keskiviikko 21. tammikuuta 2015

Kysymyspostauksen vastaukset

Noniin, nyt tulevat vihdoin ja viimein vastaukset kysymyksiin. Oli kiva, että kysymyksiä postaukseen tuli mukavasti ja monipuolisesti - iso kiitos siitä teilletoivottavasti näistä selkeää taas jotain uutta meistä! 

-Aiotko kokeilla seuraavaksi jotain muuta rotua kuin villakoira? Kyllä aion ja meille kotiutuikin 9.1 tälläinen ihana karvatassu. Tykkään villakoirista rotuna paljon, mutta nyt oli aika hakea aivan jotain uutta tähän koiralaumaan.

-Harrastukset koiriesi kanssa ja omat harrastukset ilman koiria?
Tällähetkellä en harrasta tyttöjen kanssa muutakuin lenkkeilyä, temppujen opettelua sekä itsenäisesti tokoa. Välillä tulee myös kierrettyä mätsäreissä :-)
Tuon kolmannen karvatassun kanssa olisi tarkoitus lähteä harrastamaan tavoitteellisesti joko hakua tai jälkeä, ja siinä sivussa treenailla myös vepeä ja tokoa. Mutta odotetaan rauhassa, että tuo tuosta vielä vähän kasvaa, ennenkuin aletaan mitään "ylimääräistä" duunailla.

Mä en itse harrasta tällähetkellä koirien lisäksi muutakuin valokuvausta, teen käsitöitä, rullaluistelen sekä bloggaan, sillä vuorokaudessa ei riitä oikein muuhun töiden, opiskelun ja koirien lisäksi. Lisäksi minulla on oma yritys (Tassutöyrä tmi).

-Mitä koirarotua et voisi ikinä ottaa?  
Varmaankin jättisuuret rodut (esim. tanskandoggi) tai lyttykuonoiset koirat (esim. bulldoggi)

-Kolme suosikki koirarotuasi?
 
Villakoira, beauceron ja ylipäätään paimenkoirat ovat mieleeni :-)

-Mitä mieltä olet rescuekoirista?
Minusta on hienoa, että ihmisillä on halu auttaa näitä koiria. Moni koira onkin saanut aivan loistavan kodin täältä Suomesta ja sopeutunut tänne hyvin. Mielestäni jokainen koira ansaitsee rakastavan ja huolehtivan kodin. 
Täytyy kuitenkin muistaa varmistaa, että tuotu koira on varmasti tautivapaa ja että sillä ei ole sellaisia sairauksia tai vammoja, jotka aiheuttavat eläimille kipua ja kärsimystä. Suomeen tuovat adoptiojärjestöt ovat onneksi usein tämän suhteen todella tarkkoja ja hyvä niin.
Mielestäni kuitenkaan yksittäisen eläimen tuomisella Suomeen, ei pystytä poistamaan ulkomailla tapahtuvia eläinten heitteillejättöjä, vaan se on lähinnä ns. "taudin" seurausten hoitamista, ei "sairauden" parantamista. Eli yhden koiran pelastaminen on vain pieni hiekanjyvä aavikolla.
Toki ottamalla selvää mm. koiria Suomeen tuovista yhdistyksistä, adoptoinnista ja valmistautumalla itse adoptointiin, en voi todellakaan kieltää, etteikö sieltä voisi saada sitä maailman parhainta koiraa :-)

Adoptointia parempi (tai ainakin helpompi) vaihtoehto lienee raha-ja tavaralahjoitusten antamille eri adoptioyhdistyksille ja -järjestöille (esim. Dog Force One), jonne itsekin olen lahjoittanut rahaa. Jokainen meistä pystyy ainakin tällätapaa auttamaan rescuekoiria.

-Mitä ruokaa teidän koirat syö?
Tällähetkellä tytöt syö ANF:in penturuokaa ja erilaisia lihoja. Lisäksi tytöt saa säännöllisesti mm. lihaisia luita nakerrattaviksi.
Martta syö tällähetkellä Pro-Boosterin penturuokaa yhdessä eri lihojen ja piimän kanssa.

-Mikä on paras asia mitä Kertussa on ja Hertassa?
Tää on hankala! Tytöissä kun on mun mielestä monia hyviä puolia, mutta varmaankin parhainta noissa on juuri muuntautumiskyky erilaisissa tilanteissa ja juuri tuo sosiaalisuus. Unohtamatta tietenkään nopeaa oppimiskykyä!

-Oletko käynyt virallisissa näyttelyissä koiriesi kanssa? Mitä mieltä olet virallisista koiranäyttelyistä?
Tyttöjen kanssa en ole käynyt, mutta olen pyörinyt säännöllisen epäsäännöllisesti siellä ystävieni koirien kanssa. Tämän uuden neidin kanssa olisi kuitenkin tarkoitus tuolla kehässä piipahtaa jossainvaiheessa.
Mun mielestä viralliset näyttelyt on kivoja, mutta ei kuitenkaan ns. "mun juttu" - touhaan mielummin koiran kanssa vaikka metsässä kuin lähden ajamaan monen sadan kilsan päähän koiranäyttelyyn päiväksi. Lisäksi meillä koirat nauttii enemmän vaikkapa juuri tuosta pitkästä metsälenkistä kuin näyttelyistä :-)
-Mikä on teidän lempiharrastus / missä lajissa sun koirat on parhaimmillaan?
Tytöt ovat oppivaisuutensa ja aktiivisuutensa ansiosta erinomaisia agility- ja tokokoiria. Tytöt nauttivat hommasta kuin hommasta ihan täysillä, oppivat nopeasti asioita ja ovat tosi ketteriä - näistä olis vaikka mihin :-)
Uuden neidin kanssa vasta opettelemme arjen askareita.

-Mikä on teidän lempivaate koirilla?
Apua, tää on vaikee - vaatteina varmaankin meillä on lemppareita tyttöjen villapaidat, sillä ne ovat tytöillä useimmiten päällä. Myös Hurtan heijastinliivit, jotka ovat nyt pimeällä enemmän kuin tarpeelliset.

-Mitkä ovat teillä parhaimpia nameja/palkkoja treeneissä?
Itse väsäilen aika pitkälti namit itse, mutta myös nakit ja ihan kaupasta ostettavat namit maistuvat tytöille - erityisesti kanakierteet ja Training Snacksit ovat herkkua!

-Millaiselle ihmiselle villakoira sopii?
Aktiiviselle, toiminnanhaluiselle ja turkinhoidosta tykkäävälle. Turkinhoitoa voi tietenkin helpottaa leikkaamalla turkin lyhyemmälle pituudelle, jolloin itse turkinhoitokin helppoontuu.
Minusta villakoira sopii vallanmainiosti esimerkiksi perhekoiraksi tai vanhalle rouvalle ystäväksi.

-Villakoiraryhmässä monet olivat innoissaan noista valjaista, mitkä tässäkin kuvassa on päällä. Mistä niitä saa ostaa? :)
Noita Ratian valjaita voi ostaa lemmikkitavara liikkeistä mm. Mustista ja Mirristä sekä Petnetstoresta. Meidän mielipiteen noista valjaista voit lukea täältä!

-Mistä kenneleistä oot ostanut tytöt?
  Tytöt ovat tulleet minulle samalta kasvattajalta tästä aika läheltä :-)

-Instagramissa oli kuva pentutavaroista, joten onko teille tulossa pentu? :D minkärotuinen?
Kääks, täältä löytyy joku ihan selvä "kyttääjä" :-D mutta joo, kotiimme saapui tälläinen otus reilu viikko sitten.

-Miten sulle on kertynyt näin monta lukijaa?
Tähän en kyllä osaa vastata :-D teitä on vain kertynyt vuosien varrella niin kovin monta, kiitos

-Mitkä on tulevaisuudenhaaveesi?
Jos rehellisesti sanotaan, niin olen aikalailla hukassa tulevaisuuteni suhteen. Luultavasti jatkan taas töissä tai sitten jatko-opiskelen vielä lisää ammattia itselleni. Tulevaisuuteni on siis avoinna - katsotaan mitä tuleman pitää :-)

-Mistä saat ideat postauksiisi? 
Aikalailla vain pelkästään meidän arkielämästä - kuulumisia, omia kokemuksia ja tietopaketteja eri aiheista. Yritän tehdä sellaisia postauksia mitä haluaisin itsekin lukea. Multa löytyy myös kalenterin nurkasta läjä postausideoita "pahan päivän" varalle ;-)
Ja muistakaas, kysymyksiä voi heittää aina vaikka kommentteihin - me vastaamme kyllä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! ♥ Jos kommenttiboksia ei näy, niin sivun päivittäminen pitäisi auttaa :)