torstai 15. maaliskuuta 2012

Koirahieronta-kurssi!

Koirahieroja-kurssi on nyt takanapäin! Paljon on opittu ja paljon on vielä opittavaa! :) Kurssi oli tosi antoisa ja mielenkiintoinen. Nyt pääsen itsekin kunnolla omia koiriani hieromaan, eikä aina tarvitse tyttöjä muualle hierottavaksi viedä. Haaveena olisi päästä hieromaan myös muiden koiria!

Viimeisenä päivänä mulla oli kurssilla mukana Hertta hierottavana. Hertta ottikin hieronnasta kaiken irti ja nautiskeli oikein kunnolla! :)

Aluksi saattaa koirahieronta kuulostaa "hömpötykseltä" ja täysin vähäpätöiseltä. Kuka täysijärkinen ihminen nyt veisi koiraa hierojalle?! Hömpötystä ja vähäpätöistä se ei todellakaan ole. Mennäänhän me ihmisetkin hierojalle, eli miksei koiratkin voisi mennä?

Koirahieronnan muutamia vaikutuksia:
-verenkierto,aineenvaihdunta ja imunestekierto vilkastuu
-maitohappo ja muut kuona-aineet poistuvat nopeammin
-vastustuskyky, lihastasapaino ja hapenottokyky paranevat sekä lihasten, nivelien ja sidekudosten jännitykset helpottavat

Meillä kummatkin koirat nauttii hieronnasta hirveästi, vaikka pari ensimmäistä kertaa olikin tyttöjen mielestä vähän jännittäviä, eivätkä olisi halunneet rentoutua. Nyt kun näkevät hierontapatjan, niin käyvät siihen makuulle heti ilman mitään käskyä, ja ottavat rennosti!:)

Onko teistä kukaan ollut koirahierojalla? Mitä koirat ovat tykänneet? :)

6 kommenttia:

 1. Ei olla oltu, mutta mielenkiitoista olisi kokeilla! Vaikka luulen ettei meidänkään koirat ainakaan aluksi osaisi rentoutua sitten yhtään ;)

  VastaaPoista
 2. Amisaikoina olin "Viikko koiramaailmassa" -nimisellä valinnaiskurssilla ja siellä meillä keskityttiin yhtenä päivänä tähän koirahierontaan. Kaverilla oli villakoiransa mukana sinä päivänä, ja ite sit testailin kotona hieroa silloista omaa koiraani, Piikua. Se kyllä nautti kovasti :) Pitäiskin koittaa mitä Awa tykkäis :)

  VastaaPoista
 3. Elvin kanssa on käyty säännöllisesti hieronnassa ja tietenkin Ee tykkää, kun joku lääppii ja silittää ;) Valitettavasti kehonhuollollisesti hieronnat, joissa Ee on käynyt, ovat olleet aikas turhia (nimenomaan sitä silittelyä), minkä vuoksi siirryttiinkin nyt sitten fyssarin asiakkaiksi. Samaa lääppimistä ronskimmin -> urheilevasta koirasta alkoi kuin alkoikin löytyä jumeja. Hierontaan veisin ehkä ennemmin koiraa rentoutumaan ja hemmoteltavaksi.

  Olen itse käynyt koiran kotihierontakurssin, jonka oppien avulla jälkihuollan esim. rankan kisaviikonlopun jälkeen pikku-Eetä :)

  VastaaPoista
 4. Eeva: Kannattaa ihmeessä testata! :)

  Mira: Kyllä mä luulen, että Awa nauttis lujaa! Meillä tytöt tykkää ainakin hirmusesti :)

  Tessa: Näinhän se on. Varsinkin jos on joku urheileva koira, on hyvä käyttää koiraa fyssarilla, sillä noita jumeja saattaa olla. Mahtava homma :)

  VastaaPoista
 5. Täällä ei olla käyty ikinä koirahierojalla, voisi kyllä olla mielenkiintoinen kokemus ja onhan se hyvä taito sekin! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa ehdottomasti mennä tai vaikka hieroskella itsekin! :) Koira tykkää!

   Poista

Kiitos kommentistasi! ♥ Jos kommenttiboksia ei näy, niin sivun päivittäminen pitäisi auttaa :)