keskiviikko 12. joulukuuta 2012

Luukku 12

Kiitos taas Tiialle ja Lobolle haasteesta! Nää kysymykset on vastattu väsyneenä iltamyöhällä, joten älkää odottako mitään kaikkein parhaimpia vastauksia :D

11. kysymystä
1. Mitkä koet olevan suurimmat negatiiviset puolet rodussasi?
Turkinhoito! Vaikka itse tykkäänkin hoitaa noiden turkkia, niin samalla se on myös jonkinlainen taakka. Jos et harjaa ja hoida turkkia säännöllisesti, se kostautuu sulle jossainvaiheessa. Tässä päteekin sanonta: "Minkä taakseen jättää, sen edestään löytää"

2. Sekarotuinen vai puhdasrotuinen? ja miksi?
Tää on vaikea. Sanoisin kuitenkin, että puhdasrotuinen, sillä koiraa hankittaessa tiedät suurinpiirtein minkälainen koira on tulossa, toisinkuin sekarotuisessa. Toisaalta sekarotuiset saattaa olla terveempiä (jos on yhdistetty sopivat rodut eikä suvussa ole sairauksia tmv.) Ja puhdasrotuisen koiran kanssa voit käydä esim.virallisissa näyttelyissä toisinkuin sekarotuisen.

3. Mikä on ollut kaikkein positiivisin puoli koiranomistamisessa?
Ensinnäkään, en osaa sanoa vain yhtä! Ainakin se, että koirat luottaa suhun ja sä niihin; tiedät niiden tottelevan koska tahansa ja koirat taas luottaa siihen, että jos sulla on kaikki ok jossain tilanteessa, niin niilläkin on. Lisäksi tulee lähdettyä lenkille (muuten ei nimittäin välttämättä tulisi!) ja sit kans se, että koirien kautta oon saanut paljon uusia kavereita! :)

4.Onko sinulla koiran koulutuksessa tiettyä ohjemuoraa jota noudatat?
Ei nyt mitään varsinaista, mutta väkivallalle sanon ehdottoman ein! Itse käytän noiden koulutuksessa tosi paljon naksutinkoulutusta, minkä olen noille todennut hyväksi!

5. Mitä et haluaisi koskaan harrastaa koirasi kanssa?
Ei nyt tuu yhtäkkiä mitään harrastusta mieleen, mitä en voisi harrastaa. Toki en oo kaikkia lajeja päässyt itse kokeilemaan, että en sinänsä osaa tarkemmin sanoa.

6. Ihailetko ketään tiettyä koirakkoa? Ketä?
Oikeesti, tää on jo aika paha. En ketään yksittäistä koirakkoa osaa sanoa, mutta ainakin sellaiset parit, joilla yhteistyö sujuu; koira luottaa ihmiseen ja päinvastoin :)

7. Millaisen tulevaisuuden näet rotukoirilla?
Osalla roduista on edessä aika heikko tulevaisuus, koska ihmiset yhdistävät sellaisia koiria (ja koirarotuja) joilla on jo ennestään paljon sairauksia. Lisäksi ihmiset yhdistävät sellaisia koirarotuja, jotka eivät sovi toisilleen (lyttykuono+pitkäkuono=sairauksia).

8. Rotuja joita voisit kuvitella omistavasi?
Ehdottomana ykkösenä ainakin labradorinnoutaja!

9. Kuinka paljon kiinnität huomiota koiran ruokintaan?
Suhteellisen paljon. Noiden kanssa ollaan takuttu, koska mikään ruoka ei noille tunnu sopivan; turkki huononee, korvat kutisee ja koira ei voi muutenkaan hyvin. Tällähetkellä (kaikeksionneksi!) olen noille löytänyt sopivan ruuan!

10. Uskot johtajuuteen?
Riippuen koirarodusta, mutta suht paljon. Osan koirien kanssa pärjää vähemmälläkin johtajuudella, mutta osan kanssa pitää olla tiukempi.

11. Kuinka paljon koet edistyneesi koulutuksessa/harrastuksissa jos katsotaan vuoden päähän?
En yhtään :D ei vais, Hertan olen saanut aika hyvään kuntoon (ei pelkää niin paljoa isoja koiria), ollaan opittu uusia temppuja ja hiottu perustottelevaisuutta entisestään. Mutta agility on valitettavasti jäänyt toistaiseksi ainakin vähemmälle, juuri siksi, että olen koko ajan menossa ja kotiintultuani olen niin poikki, etten jaksa lähteä toiselle paikkakunnalle koiran kanssa enää treeneihin. Siksi ollaankin nyt panostettu erilaisiin temppuihin ja yhdessäoloon :)

Minä taas vuorostani heitän haasteen seuraaville blogeille:  
(tämä postaus on ajastettu, joten laitan alla oleville blogeille viestiä myöhemmin)
Koda-kääpiösnautseri 
SuperSheltti 
Tassunviemää 
Oliver-sheltti
Tassunjälkiä sydämessä

Heille kysymykset:  
 1. Miten päädyit valitsemaasi koirarotuun? Sano yksi hyvä ja huono puoli rodusta!
 2. Jos sinulla ei olisi sitä koirarotua mikä sinulla juuri nyt on,niin mikä koirarotu sinulla luultavasti olisi?
 3. Koirasi oudoin tai hassuin tapa? 
 4. Miksi omistat juuri koiran? Miksi ei esim.kissa tai pupu? 
 5. Jos saisit kelata ajassa koirasi nuoruuteen, mitä tekisit toisin esim.koulutuksessa?
 6. Mikä oli ensimmäinen asia minkä koirasi oppi?
 7. Syökö koirasi luita, millaisia?
 8. Jos sinulla olisi mahdollisuus muuttaa kaksi asiaa koirien ympärillä pyörivässä toiminnassa (esim. näyttelyt), mitkä ne olisi? 

 9. Sano 3 koirarotua, mitä et voisi kuvitella omistavasi ja miksi.
10. Harrastatko koirasi kanssa jotain? Jos harrastat, niin mitä? 
11. Miten koirasi reagoi muihin koiriin? Entä muihin eläimiin (esim.kissoihin)?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! ♥ Jos kommenttiboksia ei näy, niin sivun päivittäminen pitäisi auttaa :)