sunnuntai 8. marraskuuta 2015

Vihdoin autossa - koiraveräjä

Niin vain koitti se päivä meillekin, että kukkaro antoi myöden ja sain ostettua koiraveräjän tuoho mun autoon. Tutkistelin ja etsin käytettyä versiota suhteellisen pitkään - veräjiä oli kyllä jonkin verran myynnissä, mutta nää kun on merkkikohtaista tavaraa niin voitte arvata oliko tietenkään sitä oman merkkistä veräjää myynnissä missään käytettynä? No eipä ollut. Totesin kuitenkin ajansaatossa, että faktahan näissä on se, että näiden hinta ei edes vuosien saatossa juuri tipu - meille kuitenkin edes pienen pienikin hinnanalennus olisi paikoillaan. Harkitsin jopa veräjän ostamista uutena, mutta kun näiden hinta hipoo uutena sitä 500e, niin luovutin. Tuo hinta on musta nimittäin ihan hullun paljon! Olin jo värväämässä erästä tuttuani tekemään meille ihan uniikin veräjän itse, kunnes minuun otettiin yhteyttä Tampereen suunnalta, että miltä tälläinen käytetty veräjä kuulostaisi - kaupat tuli tietysti ja eikun hakemaan veräjää kotiin! Meille sattui siis ihan huippu tuuri, että saatiin veräjä kotiin näin edullisesti ja helposti - eikä tuon kunto häpeä uudelle yhtään :-)

Muut beussi-ihmiset varoitteli mua Facebookissa beussiyhteisössä, että koira tulee varmasti samantien askartelemaan tuota autoa uuteen uskoon. Toisinsanoen veräjän myötä olin heittämässä hyvästit Golfin sisustukselle! Mä kuitenkin oon nyt katsonut tuon rämäpään menoa reilut 10kuukautta ja meille auto on ollut alustalähtien se paikka missä nukutaan. Siellä ei riehuta, ei huudeta eikä räyhätä. Saati askarrella mitään ylimääräistä! Se on meillä paikka missä saa vain ja ainoastaan rauhoittua ja nukkua. En oo sallinut yhtään kitinää tai vinkunaa alustapitäenkään. Ihan sama minne mennään niin hiljaa on oltava. Täytyy sanoa, että Martta on aivan ihanan hiljainen matkatoveri - toista voisi sanoa villakoirista, jotka välillä kitisee kun näkee mihin ollaan menossa.. :-D Toisaalta Martta on varmaan puolet elämästään asunut auton kyydissä ja siksi autossa matkustaminen on neidille tosi mieluista. Neiti on niin helppo napata autoilemaan mukaan, meni sitten ihan minne tahansa. Treenejä ja ehkä joskus tulevia kisojakin ajatellen autossa rauhoittuminen on yksi omasta mielestäni tärkeä taito opettaa koiralle. Koiran pitää osata ottaa rennosti, vaikka hälinää ja hulinaa olisikin auton ympärillä.

Tietysti koskaan ei pidä sanoa, että "ei koskaan", mutta koputetaan puuta ja toivotaan parasta. Onneksi autokin on vain materiaa, eli vaikka joskus joku Martan hammas nakertelisikin penkkiä niin en mä sen jälkeen Martasta seinäkoristetta tekisi. Harmittaisi ehkä tietysti, mutta autoja menee ja autoja tulee - that's it.


Nyt pari kuukautta käytössä ollut veräjä on osoittautunut olevansa joka pennin arvoinen. Se on ihan superkätevä - ihan paras treeneissä ja pidemmälle matkustettaessa. Koirat ei syöksy vahingossakaan ulos autosta ilman lupaa ja takaluukku on helppo jättää auki, mikäli sää on vaikkapa lämmin. En vaihtais tätä enää mistään hinnasta pois  Joku voisi ehkä sanoa, että oon hivenenrakastunut...mutta niinhän mä oonkin. Toi on vaan ollut niin huippu sijoitus! Varsinkin nyt, kun iskä askarteli tuohon väliseinän - villakoirat menee toiselle puolelle ja Martta toiselle puolelle. Turvallista ja helppoa matkustamista! Eikä muuten ole sitten penkit sotkussa ja karvassa ihan turhaan :P

Miten teillä koirat matkustaa? Sylissä? Turvavaljaissa? Takakontissa? Häkissä? Vai miten? :)

24 kommenttia:

 1. Meillä lapinkoira ja bordercollie menee takakontissa ilman veräjii ja mitään. Vuoden päästä saan oman auton johon olisi sitten tarkotus ostaa häkki tai hommata veräjä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nonni, siistiä! Mä ainakin voin suositella lämpimästi tuota veräjää - hyvä sijoitus :P

   Poista
 2. Tosi hieno tuo teidän veräjä! :) Kyllä kelpaa tuollaisessa matkustaa.

  Keena matkustaa kontissa häkissä. Sen oon kokenut kaikkien koirien kohdalla parhaaksi (ne kun ovat kooltaankin olleet hyvin häkkiin mahtuvia). Joskus aikoinaan, kun meillä ei vielä ollut farkkua, matkusti silloinen koira turvavaljaissa takapenkillä. Turvallisuus on meille tosi tärkeä juttu autoilussa, joten vapaana tai sylissä en koiraa kuljettaisi (paitsi jotain ihan pikkumatkoja on välillä pitänyt pitää koiraa sylissä ihan pakolla). Mulle on myös tärkeää, ettei koira vahingossakaan pääse livahtamaan autosta vapaalle jalalle, kun ovi avataan, joten sen on parempi olla jonkinlaisten kaltereiden takana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi on ollut kyllä ihan huippu sijoitus - en vaihtaisi enää tuota pois :P

   Sulla on ihan samat periaatteet kuin mulla autoilussa. Turvallisuus on mulle ihan ykkösjuttu. Oon niin paljon joutunut näkemään ja kokemaan kolaritilanteita enkä tosiaankaan halua, että koirat matkustavat yhtään sen turvattomammin kuin minäkään. En halua, että kolaritilanteessa koirat tulevat niskaani tai muuten häiritsevät olemassaolollaan ajoani. Saati sitä, että ne hyppäävät autosta ulos liikenteeseen ilman lupaa. Vaikka meilläkin on painotettu alustalähtien sitä, että autosta ei hypätä ulos ilman lupaa, niin eipä noista voi ikinä tietää mitä saavat päähänsä..

   Meillä koirat on alustalähtien kulkeneet kiinnitettyinä autossa - aluksi oli turvavaljaat, mutta aika nopeasti siirryttiin häkkeihin. Villakoirat kun ovat kooltaan sellaisia, että menevät nätisti häkissä :-) Nyt kolmannen koiran kohdalla oli pakko laittaa uusiksi meidän matkustustavat, kun muuten olisi koko auto ollut täynnä pelkkiä koiria (Martta häkissä takakontissa ja villakoirat omissa häkeissään takapenkillä) ja koiraveräjä osoittautui parhaimmaksi vaihtoehdoksi :) lisäksi treeneissä ja matkoilla on helppo jättää koirat autoon turvallisesti takaluukku auki - ilman pelkoa siitä, että ne varastetaan tai ne kuolevat kuumuuteen.

   Poista
 3. Koirilla on häkki takakontissa, ja sit mulla on pienempi häkki sisällä, mikä toimii sit matkustushäkkinä jos lähedetään kimppakyydillä esim kisoihin niin toi pikkuhäkki mahtuu useimpien autojen takapenkille, kun oman auton vakiohäkki on kahden lagoton mentävä :D Tarvittessa menee sylissä/takapenkillä tms.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nonni, teillä on siis matkustustavat kunnolla! :) Meidänkin pitäis saada tuollainen matkustushäkki Martalle, ois tosi näppärä näyttelyissä ja kimppakyydillä mentäessä - toki aika paljon kimppakyydeillä kuljetaan mun autolla, juuri tämän koiraveräjän takia :P

   Poista
 4. Riemulla on kevythäkki takakontissa, yleensä lasketaan myös keskipenkki alas niin pääsee vähän takapenkeillekkin ;)

  VastaaPoista
 5. Takapenkillä turvavaljaissa - koska muuta mahista ei ole tällä hetkellä :p Jahka joskus saan hankittua farmarin, koirat siirtyvät matkustamaan takakonttiin (koiraverkon ja -veräjän kera)..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sulla on kyllä niin näppärän pieni auto, että en tiedä haluaisko sitä edes vaihtaa :P Hyvinhän Frini ja Heta siellä menee :)

   Koiraveräjä + verkko-yhdistelmä on kyllä ihan paras! Superkätevä ja turvallinen :)

   Poista
  2. Joo no sitä tuo on kyllä, pieni ja näppärä (eikä vie bensaakaa paljoa, mikä on just parasta kun tulee kuitenki ajeltua siellä täällä :D). Mutta takapenkki on ihan perkuleen hiekkaanen ja kuras ja täynnä karvoja vaikka miten yrittäs penkkejä suojata :D Frini ja Heta kyllä mahtuu sinne kivasti, mahtuu sinne kolmekin koiraa ihan hyvin, mutta kivempi olis takakontissa matkustaa... :p

   Poista
 6. Mä vaan haaveilen autosta. :D Oon aina ollut autoiluihmisiä, mut harmi vaan et opiskelijana Helsingissä se ei oo mitenkään fiksu menoerä.. Vaikka esim. koirajuttuihin kulkemista helpottais huomattavasti, ne kun yleensä tuppaa olemaan jossain keskellä metsää.

  Mut joo, seuraava auto on kyl sit ehdottomasti farmari sellasella takaosalla et sinne mahtuu just pari häkkiä. Vielä kun en asunu Helsingissä ja mulla oli porrasperäauto niin piskit kulki takapenkillä turvavaljaissa. Se oli kauheeta, en yhtään tykänny pitää niitä niin. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä niiin tiedän tuon tunteen - mulla toki auto on täälläpäin aika must-juttu, sillä välimatkat on pitkiä eikä julkinen liikenne oli hääppöistä :P Mutta kuten sanoit, ei sielläkään kulkeminen aivan yksinkertaista ole, jos koirajutut järjestetään jossain keskellä metsää :) Joskus toivoo, että olispa rahaa vähän ylimääräistä, niin tekisi jotain omasta mielestä tärkeitä sijoituksia..

   Niimpä! Farmari on kyllä ihan huippukeksintö - etenkin jos koiralauma on suurempi! Sinne on niin helppo pakata koirat ja kaikki kamppeet :) Mullakin tulee olemaan jatkossa vain farmareita just tuon takia!

   Poista
 7. 2x poro menee väliseinällisessä metallihäkissä takakontissa, mikäli peräkontti ei oo mahdollinen, valjaissa ja turvavyössä takapenkillä. Tollanen veräjä ois aika unelma, jos joskus tuun oman auton hankkimaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienosti teilläkin kulkee koirat! :) Häkki oli meilläkin pitkään hyvä vaihtoehto Martalle, mutta neidin kasvaessa sekin jäi vähän pieneksi, joten oli pakko hommata veräjä kans itelle :)

   Suosittelen kyllä veräjää - se on jokaisen pennin arvoinen sijoitus :)

   Poista
 8. Mä ostin kans pari vuotta sitten variogate veräjän on ihan huippu! Veräjän takana siin meilläkin matkustavat. :) Mielestäni paljon käytännöllisempi kahdelle isolle koiralle kuin häkki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi siistii, että on muitakin jotka on kokeneet veräjän ihan huipuksi! Tää on kyl ihan ehdoton, varsinkin jos koirat on isoja tai niitä on useampi :) Mulle naureskeltiinkin, että mulla matkustaa autollinen koiria aina, kun Martan häkki vei takakontin ja villakoirien häkit takapenkin - nyt kaikki ovat veräjän takana takakontissa ja homma sujuu :)

   Poista
 9. Mulla on koirilla yhteinen isohko matkustushäkki takapenkillä kiinnitettynä etupenkin ja takapenkin väliin. Järeä ja turvallinen vaikka jotain sattuiskin. :) Tosin vieki sitten melkein koko takapenkin mun pikkuautosta. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaapa hyvältä! :) Tuollaista systeemiä mäkin mietin Martalle takakonttiin, mutta totesin veräjän olevan helpompi, kun matkustettavia koiria on kuitenkin se kolme kappaletta :)

   Poista
 10. Meillä on kans tuollainen koiraveräjä :)
  Meillä on vaan maasturi joten veräjäkin on isompi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ooiii, tosi hienoa!! Hyvä te! Toi veräjä on kyl ihan mainio keksintö :)

   Poista
  2. On kyllä tuo ihan mainio keksintö!
   Eetu on kyllä aika malttamaton ja raapii aina tuita kalteria.
   Se kun ei ole mikään autoiluhullu :D

   - Vilna ( edellisenkin tekstin kirjoittaja)

   Poista
  3. Sano kuule muuta <3 Voi Eetua, ei sitä aina jaksa olla rauhassa :P

   Poista
 11. Meillä on kans tuollainen koiraveräjä :)
  Meillä on vaan maasturi joten veräjäkin on isompi.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! ♥ Jos kommenttiboksia ei näy, niin sivun päivittäminen pitäisi auttaa :)