lauantai 9. tammikuuta 2016

Match show 6.1 Maalahdessa

Helou! Pakkaset paukkuu ja koirat nostelee tassujaan ulkona sen minkä kerkeää. Martta ei niin piittaa noista 27asteen pakkasesta, mutta villikset ei voi välittää ulkoilusta sitten yhtään. Etenkin Kerttu on sellanenkin pikkuprinsessa, joka ei astuis koko päivänä ulos jos ei olisi ihan pakko. No, ei auta kuin laittaa takit koirille niskaan ja mennä uhmaamaan tuota pakkasta! Onneksi nyt näyttää siltä, että se lähtee pikkuhiljaa tästä lauhtumaan..
Lähdettiin sitten keskiviikkona viettämään loppiaista Maalahteen mätsäriin pitkästäaikaa. Meillä on viime kehäkerrasta aikaa ainakin se 4kk, joten oli aikakin astua takas kehään! Lisäksi tuo Turku KV lähestyi tuolloin vielä uhkaavasti, joten se oli vähänniinkuin "pakko" lähteä tsekkaamaan meno. Eikä muuten ollut turha reissu - kyllä neidistä sitten huomasi, että ei olla hetkeen tehty näitä juttuja! Näyttelyhihnaa ois vähintäänkin ollut kiva järsiä, laukka-askel ois ollut mahtavaa ja seisominen kenossa vieläkin parempaa..Ei oltais varmaan tuota treenikertaa ilman esiintyä siellä, jos meno ois ollut kokonaan tuollaista :-D
"Hei, mamii kyl mä tiiän et sul on siellä nami" tuumaa Martta
Mätsärit järjestettiin siis PAWSin Berra-Areenalla Maalahdessa ja halli oli onneksi lämmitetty. Paikalle oli eksynyt todella paljon porukkaa, joten hallissa oli väistämättäkin ahdasta. Onneksi löydettiin eräästä nurkasta ihan suhteellisen kiva odottelupaikka, niin ei tarvinnut olla ihan keskellä ihmismassaa. Martta oli tosi rennosti ja hengaili - ei piitannut yhtään, vaikka eräs lähettyvillä oleva koira räyhäsi muille koirille lähes koko ajan. Tuomari otti meidän kehässä ensin kaikki kahdessa erässä kehään ja sen jälkeen rupesi käymään koiria läpi pareittain. Meitä vastassa oli landseer, joka meni kanssa tosi nätisti. Marttakin petrasi tosi paljon harjoittelukierroksesta ja meni itseasiassa tosi näppärästi. Alkoi varmaan neidille pikkuhiljaa muistua mieleen miten kehässä ollaan :P Saatiin siitä sitten sininen nauha ja lähdettiin kehän laidalle odottamaan vuoroamme kokoomakehään.
Sinisten vuoro tuli ja koiria oli sinisten kehässä paljon. Tuomari kävi vain tunkemassa kätensä jokaisen naaman eteen sanomatta sanaakaan ja sijoitti koirat tuosta pelkästään seisomisen perusteella. Sinänsä vähän hassua, sillä täällä ainakin ollaan totuttu siihen, että kokoomakehässäkin juoksutetaan - vaikka sitten parissa eri ryhmässä ja niin, että tuomari moikkaa koiria vielä kunnolla. No ei siinä, sijoitusta ei tippunut ja niin päästiin sitten taas sinne jäätävään pakkaseen käynnistelemään autoa. Matka kotiin sujui mukavasti ja autossa mulla olikin superväsynyt koiruus 

Seuraavaksi suuntaamme sitten virallisiin! Tälläkertaa se ei kuitenkaan ole kauan hehkuttamamme Turku KV, sillä kerrankin meillä oli osaltamme onni myötä ja beusseille tuli tuomarinvaihdos. Saadaan siis rahamme takaisin, sillä mietin jo aiemmin Martan viemisen olevan allergian takia vähän typerää, mutta kun kyse ei ole mistään pikkusummista, niin ajattelin sen kuitenkin sinne viedä. Ajatuksena olisi ollut ikävää viedä tuota kutisevaa, laihaa ja karvatonta piskiä mihinkään, vaikka nyt kaikki onneksi on alkanut mennä raakaruokinnan myötä parempaan suuntaan. En harmittele oikeastaan yhtään reissun peruuntumista - tuleehan noita näyttelykertoja jatkossakin eli en usko, että jäädään mistään suuremmasta paitsi! Oli kuitenkin mukavaa käydä tuolla mätsärissä vähän treenaamassa ja muistelemassa mitä siellä kehässä oikein tehdään, sillä nyt ollaan viimeaikoina keskitytty vain treenaamaan Nose Workkiä ja pk-tottista :-) Hauskaa vaihtelua nää näyttelyhommat tähän meidänkin arkeen! Seuraavat virallinen lienee sitten meillä varmaan 19.3 oleva ryhmis Seinäjoella..

(Kaikki kuvat on ottanut Lotta Orhanen, kiitos kuvauksesta!)

6 kommenttia:

 1. Tuo berra areena on kyllä tosi jees. :)

  www.tottethehavanese.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on :) Yllätyin toki, että se halli oli yllättävän pieni - kuvittelin kai sen isommaksi :P

   Poista
 2. Harmi, että siellä ilmeni tuota allergiaa :/ Meillähän Jutin ollessa puolivuotias sen elimistö heitti kärrynpyörää samaan tyyliin, tosin kutinaa en huomannut. Raakaruualla saatiin homma kuriin ja nykypäivänä syö 50/50 mallilla, joten kestää kuitenkin raksuakin. Oletteko tutkineet Martan tilaa sen kummemmin? Meillä lääkäri sanoi, että mikäli ei mene ohi niin soittamalla olisi saatu resepti suolistotulehdukseen, mutta sitä ei onneksi ikinä tarvittu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niimpä juuri :s Harmittaa tosin itseäkin hurjasti, mutta jotenkin uskon ja toivon, että raakaruokinta on se meidän juttu :) Nyt ainakin näyttää jo hyvälle, kun neiti on ollut ilman nappulaa reilut parisen viikkoa - enää ei neiti kutise niin paljoa ja korvatkin on jo ok :)

   Allergiatesteihin ei ainakaan vielä ruvettu, sillä jäätiin mielummin katsomaan auttaisiko raakaruokinta. Meillä kun oli niin vahva epäillys, että se on juuri allergia ja allergian aiheuttaja on joko a)viljat ja/tai b)varastopunkki. Katsotaan siis hetki vielä tätä ja jos tuntuu, että tila ei helpota, niin sitten tietysti tutkitaan kaikki mahdollinen :)

   Poista
 3. Tosi kiva postaus! Eihän tuo Seinäjoki kamalan kaukana olisi, jos vaikka saisin kyydin sitä katsomaan:D

  Ihan btw pakko sanoa, kun olin lapsia ohjaamassa urheilukoulussa, yhtäkkiä sattui korvaan jonkun äidin huhuilut ''Hertta ja Kerttu tulkaahan tänne'':D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon :) Sinne siis vain katsomaan ja kurkkimaan - me luvataan olla se pelleilevä ja apinoiva pari siellä Martan kans :P

   Hahahha eikä! :-D Ihanat nimet on vanhemmat lapsilleen laittaneet, vau!

   Poista

Kiitos kommentistasi! ♥ Jos kommenttiboksia ei näy, niin sivun päivittäminen pitäisi auttaa :)