keskiviikko 18. joulukuuta 2013

Luukku 18

Luin äskettäin erään artikkelin Kuono.fi-sivustolta koskien rahankäyttöä koiranomistajana. Kyseiseen artikkeliin pääset tästä! Artikkelissa kerrottiin Pia Satopään tekemästä tutkimuksesta, jonka mukaan suomalaiset koiran omistajat kuluttavat rahaa koiraansa vuodessa 1241euroa. Monet koiranomistajat tosin kritisoivat tutkimusta, sillä heidän mielestään tuo summa meni pahasti alakanttiin.

Näin joulun alla varsinkin me koiranomistajat saamme laitettua lemmikkeihimme paljon rahaa, joten muutama säästövinkki on varmasti enemmän kuin kohdillaan.
Joten tässä 8 kullanarvoista säästövinkkiä;

1. Tee itse. Jos olet yhtään käsityö-ihmisiä (tai vaikket olisikaan) , valmistat koirasi pannat, hihnat ja lelut helposti itse. Täältä blogistakin löytyy muutamia ohjeita erilaisiin koiratarvikkeisiin (valjaat, pk-panta, treenilelu ja heijastin)

2. Osta laadukkaita ja kestäviä tuotteita. Osta mielummin laadukkaita ja kestäviä tuotteita (vaikka ne maksaisivatkin enemmän), sillä ne kestävät pidempään kuin halvat ja heikot tuotteet.

3. Kulje näyttelyihin/treenikentälle tmv. kimppakyydeillä. Säästät huomattavan suuren summan rahaa (ja samalla säästät myös luontoa) kulkemalla samalla kyydillä kuin kaverisi. Laittamalla bensakulut puoliksi tai kulkemalla vuorotellen jommankumman kyydillä saatte edullisuuden lisäksi matkaseuraa toisistanne :)

4. Osta säästöpusseja! Osta mielummin isompi säkki ruokaa tai isompi paketti luita halvemmalla kilo- tai kappalehinnalla, kuin ostaisit pienempiä pusseja tai paketteja. Jos pelkäät esim. ruuan säilyvyyttä, voit ostaa pussin puoliksi kaverisi ja hänen koiransa kanssa.

5. Kyttää tarjouksia ja vertaile hintoja! Tsekkailemalla tarjouksia esim. netistä tai tavarataloista, säästät monen monta penniä vuodessa.

6. Älä tee heräteostoksia! Osta vain sellaista mitä koirasi oikeasti tarvitsee. Mitä teet esim. kaulapannalla, jos et edes käytä sitä?

7. Osta kaverilta tai kirpparilta. Miksi et ostaisi esim. hieman käytettyä pantaa halvalla koirallesi kaveriltasi tai kirpparilta?

8. Laita turha koiratavara kiertoon - näin saat ostettua koiratarvikkeista tulleella rahalla uutta tavaraa tilalle.

Jos jollain teistä on tähän listaan sopivia vinkkejä ja neuvoja, niin otan niitä enemmän kuin mielelläni vastaan :-)

4 kommenttia:

 1. Koirat2013 tapahtumassa näytettiin helppo tapa tehdä koiralle köysilelu. Koklaan sitä heti kun saadaan piuhat valmiiksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aijaa, onko sulla antaa ohjetta tai kuvaa kyseiseen köysileluun! Ottaisimme sen ilolla vastaan :-)

   Poista
 2. Mielestäni tuo tutkimuksen tulos oli ihan realistinen yhtä koiraa kohden, jos laskee koiran kulut keskimäärin. On meillä ollut vuosia, kun on täytynyt käyttää koiraa paikattavana eläinlääkärissä, ostaa talvitakkeja yms. ja osallistuttu kalliisiin erikoisvalmennuksiin. Sitten on vuosia, kun ei ole ollut edes rokotuskäyntejä lekurilla ja kaikki ostamani tarvikkeet ovat tallessa ja ehjiä ja erikoisvalmennuksiakaan ei osu kohdille. Edullisimmillaanhan koiran pito on jopa suhteellisen edullista, mutta sitten kun kohdalle sattuu, niin monesti kustannukset nousevat heti jo yhdestä ylimääräisestä eläinlääkärikäynnistä pariin sataan euroon.

  Itsellä on nykyään ostovimma tasaantunut ja tulee ostettua enimmäkseen vain tarpeellista tavaraa. Silti edelleen ongelmani on, että tulee ostettua helposti sitä edullisinta ja kestävyys on sitten toisarvoista. Olen ostanut koiralleni vuosien mittaan varmaan 20 vinkuvaa tennispalloa, jotka ovat kaikki hajonneet, mutta menetys ei ole ollut suuri, kun pallot ovat maksaneet 1-2 euroa/kpl. Lopulta raaskin ostaa kalliin vinkuvan Kong-pallon hintaan 7 euroa, ja se ei hajoa sitten mitenkäänpäin. Usein ongelma on kyllä sekin, ettei tuotteiden hinta kerro välttämättä laadusta mitään. :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nimenomaan, tuolla tavalla ajattelemalla voidaan hyvin päästä tuohon lukuun :-) Ja aivan on koirastakin (sekä omistajasta) kiinni paljonko joutuu koiraan sijoittamaan rahaa; joku koira saattaa olla esim. koko elämänsä terve kuin pukki, mutta toisella voi olla pennusta pitäen erilaisia sairauksia.

   Minullekin on käynyt noin, enää ei tule ostettua niin paljon kuin ennen. Tennispallot on kyllä kuluvaa tavaraa, mutta olen myöskin kuullut hyvää noista Kong-palloista kestävyyden suhteen.

   Hinta ja laatu ei tosiaankaan aina kohtaa; aina se kallein ei ole parasta. Tässä vaiheessa on omistajan otettava järki käteen ja mietittävä mikä olisi parasta :-)

   Poista

Kiitos kommentistasi! ♥ Jos kommenttiboksia ei näy, niin sivun päivittäminen pitäisi auttaa :)