuja ei kannata rehata mukanansa näyttelypaikalle - varsinkin jos on yksin liikenteessä! Parkkipaikalta kehän laidalle saattaa olla tosi pitkäkin matka eli turhat tavarat kannattaa jo kotona karsia pois - jopa minä tunnettuna "tavarahamsterina" sain otettua vain fiksut tavarat mukaan.

Totesin niinkin yksinkertaisen asian kuin 1. korin olevan aivan mahtava tapa kuskata tavaroitaan näyttelypaikalle. Reppu olis tietenkin ollut toinen vaihtoehto, mutta oon niin paljon kulkenut repun kanssa ja etsinyt sieltä hullunlailla tavaroita, joten totesin korin paremmaksi vaihtoehdoksi. Ekaksi tietenkin koriin päätyi 2. näyttelykansio ja näyttelypaikalta ostettava 3. näyttelyluettelo. Näyttelykansiossa mulla on Martan viralliset paperit, rokotustodistus ja laitoin sinne nyt myös Seinäjoelta saadun näyttelyarvostelun. Kansio on helppo tapa säilyttää tärkeät paperit samassa paikassa, puhtaana ja suorana.

Varmasti tärkein asia mikä kannattaa ottaa mukaan on 4. näyttelyhihna ja - panta . Ilman sitä on turha edes haaveilla kehään menemisestä, vaikka ainahan sieltä voi tietysti joltain ostaa tai lainata, jos oma näyttelyhihna unohtuukin kotiin :-) Näyttelyhihnan kannattaa olla mahdollisimman siro ja huomaamaton. Moni rotu esitetään snake-ketjun kanssa, mutta osa näyttää ihan näyttelypantaa.

Eikä pidä unohtaa niitä 5. nameja matkasta! Kehässä tietysti ei ehkä niitä kannata kovin anteliaasti syöttää, mutta itse ainakin koin käteväksi ne siinä kehän laidalla odotellessa. Etenkin nuoren ja innokkaan koiran kohdalla namit on aika must-juttu - niillä saa helposti käännettyä innokkaan koiran huomion itseensä :P

Lisäksi on hyvä pakata joukkoon 6. rullallinen kakkapusseja, 7. oma numerolappu hihasuojineen, 8. juomista, 9. lelu sekä 10.vähän rahaa. Rahaa tarvitsee mm. näyttelyluetteloon ja parkkimaksuun sekä mahdollisiin ostoksiin kehän laidalla. Lelu on kätevä innostaja ja huomion herättäjä siellä taskun pohjalla!

Eikä pidä unohtaa tietenkään sitä koiran 11. omaa petiä tai häkkiä. Kummatkin vaihtoehdot on hyviä, mutta usein häkki on koiralle hieman parempi siihen odotteluun ja rauhoittumiseen. Mun itseasiassa pitäisikin ostaa Martan kokoinen kevythäkki, että neiti saisi treeneissä ja näyttelyissä venailla siellä - tuo muovihäkki on vähän turhan raskas kantaa mukana :-) 
Lisäksi on hyvä napata joukkoon tietysti ne 12. turkinhoitovälineet sekä trimmauspöytä, mikäli koirasi rotu vaatii turkinlaittamista ennen kehää. Loppuun on vielä hyvä mainita, että etenkin lämpimillä ilmoilla on hyvä napata joukkoon myös 13. vesipullo ja -kippo sekä 14. paljon iloista mieltä!

Nyt vain valloittamaan uusia näyttelykehiä!

10 kommenttia:

 1. Ja (ainakin märkinä keleinä) kannattaa aina napata matkaan joku kurapyyhe koiralle. ;) ja kosteuspyyhe-paketti on todettu näppäräksi nii omien sormien putsaukseen tai esmes koiran putsaukseen. Ei oo kiva huomata näyttelypaikal koiran vattan olevan kuralla ja sult puuttuvan helpit siihen persauksen siistimiseen.... tämä koettu :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vitsit mitä vinkkejä! Tosi kätevää! Kiitos ihan mahdottomasti näistä :) Pitää ehdottomasti lisätä korvan taakse seuraavaa näyttelykertaa ajatellen!

   Itseasiassa mulla olikin kosteuspyyhe-paketti tuolla Seinäjoki KV:ssa mukana, sillä oli kyllä näppärä putsata omat kädet :) Kävis kyllä hyvin myös koiran putsaukseenkin!

   Poista
 2. Aijotko käydä myös villiksien kaa näyttelyis? :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei käydä :) Martan kanssa käydään nyt ainakin jonkin verran näyttelyissä, mutta en tiedä tuleeko musta koskaan mitään "näyttelyhullua" :P

   Poista
 3. Lisänä vielä retkituoli. Kääpiöpinsereissä varsinkin muutaman paikkakunnan näyttelyssä kääpiöitä on yli 50 niin siinä ei aina jaksa koko päivää seisoskella :) ja sitten on asia erikseen näissä ulkomaannäyttelyissä, mitä mukaan...

  Me ollaan nyt viikonloppuna menossa Wiin kanssa ekaa kertaa kaksistaan näyttelyyn. Viimeeksihän tuo oli kasvattajan mukana virossa ja käyttäytyi kuulemma niin hienosti ja varmasti, mikä oli kiva kuulla. Mutta saa nähdä miten se mun kanssa menee :) Helmin kanssa ollaan kierretty näyttelyitä jo jonkin verran ettei ole uusi juttu meille, mutta silti nyt jännittää todella paljon enemmän kun Helmin kanssa. Helmi kun on niin varma esiintyjä ja sisänäyttelyissä siihen voi luottaa ettei se perseile ja esiintyy tosi hyvin, mutta tuo pienempi on vielä niin iso kysymysmerkki, kun on vielä niin kokematon ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikeassa olet! Retkituoli on kyllä itseasiassa aika must olla mukana - mä en vain ekassa näyttelyssä voinutkaan kuvitella istuvani missään, kun jännitti niin hirmuisesti :P Ja kaikeksi onneksi beusseja ei yleensä ole 10 enempää missään! Kerrankin hyvä juttu rodun harvinaisuudessa - ei tarvi istuskella koko päivää kehän laidalla odotellessa omaa vuoroa, vaikka mielenkiintoista onkin katsella muita rodunedustajia :)

   Oi siistiä! Superpaljon tsemppiä <3 Hyvin se menee! Kerro sit ihmeessä kuinka teidän käy :) Mäkin mietin tuota paljon, varsinkin kun näyttelyt oli sekä mulle että koiralle ekat. Ja mua jännitti sekin, että Martta välillä perseilee treeneissä ja kotosalla - onneksi neiti osaa kuitenkin käyttäytyä just silloin, kun pitääkin :P Huh!

   Poista
 4. Tosi hyvä postaus! Sun blogi on muutenkin ihan paras, tuun joka päivä kattomaan onko uusia postauksia <3 :-D Ihme ettet oo missään blogiportaalissa mukana, ootko hakenu lemmikiblogeihin tai hurttahuoneeseen? :o

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kääk miten ihana kommentti <3 Apua, oon ihan hämmentynyt ja otettu noista sanoista! Kiitoskiitoskiitos <3 Teidän takia tää blogin pitäminen on ihan superhuippua!

   Itseasiassa mulle lähetettiin Lemmikkiblogien alkuaikoina kutsu liittyä mukaan heidän bloggaajajoukkoonsa, mutta kieltäydyin lopulta tarjouksessa. Monelle saattaa herätä nyt kysymys, että miksi kieltäytyä tuollaisesta mahdollisuudesta? Mulla on tuohon kysymykseen vain yksi vastaus - haluan kehittyä ja kasvaa itse, enkä portaalin kautta. Haluan saavuttaa itse niitä päämääriä ja uusia juttuja. Haluan olla oman itseni herra. Silloin kaikki asiat ja saavutukset tuntuvat paljon paremmilta, kun tietää tehneensä itse niiden eteen töitä ja voi itse ylpeänä todeta saavuttaaneensa ne ihan yksikseen. Portaaleita tai heidän toimintaansa yhtään väheksymättä, en vain kokenut sen olevan meille sopiva vaihtoehto. Jatkan siis mielummin itsenäisenä bloggaajana ainakin tällähetkellä :) eipä sitä koskaan voi tietää josko joskus tämäkin blogi bloggaa portaalin alaisuudessa, kukapa tuota voi tietää..

   Poista
 5. Sun blogi on ehdottomasti kaikkien mun blogisuosikkejen ykkönen!!

  Olet loistava kuvaaja ja Hertta, Kerttu ja Martta ovat upeita koiria <3
  Kirjoitat myös todella tarkasti ja asiallisesti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi apua, menin ihan sanattomaksi noista sanoista! Siis ihan huikeeta kuulla <3 Kiitos ihana päivän piristyksestä! Meistäkin on ihan huippua omistaa noin ihania lukijoita <3

   On huippua kuulla, että kirjoittamiseen ja kuvaamiseen käyttämäni aika näkyy myös sinne ruudun toisellekin puolelle! Jee :-)

   Poista

Kiitos kommentistasi! ♥ Jos kommenttiboksia ei näy, niin sivun päivittäminen pitäisi auttaa :)