tiistai 17. heinäkuuta 2012

Koiranomistajan ajokortti!

Luin alkukuusta Kennelliiton sivuilta, että koiranomistajan ajokorttia ollaan vihdoin luomassa. 
Tässä pieni pätkä poimittuna Kennelliiton sivuilta. Voit käydä lukemassa koko artikkelin täältä!

"Kennelliitto tuottaa Koiranomistajan peruskurssin, joka on monipuolinen tietopaketti kaikille koiran hankintaa suunnitteleville ja koiran jo omistaville. Se sisältää perustiedot muun muassa koiran käyttäytymisestä, hoidosta ja terveydestä. Laadukkaan materiaalin toteuttavat koira-alan ammattilaiset. Mukana sisällön tekemisessä ovat myös eläintenkouluttajat Tuire Kaimio ja Tommy Wirén. Kurssi valmistuu marraskuun alussa.


Koiran hankintaa harkitseva saa Koiranomistajan peruskurssin avulla käsityksen siitä, mitä koiran omistaminen vaatii. Se myös ohjaa hankintaa harkitsevat hakemaan lisätietoa sopivista roduista rotuyhdistyksiltä ja ottamaan yhteyttä vastuullisiin koirankasvattajiin. Kurssin toivotaan myös helpottavan koiran ja sen omistajan arkea. Koska kurssi on maksuton ja kaikille avoin, voi kurssimateriaalin pariin palata milloin tahansa esim.nettisivujen avulla. "


On ikävää, että ihmiset ottavat koiran tietämättä koirista (saatikka rodusta) yhtään mitään ja havahtuvat parin viikon jälkeen koira-elämän todellisuuteen, eivätkä jaksakaan enää pitää koiraa. Sitten löytyy sellaisia ihmisiä, jotka esimerkiksi ottavat pieneen kaupunkiasuntoon vääränlaisen koira (miettikää esim.kaukasianpaimenkoira pienessä kaupunkiasunnossa, toki varmaan löytyy poikkeustapauksia, jossa koira elää onnellisesti ja arki on sujuvaa). Lisäksi on sellaisia vanhempia, jotka ostavat syntymäpäivälahjaksi lapsellensa koiran. Koira on lapsen vastuulla ja voitte vain arvata miten siinä käy; ei hyvin. Olisi enemmän kuin suotavaa, että ihmiset tutustuisivat ennen koiran hankintaa rotuun ja rodun tarpeisiin (liikunta, harrastaminen, turkinhoito ym.), ettei niitä yllätyksiä tulisi :-)


 Meillä on jo hetken aikaa ollut 80 aivan ihanaa lukijaa! <3 Kiitos!
( 100 lukijan täyttyessä teille lukijoille on luvassa kiva yllätys;) )

Tänään onkin ollut vihdoin lämmin päivä. Koirat ovat löhöilleet ja nauttineet oikein kunnolla. Voi olla että suuntaammekin illalla uimaan tyttöjen kanssa, kun on näin lämmin!

Nauttikaa nyt kaikki karvatassut ja omistajat lämpimästä, sillä tämä lämmin ei välttämättä kestä kovin kauaa :-)

4 kommenttia:

 1. siis nyt sentään saadaa jopa koirahaaveilijoita miettimään hieman koiravalintojansa ! hyvä kennelliitto ! c: hesarissa yhden kerran kirjotettiin miehestä jolla oli kolme kultaistanoutajaa helsingissä kerrostalossa ! :_OOO kumpa tämä aurinko jaksaisi pysyä suomen päällä elokuuhun astti 8`D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan! On se jännä kun ihmiset hamstraa koiria eikä sitten välttämättä pysty niitä hoitamaan..:/

   Toivotaan! Tämän ja eilisen päivän perusteella näyttäisi ainakin hyvälle :)

   Poista
 2. Hieno homma! Tuon kurssin pitäisi vielä olla pakollinen kaikille koiran ostaville, mutta se taitaa olla vieä utopiaa... Ikävä kyllä tuollaisille yleensä menevät vain ne jotka koirista muutenkin tulevat huolehtimaan kunnolla, eikä ne jotka kurssia OIKEASTI tarvitsisivat :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisi kyllä enemmän kuin mahtavaa, että kurssi olisi kaikille koiran ostajille pakollinen, mutta se taitaa jäädä kyllä haaveeksi..

   Luultavasti noin käykin, mutta toivotaan että ihmiset nyt tajuaisivat käyttää tämän "edun" hyväksi (kurssi kun on vielä ilmainenkin!) :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! ♥ Jos kommenttiboksia ei näy, niin sivun päivittäminen pitäisi auttaa :)