maanantai 9. heinäkuuta 2012

Tärkeää!

Varsinkin kesällä näkee aivan liikaa tapauksia, että koira on jätetty esim. kauppareissun ajaksi autoon, ikkuna pikkuisen raollaan. Koira on kuumassa autossa tuskissaan eikä omistajaa näy missään.

Ikkunan avaaminenhan ei auta mitään, sillä vaikka ilma vaihtuisikin (vaatii sen, että ikkunat on avattu vastakkaisilta puolilta, eli tulee ristiveto), lämpötila pysyy silti samana. Auringon paiste lähes tuplaa lämpötilan.

Itse olen nähnyt kaksi kertaa tapauksen, kun auton ikkuna rikotaan, että saadaan jo veltostunut koira ulos. Voi miksi ihmiset eivät voi ymmärtää, että auton lämpötila nousee niin nopeasti?! Ja onko sitä koiraa pakko ottaa joukkoon kauppareissulle, jos on tarkoituksena jättää se autoon? Lomamatkallahan asia on ymmärrettävää, että koira on joukossa, mutta silloinkin voi (mahdollisuuksien mukaan, tietenkin) matkustuspäiväksi valita kylmemmän päivän ja ottaa autoon seuralaiseksi jonkun, joka jää esim.kauppareissun ajaksi pissattamaan koiran?

Toivon todella, että ihmiset levittäisivät tätä esim.blogeissaan, sillä kukaan meistä ei varmaankaan halua enää tälle kesälle jopa kuolemantapauksia?
http://2.bp.blogspot.com/-9JiLbFwQx00/T995fpy1ZAI/AAAAAAAAJSE/ULltzYcCi5M/s1600/421452_393870880648242_1237808818_n.jpg

12 kommenttia:

 1. Hyvä postaus ajankohtaisesti aiheesta!

  Monet varmaan kuvittelee, että jos ajaessa on mukava olla ilmastoidussa autossa, niin se auto jotenkin maagisesti pysyy viileänä, vaikka seisoisi 1h suorassa auringonpaisteessa parkkipaikalla. :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan totta!

   Monilta ihmisiltä olen kuullut myös, että ottavat koiransa joukkoon kauppareissulle, ettei koiran tarvitsisi jäädä yksin kotiin ja että koiralla olisi tekemistä..eikö sitä tekemistä voi koiralle tehdä esim.aktivoinnin avulla? Miksei joku voi jäädä kotiin koiran seuraksi? (poikkeuksena tietenkin yksineläjät!) Ja kyllä normaali koira (jos ei ole mitään eroahdistus-ongelmia tmv.) voi jäädä pieneksi ajaksi kotiin (30min-2h) odottamaan! :)

   Poista
 2. Olen NIIN samaa mieltä tästä! Tekisi mieli itse rikkoi niiden autojen ikkunat, kun huoma että koira läähättää eikä omistajaa missään >:(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niimpä! Ja vaikka kuinka auto olisi varjossa, se ei auta mitään auton kuumuuteen. Surullisesti on päättynyt monen koiran tarina,lähinnä omistajan tyhmyyden takia :(

   Poista
 3. kyllä näitä pöjempiäkin koiranomistajia löytyy..harmillisesti

  VastaaPoista
 4. Tää kans! https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/560919_330140580401760_355100180_n.jpg ja sit
  Ilman lämpötila - asfaltin lämpötila
  25,0C 51,6C
  30,0C 57,2C
  30,5C 61,6C

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan totta! Asfaltti on varsinkin koiran herkille tassuille tosi petollista ja aiheuttaa helposti palovammoja!

   Ja muistakaa nyt lämpiminä ilmoina varsinkin pitää aina tarjolla raikasta vettä! :)

   Poista
 5. Aivan loistava aihe tässä postauksessa! Tuon taulukon voisi jokainen kopioida omaan blogiinsa, jotta se tavoittaisi mahdollisimman monet koiraihmiset, kyse on kuitenkin tärkeästä asiasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näimpä! Toivon todella, että ihmiset tajuaisivat olla jättämättä koiria kuumaan autoon, ei edes hetkeksi!

   Tuota Annikan linkkaamaa asfaltin lämpötila-taulukkoa varmaan monikaan ei ole koskaan nähnyt, joten sitä kannattaa myös levittää parhaansa mukaan :)

   Poista
  2. Joo pitääkin viimestään huomenissa pistää jakoon! En nimittäin itsekään ole tuota asfalttitaulukkoa nähnyt, joten oli hyvä pointti!

   Poista
  3. Mullekin tuli aivan uutena tuo taulukko :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! ♥ Jos kommenttiboksia ei näy, niin sivun päivittäminen pitäisi auttaa :)