keskiviikko 22. kesäkuuta 2016

Te kysyitte - me vastasimme osa 3

Nyt viimein se kysymyksien vika osa näytille - kysymyksiä tuli ihan ylipaaaaljon, kiitos siitä kaikille! Näihin oli hauskaa ja ennenkaikkea, mielenkiintoista vastata. Kysymyksiä tuli laajasti eri aiheista, joten näihin vastaamiseen meni yllättävän paljon aikaa. Yritin kuitenkin parhaani, mutta silti aina sanallinen ilmaisuni ei ole niin vahva kuin ehkä pitäisi, toivottavasti väärinymmärryksiä vastausten suhteen ei synny ainakaan kovin pahasti. Kysykää uudestaan, jos en osannut vastata kunnolla!

Blogi
Onko joku joskus matkinut postausideoitasi? Matkiminen on ehkä vähän radikaali ilmaisu, koska faktahan on se, että kaikki postausideat on pääsääntöisesti jo käytettyjä. Saat olla aika nero, että keksit postausaiheen, josta kukaan ei olisi vielä postannut ;-)
Keiden kanssa teet yhteistyötä? Tällähetkellä tehdään vakituista yhteistyötä Topcanisin ja Onnidogin kanssa. Muut yhteistyökumppanit löydät täältä!
Voiko anonyymina olla blogisi lukija, jos ei ole Google tiliä? Meitä pystyy kirjautuneena lukijana seuraamaan ainoastaan Bloggerin ja Blogvinin kautta, mutta tunnistan silti jo monet anonyymit nimimerkistään. Eli yhtälailla he ovat meille lukijoita kuin kirjautuneetkin :-)
Ilkein kommentti koko blogisi aikana? Onhan niitä tullut, onneksi todella harvakseltaan. Joskus on menty todella henkilökohtaisuuksiin, mutta niiden epäilen tulleen eräältä entiseltä tuttavalta, jolla on elämäntehtävänä kadehtia ja paheksua. En ymmärrä miksi joillain on tapana aina etsiä muista negatiivisuuksia, aivan kuin elämässä ei olisi muuta tekemistä :( Onneksi meille tulevat kommentit on pääosin niin ihania, et ne korvaa tälläset!
Oletko törmännyt kateuteen blogipiireissä? Harvemmin, ainakin koirablogimaailmassa kaikki osaavat olla aikalailla sulassa sovussa. Joskus tosin täälläkin on tullut vastaan tapauksia, että esimerkiksi suurempi lukijamäärä tai aktiivisempi postaustahti on eräissä bloggaajissa aiheuttanut toisen halveksimista. Mun mielestä tälläisillä asioilla ei pitäisi olla merkitystä, koska yhtä tärkeitä kaikki blogit on, oli sitten 1 tai 1000 lukijaa!
Mitä blogin kirjoittaminen on sulle? Enemmän kuin harrastus, vähemmän kuin elämäntapa. Blogin kirjoittaminen oli aluksi tapa purkaa omia ajatuksia ja asioita muistiin, mutta teidän lukijoiden ansiosta tämä homma paisui yhtäkkisesti vähänniinkuin käsistä. Tätä voisi kutsua jollaintapaa jopa työksi, mutta en miellä sitä kyllä oikein siksi. Kiva työ voisi olla oikea ilmaisu.
Kommentti joka on jäänyt eniten mieleen? Tietysti blogia koskevat palautteet on aina mieleenpainuvia, mutta myöskin teidän lukijoiden onnistumiset sekä kuulumiset on superkivoja!
Mitä mieltä ystäväsi tai perheesi on koirabloggauksestasi? Vanhemmat lukee aina sillointällöin tätä mun blogia. Suurimmalle osalle kavereista tää on oikein kiva juttu - niitä joko huvittaa tää, et kirjoitan koirista blogia tai sitten ne itse on ahkerina aina kuvaamassa tai antamassa vinkkejä.
Viisi lemppari koirablogiasi ja miksi juuri ne? 
Nää blogit lähtee yhtäkkisesti vain suoraan päästä eli lukulistalta löytyy myös muita ihania blogeja!
Ihmekoirat - Ihmekoirat on ollut alustalähtien yks persoonallisimmista koirablogeista. Sen visuaalinen ilme on aina kovin hieno ja mietitty. Jutut on hauskoja, sillä kirjoittaja kertoo ihmejuttuja ihmekoirien tapaan.
Hurjapäät - aktiivinen harrastus- ja kuulumisblogi. Rento kirjoitustyyli takaa mukavan lukukokemuksen. Selailen tätä blogia usein bussissa matkalla töihin. Kirjoittaja lienee yhtä hullu kuin minäkin, koiria kun on talossa ihan sopiva määrä ;-)
Kauttaaltaan Karkea - uusi ja hyvin potentiaalinen koirablogi. Hirmuisen kiva ulkoasu, rentoja juttuja sekä laadukkaita kuvia.
Luuhullut - tää blogi oli mulla pitkään pimennossa, saatoin käväistä blogissa, mutta se ei vaan koskaan jostainsyystä sen suuremmin sytyttänyt. Aikoja sitten yks ilta luin kuitenkin ko.blogia ja jollaintapaa koukutuin. Ihan äärettömän tsemppaava treeniblogi, jossa on nivottu myös kuulumiset sekä muut postausaiheet mukavasti yhteen. Blogi, jonka postauksia jopa odottaa.
Sudenhuudon - Blogi on ollut ihan alkuajoilta asti meidän lukulistalla. Raikas kokonaisuus. Blogin kirjoittaja Sanna-Kaisa kertoo niin hauskasti juttuja siperianhusky-kaksikosta, että täällä on monet kerrat hihitelty toilailuille ja muulle tekemiselle. Kirjoittaja lienee samanlainen ihminen kuin minäkin, sillä sarkasmi ja huumori iskee kuin salama puuhun.
Mikä on suurin heikkous koirablogeissa ylipäätään mielestäsi? Se, että ne ovat edelleen pieniä. Verratkaapa esimerkiksi Suomen hevosblogeja ja koirablogeja keskenään. Kummatkin ovat olleet pinnalla jo vuosia, mutta silti koirablogit elävät ihan eri mittakaavassa kuin hevosblogit. Lisäksi koirablogien heikkous lienee myös se, että enää kirjoittajat eivät uskalla olla persoonallisia, sillä mun mielestä se on just se mikä puree!
Onko blogin pitäminen mukavaa? Enemmän kuin mukavaa! Tää antaa niin paljon, vaikka aikaa ja vaivaa tähän kuluukin.
Häpeätkö mitään, mitä olet blogatessasi nuorempana tehnyt? En, koska olen aina kirjoituksissani ja kuvissani pitänyt hyvän maun rajan. En kirjoita mitään mikä hävettäisi jälkikäteen. Tietysti nuorempana ei oikeinkirjoitus ja jutut olleet ihan ehkä samaa tasoa kuin nyt, mutta se kuului toisaalta asiaan. Kaikesta oppii ja on ollut mukavaa seurata omaa kehitystä bloggaajana.
Mitkä on 5 parasta ominaisuutta blogissa? Ulkoasu, selkeys, persoonallisuus, oikeinkirjoitus ja monipuoliset jutut. Niistä on loistava koirablogi tehty!
Mistä sait idean pistää blogin pystyyn? Halusin kirjata omia ajatuksiani koiranomistamisesta sekä Hertan kuulumisia ylös. Blogi tuntui enemmän omalta jutulta kuin esimerkiksi päiväkirjan pitäminen.
Onko blogin kirjoittaminen aina kivaa vai tuleeko välillä sellainen olo, että on pakko kirjoittaa? Mulle ei ole kertaakaan ollut sellaista oloa, että tänne olisi pakko kirjoittaa. Mulla on lähinnä sellainen olo, että mistä revin välillä aikaa tähän kirjoittamiseen - motivaatia olisi kyllä suuri, mutta tunnit vuorokaudessa ovat vähän liian pienet. Eli tykkään hirmusesti blogin pitämisestä!
Mikä inspiroi bloggaamisessa? Tätä ei tarvitse edes miettiä, ehdottomasti te lukijat ootte suuri virtalähde mulle! Lisäksi onnistuneet blogitekstit sekä kuvat ilahduttavat pitkään.

Muut
Suurin 'heikkoutesi' koiratavaroissa? Herkut ja ulkoiluvermeet! Niitä on ihan liikaa ja aina pitäisi saada uusia...nyt oon päättänyt pistää turhat koirakamat pois ja hommata niillä rahoilla sitten vasta uutta tavaraa. Kierrätys kunniaan!
Paras kansallispuisto/tms. jossa olet koirien kanssa käynyt? Mikä teki siitä hyvän? Oon käynyt ihan häpeällisen vähän kansallispuistoissa, mutta Helvetinjärvi ja Lauhanvuori ovat siistejä paikkoja. Haluaisin kyllä käydä enemmän, mutta jostainsyystä en ole saanut aikaiseksi.
Millaista ollut aktiivisen ison paimenkoirarodun kanssa toimiminen villiksien jälkeen?
Aluksi se oli outoa, mutta nykyään mun on melkein vaikeampi toimia pienten koirien kanssa kuin ison. Jotenkin ison koiran kanssa tekeminen on rennompaa ja se tuntuu sopivan enemmän "käteen", kun taas pienien kanssa pitää olla huomattavasti hellempi ja rauhallisempi.
Kolmen koiran lauma vs. kahden koiran? 
Kolmen! En osaa oikein edes perustella miksi, mutta on siinä tietysti puolensa ja puolensa. Kolmen koiran kanssa on enemmän vastuuta ja tekemistä, mutta se toisaalta antaa enemmän kuin kahden koiran lauma.
Miksi vaihdoit villiksistä beussiin? 
Lyhyesti : halusin jotain uutta ja ihmeellistä. Paimenkoira ollut jo vuosia haaveissa. Halusin harrastuskoiran, jonka kanssa saa mennä ja tehdä niin paljon kuin lystää. En koe itse "vaihtaneeni" beussiin, se on vain lisä laumaan.
Jos alat kasvattamaan, mitä rotua ja miksi? Vaikea kysymys, mutta aika näyttää. Beauceron kiinnostaisi rotuna enkä toisaalta tätä cockeria pidä huonona vaihtoehtona. Ei paljasteta kaikkea vielä teille, joten jätän asian avoimeksi!
Miksi muutit Tampereelle?
Ensimmäinen syy lienee, että halusin vaihtelua. Halusin päästä kokemaan uutta ja nähdä maailmaa. Nyt kun en ole periaatteessa enää sidottu mihinkään. Myös työt kutsuivat eli osaksi mentiin myös työn perässä. Kolmas syy lienee oma henkilökohtainen elämä.
Ketkä ovat koiriesi parhaat kaverit, jos heitä toisiaan ei lasketa? 
Martan paras kaveri lienee parsonrusseli Peppi tai sekarotuinen Rommi-koira. Ja villisten lemppari on kanssa tuo parsoni Peppi :-)
Miksi ei urosta? Mulle narttu sopii vaan henkilökohtaisesti omaan elämään paremmin. Lisäksi itse koen nartun juoksuajan paljon helpompana asiana kuin uroksen vuoden ympäri kestävän "juoksun" eli se ei rauhoitu niin helposti normaaliin elämään kuin narttu juoksujensa jälkeen. Siksi narttu.

Nyt riennän turvottamaan Pirkon ruoan valmiiksi ja siksi aikaa riennän vanhimpien tyttöjen kanssa yhdessä ulos. Pirkko jääköön vielä siksi aikaa nukkumaan, pieni kun tarvitsee niin hirmuisesti unta.. näkyillään taas! Yritän saada meidän studiokuvat ja Instagram-lempparit vihdoin ilmoille tässä kesä-heinäkuun aikana, niissä riittääkin sitten nähtävää ;-)
Aiemmat osat voi lukea täältä ja täältä!

8 kommenttia:

 1. Hassua että ajattelet uroksen olevan koko vuoden "juoksussa". :D Kahden uroksen omistajana ja useits lähipiirissä olevia seuranneena en ole koskaan kokenut uroksia jotenkin rasittaviksi/normaaliin elämään rauhoittumattomiksi. Yleensä hallinnan puutetta enemmän kuin joku sukupuoliominaisuus. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä vähän huonosti ilmaistu vastaus, mutta olen itse omistanut yhden hyvinkin viriilin uroskoiran pari vuotta ja sen jälkeen todennut itselle nartun mukavemmaksi :) Mielipidekysymys siis tämäkin, jota ei oikein voi perustella - toinen tykkää toisesta, toinen toisesta, toinen kokee jonkun asian näin ja toinen näin..:)

   Poista
 2. Kivoja kysymyksiä ja mielenkiinnolla luin vastauksesi. :) Niin ja kiitos maininnasta! ♥︎

  VastaaPoista
 3. Mulle ei ainakaa uros varmaa sopisi, kun ne joskus saattaa olla nii rauhattomia narttujen suhteen, mutta enpä ole ikinä testannut niin ei mitään "pätevää" mielipidettä, tällänen yleinen mielipide :)

  VastaaPoista
 4. Aww, olipa kiva lukea näin positiivinen palaute omasta hengentuotteestaan! Kiitos. :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! ♥ Jos kommenttiboksia ei näy, niin sivun päivittäminen pitäisi auttaa :)