perjantai 10. huhtikuuta 2015

Pääsiäismätsäri

Mikä onkaan parempaa tekemistä vapaapäivään kuin olla yhdessä koiran kanssa mätsärissä? Suuntasimme maanantaina Martan kanssa Seinäjoelle Lakeuden koiraurheilukeskukseen mätsäriin - tutummin tuota hallia kutsutaan täälläpäin Hurtta-halliksi. Halli on melkein kuin uusi ja on se kyllä komeakin - kyllä kelpaa pohjalaisten nyt harrastaa koiriensa kanssa ;-) Nyt kun ei enää haittaa talvipakkaset tai kaatosateetkaan treenaamista.

Mätsäripaikalle tultuamme Martta oli taas hivenen hämmentynyt valtavasta väkimäärästä ja haukahteli muutaman kerran ohimeneville koirakoille. Väkijoukkoon päästyämme kuitenkin rauhoittui aikalailla samantien ja oli todella nätisti. Edelleenkin jaksan ihmetellä kuinka pätevä pentu tuo onkaan, sillä neiti jaksoi odotella noin kauan kehäänsä nukkuen vaan peittonsa päällä ja istuskellen siinä vieressä. Kulki jopa hienosti väkijoukossakin! 

Tuonne mätsäriin oli eksynyt muutama muukin osallistuja, sillä isoja koiria oli yli 50, pentuja yli 75, pieniä koiria noin 55 ja lapsi&koira-kisaajiakin jopa niinkin paljon kuin 26 kappaletta. Toisaalta hienoa, että porukka on aktiivisesti mukana osallistumassa ja tekemässä karvakavereidensa kanssa - harmi vain tälläisessä tapahtumassa päivä venyy yleensä niin kamalasti, kun on paljon osanottajia. Onneksi tuolla kuitenkin ilmottautuminen/kehät pyörivät suhteellisen hyvin ja homma eteni.

Me oltiin parivaljakko numero 55 eli oltiin aika viimesten joukossa kehässä. Kehässä neiti seisoi superhienosti (jeijj, oppi on mennyt selvästi perille!!) ja antoi tuomarin käpälöidä nätisti. Tuomari kehuskelikin, että onpas näppärän oloinen ja iloinen pentunen :-) Ravaaminen olikin sit eri luokkaa kuin seisominen, sillä neiti heilui kuin heinäseiväs ja loikki vain ympäriinsä. No, ainakin tiedetään mitä harjoitella seuraavaksi kerraksi ja olihan meillä nyt hauskaa, kun ei siitä ravaamisesta tullut oikeesti yhtään mitään. Naureskeltiin siinä sitten tuomarin kanssa, että tuo on todellinen kehäkettu kun seisoo, mutta ei ainakaan vielä muuten..haha :-D Saatiin sit oikeutetusti sininen nauha. Sinisten kehässä neiti ei nää jaksanut keskittyä paljoakaan edes makkaraan..
Kuva : Susanna Laitala / Suski ja Setterit
Seuraava mätsäri mihin suuntaamme onkin täällä Kurikassa perjantaina 24.4 - siitä lähteekin sitten alkuun toukokuun "mätsäribuumi", sillä täällä Pohjanmaalla on ainakin 6 eri mätsäriä! Superhyvää häiriötreeniä Martalle ja kivaa yhdessä tekemistä on siis luvassa yllinkyllin tulevaisuudessa :-)

8 kommenttia:

 1. Hei sä et kertonu yhtään saitteko punaisen vai sinisen vai mitä! :D Kiva postaus taas ja vitsi se on kehittynyt :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kivasta kommentista! :-)

   Kääk, oon kirjoittanu tätä eilen niin silmät ristis, että en oo näköjään muistanut ees mainita :D pitääpäs korjata, kunhan pääsen koneelle!

   Saatiin tosiaan tälläkertaa sininen nauha :) meitä vastassa oli Marttaa huomattavasti vanhempi welsh corgi-neiti, joka sai kyllä ihan ansaitusti tuon punaisen nauhan. Äkkiä neiti on kyllä kasvanut ja kehittynyt! Mihin tää aika on oikein mennyt?? :D

   Poista
  2. Siis se on ihan tajutonta miten pennut vaan venähtää.. :D

   Poista
 2. Näinkin teidät, hienosti pikkuinen seisoi! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi eikä! Mä oon kulkenut vähän laput silmillä enkä hoksannut sieltä ketään kuikuilla :-D olisit tullut nyppäämään hihasta ja juttelemaan :)

   Poista
  2. Kävelin siitä teidän ohi Alman kans, mutta juttelit niin keskittyneesti jonkun kanssa etten viitsinyt tulla häiritsemään 😁

   Poista
  3. Apua, hyvin mahdollista! :-D Multa meni kyllä aivan ohi teidän läsnäolo, vaikka kovin montaa valkkaria ei tuolla ollutkaan. Ehkä ensi kerralla sit paremmalla "onnella" :-)

   Poista

Kiitos kommentistasi! ♥ Jos kommenttiboksia ei näy, niin sivun päivittäminen pitäisi auttaa :)