sunnuntai 9. joulukuuta 2012

Luukku 9

Àjattelin nyt koota muutamia epäonnistuneita kuvia sekä kuvausvinkkejä tähän. Itse olen kameran takana heilunut jo ihan pienestä pitäen ja oman järjestelmäkameran hommasin reilu vuosi sitten. Tällähetkellä mulla on siis Nikonin D3100 kolmella objektiivilla (18-55mm, 55-20mm ja 50mm).

Itse en tosiaankaan ole mikään ammattilainen, ja sen näkee myös kuvista. Ja kuvaan lähinnä vain siksi että pidän siitä ja se on enemmän kuin hyvä harrastus! Olen käynyt muutaman valokuvauskurssin ja olen nyt tiistaina menossa yhdelle valokuvauskurssille, mutta olen yleisesti ottaen oppinut kaiken itse opiskelemalla ja kokeilemalla :)

Kriittisimmät asiat valokuvauksessa ovat:
1) valaistus (pitää olla tarpeeksi ja oikein suunnattu)
2) tausta
3) kamera
4) visio!

Itse pidän ehkä tarkeimpänä vinkkinä koirien kuvauksessa sitä, että mene koiran tasolle! Mitä järkeä on kuvata koiraa, josta näkyy pelkkä päälaki? Paljon mukavempi on katsella kuvaa, jossa näkyy koiran naama kokonaan ja koira näkyy luonnollisesti :)

Keräsin muutamia epäonnistuneita kuvia selitykseen tähän:

-Hitaus. Itse ainakin myönnän ihan suoraan olevani hidas. Kun tajuan hyvän kuvaustilanteen, niin ennenkö pääsen kuvia ottamaan, niin koko tilanne on jo ohi. Niin ärsyttävää!
Itse kuvauskohde(Kerttu) häipynyt pois ja Hertta kiitää ohi..
-Epätarkentunut kuva. Hyvässä tilanteessa kun yrittää äkkiä ottaa kuvaa, niin yleensä jää jokin paikka tarkentumatta. Alla olevassa kuvassa se on pää..
..ja tässä koko kroppa!
-Ilme. Kerttu varsinkin osaa "pilata" kuvat haukkumalla, koska paikallaolo muka kyllästyttää..Hertan erikoisalaa on taas näyttää elämäänsä kyllästyneeltä tai pään kääntäminen poispäin :D
Sun pitäisi olla kameran takana kuvaamassa ja samalla iloisesti houkutella koiria katsomaan kameraan päin..aina se ei onnistu niinkuin pitäisi:
kiinnostunut ja hieman vähemmän kiinnostunut kuvattava
-Hieman ylivalottunut kuva + puhkipalanut tausta. Kivan kesäinen muuten, mutta ylivalottuneisuus ja puhkipalanut tausta häiritsee.

Yritin etsiä sellaisia kuvia mitä täällä blogissa ei vielä olisi ollut.Vanhoja kuvia on muutenkin niin hauska kattella ja samalla palauttaa hyviä muistoja mieleen :) Kannattaa ihmeessä muidenkin kaivella vanhoja kuva-arkistoja ja lisätä blogiin niitä epäonnistuneitakin otoksia!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! ♥ Jos kommenttiboksia ei näy, niin sivun päivittäminen pitäisi auttaa :)