keskiviikko 7. joulukuuta 2016

Luukku 7 : Ennakkoluuloja meistä

Koska oon rohkea ja avoin ihminen, niin törmään usein meidän kohdalla myös erilaisiin ennakkoluuloihin. Mulle on ehkä helppo sanoa myös niitä vähän negatiiviseen sävyyn meneviä kommentteja, sillä en jää hiljaiseksi edes niiden edessä. Mua lähinnä vaan huvittaa se, että kuinka paljon etenkin iso ja musta koira herättää ihmisissä tuntemuksia. Eikä siinä, osalle se iso musta koira voi olla vaikka se paha kokemus vuosien takaa - kyllä mäkin menisin ennemmin pehmeän pörröistä heiluvaa cockerspanielia silittämään kuin Marttaa jos katsotaan vain pelkkää ulkonäköä. Mä ymmärrän enkä vaadikaan, että kaikki Martasta tykkäisivätkään - se, että se vaan pitää joka kerta tulla sanomaan erikseen mulle ääneen huvittaa. Suomalaiset ovat siitä juuri hassua kansaa, että positiiviset asiat jätetään usein sanomatta, mutta se negatiivinen on pakostakin päästävä sanomaan. Asia toki pätee asiaan kuin asiaan eli ei oo ainoastaan koirapiireissä tuttu jutut. Tässä siis joitakin viimeaikaisia meille kohdistuneita mietteitä..

"Miksi sinulla on tuollainen iso musta tappajakoira?" - Anteeksi, mutta voin kertoa Martan olevan koiristani se lempein. Neidin voisi vaikka vääntää solmuun jos haluaisin. Mikä tekee isosta ja mustasta koirasta tappajan? Yhtälailla pieni ja vaalea voi olla ärhäkkä. Seuraa koiran elekieltä ja kerro sitten viittaako sen olemus negatiivisuuteen.

"Miten noin nuori nainen voi hallita noin montaa koiraa?" - Vastakysymykseni on poikkeuksetta, että miten ikä vaikuttaa hallittavuuteen? Puolustuksena kerron yleensä, että meillä nuoremmilla voi olla tuoreemmat metodit ja opettamisenilo yleensä vähän vielä tuoreempaa ;)

"Etkö muuta tee elämälläsi kuin ole koirien kanssa?" - Voit sä niinkin ajatella! Täytyy kyllä sanoa, että kyllä mä omistan muunmuassa kavereita, muita kuin koiraharrastuksia, käyn töissä, pyöritän yritystä jajaja....niin eli, päättele siitä! Se, että tulen töistä kotiin vastuullisesti ja olen koirien kanssa paljon, ei tarkoita sitä etteikö minulla olisi omaa elämää.

"Ei kai koirasi nuku sängyssä???" - Nukkuu ja ei nuku. Riippuu vähän siitä jaksanko sitä hyörimistä ja pyörimistä sängyssä, niin välillä nukkuvat ja välillä ei.

"Miten jaksat trimmata ja pitää villakoirat noin siisteinä?" -  Asennekysymys. Pidän siisteistä ja huolitelluista villiksistä, joten haluan pitää ne sellaisina. Mitä tiheämpi trimmausväli, sitä helpompaa ja nopeampaa homma on. Jokainen tekee kuten haluaa, tää on mun tapa.

"Miten iso koira voi elää noin pienien koirien kanssa?" - Kysykää tätä Martalta, älkää multa! Miksei voisi elää? Ei se niitä syö tai polje jalkoihinsa, kun laumaelämä on kunnossa.

"Miten sä voit olla viihteellä baarissa? Missä koirasi ovat?" - Sama kysymys, mihin monet oikeat äidit varmasti törmäävät. M-i-t-ä? Koirathan ei pärjää yksin kotona ollenkaan...nehän eivät ole esimerkiksi työpäivääni yksin...tai nehän eivät nuku öisin? Ne tarvitsevat varmasti minua, kun nukkuvat kotona rauhallisesti.

"Miten rahavarasi riittävät noin moneen koiraan? Entä aikasi?" - Rahavarani lienee oma asiani, mutta oon koira-asioissa varsinkin aika höveli eli ostan aika paljon kaikkea turhaa ja vaihdan mielelläni tarvikkeita säännöllisesti uusiin. Ruoan laadukkuutta ja terveyttä arvostan taas muuten niin paljon, että laitan siihen mielelläni rahaa. Toisaalta myyn paljon turhia koiratavaroitani pois. Aika-kysymykseen totean vain, että "kaikkea sitä kerkeää, mitä haluaa".

"Kuinka iso talo sulla on, että mahdutte elämään siellä?" - Tällähetkellä asutaan enää vain isossa kaksiossa, se on riittänyt meille mainiosti. Meillä kulutetaan virta ulkona, ei sisällä.

"Kotisi on varmasti kaamea, sillä sitä hiekan ja karvan määrää!!" - Totta! :-D Mietin yks päivä imuroidessani, että mitähän mä siivoisin jos ei olisi koiria. Mutta rakastan siisteyttä ja puhdasta kotia, joten mielelläni mä siivoankin säännöllisesti. Pienillä asioilla (mm. tassujenpyyhkiminen ja kuramatto eteisessä) helpottaa päivittäistä siivoamista.

"Voiko teillä edes käydä kylässä, kun koiria on niin paljon siellä?!" - Ööööö?? Mitäää? Miksei voisi :-D Käy täällä mun kavereita säännöllisesti ja niillä on vaan hauskempaa, mitä enemmän koiria on..

"Haukkuva koira on vihainen, vie vihainen piskisi muualle" - Martta on alkanut haukahtelemaan koirakaverille leikkisästi, jos toinen ei heti alakaan leikkimään. Useimmiten se saakin haukahtelemalla toisen innostumaan, mutta omistajat ei aina ole samaa mieltä..pitää osata lukea koiraa ja sen elekieltä ennenkuin voi sanoa vihaisuudesta mitään.

"Miten pystyt elämään 4 hyvin eri energiatasoisen koiran kanssa?" - Tää on aiheellinen kysymys, koska no..se vaatii oikeesti järjestelyä. Yksi ei väsy koskaan, yksi väsyy kohtuullisesti ja 2 muuta väsyvät suhteellisen helposti. Kaikki kuitenkin ovat hyväkuntoisia ja energisia, mutta tarpeet ovat silti hyvin erilaiset. Sen takia tulee Pirkon ja Martan kanssa touhailtua välillä enempi kuin villisten kanssa, sillä niillä riittää loputtomasti virtaa tehdä :)

Oletteko törmännyt samoihin havantoihin? Vai vieläkin kummallisempiin juttuihin? :D

7 kommenttia:

 1. Hyvä postaus! Juu, kyllähän sitä aina välistä kuulee että enkö muuta tee kun kisaan, harrastan ja koirailen näin yleisesti. Ja vielä kun on siinä iässä että pitäsi olla n "ruuhkavuodet" eikä lasta ole mailla eikä halmeilla niin kyllähän sitä useampi katsoo kieroon :D Mutta kukin taaplaa tyylillään, eikös :)

  VastaaPoista
 2. Paljon tuttuja lausahduksia :D Tuikun ja Vilkun kanssa asuin yksiössä ja sitä moni kauhisteli. Kaksi isoa koiraahan tarvitsee niin paljon liikkumatilaa. Paitsi että meillä koirat liikkuvat ulkona, eivät sisällä. Ja joo, erilaisten koirien omistaminen vaatii joustoa ja järjestelyä, mutta se ei ole este tai ongelma, päinvastoin :D

  VastaaPoista
 3. Itse en oo kohdannu arjessa mitään ennakkoluuloja, mutta kisakentällä saa naurahduksia nuoren ikäni takia. Niihän vaan kävi, että käytiin yhdessäkin tokokisassa ja voitettiin. Tietty voi olla että se on kääpiövillakoira rotuna joka nuo rekatiot aiheuttaa. :D

  VastaaPoista
 4. Tuttua! Ja meillä vain kaksi koiraa :D samoin kun meillä koirat tuppaa käyttämään ääntä leikkiessään keskenään (örisevät) niin ihmiset ajattelevat että ne yrittävät tyyliin syödä toisiaan, noei jos ne vaan innostuu, hännät heiluu, kroppa käy leikkiin kutsuasennossa :D Ja siivota ei tarvitse kuin kerta viikkoon ja silti pysyy kämppä siistinä ja kävijäystävällisenä. Kaikkea sitä ihmiset keksii kummastella!

  VastaaPoista
 5. Mun mielestä Martta ei ikinä yhdessäkään kuvassa oo näyttäny "vaaralliselta" vai onko se vain koiraihmisen silmin? ;)

  VastaaPoista
 6. Ihmettelen suuresti niitä koiraihmisiä (koiran omistajia), jotka eivät osaa tulkita koiraa ylipäänsä, mutta juurikin tässä leikkimis asiassa. Se, että koira innostuu, innostaa leikissä ja siitä pääsee ääntä ei ole yhtäkuin vihainen tms koira. Eivät silti kaikki omistajat tai koiratkaan ole tottuneet äänekkäisiin koiriin, mutta ennemmin jos omistaja ei ymmärrä jotain asiasta voisi ensin kysyä mitä koirasi tekee, miksi se haukkuu jne eikä olla ymmärtämättä ja negatiivinen

  VastaaPoista
 7. aloitimme Sylvin kanssa hetki sitten enaimmäisen agility- kurssimme. Se on meidän juttu ja nyt olemme menossa kohta jo toisellekkin.
  Sylvin saa parhaiten palkattua lelulla ja siksi tämä olisi meille aivan täydellinen lisä meidän treeneihimme. Saisi varmaan Sylviinkin vähän lisää vauhtia ja tekemisen meininkiä!
  https://www.mustijamirri.fi/pro-dog-bungee-lampaankarva-pallo-031008

  merila.eeva@gmail.com

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! ♥ Jos kommenttiboksia ei näy, niin sivun päivittäminen pitäisi auttaa :)