torstai 8. syyskuuta 2016

Mitä mukaan koiraleirille?

Huhhuh mikä päivä taas takana! Aamulla omia töitä kotona, siitä sitten aamupäivästä iltavuoroon ja kotona ollaan oltu sitten tosi myöhään illalla, kun tein vähän pidemmän päivän. Koirat ulos, Pirkon trimmaus ja kaikille ruoat naaman eteen. Sen jälkeen alkoikin armoton pakkaus ja voitte kuvitella kuinka kaikki on ollut naamansa kanssa matkalaukussa tutkimassa - Pirkko jopa nukkui mun matkalaukussa ennenkuin häädin sen pois...:-D Paaaljooon tavaraa on tulossa matkaan, koska noh..oon liian laiska miettimään mitä oikeasti tarvin mukaan, sillä oon maailman surkein pakkaamaan. Oon ulkomaanreissuillakin joutunut tyyliin aina maksamaan matkalaukusta ylimääräistä, kun en osaa pakata ikinä sopivaa määrää tavaraa :-D Mutta ikinä ei oo mikään elintärkeä unohtunut...

Aamulla nokka käy siis kohti Jämsää ja kauan hehkutettua Onnidogia. Kiva päästä näkemään vanhoja ja uusia koiratuttavuuksia sekä kokeilemaan eri lajeja! Niin hauska ja tapahtumarikas pidennetty viikonloppu tiedossa - ai että, odotan jo innolla! :) Tätä on jo koko kesä odotettu!

Lupasin väsätä teille hivenen pakkausohjetta koiraleirille ja tässäpä tämä - toivottavasti tästä on jollekulle apua, sillä suurinosa taitaa tulla vasta perjantaina mestoille! Kello on jo yksi yöllä ja nyt on ehkä aika kömpiä nukkumaan ennen aamun lähtöä. Öitä rakkaat!

Ehdottomasti mukaan kannattaa napata ne 1.Vesi-ja ruokakipot sekä 2. paljon vettä moneen eri vesipulloon niin itselle kuin koiralle. Äläkä unohda sitä tärkeintä eli 3. ruokaa koiralle! Pirkolle lähtee ihan pentunappulaa messiin, mutta Martalle lähtee lihat lisineen, öljyineen ja kananmunineen mukaan. Raakaruokinta ei oo leirielämässä ehkä helpointa, mutta onneksi meillä on mökki pakastimineen käytössä. Sinne saa hyvin jemmattua lihat leirin ajaksi! 4. Iso pussillinen luita on myös pakattuna matkaan - arvatkaa vaan onko sitä kuolattu kassissa koko illan??Kummallekin koiralle lähtee mukaan omat 5. hihnat ja 6. varahihnat. Kassissa on myös 7. pannat ja 8. valjaat - toiset on omatekemät ja toiset Juliukset. Niin käteviä kummatkin! Martalle taidan napata myös Maatuska-pannan messiin, se on niin hieno ja kiva..

Koirille nappaan mukaan myös parit 9. tutut arki-ja treenilelut sekä 10. oman pedin, vaikka todennäköisesti nuo nukkuvatkin mun kanssa samassa sängyssä. Kotiin ei kannata jättää myöskään 11. koiran lempparinameja, joita kannattaa ottaa mukaan reippaasti. Niitä nimittäin tarvitaan! Nappasinkin meidän lopun Natural Menun 5kg säkistä mukaan.

Koirille lähtee mukaan matkaan myös 12. vetokamppeet eli vetovyö, vetohihna ja vetovaljaat. Noista onkin tulossa postausta ulos piakkoin, kun saan sen väsättyä. Ollaan nimittäin innostuttu canicrossista nyt syksyn tullen! Laadukkaat kamppeet on kaiken a ja o.

Mukaan lähtee myös 13. sademanttelia14. pyyhe kuraisille tassuille15. kylpytakki16. heijastinliivit, 17. naksutin, 18. hakuliivit ja 19. BOT-loimi. Näyttelytreenejä ja mätsäriä varten nappaan mukaan myös 20. näyttelyhihnat, 21. namitaskun ja 22. numerolapun.Luennoille mukaan kannattaa varata 23. muistiinpanovälineet ja 24. Ensiapupakkaus lienee myös hyvä keksintö, vaikkakin paikanpäällä kyllä on kaikki tarvittavat jutut saatavilla. Pirkon tuntien otan mukaan myös 25. shampoon, koska neiti on yhdenlainen kurapeto ihan koska ja missä vain! Lisäksi otan mukaan myös turkinhoitotarvikkeita Pirkkoa ajatellen, et saadaan harjailtua korvia ja kainaloita.

26. Treenitasku tai koulutusliivi ajavat hyvin asiansa, joten nappaan kummatkin messiin! Liivi on kiva esimerkiksi hakutreeneissä, mutta tottiksessa tykkään enempi tuosta treenitaskusta, sillä se on niin kevyt ja huomaamaton. Berralta nämä kummatkin kotoisin..

27. Kameralla saat ikuistettua leirin ihanimmat muistot taltioitua, vaikka mukana menossa on tuttuun tapaan valokuvaaja! Puhelimellakin toki saa mukavia kuvia tallennettua muistoksi ja mä varmaan taatusti unohdan siksi kuvata kameralla...hah! Kannattaa ottaa myös 28. rahaa ostoksiin, sillä paikanpäällä on kahvio ja mm. Berran myyntipiste, mistä ainakin itse aion kotiuttaa parit treenikamat itselle. Pirkko ainakin tahtois ikioman treenilelun jatkoa ajatellen...

Sitten mukaan lähtee myös omat tarvikkeet ja yöpymistavarat eli lakanat, pyyhe, hygieniatarvikkeet sekä paljon vaihtovaatteita. Vaatteissa kannattaa varautua myös kylmään ilmaan ja siihen jos, vaatteet kastuu. Eli fleecetakkia, pitkähihaista, legginssejä ja sukkia. Sadekamppeet ja kumpparit ovat kova sana, vaikkakin toivon, että ilma suosii koko leirin ajan meitä. Tuulitakki, tuulihousut ja villasukat ovat kanssa kova sana! Lämpimällä vaatetuksella pärjää varmasti koko leirin, mutta vilukissana oleminen ei oo missäännimessä vaihtoehto.

Viimeinen asia, mutta ei myöskään vähäisin lienee 28. rokotustodistus ja 29. iloinen mieli! Niillä pärjää varmasti pitkälle - ihanaa leiriä jokaiselle! :-)
Se on täällä, se on täällä, se on täällä, se on täällä! Onnidoooog!

1 kommentti:

  1. Tänään täytyis ite kans pakata ja miettiä päänsä puhki mitä kaikkea tarvitaan ja miten saadaan kaikki autoon mahtumaan. :D Me tullaan paikalle huomenna! Mukavaa leiriä!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! ♥ Jos kommenttiboksia ei näy, niin sivun päivittäminen pitäisi auttaa :)