perjantai 16. tammikuuta 2015

Pentumainen ostoslista

Martan tultua taloon on minun todenteolla pitänyt miettiä myös esimerkiksi sitä mitä uusia kamppeita tarvitsemme - kaikkea kun ei voi hyödyntää tyttöjen omista tarvikkeista tai käyttämättömäksi jääneistä kamppeista. Olen yrittänyt pohtia ja tehdä ostoksia sitä mukaan, mitä oikeasti tarvitsemme ja mitä emme muualta (esim. käytettynä kirpparilta) saa. Oon viimeviikkoina kolunnut myös lähialueen kirppariryhmiä naamakirjassa ja Tori.fi:kin on tullut minulle tutuksi.

Tajusin, että mun pitäisi varmaan penkoa kaikki ylimääräiset koiratavarat meiltä ja laittaa vaikka blogikirppis myyntiin - pääsis niistäkin sit eroon :-)
(Ekan kuvan tuotteet on lainattu Petnetstorelta ja toisen kuvan tuotteet Petenkoiratarvikkeelta)
1. Meidän tyttöjen lempiherkkuja - kanalihapullat menee hetkessä kurkusta alas! 2,90€/pss (klik)
2. Martta kasvaa aikamoisella vauhdilla ja nykyiset pedit ovat pian ihan liian pieniä, joten Martta sai kaappiin odottamaan itselleen uuden pedin - ihanassa värissä tietenkin! 50€ (klik)
3. Pitihän sitä nyt Martallekkin omia purutankoja ostaa , ettei aina varasta tytöiltä herkkuja! 1,90€ (klik)

4. Racinelin luonnonmukaisia kananmaksa-nameja koulutukseen! Tarjouksessa 9,90€/ltk (8x50g) (klik)
5. Kotimaisia poronkorvia herkutteluun sekä autoiluun matkaevääksi! 8€ (klik) 
6. Iso Karlie Kargo Pro-kuljetuslaatikko autolla matkusteluun sekä tarvittaessa turvapaikkana esim. mätsäreissä. 150€ (klik)
7. Ison koiran kynsisakset meidän pienten kynsisaksien lisäksi! Näitä päästään käyttämään vasta tosin myöhemmin. 12€ (klik)

Ensimmäisen kuvan tuotteet saapuivat jo tänään ja toisen kuvan tavarat olivat lähetetty tänään postin matkaan. Eli ihan pian meillä on läjä uusia kivoja juttuja - jeij! Nyt ollaankin sitten hetkenaikaa ostamatta yhtään mitään. Olen ajatellutkin kokeilla listata nyt tänä vuonna kaikki koiramaiset kulut ja katsoa (tai kauhistua....) vuoden lopussa kuinka paljon rahaa näihin maailman parhaisiin karvatassuihin. Heh, katsotaan mitä tästä tulee ja ennenkaikkea, uskallanko tämän julkaista vuoden lopussa..:-D Meidän listaan pääset tästä!

Oletteko te listanneet koirasta koituneista kuluja? Onko tullut yllätyksiä vai onko ihan tuttuja juttuja? :-)

10 kommenttia:

 1. Mä listasin meidän viimevuoden menot. Yllätyksiä ei tullut oikeastaan, kun itsekin on tullut mentyä makaronidietillä, niin ei koiraankaan ole voinut laittaa mitään "turhaa". Vaikka olisi joskus ehkä tehnyt hieman mielikin. :D Saa nähdä mitä tämä vuosi tuo tullessaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niimpä - jos koiralla on jo ns. "kaikkea", niin eipä sille mitään tarvikaan ostaa perustarpeisiin vaadittavien juttujen lisäksi :-) On kyllä mielenkiintoista nähdä kuinka paljon rahaa sitä oikeasti uppoaa näihin karvatassuihin..:)

   Poista
  2. Ja sitten on se surkea sattumus, kun koira kuolikin kesken vuoden. Menot. Tässä kyllä tuli niitä yllätyksiäkin ja rahaakin oli vähän enemmän käyttää.

   Ja on totta, että koiran ylläpitäminen on halpaa, jos ei tarvi treeniryhmiä tai muutakaan. Kalleimmaksi osaksi tulee yleensä ruoka :D Mä tykkään hirveesti seurata kuluja.

   Poista
  3. Voi että, Ocan poismenossa myötäeläen..♥

   Koiran kanssa touhutessa sitä rahaa kuluu ilman niitä yllätyksellisiäkin kuluja (mm. eläinlääkäri), mutta mielestäni on tämä kyllä kaiken sen arvoista♥ Koira tuo sisältöä elämään ja on rakas perheenjäsen sekä ystävä.
   Ruoka tuo ehdottomasti lompakkoon suurimman loven, mutta myös treenaaminen (etenkin pääkaupunkiseudulla) on todella kallista.

   Minustakin kulujen seuraaminen on mukavaa ja ennenkaikkea, mielenkiintoista puuhaa :)

   Poista
 2. Laskin vuosina 2012 ja 2013 ja tänä vuonna aion taas laskea :D Noista tulee toki yllättävän iso määrä vaikkei ajattelisikaan. Ruokia en tosin ole laskenut mukaan kun on hankala laskea Netan osuus yhdestä ruokasäkistä :D

  Viime vuonna harrastukset veivät tietysti oman osansa. Toisaalta ei ollut isoja kertahankintoja. Hauska just miettiä, miten vähän varmaan tarvitsee ostaa uutta sitten joskus kun/jos seuraava koira tulee. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi vitsi, olipa mielenkiintoista lukea postauksesi vuoden kuluista! On kiva nähdä kuinka paljon muilla koiranomistajilla tuota rahaa kuluu omiin koiriin :-) Ja kyllä vain - pienistäkin ostoksista syntyy nopeasti suuri summa jos niitä on monta. Eipä sitä tosin tuu ajatelleeksi ilman, että noita rupeaa miettimään ja laskemaan.

   Isommat kertaostokset tekevät meilläkin tänä vuonna tuosta rahasummasta luultavasti suuren. Toisaalta ne ovat pitkäikäisiä ja kestävät monen monta vuotta. Kyllä pentuun saa menemään rahaa, vaikka ei "haluaisikaan". Meiltäkin puuttui monia sellaisia asioita mitä tytöt eivät enää ole tarvinneet ja sellaiset tarvikkeet on tullut aikapäiviä sitten jo myyneeksi pois :-)

   Poista
  2. Tiedän itse jo valmiiksi, että pentua ottaessa ostaa luultavasti myös sellaista, mitä ei tarvitsisi välttämättä - näin ainakin omalla kohdalla voi olla. Netalle varmaan isoin hankinta on ollut kevythäkki ja saattaa joskus olla edessä metallihäkin hankita. Välttämättömyyksistäkin kertyy aika paljon loppujen lopuksi, kun laskeskelin joskus paljonko pentuun kuluisi rahaa. Ruoka, rokotukset, madotukset jne.

   Poista
  3. Tuokin on kyllä aivan totta! Jotenkin pennulle vain heltyy ostamaan uusia kivoja leluja tai vaikka herkkuja, vaikka kotoa löytyisi niitä kyllä yllinkyllin..:-)

   Välttämättämyyksistäkin kertyy rahanmenoa yllättävän paljon - just nämä rokotukset (jotka saattaa maksaa paikkakunnasta riippuen paljonkin), ruoka, madotukset, pannat, lelut, luut, herkut ja paljon muuta :-) Mutta koiraa hankittaessa on tiedostettava kaikki nämä - koiran hankintahinta kun on todella pieni raha siihen verrattuna paljonko koiraan uppoaa rahaa koko sen elämän aikana :)

   Poista
 3. Tosi kiva postaus! Pisti silmään noista kynsisaksista, että meillä oli tuommoiset ennen ja ne kuluvat ihan kauheeta vauhtia. Joten, kävin itse syksyllä kyselemässä Mustista ja Mirrisrä parhaita (alla linkki) ja jos löydät lähikaupasta tms. niin osta ihmeessä! Nuo on varsinkin isompien koiruuksien kynsille aivan älyttömän hyvät, leikkaa ihanihan vähänkin kerrallaan terävyytrnsä takia ja siten on helpompaa välttää suoneen leikkaamista... :)

  http://www.mustijamirri.fi/tuote/millers-kynsisakset/003192/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tosi paljon vinkistä, pitääpäs heti paketin tultua tsekkailla millaiset noi kynsisakset on - jos vaikuttavat jotenkin rimpuloilta tai hankalilta, niin täytyy käydä Mustista ja Mirristä ostamassa tuollaiset :-) Tuollaiset vaikuttavat ainakin hyviltä!

   Poista

Kiitos kommentistasi! ♥ Jos kommenttiboksia ei näy, niin sivun päivittäminen pitäisi auttaa :)