tiistai 13. tammikuuta 2015

Ensimmäiset päivät..

Meillä on mennyt ekat päivät pennun kanssa hyvin. Lauantaina hyvä ystäväni tuli kylään meille, kuten olimme jo pidemmän aikaa suunnitelleet ja hän ottikin musta sekä pennusta muutaman yhteiskuvan lisättäväksi arkistoihin. Näitä on sit ihana katsella muutaman vuoden päästä :-)

Sunnuntaina oltiin Tiian luona koko kolmikon kanssa. Tytöt olivat tapansa mukaan tosi innoissaan ja tämä pikkuneiti seurasi tietenkin perässä minkä kerkesi. Pikkuneiti tutustui rohkeasti asuntoon ja otti iloisesti vastaan Tiian, Jeren ja Tiian vanhemmat. Varsin pätevä neiti siis :-)

Maanantaina meillä alkoi sitten arki. Tyttö sai totutella viikonlopun ajan elämään meillä ennenkuin meillä oli laskeutuminen arjen menoihin. Yksinolotkin on menneet hyvin - ei mitään moittimista.


Maanantaina tytölle tuli ikää tasan 8viikkoa ja painoa on tällähetkellä 5,3kg.
Olemme opetelleet pikkuhiljaa arjen askareita ja pieniä juttuja. Istuminen ennen ruuan saamista alkaa jo sujua ja neiti osaa jo aika hyvin tähdätä itsensä sanomalehti-paikoille, kun on hätä. Okei, on meillä talo vuorattukin aikalailla sanomalehdillä, eli toisinsanoen niitä "vahinkolaukauksia" ei hirveästi voi edes tulla. Kunnon sanomalehti-aavikko meillä eteisessäkin, heh :-D

Pentuarjen pyörittämisessä varmaan haastavinta on jakaa aika tasaisesti kaikkien koirien kesken sekä tietenkin se "kuuluisa" pissakakkaralli. Tarkoituksenani ei ole valittaa milläntapaa tästä, vaan todeta, että on outoa aloittaa tämä pentuarki, kun siitä viimekerrasta on meilläkin melkein 4vuotta aikaa. Moni asia on aivan pitänyt opetella uudestaan :-D Mutta on tämä kyllä vaan ihanaa aikaa ja menee varmasti todella nopeasti
Eilen mulla olikin pesu- ja trimmauspäivä Hertalle ja tänään on vuorossa Kerttu. Tytöt ovatkin olleet ihan kamalassa karvassa nyt, joten pesupäivä tuli enemmän kuin sopivaan väliin. Pian on kummatkin tytöt niin puhtaita, että aivan omistajan sydän sulaa, kun puhdas villakoira käpertyy kainaloonTänään tytöt saavat isot lihaiset luut syötäväksi ja pentu saa järsittäväksi kongin toiselle puolelle tupaa.
Kaikenkaikkiaan tytöt ovat ottaneet pikkuneidin hyvin vastaan. Neidin astuttua taloon, tytöt menivät heti haistelemaan ja tutkimaan mikä tämä liikkuva mustamöykky on, ja siitä Kerttu siirtyikin pikkuneidin ruokasäkin viereen tsekkailemaan ja odottamaan, josko sieltä voisi jotain tippua. Kuulemma ahne koira tai jotain :-D Eilen Hertta otti pikkuisen kanssa jo ekoja leikkiaskelia pariin otteeseen, jes!!

Pennun nimi on vielä(kin) hieman avoinna - tavoitteena olisi saada tyttöjen nimiin sopiva (ei kuitenkaan liian samanlainen) vanhanaikainen/luonnonläheinen nimi. Päässämme on pyörineet mm. nimet Armi, Martta, Tyyne ja Ruska. Martta lienee nyt kuitenkin päällimmäisenä mielessä - se jotenkin sopii pennulle (ja suuhumme:-D) paremmin ja on kuitenkin hivenen erilainen kuin Hertta ja Kerttu. Otamme siis ehdotuksia vastaan nimen suhteen!

Nyt siirryn ulkoilemaan isojen tyttöjen kanssa, josta kipaisemmekin sen jälkeen sitten pennun kanssa kahdestaan ulos :-) Kiva päivä taas tulossa!

28 kommenttia:

  1. Nimiehdotuksia; tira,tora,kitta,stana,rinna,riitu,rita

    VastaaPoista
  2. Martta on kiva, se näyttää Martalta ja sopii hieman myös Hertan ja Kertun nimiin ;)

    VastaaPoista
  3. Voi mikä ihana pikkuinen! Armi sopis tuolle mun mielestä tosi hyvin, mutta Martta on kyllä tosi kiva myös, varsinkin kun sopii isompien tyttöjen nimi"teemaan". (:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos mielipiteestäsi - tämä on jotenkin niin hankala päätös, haha :-D

      Poista
  4. Marttahan sopii kuin nenä päähän villaneitien nimiin! ;) Tyynekin on aikas söpö!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, niinhän se sopis :-) Miten voikaan yksi nimi olla näin vaikea...:-D

      Poista
  5. Voi onnea uudesta "Lapsukaisesta"! <3 Pikkuinen kasvaa kohisten, ja pian on jo taaksejäänyttä eloa tuo pisuralli, tsemppiä siihen! :) Pikkuinen on varmasti hujauksesssa ohi "isojen" tyttöjen koossa, hassua , mahtaa olla Hertalla ja Kertulla kummasteltavaa! <3 Minä ehdotan nimeksi ehdottomasti Marttaa, sopii niin hyvin Hertan ja Kertun kanssa! :) Kaikkea hyvää teille kaikille ja rapsutuksia Muruille! <3

    - Helmi ja Hugo Ihmisineen -

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos paljon♥ Niinhän se kasvaa ja voimistuu pikkuhiljaa..aivan jo nyt kauhistuttaa, kuinka nopeasti aika tulee menemään!

      Kyllä tuosta luultavasti tuleekin Martta - aiemmin oli "varmaa", että tuosta tulee Armi, mutta se ei jotenkin sovi suuhumme niin hyvin kuin Martta :-) Kiitos samoin teille ja ihanaa talven jatkoa♥

      Poista
  6. Vastaukset
    1. Jee, kiitos mielipiteestä! :-) Kyllä tuosta taitaa tulla Martta!

      Poista
  7. Ihana<3 Musta Martta sopis tosi hyvin nimeks.

    VastaaPoista
  8. Ihana pentu :) http://lotssoffunwhitfanni.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  9. Mustaki Martta on tosi loisti nimi pennulle! Sopii Herttaan ja Kerttuun ja on sillä tavalla samanlainen :D kaikissa rtt :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niimpä, pääte -rtt tuo noihin nimiin kivasti yhteneväisyyttä, mutta silti nimet ovat erilaisia :-) Kiva kuulla, että Martta nimi miellyttää!

      Poista
  10. Martta on loistava! :D Meidän piti alunperin ottaa ranskis, joka olis myös ollut Martta, mutta se nimi ei siiten sopinutkaan Selmalle, koska se ei näytä yhtään Martalta. Kuitenkin oon itsekin tykästynyt näihin vähän vanhempiin ihmisnimiin. Selman siskokin sai mielestäni ihan hauskan nimen, kun siitä tuli Leila. Jos joskus ostetaan villakoira, niin siitä tulee Maire, Hilma tai Ulla ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, minustakin tuo nimi sopii neidille kuin nenä päähän :-)

      Oon kanssa samaa mieltä, että vanhat ihmisnimet ovat parhaimpia - ne ovat jotenkin niin kauniita ja ns. "kunnon" nimiä. Ne sopivat mainiosti koiralle nimeksi.

      Nyt vain sitä villakoiraa hankkimaan ;-)

      Poista
  11. Oi oi, teillähän alkoi vuosi suloisesti! Onnea uudesta perheenjäsenestä <3 Pennuntuoksua ei voita mikään :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen kyllä samaa mieltä - vuosi alkoi mitä parhaimmalla tavalla :-)

      Kiitos paljon <3 ei tuota pennuntuoksua voi kyllä vastustaa!

      Poista
  12. Martta on minusta ihana nimi pennulle! Ruska on mielestäni sopiva urokselle :P Martalle siis ääni! :) Hyvä et lähtenyt pentuarki hyvin rullaamaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hienoa kuulla! :-) Kyllä tämä pentuarki onkin ihanaa :P Hih!

      Poista
  13. Mä en jotenkin kestäis sitä, että mulla olis pentu kotona eikä sillä olis vielä nimeä. Onneksi seuaavan koiran nimi on jo tiedossa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin, on tuo paljon kyllä ihmisestä kiinni - meillä ei vain tuo nimi loksahtanut ekan parin päivän aikana pennulle, ja nyt muutaman päivän jälkeen löydettiin se sopiva vaihtoehto nimeksi. Kannatti siis odotella ja kypsytellä asiaa :-)

      Poista
  14. Voi suloisuus <3 Kateelllisena voi vaan katsella pentukuvia, itsellä ei olis mitään mahdollisuutta nyt ottaa pentua :( Eikä taitais Arttu kovin arvostaakaan korvissa roikkuvaa naperoa =D
    Onnea pentusen kanssa! Hienoa että tytöt on ottanu tulokkaan hyvin vastaan <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hihi, paljon kiitoksia♥ Meilläkään ei neidit ihan hirveästi jaksa innostua korvia riepottelevasta vintiöstä, mutta onneksi tuo pentu osaa sen verran jo käyttäytyä noiden kanssa, että korvatkin saavat olla suht rauhassa :-) Ihana pentuarki♥

      Poista

Kiitos kommentistasi! ♥ Jos kommenttiboksia ei näy, niin sivun päivittäminen pitäisi auttaa :)