lauantai 31. tammikuuta 2015

Vaihtamalla paranee vai paraneeko?!

Maanantaina mä sen sitten päätin, kun kyllästyin takkuamaan tuon vanhan Nikonin D3100-rungon kanssa - mä tilaisin itsellesi uuden kameran rungon. Oonhan mä jo melkein vuoden verran katsellut itselleni uutta runkoa, mutta kun vanha on vielä toiminut, niin oon sitten vain pysytellyt siinä.
Merkkivalintana mulla pysyi edelleen Nikon, sillä Canonin omistavana sekä niitä käyttäneenä se ei vaan jotenkin istu mun käteen - voisi jopa sanoa, että en osaa käyttää sitä kunnolla.

Nyt sitten päätin tehdä monen vuoden sijoituksen ja ostaa Nikon D7100-rungon. Objektiiveinahan mulla on tuo 35mm ja 55-200mm, ja taitaa sieltä kaapin perukoilta löytyä vielä se perus 18-55mm. Laitoin tässä vuoden vaihteessa kalansilmän sekä 50mm-objektiivit myyntiin ja sainkin ne sitten myytyä melkein heti - ei tullut kumpaakaan enää oikein käytettyä.

Toivotaan, että tämän kameran myötä saadaan blogiin vielä lisää valokuvia ja ehkä hieman niiden laatuakin paremmaksi - ainakin edellytykset ovat hyvät, nyt tää kaikki riippuu vaan siitä itse kuvaajasta ;-) Eilisilta meni perehtyessä kameraan ja oon edelleen aivan ulapalla siitä, mutta enköhän mä tuota opi pikkuhiljaa käyttämään.

Tänään ekaa kertaa ulkoilutin aamupäivällä tuota uutuutta ja sainkin otettua jopa pennusta ihan kivoja kuvia. Martta täyttääkin maanantaina nyt 11vkoa ja painoa oli tänään (31.1.) 8,1kg. Iso tyttö jo
Tälläviikolla me ollaan touhattu vaikka ja mitä - ollaan treenattu Martan kanssa uusia temppuja (päivittäin treenaillaan monta kertaa pikkupikku pätkiä eri juttuja - neiti osaa jo istua, odottaa jo ruokakupille menoa luvalla, mennä maahan ja kädellä avustaen osaa tulla sivulle istumaan), ollaan oltu koko kolmikon kanssa kylässä kaverillani, Martta oli mukana auttamassa muutossani uuteen asuntoon (neiti tutki hetken uutta asuntoa ja painui sitten uuteen petiin nukkumaan, fiksu tyttö!), lenkkeilty villojen kanssa pitkiä lenkkejä, harjoiteltu yksinoloa Martan kans ja meillä on ollut kylässä vieraita.

Ens viikolla Martta näkee uusia koirakavereita, sauna-ilta kämpällä alkuviikosta (eli neiti saa paljon ihmiskontakteja) ja mennään rokotukselle perjantaina koko kolmikon kanssa. Paljon kaikkea kivaa siis luvassa!

8 kommenttia:

 1. Onnea uudesta kaverista eli kamerasta! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, kiitti! Nyt vielä ahkerasti opettelen tän kaverin käyttöä.. :-D

   Poista
 2. Kerrohan toki lisää, kun oot tutustunut paremmin tohon runkoon :) Itelläkin ollut toi D3100 suunnilleen 4 vuotta, ja päivittelyä kyllä kaipaisi. En haluais merkistä luopua, mutta Nikonin rungot on melko vieraita mulle. Mieluusti siis kuulisin lisää tästä sun uudesta kaverista :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että kiinnostaa! Samoilla meiningeillä mennään - mullakin tuo D3100 oli suunnilleen sen 4vuotta ahkeras käytös eikä merkin vaihto mullakaan houkuttanut, joten Nikonihan se oli ostettava.

   Oon kyllä ihan täpinöissäni tästä, vaikka täytyy kyllä sanoa, että on tää kyllä aivan erilainen (muutenkin kuin laadultaan ja hinnaltaan) kuin tuo D3100 - nappulat ovat mm. aivan eri paikoissa mikä hämmentää. Pitää siis opetella kameran käyttöä vähän uudelleen :-)

   Poista
 3. Nää pentukuvat pitäis kieltää, eihän näitä kestä!! Nimimerkki-meille ei varmasti tuu kolmatta koiraa...ehkä;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, oot kyllä aivan oikeessa! Mä kärvistelin ennen Martan tuloa aina kamalassa pentukuumeessa, kun kaikki blogit ja facebook tulvi pentukuvia... :-D ei helpottanut odottamista yhtään!

   Poista
 4. Onnitteluni nappivalinnasta! Mä hyppäsin neljän vuoden D3000:n kanssakulkemisen jälkeen D7100:iin, eka oli ajatus "apua, tuli haukattua liian iso pala....". Nyt vajaa puol vuotta tuon kanssa leikkineenä voisin sanoa, että paluuta ei ole <3 .Varsinkin tuon 70-200mm f2.8:n kanssa, oih<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikä, onpa meillä sit aivan samat lähtökohdat! En tiennytkään, että sä käytät Nikonia! :-D

   Mutta joo, noita samoja ajatuksia pyörittelen itse tällähetkellä päässä - tuntuu, että en pysty "antamaan" kameralle sitä mitä se "vaatisi, mutta uskon, että pikkuhiljaa kun oppii käyttämään tuota niin tuo osoittautuu mukavaksi kapistukseksi :-) Hih!

   Poista

Kiitos kommentistasi! ♥ Jos kommenttiboksia ei näy, niin sivun päivittäminen pitäisi auttaa :)