keskiviikko 7. maaliskuuta 2012

Ruoka-asiaa osa 2!

Meillä ollaan syötetty nyt pian vuosi Virbacin kuivaruokaa. Kummatkin koirista syövät adult-versiota. Kertulla on ollut pentuna myös junior-ja puppy-versiota.

Ruoka ostetaan eläinlääkäriltä, vaikka ei mitään erityisruokavaliota olekaan esim. sairauden takia.

Hinnaltansa ruoka ei ole kovin pahanhintaista, 7,5kg:n pussi maksaa 35€. Koirat syövät tuota 7,5kg:n pussia yllättävän kauan, nyt tuota pussia ollaan syöty n.viikon verran. Pitääkin nyt katsoa kuinka kauan tuossa pussissa tarkalleen menee.


Ruoka on aika "tuhtia", jos vertaa esim.markettiruokiin, eli ei tarvitse antaa kovin paljoa. Kummallekin koiralle ruoka on sopinut hyvin, ei ole raapineet itseään, korvat ei kutise, turkki ei rasvoitu ja latistu niin nopeasti. Kertulla ei tosin edes ole kokemusta muista ruuista kuin tästä Virbacista.

Lisäksi meillä annetaan ruuan sekaan joskus esim. Kennelrehulta tilattua makaroonilaatikkoa,jauhelihaa, maksalaatikkoa tai riisi-jauhelihaseosta, riippuen aivan siitä mitä pakkasessa on. Joskus sekaan saatetaan laittaa myös esim.piimää tai raejuustoa.
Aamuisin ruuan sekaan laitetaan Nutrolin-öljyä!

Koulutuksen yhteydessä meillä käytetään joko makkaraa tai ihan namipaloja. Tällöin ruoka-annosta hieman pienennetään. 

Joskus olen laittanut ruuan myös kongien sisään! Tällöin ruuan saamisessa riittää hieman tekemistä. Jos haluaa vaikeuttaa ruuan saantia vieläkin (jos esim.koira ahmii hirveästi), niin kongin voi laittaa hetkeksi aikaa pakkaseen!

Kumpikaan tytöistä ei ole nirso, eikä mikään hirmuinen ahmattikaan, vaikka kummankin ruuat häviävätkin kupista nopeaa tahtia! :)
Kerttu yleensä on ennemmin syönyt ruokansa, jolloin täytyy kyllä vahtia, ettei mene Hertan kipolle, sillä Kerttu saattaa varastaa Hertalta ruuat, eikä Hertta sano mitään. Onneksi Kerttu kuitenkin uskoo useimmiten, ettei sinne Hertan kipolle mennä!

Mitä teidän muiden koirat syö? Minkälaisia ruokailutottumuksia teidän koirillanne on? :)

3 kommenttia:

 1. Meillä syödään tällä hetkellä J&V Junior -nappuloita. 15kg:n säkin ostin varmaan kuukausi sitten ja vielä on toosi paljon jäljellä, reippaasti yli puolet ainakin. Sekaan yleensä nappuloiden joukkoon jotain, esim. naudanmahaa, NeuAlt;ia, Neupia, jauhelihaa, raejuustoa, piimää, kasvissosetta (Maukas-pakaste) tms.. Myös lohiöljyä (tai joskus pelkkää rypsiöljyäkin) laitan tilkan lähes päivittäin ruoan sekaan, samoin merilevää pikkusen. Ja ruokaa tuo saa päivästä riippuen 1-2 kertaa. Jos ollaan liikuttu päivän aikana paljon, niin silloin saa ruoan yleensä 2 kertaa, mut jos on vähän rennompi päivä, niin sitten kerta päivässä riittää tuolle.
  Ainii ja saahan tuo joskus sitten ihan perus kotiruokaakin, mikäli meiltä on ruoalta jäänyt jotain sellaista mitä koiralle voi antaa (ei siis mitään kovin mausteista..). KennelRehulta oon ostanu 5kg laatikon naudan rustoluita ja niitäkin neiti saa silloin tällöin.
  Sitten joskus kun nuo J&V Junior -raksut on syöty, niin ajattelin ostaa J&V kanariisiä.

  Koulutuksen yhteydes käytän herkkuina yleensä HauHaun ankkafileitä ja/tai Hauhaun kanakierteitä. Pilkon ne aina pieniin paloihin, niin riittää pitkälle (:

  VastaaPoista
 2. Meillä syödään itse tehtyä yrjölän puuroa, joskus barfi pötköjä sekä Profinen puppy chiken and potatoes -koiran penturuokaa.

  Yrjölänpuuro on osoittautunut lemppariksi. Ruoka menee ilman minkäänlaista showta, sillä Lennillä on tapana nirsoilla. Nirsoilua esiintyy eniten raksujen kohdalla. Ei syö kostutettuna, ja kuivana raksut menevät vain mittakupista (ei siis lautaselta).
  Barfaamaan en ole täysipäiväiseksi alkanut, joten Lenni saa niitä aina silloin tällöin.
  Yrjölän puuroon sekä barf-pötköjen sekaan laitan (kerran päivässä) lohiöljyä sekä lisäksi hivenaineta purkista. Jos syö raksuja, niin ei tietenkään silloin saa purkkilisää.

  VastaaPoista
 3. Meillä mennään puolibarfilla ja kotiruoalla, pojalle kun eivät oikein mitkään nappulat sovi, ja mikäli sopivat niin eivät minun kukkarolle :)

  Raakaa lihaa, kasviksia,kalaa, luita ja jonkinverran perunaa, joskus koiranmakkaraa, omega-3 ja monivitamiiniravintolisiä (:

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! ♥ Jos kommenttiboksia ei näy, niin sivun päivittäminen pitäisi auttaa :)