sunnuntai 1. marraskuuta 2015

Puhelinkuvia osa 15

Heippahei! Niin vain taas heitettiin hyvästit lokakuulle ja vastaanotettiin marraskuu saapuvaksi. On jotenkin niin outoa, että tasan vuosi sitten mä kärsin ihan jäätävästä pentukuumeesta ja fiilistelin tulevaa pentuamme ostamalla erilaisia pentutavaroita sekä lukemalla kaikkia ihania pentutarinoita netistä. Fiilistelin jo tulevaa pentua vanhemmilleni, mutta muuten pidin pennunhankinnan salassa lähipiiriltäni sekä tutuiltani. Täällä blogin puolella ja Instagramissa tosin vilahti pariin otteeseen pentutavara-kuvia, josta fiksuimmat pystyivät ehkä arvaamaan mitä tuleman piti. Nopeasti se aika vain vierähtää..

Lokakuun voisi tiivistää sanoihin - kiireinen ja ihana. Paljon tapahtui ja jäi tapahtumatta. Oli yks vähän isompi äksidentti, mikä aiheutti valitettavasti mulle harmaita hiuksia. Tai eihän se iso ollut, mutta niin kurja. Onneksi siitä selvittiin eikä käynyt sen suurempia. Tuon kaiken onneksi korjasi kaikki kivat koiratapahtumat ja -menot. Onnistumisia tuli tehtyä niin koulutuksen kuin viralliseen näyttelykehään astumisen merkeissä. Nähtiin paljon koirakamuja. Ulkoiltiin. Nautittiin. Löhöiltiin. Kuvailtiin videoita. Lauma tiivistyi yhdessäololla taas yhä enemmän ja enemmän. Ihana elämä.

(Edelliset puhelinkuvapostaukset löytyy 1 , 2 , 3 ja 4)
1. Rakastan näitä syksyn ihania värejä2. Collie Alman ja Lotan kanssa yhteislenkillä 3. Koirahieronnassa - vitsit Martta nautti rentona :-) 4. Ollaan oleiltu nyt paljon Seinäjoella ja tässä just iltalenkillä..
5. Tampereella aussie Iloa ja Jennyä moikkamassa 6. Uuh, meidän uusi rakkaus - koiraveräjä! 7. Martta Kalevan Mustissa&Mirrissä ostoksilla - neiti saikin palkaksi hienosta reissusta uuden vinkupallon 8. Corgia ja Romaniasta tuotua löytökoiraa leikittämässä koirapuistossa
9. Sekarotuisesta Turresta on tullut lyhyessä ajassa Martan hyvä kamu10. Tää on syy miksi on aina ihanaa tulla kotiin, kun on maailman ihanimmat koirut vastassa! 11. Ai mitenniin tykätään Kongeista? 12. Vouh! Mennään lenkille! Vouh!
13. Kristan kanssa lähdettiin lenkille - mukana menossa Martta, sekarotuinen Hermanni ja parsoni Peppi14. Seinäjoella - again! 15. Saatiin Sannalta hevosta pakkaseen.. nyt me oikeasti tarvitaan koirille isompi pakastin! 16. Näin innokas lenkkeilijä mulla on..
17. Seinäjoella mätsärissä Martan kanssa 18. Meitsi löysi paikkansa - Kongien taivas19. Ja seuraavana päivänä mentiin sit Lapualle mätsäriin.. 20. Me päästiinkin yllättävää kyllä sijoituksille, kun Martta oli pentujen SIN3, jee!
21. Sekarotuisen Rommin kanssa Martta sai painia ja peuhata mielensä mukaan 22. Seinäjoen Mustissa&Mirrissä mantteliostoksilla, no eipä löytynyt oikeaa kokoa.. 23. Niimpä lähdettiin sit lohdutukseksi koirapuistoon, jossa olikin kiva siperianhusky-kamu :-) 24. Sit vuorossa olikin kerrostalo-elämään totuttelua kaverin luona..

25. Kai huomasitte jo Ovelia heijastinolkavyöstä tuote-esittelyn? Postaukseen pääsette tästä! 26. Tutustumassa kerrostalo-elämään eri ystäväni luona! Hissillä kulkeminen sujuu jo mainiosti :) 27. Rankkaa tää kylässä oleminen 28. Kyläreissun jälkeen koirapuistoon kuluttamaan loput energiat..
29. Hiekkamontuilla peuhaamassa koko porukalla 30. Sen jälkeen oli hyvä trimmata villakoirat kuntoon, kun niillä ei ollut ylimääräistä energiaa! 31. "Mee mökille, äläkä jää kaupunkiin... 32. Pian perillä mökillä!

33. Seuraavana päivänä piti lähteä 1,5h päähän Äänekoskelle mätsäriin.. 34. Martta selviytyikin reippana 40 pennun joukosta punaisten toiseksi. Mamin kulta35. "Innokas" apulainen kuvien muokkaamisessa.. 36. Oli kiva muokata kesän ihania uintikuvia!

37. Ihana syksyinen aamu mökillä 38. Käytiin moikkaamassa vanhainkodissa mummuani koko lauman voimin ja neidit oli ihan täydellisiä! Ne hurmas koko vanhainkodin yläkerran hienolla käyttäytymisellään39. Kuvasin mätsäripalkintoja ja heti oli kuvaus-apulainen auttamassa 40. Rakastan syksyssä kynttilöitä ylikaiken..oihh!

41. Kamera meni sitten hajoamaan mökkireissulla, saaden muistikortille vain parit kuvat.. onneksi edes ne pari kuvaa onnistuivat! 42. Onnea on oma rakennustaitoinen isä, joka väsäsi takakonttiin välilevyn. Välilevy on maalausta vaille valmis :-) 43. Kotimatkalla 44. Reissussa rähjääntyneitä koiria..

45. Liikettä Niveliin! - luennolla Seinäjoella 46. Uusi koirakirja - vitsit, miten mielenkiintoinen opus! 47. Iltalenkillä vesisateessa, siinä jos jossain mieli ja sielu lepää.. 48. Hieroin yks ilta Marttaa ja neiti nautti oikein urakalla!
49. Tuituitui♥ 50. Niin minä kuin Martta ekaa kertaa virallisessa näyttelyssä 51. Maailman hienoin piski, jee!! 52. Niinistön ihanissa maisemissa lenkkeilemässä syksyisenä päivänä
53. ja 54. Rally-toko kylttien tekemistä ja laminointia 55. Aamupäivällä lenkkeilemässä koko lauman kanssa 56. Sunnuntain kunniaksi koko kolmikko pääsi hierottavaksi ja kyllä teki taas terää :-)
Siinä se nyt on. Meidän lokakuu tiivistettynä puhelinkuviksi. Paljon ehti taas yhden kuukauden aikana tapahtua ja välillä jouduinkin osasta menoista kieltäytymään hirveän kiireen takia. Oli kyllä huippumukavaa touhuta koirien kanssa ja samalla nauttia näistä ihanista syyskeleistä♥ toivottavasti ens kuukausi tulee olemaan yhtä antoisa ja mahtava!

4 kommenttia:

 1. Ihania nuo 16. ja 51. kuva! ♥

  VastaaPoista
 2. Olen pistänyt huomiolle nyt jo pidemmän aikaa, että Martasta on jatkuvasti kuvia ja juttuja, mutta villikset unohdetaan lähes täysin. Näissäkin kuvissa Marttaa oli lähes jokaisessa ja villoista vain muutama kuva. Onhan joo Martta uusin tulokas, mutta ei muita tarvitsisi unohtaa. Pääseekö villat moikkaamaan koirakavereita ollenkaan? Tuntuu, että kyllä Martta on koko ajan menossa mukana...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet pistänyt asian merkille, johon olen itseasiassa itsekin kiinnittänyt huomiota. Tosin ainoastaan täällä blogin puolella. Villakoirat ovat nimittäin yhtälailla kaikessa tekemisessä mukana ja teemmekin yleensä kaiken laumana yhdessä. Tässä(kin) postauksessa Martasta on kuvia sen takia enemmän, että esimerkiksi mökillä villakoirat tykkäsivät touhuta omissa oloissaan (kulkivat sekä haistelivat ympäri mökkipihaa ja olivat mm. mökin alla kaivamassa kuoppaa...:-D) ja Martta on se, joka kulki koko ajan mun perässä tsekkaillen mitä teen. Joten voit päätellä miksi niitä kuvia Martasta on sieltä(kin) eniten - villakoirat ei nimittäin tykkää poseeramisesta, mikäli niitä ei siihen hommaan "ns. käskytä" :-) eli kutsu luokse ja ota kuvaa!

   Olen kulkenut nyt jonkin verran eri tapahtumissa (mm. mätsärit ja treenit) Martan kanssa ihan vain kahdestaan, mutta kotia päästyäni olen "hyvittänyt" sen olemalla villakoirien kanssa. Siispä silloin on tullut juuri nähtyä noita villakoirien omia koirakavereita, treenattua temppuja, tehty "ihmispiiloa" metsässä ja lenkkeilty. Ja yhteislenkeistä sen verran - en ole ottanut villakoiria mukaan sellaisten koirakavereiden kanssa, joiden koen olevan liian erilaisia lenkkeilemään ja leikkimään villakoirien kanssa. Ne ovat Martalle mitä parhaimpia leikki-ja painikamuja, mutta auttamatta sitä tulee suojelleeksi villakoiria isommilta koirilta, jotka eivät välttämättä osaa varoa pienempää kaveriaan? Tiedät itsekin, että jos 40kg koira juoksee 4,5kg villakoiran yli, niin mitä siitä voi seurata..Olen siis mielummin lenkkeillyt sitten pelkästään Martan kanssa ja menty sitten eri koirakaverien kanssa villakoirien kanssa :) Siihen kysymykseen en osaa vastata miksi villakoirien yhteislenkeiltä ei ole kuvia niin paljoa - oisko se, että yleensä mulla on tiiviimpi kävelytahti mennä ja villakoirat poukkoilee edestakaisin poluilla enemmän? Martan kanssa tulee enemmän otettua just kaikkea luoksetulo-tai vaikka sivullakävely treeniä, joten kulkee enempi mun luona.

   Muistathan siis, että tämä blogi ja ylipäätään nettimaailma on vain osa totuutta - kuten tässäkin tapauksessa, villikset ovat mukana arjessani samalla tavalla kuin Marttakin ;) Multa itseltään on jo tuo "uutuuden kiilto" kadonnut niihin ekoihin sisälle pissaamisiin sun muihin, osaan siis omasta mielestäni ainakin käsitellä laumaa tasaverooin. On myönnettävä, että Martta on vielä tosi nuori ja auttamatta myöskin saattaa välillä unohtaa käyttäytyä - puutun mielummin huonoon käytökseen nyt kuin vasta myöhemmässä vaiheessa, jolloin ongelmat saattaa olla suurempia. Eli tässä on yksi syy miksi Martta on ollut mm. monissa eri tapahtumissa, töissä ja koirakaverien luona mukanani. Tapahtumista ja erikoisemmista jutuista otan yleensä kuvia, mutta lenkkipolulta en aina jaksa niitä samankaltaisia kuvia ottaa :P Moniin tapahtumiin (mm. torille ja messuille) en ala edes änkemään kolmen koiran kanssa, joista yksi on vielä välillä niin pentumainen käytökseltään. Yhtälailla villakoirien kanssa on pentuna kuljettu enemmän kaikessa ja nyt on Martan vuoro tottua kaikkeen hulinaan. Ja lopuksi on vielä mainittava, että onhan kyseessä kuitenkin myös aivan eri energiatasolla oleva koira kuin mitä Hertta ja Kerttu on - vaatii vähän eri tavalla siis aktiviteettiakin :P

   Toivottavasti tämä selvensi hieman asiaa eikä jäänyt mitään ns. "hampaankoloon" :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! ♥ Jos kommenttiboksia ei näy, niin sivun päivittäminen pitäisi auttaa :)